Keskikesän herkullinen kaunotar

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: ajankohtaistakesäluonnonyrtitreseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Myös kukintoa miedomman makuiset nuoret lehdet
ovat varsin monikäyttöisiä.Vuoden 2015 luonnonyrttikasviksi on valikoitunut eräs omistakin suosikeistani, mesiangervo (Filipendula ulmaria). Tämä huumaava niittyjen kuningatar on parhaillaan kukassa, joten aromikkaiden kukkien maustamista herkuista pääsee nauttimaan taas. Mesiangervon kukintoröyhy kannattaa kerätä, kun alimmat kukat ovat auenneet, kukinnon yläosien kukkien ollessa vasta…
...pohjana on Kinuskileipomo Mariannen britaohje, omilla yrttisillä lisukkeilla. Kesäinen mesiangervobritapohja:125 g voita1 dl sokeria1-2rkl kuivattuja mesiangervon kukintoja hienoksi jauhettuna2 keltuaista1,5 dl vehnäjauhoja2 tl leivinjauhetta1 dl maitoa marenki:2 valkuiasta1,5 dl sokeria...

Läheiset reseptit

Keskikesän herkullinen kaunotar

...kotipajoissamme valmistuneeseen kosmetiikkatuotteeseen, viimeisimpänä Annukan valmistamaan, useampaakin luonnon tehokasvia sisältävään mustelmasalvaan.Itse innostuin yhdistämään mesiangervon toiseen kesäiseen herkkuun, Brita-kakkuun. Tuloksena olikin varsin herkullinen mesiangervobrita, jossa myös muut luonnon antimet pääsivät esiin. Reseptin...

Helppo ja herkullinen Mustikkapiirakka

...vuokaan ja sitten uuniin paistumaan. Tämä on perintöresepti ja tätä olen soveltanut myös muissakin leivonnaisissani aiemmin, sillä se on vaan niin hyvä ja toimiva ja lopputuloskin on poikkeuksetta herkullinen.Mustikat voi...

Herkullinen kesäsalaatti

... Kesäisen herkullinen salaatti tuo veden kielelle. Tässä salaatissa on runsaasti erilaisia raikkaita aineksia ja lisäksi poroleikkeleitä jotka tuovat ruokaisuutta. Kirpeä kastike on maustettu karpalojauheella. HERKULLINEN SALAATTIfrisee...

Herkullinen gluteeniton siemenleipä

...jälkimmäisellä sain hitusen paremmin koossapysyvän leivän.  Herkullinen siemenleipä #12½ dl auringonkukansiemeniä1 dl pellavansiemeniä1 dl hasselpähkinöitä tai manteleita (tai puolet ja puolet)3½ dl kaurahiutaleita (täysin gluteenittomaan 100% gluteenitonta kauraa tai esim....

Herkullinen porkkanapiirakka

... Herkullinen porkkanapiirakka Porkkanapiirakka on yksi rakkaan ystäväni lempiherkuista ja viime aikoina olen itsekin innostunut tästä maukkaasta ja mehevästä herkusta, jota äitini teki meille aina lapsuudessa. Ohje...

Herkullinen kasvispiirakka (pellillinen)

... Moikka!Tämä herkullinen ja simppeli ohje on äidiltä. Äiti teki tätä meille äitienpäivänä ja ihastuin heti. Tämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan ihanan herkullista! Tärkeintä tämän teossa on...

Herkullinen Mustaherukkapiirakka

... Tämä piirakka on todella mustaherukkainen ja herkullinen – ja nopea valmistaa. Mustaherukat pääsevät ihanasti oikeuksiinsa sillä niiden suhteen ei ole piirakassa säästelty :).  Tein piirakan pinnalle...

Pataleipä se helppo ja herkullinen

... Mun onneni kukkii kuin omenapuukevätöissä valoisissa,kun kuusten latvat ne kumartuuja immet on unelmissa. Pataleipä se helppo ja herkullinen Pataleipäohjeen olen saanut ystävältä.1 Leipä n. 9,5 dl (vehnä)jauhoja vajaa...

