Synttärit: sitruunalimonadia, pala puunrunkoa ja alumiinivuokia!

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: DIYjuhlatreseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Pojan kymppisynttärit on nyt juhlittu. Mukavaa oli ja bonuksena näki taas ihmisiä, joita ei niin usein näe!

Torstaina siis vietettiin sukulaisten kanssa mukava ilta herkutellen. Mä innostuin suunnittelemaan niin paljon kaikkea, että piti soittaa sisko apuun tarjolle laittamisessa. Otin muutaman idean Kodinonnen tapahtumasta ja loput…
Läheiset reseptit

Synttärit: sitruunalimonadia, pala puunrunkoa ja alumiinivuokia!

... Pojan kymppisynttärit on nyt juhlittu. Mukavaa oli ja bonuksena näki taas ihmisiä, joita ei niin usein näe! Torstaina siis vietettiin sukulaisten kanssa mukava ilta herkutellen. Mä...

Kreikkalais-roomalainen kukkakaalikorvake eli uunissa paahdettua kukkakaalia ja porkkanaa fetalla ja pestolla ja muilla roippeilla

...tuollaisia olisi). En sanoisi tätä kasviruoaksi, pelkästään pirun hyväksi ruoaksi. Noin kilon kukkakaali4 porkkanaaoliiviöljyä, suolaa ja pippuria 2 punasipulia renkaiksi leikattuina2 rkl oliiviöljyäjeeraa, garam masalaa ja chiliäloraus viinietikkaa 1/2 granaattiomenan...

2 x avokadosalaattia ja kevyempi elämä – 2 x avokaadosalatit ja kergem elu

...3 huuhdeltua salaatinlehteä1 syöntikypsä avokadopala punasipuliapala savustettua nieriääviinirypäleitäpala sinihomejuustoaloraus oliiviöljyäloraus sitruunamehuajauhettua mustaa pippuria Revi salaatinlehdet pieniksi palasiksi ja aseta palat lautaselle. Leikkaa avokado pitkittäin halki ja käännä puolet toisistaan irti....

Kesä ja kasvikset (orientaalitwistaavat kasvikset ja parmesaanilla gratinoidut kesäkurpitsat)

...suolaa ja pippuroi. Sekoita paljain kourin. Laita kasvikset uuniin 15-20 minuutiksi. Katso välillä, etteivät pala. Kääntele puolivälissä.Tee sillä välin Marinadi3 rkl riisiviinietikkaa2 chilipalkoa hienonnettuna ja siemenet poistettunapuntti korianteria hienonnettuna2 limetin...

Autot-synttärit kolmevuotiaalle ja kommelluksia keittiössä

... Poikani on siinä iässä, että autot on ne kiinnostavin juttu ja fanittaa Autot-elokuvaa. Niinpä teemaa hänen juhliinsa ei ollut vaikea valita! Toteutus tosin oli hieman hermoja...

7v synttärit Minion ja Confetti teemoilla

...hyllyssä koristeena. Kakku on koristeltu sokerimassalla. Ohjevideo kakun koristeluun löytyy täältä.Tein kutsuille mm. banoffee kuppikakkuja ja minttusuklaa cakepopseja.Lisäksi tein perus mokkapaloja, sillä ne yleensä uppoavat lapsille hyvin. Lapset ovat yllättävän...

Poikani 6-v synttärit ja vinkkejä synttärileikkeihin :)

... Nyt on sitten juhlittu meidän perheen viimeisenkin lapsen syntymäpäivät tälle vuodelle. 🙂 Vaikka juhlia onkin kiva järjestää, niin aina niissä on oma hommansa ja stressinsä. No nyt...

Pala taivasta! - pehmeä mustikkakakku sitruunalla ja pähkinöillä

...Nerin Leivonnaiset-kirjasta, jonka pelastin kirpparilta parilla eurolla joku aika sitten. Lähes kaikki kirjan ohjeet on kokeilemisen arvoisia. Jos ja kun nuo mun kesäkurpitsat joskus kasvaisivat, niin niillekin löytyy tästä kirjasta...

Testissä Modon uudet siirapit, Seljankukka ja Agave – Testimisel Modo uued siirupid, Leedriôie ja Agaavi

...aika ruokaisa. Vaihtoehtoinen aamupala. Minulla kävi syntymäpäivävieraita ja joimme silloin kahvia Modon makusiirappien kera. Edellisestä testikerrasta oli minulla kaapissa vielä pullojen pohjalla vähän vanilja- ja hasselpähkinäsiirappia. Jokaisella on oma makumieltymys,...

