Boranikastike – mysteeri on ratkaistu

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: dipattavaksiKasvisruokareseptitreseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Pinaattia ja jugurttia, arvoitus on ratkennut. Loistava soossi!Joskus taannoin kirjoittelin aivan loistavasta, entisestä Suomen rumimmasta pizza ja kebab kioskista Tampereen Raholasta. Siellä tehdään ruokaa ja annoksia tunteella. Olen saanut tutustua yrittäjään ja siinä on vain hieno mies ja perhe.

Asenne säilynyt, listaa tarvitsee hieman muokata…
...Raholan Pizza & Kebab kioski, jopa paremman? #hymiö PINAATTI-JUGURTTIKASTIKE ( BORANI ) Baby-pinaattia 100 g (pinaattia)Valkosipulia 3 kynttäTurkkilaista jugurttia 2 dlChilijauhetta 0.5 tlSuolaa ripaus Pilko pinaatit todella, todella pieneksi hakkelukseksi....

Läheiset reseptit

Boranikastike - mysteeri on ratkaistu

...loistava Boranikastike, mikä sopii järkyttävän hyvin Naanleipiin tai aivan mihin tahansa vaalean leivän kanssa. Olen useamman kerran käynyt noukkimassa mukaan mutta aina vastataan, ei ole. Siitä suivaantuneena tein itse, anteeksi...

Vehreä yrtti-juuressalaatti ja kermavaahdon mysteeri

Tämä ohje on nopea, helppo ja maukas. Pidän juureksista salaateissa, koska ne tuovat makuun vaihtelua ja vivahteita. Yrtti-Juuressalaatti halloumilla kahdelle 4 porkkanaan. 4 tl palsternakkaa...

Mysteeri-illan jatkot

Pitkästä aikaa taas täällä. En edes kehtaa katsoa koska viimeksi olen jotain postannut. Jospa se innostus tästä taas löytyisi. Kaikkea jännää on tapahtunut, mutta uskaltaisin...

Operaatio Intia: Goalta Gujaratiin

...oikeilta ihmisiltä ja maksaa pieni voiteluraha joka välissä. Jotenkin kuvittelisi että jos Intian kokoisessa maassa olisi Suomalainen byrokratia, asiat eivät toimisi lainkaan. Intia on mysteeri. Valtava mysteeri.Äiti Ganga      ...

WHITE ON WHITE | BEDROOM

...paikka sängynpäädylle. Sisään tulviva valo on tietysti yksi seikka, mikä pitäisi huomioida. Onneksi tämä on ratkaistu, sillä mies asensi meille toukokuussa pimentävän verhon, mikä todella toimii. Ja sitä paitsi, toimin...

Chia-lime-vanukas

...lopputulos kammoksutti, mutta vaalean nesteen kanssa tämäkin ongelma on ratkaistu. 2dl kookosmaitoa1-2rkl chia-siemeniä1 limen mehu(vaniljauutetta)2 kiwi-hedelmää0,5-1dl granaattiomenan siemeniä Jos käytät rasvaisempaa kookosmaitoa, sekoita se tasaiseksi esim. sauvakoittimella tai blenderillä. Kun...

Mustikka-Aamupalamuffinssit (gf, v)

...ja ripottele päälle siemeniä. Paista 25-30min ajan, kunnes pinta on saanut väriä. Anna jäähtyä hiukan ennen ensimmäisten syömistä. Nauti pari, laita pari seuraavaksi päiväksi eväspussiin, pakasta loput. Välipalakriisit ratkaistu....

Maukas Lohikiusaus

...Ongelma oli ratkaistu. Ja tulipa muuten maukasta! Tässä resepsuunissa ei mitään kovin kummallista ole, mutta sepä se on juuri kiusausten hienous. Niitä ei tarvi pää puhki miettiä ja taiteilla, sillä...

Risotto al tartufo - tryffelirisotto

...kotoa löytynyt lainkaan valkoviiniä, jolla höyrystää risotto ja Alkon kautta en ehtinyt enkä viitsinyt käydä. Tuoreimmasta Maku-lehdestä sain ajatuksen risoton höyrystämisestä kuivalla omenasiiderillä, joten ongelma ratkaistu nappaamalla ruokaostosten lomassa pullo...

Toisen romu on toisen aarre

...kaavoja. Ainuttakaan täysin sopivaa mallia en nimittäin ole löytänyt valmiina. Minulla oli myös ystävältä lainassa pari mekkoa joita hieman mittailin ja yhdestä piirsin kaavatkin. Eiköhän tämäkin kaavaongelma ole pian ratkaistu...

