Scotch Broth eli lammaskeitto resepti

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: brothlammaskeittoreseptitscotchJulkaistu seuraavalla sivustolla

Ainekset
5 rkl ohrasuurimoita
1 kg laihaa lampaanlihaa
1½ l vettä
1 porkkana
sellerinpala
muutama valkokaalinsuikale
2 purjo
½ sipulia
1 valkosipulikynsi
nokare voita
ripas suolaa
ripaus mustapippuria
persilijaa
Ohjeet
Pian on taas Pääsiäinen…
...Julkaistu seuraavalla sivustolla Ainekset 5 rkl ohrasuurimoita 1 kg laihaa lampaanlihaa 1½ l vettä 1 porkkana sellerinpala muutama valkokaalinsuikale 2 purjo ½ sipulia 1 valkosipulikynsi nokare voita ripas suolaa...

Läheiset reseptit

Scotch Broth eli lammaskeitto resepti

...melko sakeaa.Mausta keitto maun mukaan ja koristele silputulla persilijalla.Tarjoile höyryävän kuumana.Tämä on ihan oikeasti maukasta. The post Scotch Broth eli lammaskeitto resepti appeared first on Ruokaa rakkaudella – reseptit ja...

Macaronsien ABC

...Oman versioni mä olen miksaillut Yle Olotilan sekä Jauhot Suussa -blogin resepteistä, ja oon ollut vallan tyytyväinen reseptiini. Tämä mun miksaamani resepti muokkautui aivan tietämättäni lähes tismalleen samaksi kuin Pariisilainen...

Leivo leikiten - banaanileipä eli banaanikakku eli banana bread

... Ystäväni kyseli tänään reseptiä helpolle leivonnaiselle, joka onnistuu yksinkertaisista raaka-aineista ilman sen suurempaa vaivaa ja maistuu hyvältä. Banana bread tuli ensimmäisenä mieleen. Ei vaadi juurikaan aikaa,...

Operaatio Intia: Goalta Gujaratiin

... Intian keittiö ja kulinaarinen kaaosMurgh makhani eli voikana l. butter chicken Kheema kofta l. lammaslihapullat cashewkastikkeessa Goalainen possuvindaloo Goalainen mustasilmäpapucurry Chana Dal Sitruunapilahvi Raita Intialaisia iltaostoksilla. ...

Ravintolapäivä 17.8.2014

...suklaakakkua, sitruuna-mascarpone-, toffee- ja maapähkinäjäätelöä sekä suklaakeksejä ja itselläni oli sekalainen seurakunta erilaisia leivonnaisia, joita kaikkia yhdisti terveellisyys eli ne olivat joko vegaanisia, raakaruokaa, gluteenittomia tai kaikkia vähän sekaisin. Heti...

Fantasiapikkuleipä resepti

... Olen testaillut aika monia fantasiapikkuleiville soveltuvia reseptejä. Viimeisin käyttämäni resepti on ollut toimiva, mutta en ole ollut 100% tyytyväinen kokonaisuuteen. Maku on ollut ihan ok, muttei...

Lihavartaat ja turkkilainen Gözleme, eli feta-pinaatti focaccia

... Silloin kun voita ja suolaa ei säästellä niin haetaan resepti superherkullista kotiruokaa suoltavasta Voita ja suolaa -blogista. Maukasta ja helppoa kotiruokaa syntyy laadukkaista aineksista, eivätkä nämä mausteiset lihavartaat ja muhkea...

Makumatka Kiinaan Osa 2: Sichuan

...valtaan Sichuanilaisen keittiön ja kirjoitan ehkä vähän aiheen vierestäkin. Ja tässäkin on kestänyt aikaa, sillä kesäni vei toinen elämäni suurista rakkauksista, eli teatteri ja pääosa Kekkosena Korpilahden teatterissa. Kesäkuussa ei...

Lohikäärmerulla -sushi goes vege

...sitkeästi pitänyt pintansa, vaikka viimeaiokina onkin jo puhuttu, että sushi ei ole enää se juttu vaan esimerkiksi havajilainen poke, eli tietyllä tavalla marinoitu kala lisukkeineen, olisi seuraava innostuksen kohde. Toistaiseksi...