Murea ja mehukas karitsan entrecôte - Mure ja mahlane talle entrecôte

...lepäämään noin 20 minuutiksi. Viipaloi karitsan entrecôte’n palat ja tarjoilee uunijuureksien, perunasoseen ja punaviinikastikkeen kera. *** Mul on jäänud oma kirjutuslauale Lihavôttepühade talle entrecôte’i retsept pöörima. Teen sellest postituse nüüd...

Hellepäivän ruokaa - broilerivartaita ja salaattia vesimelonista ja varhaiskaalista

... Hellepäivänä ruuanlaitosta haluaa päästä mahdollisimman helpolla. Pilkkominen ja paistaminen sisällä kuuman uunin ääressä ei paljoa kiinnosta. Viikonlopulla sai vihdoin nauttia helteisistä säistä ja suurin osa ajasta...

Raikas ja maukas raparperi-mansikkakiisseli – Värske ja maitsev rabarberi-maasikakissell

... Valmistin ensimmäisistä kevään raparpereista raparperi-mansikkakiisseliä ja se tuli ihanan raikas ja maukas. Laiton kiisseliin suhteessa 1:1 raparpereita ja mansikoita. Näin tuli kiisselille raparperin maun lisäksi vielä...

Jouluisia värejä ja makuja; macaronit ja munatoti

... Macaronien leipomisessa on omat niksinsä ja oikopolkuja ei juuri ole. Siitä sain juuri itse hyvän opetuksen. Olin päättänyt tehdä lahjaksi pari purkillista joulunvärisiä macaroneja. Koska macaronien...

Superhyvä ja helppo salaatti fetasta ja tonnikalasta

... Helppo, hyvä ja ruokaisa salaattia2 purkkia valutettua tonnikalaa1 fetakimpale0,5 dl auringonkukan siemeniä1 dl kalamata-oliiveja5 tomaattia0,5 kurkkuaoliiviöljyäbalsamicoa ...

Kahviloita ja kakkuja - äitienpäivänä ja muutenkin

... Takana on muutaman päivän mittainen ”loma” Keski-Suomen maisemissa. Kiitos paljon Mirjalle ja Jussille hyvistä tarjoiluista. Ruuassa ei taaskaan säästelty. Paluumatkalla pysähdyimme Orivedellä, koska siellä on Suomen...

Gluteenittomat pinchokset. Grillattu parsa, minttu ja lime. Rosmariinibroileri, tzatziki ja kreikkalainen salaatti.

...  ”Kohota punaisella malja menneelle, puhdista aistit samppanjalla ja kohota valkoisella malja tulevalle.”  Lue lisää viinipäiväntasauksesta täältä:hellanjaviinilasinvalissa Vallattoman Keittiön menu:Gluteenittomat pinchoksetkera punaisenGrillattu parsa, minttu ja limekera kuplienRosmariinibroileri,tzatziki ja kreikkalainen salaattikera...

Helppo mansikkakakku - ja terveellinenkin (sokeriton ja gluteeniton)

...kakkuun. Paistoin piiraspohjan vartissa 190 asteessa, mutta kannattaa huomioida oman uunin teho ja katsastaa välillä, ettei ohut pohja pala. Se on kypsä, kun pinnassa on hieman väriä eikä taikina tartu...

Gnocchi....perunoista ja riisijauhoista! Yksinkertainen ja maukas vaihtoehto pastalle

... ”Gnocchi”ovat Italiassa pastan ja risoton ohella erittäin tyypillinen ”primo piatto” , joka on paitsi hyvän makuinen, myös tosi nopea valmistaa, mikäli käytät kaupoista tai leipäliikkeistä valmiina...

Aamu joella ja kauraleipää ja maapähkinävoikokkeilua

...eikä niitten meitä. Sitten kelekanjäleltä jäälle. Sielä me kaks tuntia tarvottiin minne lie Nivankylän perukoille ja takas. Kyllä oli mahtavaa ko keli on niin hyvä. Ihan hiki tuli, eikä tuullu...

