Vaivaamaton pataleipä

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: Leivät ja sämpylätreseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Miten saada hyvää rapeakuorista leipää ilman kovaa vaivaamista,ilman konetta ja höyryuunia? Ja kaiken lisäksi vähällä vaivalla. Ratkaisu on vaivaamaton pataleipä. Taikina tekeytyy pienellä hiivamäärällä yön yli ja aamulla leipä paistetaan  kannellisessa padassa niin tuntuu kuin ihme olisi tapahtunut.Kokeile jos et usko. Jos sinulla on vain yksi pata ja teet…
...peitetyssä uunivuoassa. Pataleipä4dl kädenlämpöistä vettä0,5tl kuivahiivaa5,5dl vehnäjauhoja1 dl ruisjauhoja0,5dl kaura-tai vehnäleseitä1,5 tl suolaaSekoita hiiva veteen ja lisää muut aineet.Taikinaa ei tarvitse vaivata ollenkaan.Jätä taikina liinalla peitettynä huoneenlmpöön 12-16 tunniksi(yön yli)....

Läheiset reseptit

Vaivaamaton pataleipä

... Miten saada hyvää rapeakuorista leipää ilman kovaa vaivaamista,ilman konetta ja höyryuunia? Ja kaiken lisäksi vähällä vaivalla. Ratkaisu on vaivaamaton pataleipä. Taikina tekeytyy pienellä hiivamäärällä yön yli...

Vaivaamaton pataleipä

...jotka jaksaa odottaa seuraavaan päivään ennen kun pääsee tuotoksia maistelemaan 😀 Vaivaamaton leipä 7 dl vehnäjauhoja 0,5 tl kuivahiivaa 2 tl suolaa 3,5 dl lämmintä vettä Kuivat aineet sekoitellaan keskenään...

Vaivaton vaivaamaton leipä

...leivän vaivaaminen (joka leivontapiireissä tunnetaan myös kovan luokan käsitreeninä) ei vaan nappaa. Tuttu tunne? Joo, niin mullekin oli. Tässä on kuitenkin vastaus rukouksiinne – vaivaamaton leipä. Mun elämä muuttui, kun...

Vaivaamaton leipä, eli yhden yön juttu

... Tämä useassa blogissa(kin) esille noussut vaivaamaton pataleipä vaatii tulla esiin myös täällä. Tämä mahtavan ilmava ja herkullinen leipä ei juuri taitoa vaadi, mutta toisinaan olen saanut...

♥ No-knead bread eli vaivaamaton leipä

... No-knead bread eli vaivaamaton leipä on yksi The Times-lehden suosituimmista resepteistä kautta aikojen. Leipää ei nimensä mukaisesti vaivata ollenkaan vaan ainekset sekoitetaan keskenään ja taikinan annetaan...

Tuo ihana vaivaamaton ja vaivaton leipä!

...alla paistettu leipä. Kannellisessa padassa kuoresta saa vielä rapeamman ja rouheamman. Vaivaamaton leseleipä:6 dl vehnäjauhoja 1 dl lesesekoitusta tai muita leseitä (voit korvata leseet vehnäjauhoilla)2 tl suolaa0,5 tl kuivahiivaa3,5 dl lämpöistä vettäSekoita...

♥ Vaivaamaton speltti-pellavansiemenleipä

Oon nyt innostunut taas näistä vaivaamattomista leipätaikinoista, jotka valmistuvat käden käänteessä ja lopputuloksena on aina ihanaa rapeakuorista leipää. Tällä kertaa taikinaan päätyi puolikarkeita spelttijauhoja, joiden...

Vaivaamaton vehnäleipä

Maukasta, itse tehtyä leipää. Ja helppoa, kun ei edes käsiä tarvitse liata taikinaan! Leipä7 dl vehnäjauhoja½ tl kuivahiivaa~1½ tl suolaa3½ dl vettä Sekoita kuivat aineet...

Pataleipä

Nyt niin suosittua pataleipää piti minunkin kokeilemani. Ystäväni hehkutti fb:ssä sen herkullista makua ja helppoa tekoa, niinpä nappasin hänen vinkistään ohjeen ja kokeilin myös. Oli...

Pataleipä

Pataleipä (vehnä ja hiivaleipäjauhoista)Pataleipä 3.4 dl vehnäjauhoja3 dl hiivaleipäjauhoja1-2 tl suolaa½ tl kuivahiivaa tai herneenkokoinen pala tuorehiivaa3 ½ dl vettäLisäksirypsiöljyä Pataleivän ohje 1. Yhdistä kulhossa...

Pataleipä

Vihdoinkin sain aikaiseksi kokeilla pataleivän tekemistä. Helppoa, nopeaa (joskin valmistelut pitää tehdä n. vuorokautta etukäteen) ja herkullista. Perusohjetta voi muokata oman tarpeen mukaan, tästä kokeilusta...

Mahtava pataleipä!

Todella mielenkiintoinen tapa valmistaa leipää ja ei taatusti jää viimeiseksi kerraksi. Alla olevaa ohjetta muutin sen verran, että käytin 3 dl grahamjauhoja ja 4 dl...

Se kuuluisa pataleipä

Kauanhan se kesti että sai näin yksinkertaisen leivän tehtyä.Ehkä maailman helpoin leipä leipoa, ehkä kaikista vaikeinta on oottaa se 12-16 tuntia että voi leivän paistaa,...