Maailman paras leipä eli kattilaleipä eli no-knead-bread

...melko erikoiselta, joten tietysti sitä piti kokeilevassa keittiössä testata 🙂 Reseptin otin täältä, mutta samanlaisia ohjeita taitaa olla internet pulloillaan 🙂 Ihan älyttömän helppotekoinen ja vaivaton ohje! Pitää vaan malttaa antaa...

Dippi eli salsa tortillasipseille eli nachoille

Me syödään aina X-tran tortillasipesejä. Ne on meistä parhaita (ja halpoja). Keväällä 2012 päätin kokeilla tehdä itse dippiä tortillasipseille. Olin saanut kotiin jotain Lidlin hyvää...

"Milanolainen risotto" eli Sahramirisotto....."kaiketon", maukas risotto, joka maistuu muunneltuna seuraavanakin päivänä lisäkkeenä tai mukavana pikkusyötävänä

... Milanolainen risotto (”risòtt giald” kuten vanhat milanolaiset sitä Milanon murteella kutsuvat) eli Sahramirisotto ei varmaan esittelyjä kaipaa…se on varmaa yksi tunnetuimista italilaisen keittiön antimista ja se tarjoillaan...

Tuhdit eväät piknikille! Eli mitä polttareilla tarjottiin...

...olen bongannut joskus jostainpäin nettiä. En silloin reseptiä kopioidessa tajunnut ottaa ylös lähdettä. Lisäksi resepti kuulosti niin oudolta, että en oikein uskonut siitä tulevan tällaista kestosuosikkia. Kakkupohja on onnistunut aina....

Espanjalaiset munkkitangot eli churrot viljattomasti

...ovat kokeilleet viljatonta tai gluteenitonta leivontaa ovat varmasti huomanneet juurikin tuon kasassa pysymisen ongelman. Taikina monesti murenee helposti jos sitovia tai sitkoa antavia ainesosia ei lisätä. Tämän resepti kuitenkin onnistui...

Tärähtänyt kynsien laittoon + pieni kynsiharrastajan sanakirja

...värin saamiseksi ja lakkauksen voi pyyhkiä veteen kostutetulla paperilla ennen kuivamista. Maalaukset vaativat päälleen päällyslakan. Aksenttimanikyyri =  Lakkaus, jossa yhdestä kynnestä tehdään erilainen kuin muista kynsistä, eli tätä kynttä nimensä mukaisesti...

Sitruuna-valkosuklaakreemillä täytetty pehmeä piparakku eli tervetuloa 2015!

...tämä uudestaan.Kun katsoo HS:n sivuilta reseptin kakun kuvaa niin kyllä hatuttaa. Hitsin liivate! 😀 Mutta ei voi mitään, kasvisversiolla on mentävä. Eli siis olin oikeassa: kiisseli valui aika kiitettävästi ulos...

Helppo vegaaninen mango-kookoskastike resepti

...oli kevyt ja ravittu. Lisäksi se sattuu olemaan lihaton, gluteeniton ja maidoton eli myös vegaaninen. Lihanhimoiset voivat toki lisätä paistettua kanaa. Suosittelen kokeilemaan, sillä ohje on ihan peruscurry eli helppo...

Mausteseokset, masalat ja muut maukkaat.

...sekoita nuudelit heittelemällä parin minuutin ajan (jos osaat, allekirjoittaneella menee ruokaa hukkaan jos yritän. Heittelen vain jos kukaan ei katso. Lastalla nostelemalla tulee hyvä).  Ripottele päälle korianteria.  Alkuperäinen resepti ja...

Wok goes Asia and to Grill! Chili-inkivääri-katkarapuwokki ja Wokkitomaatit Grillissä

...voi myös taikoa ruokaan ’sitä jotain’ jos tuntuu, että vielä jotain ruoasta puuttuvan. Pieni loraus Wok Saucea voi siis olla just se juttu.Itse päädyin käyttämään wokkikastiketta osana maustamista eli sekoittelin...

