Salsa

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: reseptitruokaJulkaistu seuraavalla sivustolla

Kasvihuoneen punastuneet chilit huusivat päästä käyttöön ja niinpä tein salsaa. Kastikkeesta tuli sen verran hyvää, että on syytä kirjata resepti talteen. Chiliä on tänä vuonna tulossa mahtava sato, joten uskoisin että salsaa tullaan näkemään pöydässä kerran jos toisenkin. Ohjeesta tulee reilu annos tortillojen ja nachojen kylkeen. Kannattaa katsoa myös…
...paprika1-2 chilipalkoa1 prk (400 g) tomaattimurskaa (esim. Mutti)1 rkl punaviinietikkaa1 tl sokeriasuolaa, mustapippuriaHienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä pehmeiksi ja läpikuultaviksi.Pilko paprika ja hienonna chili. Laita ne kattilaan pehmenemään...

Läheiset reseptit

Salsa on vihreää ja kampasimpukat nameja

... Vihreistä salsoista olemme aiemmin oppineet tuntemaan salsa verden, jota kumminkaan emme valitettavasti ole päässeet itse tekemään, koska emme ole onnistuneet löytämään salsaan värin ja hapanimelän maun...

Tortillalasagne ja salsa verde

...minuutin ajan. Tarjoile salsa verden kera. Salsa verde4 valkosipulinkynttä1 nippu silolehtipersiljaa1 nippu korianteria1 nippu basilikaa1 nippu oreganoa1 tl punaviinietikkaa2, rkl vettä3 rkl oliiviöljyävuorisuolaamustapippuria Surauta kaikki ainekset tasaiseksi kastikkeeksi monitoimikoneessa....

Home made pringles & salsa aqua gate

...mm paksuksi ja mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Paista 175 asteessa uunissa kunnes pinta on ruskistunut. Taita kypsästä perunalevystä sopivan kokoisia paloja. Tarjoa salsan tai mieleisesi dipin kanssa. Salsa Aguacate 1 avokado1...

Salsa

... Kasvihuoneen punastuneet chilit huusivat päästä käyttöön ja niinpä tein salsaa. Kastikkeesta tuli sen verran hyvää, että on syytä kirjata resepti talteen. Chiliä on tänä vuonna tulossa...

Punainen kastike eli Italialainen ketsuppi, salsa rossa

...ja kalttaa tomaatit eli toimi seuraavasti. Tee ristiviilto tomaattien päälle ja upota ne kiehuvaan veteen. Anna olla hetken … Jatka lukemista Punainen kastike eli Italialainen ketsuppi, salsa rossa →...

Kohtuuhyvä salsa!

...purkita ja sulje. Viimeistele suljetut purkit vesihauteessa 100 asteisessa uunissa,  10 minuuttia tai vaihtoehtoisesti höyryuunissa 10 minuuttia. Tämä on keskivahva salsa, joten chilin määrää vaihtelemalla saat vahvempaa tai miedompaa.  Alkuperäisessä Darlenen (serkun...

Jauhelihapiirakka tex mex-tyyliin

...salsa-kastiketta. Salsaa on myynnissä miedosta tuliseen. Mun valinta tähän piirakkaan oli Old El Pason Salsa Dip HOT, joka ei kuitenkaan ole mitään supertulista. Kannattaa muistaa, että merkeissä on eroja tulisuuden...

Dippi eli salsa tortillasipseille eli nachoille

Me syödään aina X-tran tortillasipesejä. Ne on meistä parhaita (ja halpoja). Keväällä 2012 päätin kokeilla tehdä itse dippiä tortillasipseille. Olin saanut kotiin jotain Lidlin hyvää...

Salsapossu meksikolaisittain

...saavat hautua uunissa salsakastikkeeseen peitettyinä, kunnes ne ovat ihanan kypsiä. Mahdottoman helppoa ja hyvää. Itse tehty salsa tai tacokastike on helppo valmistaa. Samaista salsaa voi käyttää dippinä tai tacokastikkeena meksikolaisen...

