Lohiceviche – salmon ceviche

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: alkuruoka - starteravokado - avocadocevicheEtelä-Amerikka - South-Americahedelmät - fruitkala - fishlohi - salmonmango - mangoreseptitsalaatti - saladJulkaistu seuraavalla sivustolla

Ceviche on Etelä-Amerikasta kotoisin oleva ruokalaji, jossa kala raakakypsennetään limen mehulla. Parhaiten raakakypsennykseen sopii esimerkiksi lohi tai tonnikala. Cevicheä voidaan syödä salaattina tai tarjota esimerkiksi tortillan täytteenä.

Ainekset:

400g tuoretta lohta
2 limeä
1 kypsä mango
1 ruukku korianteria
2 rkl tuoretta persiljaa


...täytteenä. Ainekset: 400g tuoretta lohta 2 limeä 1 kypsä mango 1 ruukku korianteria 2 rkl tuoretta persiljaa 1 punainen chilipaprika 2 kevätsipulia Pieni punasipuli 1 avokado 2 rkl seesaminsiemeniä 1-2...

Läheiset reseptit

Lohiceviche – salmon ceviche

... Ceviche on Etelä-Amerikasta kotoisin oleva ruokalaji, jossa kala raakakypsennetään limen mehulla. Parhaiten raakakypsennykseen sopii esimerkiksi lohi tai tonnikala. Cevicheä voidaan syödä salaattina tai tarjota esimerkiksi tortillan...

Lohi-ruccolapasta/Salmon and Arugula Pasta

...ja tuntuu aina valtavalta tuhlaukselta lopuksi heittä nuupahtanut ruccola  kompostiin. Löin sitten vain Googleen hakusanat ”salmon and arugula pasta” ja osumia tuli vaikka kuinka. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Jouduinkohan itse...

Savulohitartar – smoked salmon tartare

...tartare, which works perfectly as an entrée or light lunch. I recommend the use of half cold smoked salmon and half gravlax, otherwise the taste might be a little too...

Lohi-ceviche & avokadoa

... Ceviche on kuulunut joulupöytäämme jo 14 vuotta. Tätä ihanaista kalaruokaa syön muutenkin paljon, kalalajia vaihdellen. Myös uuden vuoden aterialle ceviche sopii mainiosti. Tässä versiossa on lohta,...

Grillatut avokadot & lohiceviche

...avokadot & lohiceviche (neljälle-kahdeksalle) Avokadot 4 kypsää avokadoaöljyä Maldon-suolaa Ceviche 500 g nahatonta lohifileetä3 kypsän limen mehu 2-3 rkl ruohosipulia silputtuna 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna pieni pala inkivääriä hienoksi...

Lohi-avocado ceviche & japanilainen munakasrulla

...5 kananmunaa 2 tl luomu hunajaa 3 tl Mirin -riisiviiniä 2 tl japanilaista gluteenitonta soijakastiketta 1/2 tl suolaa 3 tl rypsiöljyä paistamiseen Lohi-avocado ceviche 250 g ruodotonta D-leikattua lohta 1 avocado 1 pieni punasipuli 1 1/2 rkl...

Avokado-lohiceviche veneet

...ne kulhoon. Lisää mukaan hienonnettu ruohosipuli ja korianteri2. Sekoita marinadin ainekset ja kääntele se muiden ainesten joukkoon3. Anna cevichen tekeytyä noin 20-30 minuuttia4. Tarjoile lohiceviche avokadon puolikkaissa, joista kivi on...

SALMON AND THE CITY

...my apron, put on some music and get started with preparing lunch. I’m frying salmon on one pan and vegetables on another, while stirring risotto on a third.The alarm goes...

Kuha-lohiceviche

...jota tarjoilimme väliruokana ennen illallista, kun viikonloppuna järjestimme Euroviisuvalvojaiset. Tämä oli vallan herkullista tarjottuna itsetehdyn pataleivän ja Sol-oluen kera.  Kuha-lohiceviche puolikas kurkku 300 g nahatonta kuhafileetä 300 g nahatonta lohifileetä...

Katkarapuceviche, nachot ja tequilamajoneesi

... Ceviche on Latinalaisesta Amerikasta peräisin oleva sitruksella tai limellä raakakypsennetty kala- tai äyriäisruoka. Useimmin olen tehnyt sitä lohesta tai kuhasta, mutta nyt kokeiluun pääsi katkarapu ja meksikolainen...

Norittu ceviche

Mukava alkupala. Valmistus ruuanlaiton ohessa. Ehtii mennä ruuanlaittoruokanakin, jos aloitat tällä. Valmistusaika 20 minuuttia. Raaka-aineet (neljälle)200 g kirjolohta1/2 sitruunan mehu3 cm siivu norilevyä2 tl suolaa2...

Steamed buns with salmon (sämpylät ne höyryssä kypsyy)

Kesäkuinen käynti ravintola Gaijinissa poiki makuelämysten lisäksi myös kasan ideoita kokeiltavaksi. Höyryttämällä kypsytetyt sämpylät olivat listan kärjessä, mutta kauan se vei ennen kuin pääsin ideasta toteutukseen....

Kommentarer till Råraka med lax, smetana, löjrom och rödlök. Potato pancake with salmon, smetana, red onion and vendace roe. Raakapaistettu perunalätty, lohi, muikunmäti, smetana ja punasipuli av Hektisk måndag, busy Monday, kiireinen maanantai | Bittersweet tastes of north

Jag håller på och drunknar i diverse jobb med dead lines så jag ska försöka blogga lite senare i veckan istället. Lördagen spenderades med lite...