Sovellettu 'dal makhani' eli Linssi-papu-kukkakaalikeitto

...ja tuore korianteri jäi uupumaan. Mutta maustoin lisää ja sovelsin lisää ja lopputulema olikin sitten yllättävän hyvä. Lisäksi lintsasin leivissä :), eli keiton kanssa Manjun oppien mukaan pitäisi tarjota Roti-leipää mutta...

Makumatka Kiinaan Osa 1: Kanton

...tuhansia ruoka-aineita mitä länsimaista ei saa, joten olen poiminut sellaisia ruokalajeja, jotka ovat jo vakiintuneet länsimaihin tai ainakin muokkautuneet meikäläisille raaka-aineille sopiviksi.  Kiinalainen ruokakungfuTätä ei saa lähikiinalaisesta. Century Egg,eli Vuosisadan...

Salaatinkastikekimara eli tämän kesän suosikit. Kerro omasi!

...juustojen päälle tuota kelpaa lorotella. Mokosta mukaan tarttui puolestaan passio-viinietikka, jonka kirpeä hedelmäisyys yhdistyy mainiosti kanaan tai lihaan eli erityisesti tätä käytämme lämpimien salaattien mausteena. Kesän savuisten grilliherkkujen seuraan tämä...

Kaikki aina tasapuolisesti eli lasten kanssa leipomassa ja mitä pieleen menosta opittiin

...niin äidille kuin pojalle. Ai mistä ? No siitä, että vaikka resepti olisi kuinka luotettavasta lähteestä niin oman järjen käyttö on sallittua ja jopa suositeltavaa orjallisen reseptinseurannan sijaan. Kävi nimittäin...

Mansikkakakku

...myös samanlaisen täytteen, eli näiden teko oli oikeestaan yhtä helppoa ja nopeeta, kuin yhdenkin kakun teko.  Kakuissa täytteenä mansikkamoussea, johon olin sekoittanut tuoreita mansikanpaloja sekaan. Anopin kakun kuorrutin ja koristelin...

Lihapiirakat eli keitinpiirakat isoäidin tapaan

...hyvä vanhanajan mauste, mutta jos sitä ei löydy, niin mustapippurikin käy. Tällä reseptillä tulee hyviä isoäidin aikaisia keitinpiirakoita eli vanhoja kunnon lihiksiä koosta riippuen 10-16 kpl. Lihapiirakat eli keitinpiirakat Taikina:...

KASVISRUOKAA KOKO PERHEELLE: ELI NEUVOJA NIRSOJEN RUOKINTAAN

...koska kuka nyt ei tykkää letuista. Ja suolaisena versiona ne käyvät hyvin päivällisestäkin. Kun sekaan ujuttaa vielä reilun annoksen salaista ainesosaa eli auringonkukansiemeniä, voidaan jo puhua oikeasti ravitsevasta ruoasta. Tähän...

Katuruokaa taiwanilaisittain: kalpeat kaunottaret eli gua baot

...joukkoon juuri tällä gua bao-reseptilläni. Taiwanilaista höyrytettyä hampurilaista maustoi kehittelemäni pikakimchi, eli puolessa tunnissa hapatettu kiinankaali. Olen jo kerran aiemmin tehnyt gua baoita, tekniikkavinkkejä löytyy postauksesta täältä. Valmistus on aika helppoa, possunkylki hautuu...

Bulgurpullat tahinilla eli batırık köfte

... Pari viikkoa sitten blogissa oli linssipullien ohje. Tämä bulgurpullien ohje on samantyylinen mutta tärkein raaka-aine on bulgur ja makunsa pullat saavat tahinista eli seesamitahnasta, joka on...

ARANCINIT ELI ITALIALAISET RISOTTOPALLEROT

... Jos risottoa jäi yli ja mietit mitä siitä tehdä, niin kokeilepa alun perin Sisiliasta kotoisin olevia riisipalloja, eli arancineja. Nämä öljyssä kysennettävät herkkupalleroiset voivat kätkeä sisäänsä...

Victoria sandwich eli Victoria sponge-kakku ja Afternoon Tea

... Victoria sandwich eli Victoria sponge cake on hyvin perinteinen kello viiden teen makea kakku, jota on herkuteltu jo 1800-luvulla briteissä. Victorian sandwich oli erityisesti Queen Victorian suosiossa...