PIENESTI KEITTIÖTÄ

...hiukan lämpimämpää, joskin valoisaa ja avaraa edelleen. Monta asiaa on jo ratkaistu, mutta vielä pari asiaa mietityttää. On niin paljon kerralla päätettäviä asioita. 🙂 Haluan tehdä kestäviä ja pitkäaikaisia ratkaisuja...

Unien tulkintaa aamiaispyödässä

...käsiteltäväksi. Unet paljastavat sen, kuinka suuri mysteeri meidän ihmisten sisin onkaan. Yritän kirjoittaa unipäiväkirjaa ja ymmärtää sitä kautta unien viestintää. Unissa mieli ja järki, on poistettu käytöstä ja siksi unissa...

Helpot banaani-suklaaletut (G, Ve)

...sivustojen käytössä, mutta ei se mitään, tekemällä oppii. Etenkin Instagram on varsinainen mysteeri, eikä pienehkön googletuksen jälkeenkään vielä tunnu kovin omalta jutulta, mutta kyllä se tästä, kyllä se tästä. Jos...

Appelsiinipiirakka, alle hiilarin per pala

...myös googletella Ingan peltileipää… piirakkaa… appelsiinipiirakka ym. ja tulokesena oli choritzo pyöryköita. Martojen sivuja, pakastettujen katkarapujen kypsennystä ja sen sellaista. Reseptin alkuperä on siis vielä mysteeri, mutta aion tuon selvittää....

Inkivääri-hunajakana

...Sinnepäin olen onnistunut, mutta vielä mulle on mysteeri miten sen hunajan aromin saisi säilymään ilman että kastike olisi ihan sokerilitkua.Inkivääri-hunajakanakastike (3–4 annosta): 300 g kanasuikaleita2 pientä porkkanaa1 pieni sipuli2 valkosipulinkynttä1/2...

DIY macaronit - Näin onnistut macaroneissa ja ohje Hopea Toffee -täytteeseen

...leivonnainen onnistuu varmimmin. Mitä suurin mysteeri taitaa olla, kuinka macaroneista saa mahdollisimman sileitä. Eniten onnistumiseen vaikuttaa mielestäni aika. Oikeasti. Se, että antaa aikansa macaroneille ja keskittyy leipomaan, eikä touhua jotain muuta siinä sivussa. Keskity hetkeen. Mindfullness...

Lihakeittoa kolmoiskierteellä.

...karamellisoituminen, joka tapahtuu sokereille pelkästään lämmön vaikutuksesta ja tuottaa kinuskin makua sokeriin. Karamellisoituminen on tiedeihmisille vielä mysteeri ja usein karamellisoituminen tapahtuu samaan aikaan maillard-reaktion kanssa, mutta ranskalainen keittiökoulukunta tietää joka...

Kesälomasuunnitelmia!

...3 dl jauhoja piirakkapohjaan, niin yhtäkkiä huomaakin, että kulhoon jäi vielä jauhoja! En tiedä mikä mysteeri tämä oli, vai teinkö vain mittausvirheen, mutta kannattaa tosiaan olla tarkkana. 😛 New Yorkin...

Kerrosvati

...kerroksen pois. Toisaalta tykkään tästä ehkä enemmän näin, koska alinkerroskin oli erilainen.Se päätyykö tämä tälläisenä ulos kesällä vai saako se päälleen kromimaalin ja saa jäädä sisälle on vielä mysteeri....

Mahtava marokkolainen kikhernepata säilötyllä sitruunalla

...koko keittiöön. On edelleen pieni mysteeri, miten jostain ruoista tulee uusia vakivieraita ruokapöytään, sillä ainakin me olemme huomanneet, että ruoan kiinnittymistä osaksi pysyvää repertuaaria on vaikea ennustaa. On paljon niitä...

Malja mansikkamehua eksentrikoille!

...Sinistön kuolinpäivänä. Erakkomaja on kolmikerroksinen päärakennus, Eliksen ympärivuotinen koti.”Olen mysteeri itselleni” -E.S. Vuorimajassa on kuolemaa halveksuva parveke.Tanssisali, missä oopperassakin tanssinut Sinistö eläytyi ”elistanssiin”. Asuuko täällä menninkäisiä?Elis oli kasvissyöjä jo 1930-luvulla!Mökkeröinen...