Huevos rancheros - aamupalaa meksikolaisittain

...korianteria Tarvitset myös:2 avokadoapaahtoleipää Valmistusohje:Aloita valmistamalla salsa. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kuutioi pieneksi. Pilko chili ja murskaa kuorittu valkosipulinkynsi tomaattien joukkoon. Halkaise lime, ja purista sen mehu seokseen. Kuori...

Omena-avokadosalsa ja limesiikaa

... Maailman ihanin ja raikkain salsa saadan yhdistämällä omena ja avokado. Kerrassaan ihanaa! Minun oli pakko tehdä tätä salsaa kahtena päivänä peräkkäin, koska se oli niin hyvää....

Chilaquiles

...tästä lähtien dumpataan. 😉 Chilaquiles (1 annos) 2 maissitortillaa 2 munaa suolaa tilkka maitoa öljyä paistamiseen 2-4 rkl salsa verdeä tai salsa rojaa (jälkimmäisen ohje alla!) fetajuustoa hienonnettua korianteria 1/2...

Kesäkurpitsatäytteiset cannellonit / Cannellonis con zapallo italiano

.../ queso azulsuolaa / salmustapippuria / pimienta negra kastike / salsa: tomaattimurskaa / puré de tomatevalkosipuli / ajooliiviöljy / aceite de olivasuolaa / salsokeria / azúcarjuustoraaste / queso rallado Raasta kesäkurpitsa...

Puumala

...Puumala cottage. One sandwich includes the following ingredients: a halved slice of bread, guacamole, hot tomato salsa, cheese dip, red onion rings, halved cherry tomatoes, 2 slices of cheese flavored...

Vappu Nachos

...paprika 1/2 keltainen paprika juustoraastetta mustapippuria tabasco-kastiketta chili-hiutaleita Rucolaa ja lehtikaalta 1/2 sitruunan mehu ja 2 rkl oliiviöljyä ja ripaus merisuolaa salsa kastiketta Turkkilaista jogurttia, creme fraiche:iä, tai smetanaa Taittele...

Paputäytteiset quesadillat

...erilaisia papuja, sieniä, vihanneksia tai maissia. Täytin quesadillat tällä kertaa valmiilla, kidneypapuja ja maissia sisältävällä Gogreenin Salsa Original -kastikkeella, jota olen käyttänyt usein aiemminkin esimerkiksi lämpimiin voileipiin tai lisäproteiinina pastakastikkeeseen....

Risotto al tartufo - tryffelirisotto

...sattui löytymään purkki salsa tartufataa, tryffelikastiketta, joten ei kun miettimään, mitä kivaa siitä tällä kertaa kehittelisi.Tryffelirisotto oli mielessäni ollut jo jonkin aikaa, joten se pääsi siis tällä kertaa toteutukseen. Nyt ei...

Kookoslinssikeitto / sopa de lentejas y coco

...taza de leche de cocovalkosipulia / ajoinkivääriä / jengibre suolaa / salchilikastiketta / salsa de chili timjamia / tomilloKuori kurpitsa, poista siemenet ja pilko pieniksi paloiksi. Huuhtele linssit ja laita ne kiehumaan...

Kookosriisi, paistettu lohi & mansikka-mangosalsa

...hapokas mansikka sopii hyvin raikkaaseen salsaan. Mansikkainen salsa taittaa mukavasti lohen rasvaisuutta. Kookosriisi, paistettu lohi & mansikka-mangosalsa(4 annosta) Kookosriisi:7 dl vettä2 dl kookosmaitoa5 dl basmatiriisiä1 limetin mehusuolaa Paistettu lohi:n. 800...

Paputäytteiset quesadillat

...erilaisia papuja, sieniä, vihanneksia tai maissia. Täytin quesadillat tällä kertaa valmiilla, kidneypapuja ja maissia sisältävällä Gogreenin Salsa Original -kastikkeella, jota olen käyttänyt usein aiemminkin esimerkiksi lämpimiin voileipiin tai lisäproteiinina pastakastikkeeseen....