Herkullinen siemennäkkileipä

... Herkullinen siemennäkkileipä, kannattaa kokeilla! Taikina:2dl maissijauhoja1dl auringonkukansiemeniä1dl kurpitsansiemeniä1/2dl oliiviöljyä2 dl kiehuvaa vettäPäälle:Vuorisuolaa myllystä tai sormisuolaaLämmitä uuni 150 asteeseen.  Sekoita kaikki ainekset puuroksi (taikina jää löysäksi). Kaada...

Superhelppo ja herkullinen kantarellipiirakka

...brunssille, iltateelle tai vaikka piknikille. Superhelppo ja herkullinen kantarellipiirakka (26 cm vuoka) 3,5 dl vehnäjauhoja1/2 dl kaurahiutaleita1 tl leivinjauhettaripaus suolaa100 g margariinia1/2 dl kylmää vettä1-1,5 l kantarelleja1 sipuli2 valkosipulinkynttä1 kevätsipulin varsiloraus...

RAW /// ALOITTELIJAN HERKULLINEN VADELMAINEN RAAKA"JUUSTO"KAKKU

...kiinnostukseni myös raakaruokaa kohtaan on lisääntynyt. Huomaan huokailevani ihastuksesta erilaisten raakakakku-, smoothie- ja salaattikuvien äärellä. Tänä aamuna join ensimmäisen pinaattisen vihersmoothieni, ja voinpa sanoa että ei jäänyt viimeiseksi kerraksi! Herkullinen,...

Helppo ja herkullinen levite

... Helppo ja herkullinen levite leivän päälle syntyy kätevästi itse tehden. Öljyjä vaihdellen ja erilaisin yrtein makuvaihtoehdot ovat rajattomat. Leivän maku korostuu ja itse tehty levite on...

Herkullinen Lohivoileipäkakku

...herkullinen ja sopivan runsastäytteinen voilepäkakku. Täytynee tehdä useamminkin, nyt kun on alkuun päästy! Fazerin ruispaahtoleipää (8 viipaletta) Täyte:2 kananmunaa180 g kylmäsavulohta200 g savulohi ja piparjuuri-tuorejuustoa150 g crème fraîcheareilu ½ dl...

Uskomattoman raikas ja herkullinen limeraakakakku!

...jakamaan. Tämä limeraakakakku on uskomattoman raikas ja herkullinen. Ja kaikki ainekset tekevät vain ja ainoastaan hyvää kehollemme. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! Kakku jäädytetään eikä täytteeseen taikka pohjaan lisätä monesti raakaleivonnaisille tyypilliseen...

Herkullinen marjapiirakka

... Joskus on mukava tehdä vaikka jälkiruuaksi perheelle jotain hyvää. Tämä hyvä voi olla mitä vain, mikä mielletään perheen keskuudessa herkuksi 😉 Olkoon se sitten tämä herkullinen...

Herkullinen kalasoppa seistä

... Joskus ei vaan kertakaikkiaan keksi mitä tekisi ruoaksi. Löysin pakkasesta seipaketin ja mietin mitä tehdä siitä. Mietinnän tuloksena syntyi tällainen kalakeitto. Lopputulos oli ihan herkullinen. Kokeile...

Herkullinen Perunasalaatti

... Herkullinen perunasalaatti ja ribsit:n. 15 pientä keitettyä perunaa1 maustekurkku1 hapan omena2 dl kermaviiliä½ dl majoneesia1 tl dijon sinappia suolaasokeriamustapippuriatilliäKuori, keitä ja jäähdytä perunat. Pilko omena ja...

Herkullinen Metsäsienikeitto

...aina suppilovahveroilla. Herkullinen metsäsienikeitto:1 sipuli2 dl sieniä (esim. suppilovahveroita tai kanttarelleja)1 rkl voita2 rkl vehnäjauhoja9 dl maitoa½ rasiaa (100g) kevytsulatejuustoa1 kasvisliemikuutio1 tl rakuunaa1 tl yrttisuolaa1 dl kuohukermaakoristeeksi hienonnettua persiljaaHienonna sipulit...

