Kaupunkijuhannus – ankkaa, juustoja, britakakkua…

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: alkoholiankkaateriaesimerkkibalsamico ja etikatelämäntapaerikoisjuustoespanjaharrastuksethedelmätillallinenjälkiruokajälkiruokaviinijuhannusjuhlajuhlamenujuustojuustotarjotinkahvakuulaKakkukesäkirsikkaKotikotitreenikuohuviinikuvamuistiolampaanmaitojuustolapsuusLCHFlchf+treenilepoLidllihalihaskuntoLiikuntaLomalounasmaidotonmarinadimemenuminttumuut blogitnautanostalgiapäärynäPähkinäpaistipaleoparvekepuutarhapelitpistaasipunaviiniraakamaitoRanskareseptireseptikehittelyäreseptitruokasesonkiruokiashamppanjasinihomejuustostressitietokonetietokonepelittimajmitimjamiTreenitvuni/nukkuminenValkoviinivalmistujaisetviiniviinirypäleyrtitYstävät ja rakkaatJulkaistu seuraavalla sivustolla

Tänä vuonna tuli vietettyä erilainen juhannus, sillä jäimme mökkeilyn ja kaveriporukan kanssa riekkumisen sijaan ihan vain kotiin. Se tuntui ensiksi ihan mahdottomalta ajatukselta, mutta yllättäen juhannuksen lähestyessä se rupesikin tuntumaan ihan oivalliselta vaihtoehdolta. Olimme yksinkertaisesti niin poikki, että kotiin jääminen oli lopulta helppo hyväksyä. Arki on ollut koko kevään…
...jos on aikaa ja jaksamista! ANKANRINTAA KIRSIKKAKASTIKKEESSA Kahdelle 2 ankanrintaa Marinadi: Suolaa Mustapippuria 1 dl punaviiniä 2 rkl balsamicoa 1 tl kuivattua timjamia (tai reilummin tuoretta) Kirsikkakastike: ½ l tuoreita...

Läheiset reseptit

Kaupunkijuhannus – ankkaa, juustoja, britakakkua…

...kasvislisukkeen, esim. vihreän parsan, kanssa. HUOM. Ankkaa ei ole pakko marinoida. Alkuperäisessä reseptissä se oli vain maustettu suolalla ja mustapippurilla ennen kypsentämistä, mutta itse koen että ankan rintafilee on niin...

Pekingin ankkaa

... Pakasteessa odotteli lidlistä ostettu tarjousankanrinta, jolle piti keksiä käyttöä. Selasin kaikki kokkauskirjani läpi, enkä löytänyt mieleistäni ohjetta. Netistä löysinkin sitten idean: haluan tehdä Pekingin ankkaa. Todellisuudessahan...

Ankkaa, myskikurpitsapyreetä, madeirakastiketta ja fenkolisipsiä

...sulanut pannulle ja nahka on ruskea ja rapea. Käännä fileet ja paista 30 sekuntia toiselta puolelta. Paista ankkaa uunissa 5-10 minuuttia haluamasi kypsyysasteen mukaan (itse paistoin melkein 10 minuuttia, koska...

Kaupunkijuhannus Turussa

...ihan muuta. Tyttäreni tarjosi minulle vaihtoehdon ja niinpä suuntasin ystäväni kanssa Turkuun viettämään kaupunkijuhannusta. Tyttäreni asuu puolisonsa kanssa idyllisellä puutaloalueella, joka rauhallisuudessaan veti vertoja mökkirannan hiljaisuudelle. Neljän rivitalon ympäröimässä pihapiirissä...

Marmoria, juustoja ja siemennäkkäriä

 Pidemmän aikaa olen etsinyt jotain kaunista ja käytännöllistä  marmorista esinettä kotiimme, lähinnä keittiöön koska tulevan olohuoneremontin tielle ei ole tarpeellista hankkia yhtään ainoatakaan tavaraa sieltä...

Hidas pastaruoka ja heittomerkki: Ankkaragù

...Pohjois-Italiaan. Mene ja tiedä. Huhujen mukaan Tuoretorin nettikaupasta olisi saatavilla myös kotimaista ankkaa, mutta ainakaan kirjoitushetkellä sitä ei ollut valikoimassa. Sen sijaan pienen etsimisen jälkeen löytyi Varsinais-Suomesta Wanhantuvan ankkala, josta voi tilata ankkaa...