Kanahampurilainen valkohomejuustoa, ananas-salsaa ja chili-majoneesia

...lopuksi vielä tomaatti.Kuullota vielä muutama minuutti, niin että  kaikki ainekset ovat pehmentyneet, mutta säilyttäneet kuitenkin ”purutuntuman”.Yrtti lisätään vasta ku salsa nostetaan levyltä.Anna salsan jäähtyä. Chilimajo 1 chili (14g)1rkl vaaleata siirappia1dl...

Frittata al tartufo - tryffelimunakas

... Umbrialisen mustan tryffelin hienostunut maku saa arkisenkin ruoan maistumaan ainutlaatuiselta; helppokäyttöisellä salsa tartufatallaeli tryffelikastikkeella (löytyy ainakin Stockamannilta) maustettuna yksinkertaisesta munakkaastakin kuoriutuu todellinen helmi.Tämä ihana frittata sopii...

Crème brûlée ja mansikka-mangosalsaa

...lämmin crème brûlée ja kylmän kohmeinen hedelmäsalsa tekivät vielä suloisen lisän jälkiruokaan. – – – – – – – – – – – – – – Tarvitset: 2 dl kuohukermaa1...

2 herkullista askelta kohti meksikoa

...quesadillaa sun muuta salsaa, niin ajattelin lähestyä Meksikoa hieman eri suunnasta pitäen homman kuitenkin sen makuisena.Koska minulle Meksikolainen keittiö nojautuu teittyihin asioihin, niin myös reseptini nojaa niihin. Juustokumina,chili,paprikajauhe,avocado,salsa,lime, niihin turavudun...

Yllätystä neidille

...sekä peruna-artisokkasalaatin, joka viimeisteltiin samalla vihreällä kastikkeella. Salsa verde toimii erittäin hyvin myös minkä tahansa grillatun linnun tai lihan lisäkkeenä.  TONNIKALAPIHVIT JA SALSAVERDE(kahdelle)2 tonnikalapihviä Salsa verde:2 valkosipulinkynttäpieni punasipulinippu lehtipersiljaanippu basilikaa 5 anjovisfileetä 2...

Kylmä avokadokeitto smetanalla ja tulinen tomaattisalsa

...mustapippuria rouheena Salsa:2 kypsää tomaattia pieninä paloina ja siemenet poistettuna2 kevätsipulia viipaleina1 punainen chili siemenineen (jos et halua kovin tulista, voit jättää siemenet kokonaan tai osittain pois)2 rkl silputtua korianteria1/2...

Nachos de lux ala Sasse (pikaruokaa) resepti

... Ainekset 1 pss maissilastuja 600 g naudan jauhelihaa 1 prk juustodippiä (esim.Santa Maria) 1 prk Chunky Salsa n.100 g jalopenoviipaleita Taco Spice Mix Original 1 kpl...

Helpot ja nopeat lihaisat enchilladat - meksikolaista katuruokaa + ARVONTA

...lihaisan juustoiset tomaattisella täytteellä, levitellään salsa ja juustoraaste päälle ja gratinoidaan uunissa. Valmista! Ja juhlakansa kiittää – trust me, meillä tex mex toimii aina bileissä!Pääsin osalliseksi Blogiringin kautta Santa Marian kampanjaan. Tämä oli todellinen...

Mustaa pastaa ja äyriäisiä

...mukanani jo parikymmentä vuotta. Fettucine con cozze e gamberetti in salsa di pomodoro (neljälle) 1 kg tuoreita tai n. 170 g säilykesimpukoita (käytimme pakastettuja sinisimpukoita)300 g kokonaisia katkarapuja tai 150...

Salad Nicoise - vähän parempi Nizzan salaatti ja Meinklang Grüner Veltliner

...ja etenkin tomaattiin ihanasti makua ja syvyyttä  – kokeile vaikka tätä ihanaa keittoa! Tai paahdetusta paprikasta tehtyä muhammaraa tai salsa romescoa! _________________ SAISIKO OLLA LISÄÄ?          ...