Herkullinen linssimuhennos ja omenaraastekakku

...kakkuun kuorrutetta. Ruuaksi tarjosin nopeasti ja ”itsestään” valmistuvaa Herkullista linssimuhennosta. Tämän linssimuhennoksen ohje löytyy myös Risentan punaisen linssin pakkauksesta. Herkullinen linssimuhennos (4-5 annosta) 2 sipulia2 dl punaisia linssejä4 dl kasvislientä1...

Keskikesän juhlaa

Juhannuksena meille tuli vieraita ja halusin tehdä jotain hauskaa ja makoisaa tarjottavaa. Näin kesäaikaan maistuu raikkaat salaatit ja muut luonnonantimet, kuten vaikkapa nokkonen. Sopivasti osallistuin...

Keskikesän juhlaa

Koivurannan juhannus kuvina ♥ Kotoa ei (luojan kiitos) tarvinnut poistua kuin muutaman venereissun verran.  Ja ilmatkin tais tänä vuonna keskikesän juhlaa suosia. Etenkin yöt ja...

Keskikesän juhla

Tänään saapui vihdoin kesä. Ollaan sitä ehditty tovi odottaakin. Bella Prinsessa on laittanut kesähepeneitä päälle kesäkuun ensimmäisistä päivästä lähtien, kun oli kerran kesäkin ihan kuukauden...

Keskikesän raparperipiirakat

Juhannusviikonloppu alkaa olla lopuillaan ja kohta alkaa taas arki! Meillä vietettiin juhannusta töissä ja kotona eli mieheni pääsi ilokseen töihin puurtamaan ja me jäätiin tyttöjen kesken...

Pääsiäissuklaamunat (melkein raaka ja aivan herkullinen)

Palmusunnuntain kunniaksi esittelen teillä vähän pääsiäismunamaisen, melkein-raakaruoka-kategoriaan uppoavan suklaakonvehdin. Pähkinä-taatelikupissa tarjoillaan pähkinävoisydän, ja koko komeus kuorrutetaan itsetehdyllä raakasuklaalla, tai oikaisua kaivatessasi, sulatetulla tummallasuklaalla. Tämä postaus esittelee ensimmäisen pääsiäisreseptini...

Helppo ja herkullinen kasslerpata

Meidän perhe nyt vaan sattuu olemaan melkoisia lihansyöjiä. Ei meillä kuitenkaan pihvejä paistella kuin erityistilanteissa, nyt puhutaankin siitä arkeen sopivasta lihasta, eli possusta. Varsinkin kasslerista....

Pumpulikakku, se tosi herkullinen kuivakakku

Meidän perheessä on sinällään melko selvä työnjako. Isä hoitaa useimmiten ruoanlaiton (paitsi silloin kun syödään jotain perisuomalaista) ja Äiti hoitaa leipomishommat. Leipominen onnistuukin yleensä, paitsi...

Herkullinen bolognesekastike

Viime viikolla mulle iski aivan kaamea bolognesekastikehimo. Näin kesäisin mua tekee todella harvoin mieli mitään näin tuhtia ruokaa (grilliruoka on ISO poikkeus), vaan enemmän tulee...

Pestopasta - herkullinen, terveellinen ja nopeasti valmistuva klassikko

Kaikki tietävät, kuinka elämä voi olla toisinaan yhtä härdelliä! Viimeiset pari viikkoa ovat olleet meillä jälleen semmoista pyöritystä, etten ole oikein pysynyt menossa mukana. On...

Erjuskan herkullinen kanapata

Tykkään tehdä pataruokia. Kun ruoka hautuu uunissa, voi sillä aikaa lähteä vaikkapa koiran kanssa lenkille. Tähän ruokaan tarvitset seuraavat aineet:Kanasuikaleita sen mukaan, kuinka paljon haluat...

Herkullinen jokirapu-vuohenjuusto-avokadosalaatti

Hyvistä ja herkullisista aineista, ei voi tulla kuin hyvää tai tarkemmin sanottuna herkullista salaattia ainakin. Setti koostuu ehdottomasti omista lemppariaineksista. Tämä alunperin Alkon Etiketti-lehdestä napattu ohje...