Helppo gluteeniton pataleipä

Heipä hei!  Melkein viisi kuukautta on vierähtänyt edellisestä päivityksestä.  Muutto ja liitännäishässäkkää, tiedättehän.   Mutta nyt tämänhetkisen lempireseptini pariin.  Olen vähän varioinut sitä päästäkseni optimaaliseen lopputulokseen,...

Hapanjuuresta valmistettu pataleipä – Sourdough Pot Bread

Julkaistu seuraavalla...

Täysjyvä-pataleipä

Maailman vaivattomin ja vaivaamattomin keino valmistaa leipää on padassa! Saat leivästä taivaallisen rapeakuorista sekä aromikasta – kiitos pitkän nostatusajan. Jos pataa ei ole, myös uuninkestävä...

Gluteeniton pataleipä

Gluteeniton pataleipä5dl kädenlämpöistä vettän.herneen kokoinen pala tuorehiivaa7dl viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta2 dl siemeniä tai rouhittuja pähkinöitä2tl suolaa1 rkl hunajaaSekoita hiiva veteen ja lisää muut aineet....

Rouheinen pataleipä

Rouheinen pataleipä:5 dl vehnäjauhoja 5 dl sämpyläjauhoja2,5 tl suolaa2 tl kuivahiivaa (laitoin itse 2 tl ja kohotin vain 4 tuntia)1/2 dl kurpitsansiemeniä1/3 dl seesaminsiemeniä1/2 dl kuorittuja...

Pataleipä

Ihana pataleipä. Helppo tehdä eikä vaadi vatkailua, aineet vain sekaisin ja jääkaappiin nousemaan. Ja aamulla paistoon. Loistava tapa tehdä tuoretta leipää viikonloppu aamuisin. Ohje2dl  Ruisjauhoja5dl...

Pataleipä

Sain herkullisen pataleipäohjeen, jota piti tietysti kokeilla. Mikä onkaan herkullisempaa kuin lämmin, tuore ja rapeakuorinen leipä :). Ihan pikaruokaa tämä ei kuitenkaan ole. Helpoin tapa...

Pataleipä

Taidan olla hieman jäljessä kokeilemassa näitä trendi-herkkuja. Tämänkin pataleivän suhteen olen miettinyt kokeilua jo vuoden päivät ainakin, mutta nyt lopulta syksyn saapuessa tein ensimmäisen pataleipäni...

Pataleipä

Kokeilin jo vähän aikaa sitten jotain pataleivän reseptiä, enkä ollut silloin erityisen tyytyväinen. Leipä oli kyllä ihan hyvää, mutta ei niin uskomattoman hyvää kuin resepti...

TÄÄLLÄ TAAS JA MAHTAVA PATALEIPÄ

 Voitteko kuvitella, täällä sitä taas ollaan! Mulle iski viime keväänä jotenkin totaalinen stoppi tämän blogin kanssa, enkä ole edes kirjautunut sisään edellisen burgerin jälkeen. Nyt...

Pataleipä – no-knead bread

Pataleipä oli ja on edelleen yksi suurimmista viime vuosien ruokatrendeistä, joten päätinpä minäkin hypätä mukaan ja kokeilla omaa versiotani reseptistä. Pataleivän viehätys piilee siinä, että...

Pataleipä auringonkukansiemenillä

Pataleipä saa rousketta auringonkukansiemenistä ja paistuu rapeaksi uunipadassaBlogini suosituimman ja kommentoiduimman reseptin paikkaa on pitänyt jo jonkun aikaa maailman helpoimmaksikin leiväksi tituleerattu pataleipä, leipä jota ei...

Pika pataleipä

Tarvitset:Ison kulhon ValurautapadanJa aineet taikinaan 🙂Taikina:4 dl vettä1pss kuivahiivaa8-9 dl vehnäjauhoja1dl leseitä/hiutaleita1 rkl leipäsiirappia2 rkl öljyä1rkl suolaaSekoita hiiva, siirappi ja 2dl jauhoja veteen, anna olla...

Maukas kuitupitoinen Pataleipä

Pataleipä on ollut suosittua useissa blogeissa ja lehdissä. Pitipä minunkin päästä kokeilemaan tätä niin hyväksi leiväksi mainittua leipää. Ensimmäisen ohjeen tein kirjaimellisesti Hesarin ohjeen mukaisesti,...

Pataleipä

-7,5dl vehnäjauhoja-0,5tl kuivahiivaa-1,5tl suolaa-reilu 3,5dl lämmintä vettä 1.sekoita vehnäjauhot,kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää vesi. Sekoita tasaiseksi löysäksi taikinaksi. Jätä 12-18tunniksi huoneenlämpöön2.kun taikinan pintaan nousee kuplia,jatka...

Superhelppo pataleipä

Ohje maku.fi 7 dl vehnäjauhoja3/4 tl suolaa4 g hiivaa (herneen kokoinen nokare TAI 1/2 tl kuivahiivaa)3 1/2 dl vettä(Heittelin sekaan myös auringonkukansiemeniä ja kuitattua nokkosta)...

Pataleipä eli No-knead bread

Siitä on kauan aikaa, kun olen viimeksi jakanut reseptejä, joten oli jo aikakin julkaista jotain uutta. Olen kuullut monien kehuvan pataleipää, josta kuulemma tulee ihanan...