Shall we have some smoked salmon? - simppeli savulohipasta

Viime päivinä en juuri ole koneen ääressä ehtinyt istumaan, sillä äitini oli meillä pitkästä aikaa kylässä. Koska viikonloppuun mahtui valtavasti ohjelmaa, hoidettiin muonapuoli varsin pikaisilla...

Sinihomejuustokeitto – blue cheese soup

...main course. Serve it for example with croutons (find the recipe for delicious rye bread croutons here) or with avocado-ceviche, made with a recipe from Valio. Unfortunately the website is...

VAPPUHERKUTTELUUN AHVEN-CEVICHEÄ

AHVEN-CEVICHE  Huippukokki Harri Syrjänen aloitti joku viikko sitten uuden ohjelmasarjan Saaristoruokaa. Kala kuuluu olennaisena osana saaristossa käytettäviin raaka-aineisiin ja sarjan toisessa jaksossa Syrjänen valmistikin siika-cevicheä....

Taste of Helsinki 2015

...ja janokin tyydytetyksi. Festari jatkuu koko viikonlopun ja vielä mahtuu mukaan. Säätiedotekin lupaa kesälukemia, joten Kansalaistorille vaan! Maistetuista annoksista voiton vei kirkkaasti Pastorin Casa Ceviche, sitä on suorastaan ikävä, jokaista...

Wine&Dine Club huippukokki Alex Nurmen opissa

...ja avocadocreme. Tarkistetaan tonnikala 🙂 Mestari valmistaa malliannoksen Tonnikala siika ceviche mangosalsa ja avocadocremeToinen alkuruoka pintasavustettua lohta ja 64 asteinen keltuainen.Savupyssyllä savua lohille ja jääkaappiin ”savustumaan” Liekitettyä pintaa savustetuille lohille...

Galette, gallets, galletit

...Serve as here with smoked salmon and a mixture of shrimps, cucumber and lime juice. Galetit Sehän oli selvää, että tähän asti kauneimmat ja lämpimimmät päivät tulisivat keskellä viikkoa kun...

Varastettu voileipäkakku | A stolen party food

...sandwiches on rye. The bread and the roe were served, but in a slightly different form. Kimmo had used cold smoked salmon and edible flowers & shoots available in stores. I replaced...

Raikas siikaceviche - sopisi vaikka joulun kalapöytään

... Siikaceviche on rapsakan raikas alkupala, jota voi ”suomalaistaa” tarjoamalla sen kaverina tummaa, makeaa leipää kuten kurpitsa-pecanpähkinävuokaleipää tai olutleipää. Ensimmäisen kerran teimme cevicheä pyhäinmiestenpäivänä, kun kokeilukeittiössämme tehtiin Alkon...

Miltä kesän parhaan festarin, Taste Of Helsingin 2016 kattaus näyttää?

...ravintola Pastoriin. …jossa meille tarjoiltiin kasvisannos Ceviche De La Remolacha – paahdettua puna-, kelta- ja raitajuurta, cashewpähkinää. Ravintola Toca oli minulle uusi tuttavuus, jota odotan maisteluannosten perusteella kovasti. Heidän listaltaan maistoimme...

Namut

...herkullinen sunnuntailounas äidin ja isän luona <3  Voitteko uskoa, että äiti on tehnyt nämä alusta loppuun itse ja OMISTA viinniköynnöksen lehdistä, ne olivat tajuttoman hyviä!!!Alkupalana myös herkullista cevicheä,mmm…Jälkkäriksi omenakakkua,ihanaa!...

Hedelmäinen pinaattisalaatti

Puutarhani ensisato on korjattu – pinaattia! Tätä ihanuutta on luvassa vielä pitkään, sillä satokausi on runsas ja pitkäaikainen. 🙂Tällä kertaa pyöräytin pinaatista kvinoa-salaatin, joka sai...

Vappu mielessä ja CIAO viinitilalta Italiasta!

...ja cevicheä kolmen keittiön voimin) huhtikuun teema ja haaste oli tehdä ruokalaji tai menu valikoiduille Italiasta Suomeen lennätetyille viineille. Kolmen kirkkonummelaisen ruokabloggaajan piiri on nyt laajentunut Tampereelle asti ja kyytiin on hypännyt Herkkusuun lautasella...

Taste of London vs Taste of Helsinki

...Square- ravintolaan. Aloitimme L’Autre Piedillä, josta otimme niin Cornish crab, bisque vinaigrette, tomato and parsley oil- annoksen, Roe deer compote with celeriac, juniper and cocoa- annoksen sekä paikan klassikkoannoksen: Scallop ceviche,...

Perulainen ilta

...muutama tunti kylmässä. Kasaa annos pieniin lasihin: alle salaatti, päälle ravut ja lopulta koristele ruohosipulilla, chilimurskalla ja munanlohkoilla. Ceviche (pakastettua) kuhaa 5 limen mehut2 valkosipulin kynttä1 punasipulisilputtua Ajia (chiliä)viipaleet rocotoa...

Kaukalossaress/At Kaukalosaati

...meat pies or samosas or something similar, that can be eaten at once with out any fuss. This time however we smoked some salmon and boiled the first Finnish new...

Valmiissa pöydissä * Sitting on ready set tables

...have sat on ready set tables already twice. First mve visited my borther’s summer house and were served smoked salmon, spare ribs and delicious lime cake. There were horses nearby and...

Pimuviikonloppu/Weekend with the Girls

...delicious salmon was prepared in the smoker. Jälkiruokana oli kaunis ja herkullinen Pavlova. Marenki tähän herkkuun oli ostettu legendaarisesta Annan marenkileipomosta. Ja marenki olikin täydellinen: päältä rapea ja aavistuksen paahtunut...