Rakasta ruokaasi ja itseästi - ja muita hyvän olon kulmakiviä

... Blogiin on tullut viime aikoina paljon uusia lukijoita. Kiitos siitä ja tervetuloa mukaan! Koska täällä on paljon ruokavinkkejä ja syömiseen liittyvää asiaa,  ajattelin taas hieman valottaa...

Retkeilyä ja eväitä. Testissä Energia, Taistelija ja Puollustaja

... Blogi on viettänyt hiljaiselämää,kun me olemme Apukokin kanssa patikoineet pohjoisen tuntureilla.Vuosia sitten retkeilimme ahkerasti,nyt on ollut usean vuoden tauko ja pohjoisessa on käyty vain talvisin.Nyt yhdistimme...

Herra Snellman ja makkarat - makkarapannua ja Snellmanin All Natural -makkaroita

... Miltä kuulostaisi täysin lisäaineeton makkara? Tai makkara, joiden maku muodostuu tutuista kotikeittiön aineksista ja väri lihasta itsestään keinotekoisten väriaineiden sijaan? Snellman on tuonut markkinoille uuden All Natural-tuotesarjan,...

Grilliherkkuina vihannesnyyttejä ja pihvejä - ja yllärinä pullopostia

...  Eilisen grillinyyteissä (6-8:lle, kaksi tosi piemtä syöjää) pestyinä ja palasteltuina: keltaisia ja punaisia paprikoita2 kesäkurpitsaa4 punasipulia4 porkkanaa kapeina siivuinakevätsipulin varsia1 valkospipuli puolikkaina kynsinä10 herkkusientäsuolaa ja pippuriaoliiviöljyä Marinadi...

POHJATON PARSAPIIRAKKA JA TILAA JA NOUDA -PALVELUN TESTAUS

... Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa Mietin ja mutustelin mielessäni, mitä itselleni ennen kokkaamatonta tekisin parsasta. Parsan, niin kuin monen muunkin raaka-aineen kanssa kun sitä useimmiten palaa klassikoihin....

Helppo ja nopea bulgur-hernerouhesalaatti picnik-koriin ja kesäpöytään

... Bulgur on kokojyvävehnästä valmistettu kuskusin tapainen suurimo. Koska valmistuksessa on käytetty jyvän kaikkia osia, sisältää se kuskusiin verrattuna huomattavasti enemmän vitamiineja, kivennäisaineita ja kuitua. Bulgur valmistuu...

Bircher-mysli ja tuorepuuro; vinkit ja variaatiot

... Aurinkoista sunnuntaita!Olen vahvasti sitä mieltä, että aamiainen on päivän tärkein ateria. Se potkaisee päivän oikealla jalalla käyntiin; hyvä ruoka, parempi mieli.Arkiaamuisin suosin helppoutta, ja aamupalani onkin...

Pehmeä pannacotta ja mansikkavaahto – Pehme pannacotta ja maasikavaht

... Söimme pehmeää pannacottaa ja mansikkavaahtoa joulukuun alussa. Syömisen aikana tajusin, että se on mainio jälkiruoka joulun aikana. Mansikkavaahdon sijaan voi pannacottaa tarjota karpalo-, vadelma- tai puolukkavaahdon...

Salaatteja ja lettuja, kesälounaaksi ja iltapalaksi

...Leikkaa parsakaali sopiviksi paloiksi, ota mukaan myös varsi (sen voi kuoria) ja keitä suolatussa vedessä muutaman minuutin. Nosta pois ja siirrä jäähtymään kylmään veteen.– Tee kastike: silppua valkosipuli ja lisää...

Juhannuskakku ja juhannusristeily 2016 – Jaanipäevatort ja jaanipäevakruiis 2016

...ja hän oli ahkerasti alusta alkaen mukana erottamassa kananmunan keltuaisia kanamunan valkuaisista ja lopuksi koristelemassa kakkua. Sellainen tuli meidän juhannuskakku ja koristelu on tyttäreni käsiala. Koska meillä Espoossa oli Juhannusaaton...

Taivaallista (ja terveellistä) appelsiini- ja lakritsinjuuriraakasuklaata

...mm. raakasuklaan hyvien aineiden kuten magnesiumin ja raudan imeytymistä sekä riippuvuutta aiheuttavat aineosat. Totta tai ei, itse uskon kultaiseen keskitiehen ja kohtuuteen. Pari palaa itse tehtyä raakasuklaata päivässä ei voi...