Teriyakiglaseerattua ankanrintaa

...taas vaihteeksi ankkaa. Ankkaa olenkin viime vuosina valmistanut melko usein. Kiitos tästä kuuluu eräälle saksalaiselle ruokakauppaketjulle, jonka ansiosta tätä ranskalaista hienoa raaka-ainetta on usein ollut tarjolla ja varsin huokeaan hintaan....

Mansikkainen britakakku

... Ajatuksissa oli tehdä juhannukseksi britakakkua ja mansikoilla tietenkin. Niinpä sen sitten juhannukseksi tein. Paljoa ei muita herkkuja tarvinutkaan leipoa, kun jääkaappi oli täynnä grillattavaa ja ja...

Roast Duck aka Moroccan Lamb

... Paras ystäväni piipahti Lontoon läpikulkumatkallaan viime viikolla. Kerroin matkalla talollemme tekeväni illallista, ja jostain syystä kaiffarini toivoi/halusi/vaati paistettua ankkaa. Siis täh?! Ei paljoa ankkaa näkynyt meidän...

Paistettua ankanrintaa ja punajuurihöystöä

... Idea lähti oikeastaan siitä, että mieli teki syödä ankkaa. Mielestäni ankalle on vaikea keksiä lisäkettä, joka ei jyrää mietoa ankkaa. Marjaisan viininkin valinta on mielestäni jokseenkin...

Melanzane alla parmigiana

...kerroksittain munakoisoa, basilikaa, molempia juustoja ja tomaattikastiketta. Kerroksia pitäisi tulla kaksi tai kolme. Järjestyksen voi muuten päättää oman makunsa mukaan, mutta päälimmäiseksi tulee juustoja. Ripottele lopuksi pinnalle leivänmurut. Paista vuokaa...

Siskon juhlaputki, osa II "Perhe matkalla"

...jälkkäri, pysäyttävän kokoinen Torta di Cioccolata alla Tavoláta eli Tavolátan suklaakakkuaJa jos listalta löytyy juustoja, harvoin pääsen niiden ohi. En tälläkään kertaa. Formaggi con Vin Santo e Cantuccini eli italialaisia...

Cafe-Tienda Espana

...taidolla, chorizot sekä lomo – kuivattu possunfile- ja mahtava juustotiski täynnä herkullisia juustoja. Kokonaista keitettyä mustekalaakin sai ainakin taanoin, 35 €/kg ja ilmeiseti suosion takia se on pysyvästikkin valikoimissa. Pitänee...

Munakasmuffinsit kasvistäytteellä

...kaikki mahdolliset herkut jääkaapin ja vihanneslokeron herkuista, itse tein tästä kasvisversion ja tarjosin lisukkeeksi pekonia. Lisäksi brunssipöydästä löytyi croissantteja (Pirkan pakasteet ovat ykkösiä), vihanneksia, hedelmiä, marjoja, amerikkalaisia pannukakkuja, juustoja ja...

Melanzane alla parmigiana

...kerroksittain munakoisoa, basilikaa, molempia juustoja ja tomaattikastiketta. Kerroksia pitäisi tulla kaksi tai kolme. Järjestyksen voi muuten päättää oman makunsa mukaan, mutta päälimmäiseksi tulee juustoja. Ripottele lopuksi pinnalle leivänmurut. Paista vuokaa...

Ajelua (ja herkuttelua!) Ranskan maaseudulla Normandiassa

...Alkuruoaksi oli lohi-katkarapu-blini, pääruoaksi kasvisvuoka, joka muistutti lasagnea mutta pastalevyjen tilalla oli munakoisoa (taivaallisen hyvää!), juustoja oli tarjolla neljää eri sorttia (niin paljon kuin itse halusi syödä) ja jälkkäriksi tiramisua...

Kolmen juuston piirakka.

... Tämä piirakka sopii erityisesti ihmisille, jotka rakastavat juustoja. Piirakkaan voi laittaa oikeastaan mitä vain juustoja mutta vahvat maut tekevät tästä piirakasta taivaallisen. Kolmen juuston piirakka maistuu...

Taivaallinen ja nopea kukkakaali-aurajuustokeitto

...seurueessa. Tähän ei ole käytetty kermaa vaan nimenomaan juustoja ja siitä lienee kiittäminen makuhermoja hivelevästä rakenteesta. Kukkakaali muutenkin on tavattoman terveellinen vihannes, sitä voi syödä lähes rajattomasti koska se ei sisällä...

Ajelua (ja herkuttelua!) Ranskan maaseudulla Normandiassa

...Alkuruoaksi oli lohi-katkarapu-blini, pääruoaksi kasvisvuoka, joka muistutti lasagnea mutta pastalevyjen tilalla oli munakoisoa (taivaallisen hyvää!), juustoja oli tarjolla neljää eri sorttia (niin paljon kuin itse halusi syödä) ja jälkkäriksi tiramisua...

Päivä kanssani – lauantai

...tosin siirtyi neljästä kuuteen, joten ehdin hoitaa leipähomman kunnialla loppuun, ja tein tomaattienhoito-operaationkin. Kasvatan nyt ensimmäistä kertaa parvekkeella tomaatteja (ks. Huhtikuun kuvamuistio ja Kaupunkijuhannus), ja nyt löysin ensimmäiset tomaatin raakileet!...

MAGISSON MUSTAVALKOISET COOLING CERAMICS - ASTIAT

... Kesä alkaa olla parhaimmillaan ja loppuviikosta vietetään jo juhannusta. Emme tee poikkeusta tänäkään vuonna, vaan juhlimme keskikesän juhlaa kotona. Kaupunkijuhannus alkaa olla jo mökkeilyä perinteisempi, sillä...

Sitruuna-marsipaanipullaa

...varten.Keväällä tein lemon curd -tahnaa britakakkua varten ja marsipaania tarvitsin puolestaan synttärikakun koristeeksi. Molempia jäi yli ja päätin sitten kokeilla sitruunapullan tekoa. Sitruuna ja pulla eivät taida olla niitä tavallisimpia...

Britakakku raparperista ja mansikoista

...voit tehdä jo vaikka päiviä etukäteen, mutta täytä se vasta juuri ennen tarjoilua, jotta kakku jää ihanan lohkeavan rapeaksi.Tarvitset pellilliseen britakakkua: Pohjaan: 125 g voita1 dl karppisokeria (erytritoli) YesDeli  Tai tavallista...

Britakakku

... Syntymäpäiväni kunniaksi tein itselleni britakakkua jota nautein parhaassa seurassa ihanien ystävieni kanssa. Päällä ihanan tuoreita mansikoita ja pensasmustikoita, välissä banaania ja mangoa.Pohja:200g pehmeää voita2 dl sokeria1½...

Britakakku

...päälle. (Lisää pinnalle halutessasi mantelilastuja.)5. Paista britakakkua 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä.6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.7. Puolita jäähtynyt kakkulevy. Nosta...

Gluteeniton britakakku

... Halusin kokeilla britakakkua gluteenittomana ja onnistui loistavasti. Tuli todella hyvää, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ja tässä ei huomaa mausta, että onko vaiko ei gluteeniton, todella maut kohdallaan....

Kesäinen Britakakku

... Ensimmäistä kertaa tuli tehtyä Britakakkua, uskokaa tai älkää! Monen monta kertaa on ollut mielesä, mutta syytä en millään tiedä miksi ei sitten ole tullut tartuttua tuumasta...

Superhelppo Britakakku!

... Kokeilin äitienpäiväksi Britakakkua, joka vaikutti reseptin perusteella olevan helposti leipomiseen soveltuva jopa mökkiolosuhteissa. Ja sitä se oli! Aivan superhelppo tehdä ja maku todellakin kohdillaan! En oikein...

Jälleennäkemisen kunniaksi Brita-kakku

...vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle. (Lisää pinnalle halutessasi mantelilastuja.)  Paista britakakkua 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin...

Mansikkabrita

...nähnyt. Itse en ollut koskaan aikaisemmin leiponut britakakkua enkä muista edes maistaneeni. Netti on pullollaan erilaisia britakakun ohjeita, ja seikkailtuani aikani siellä sun täällä päädyin pohjan osalta tähän TaikinaTaivaan ohjeeseen.Ihan...