Croque Monsieur, grillattu kinkkujuustovoileipä ja ralliranska- video

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: leipäPeggyn kesäkeittiöPikkusuolaisetreseptitVlogiJulkaistu seuraavalla sivustolla


Croque Monsieur, grillattu kinkkujuustovoileipä saa suupielet jumppaamaan letkeästi ylöspäin. Ai, että kun leipä voikin olla näin HYVÄÄ! Päältä rapsakan herkullinen leipä on sisältä suussa sulavaa juustoa, lämpöistä kinkkua sekä voin ja sinapin makua. Croque Monsieur on alkuperäisin Ranskasta ja sitä tarjoillaan pikaruoan tapaan kahviloissa sekä baareissa. Croque…
...leivän grillissä, uunissa tai paistinpannulla.Leikkaa leipä kahtia ja syömään! Maalaisleipä 14-15 dl vehnäjauhoja50 g tuorehiivaa hienonnettuna käsin2 1/2 tl suolaa11/2 tl sokeria5 dl  kädenlämpöistä vettä (+37)2 rkl öljyä Sekoita 12...

Läheiset reseptit

Croque Monsieur, grillattu kinkkujuustovoileipä ja ralliranska- video

...lämpöistä kinkkua sekä voin ja sinapin makua. Croque Monsieur on alkuperäisin Ranskasta ja sitä tarjoillaan pikaruoan tapaan kahviloissa sekä baareissa. Croque Monsieur grillattuun kinkkujuustoleipää tulee yleensä gruyère- tai emmentaljuustoa raasteena/viipaleina....

Gluteenittomat pinchokset. Grillattu parsa, minttu ja lime. Rosmariinibroileri, tzatziki ja kreikkalainen salaatti.

...  ”Kohota punaisella malja menneelle, puhdista aistit samppanjalla ja kohota valkoisella malja tulevalle.”  Lue lisää viinipäiväntasauksesta täältä:hellanjaviinilasinvalissa Vallattoman Keittiön menu:Gluteenittomat pinchoksetkera punaisenGrillattu parsa, minttu ja limekera kuplienRosmariinibroileri,tzatziki ja kreikkalainen salaattikera...

Kreikkalais-roomalainen kukkakaalikorvake eli uunissa paahdettua kukkakaalia ja porkkanaa fetalla ja pestolla ja muilla roippeilla

...tuollaisia olisi). En sanoisi tätä kasviruoaksi, pelkästään pirun hyväksi ruoaksi. Noin kilon kukkakaali4 porkkanaaoliiviöljyä, suolaa ja pippuria 2 punasipulia renkaiksi leikattuina2 rkl oliiviöljyäjeeraa, garam masalaa ja chiliäloraus viinietikkaa 1/2 granaattiomenan...

Grillattu tartarpihvi ja marinoitu munakoiso

...koko kesä! Grillattu tartarpihvi4:lle 600-800 g naudan ulkofilettä1 dl      marinoitua punasipulia (kts. ohje alla)2–3 rkl kaprista1 rkl     Dijon-sinappia0,5 dl    silopersijaa silppunasuolaa ja mustapippuria koristeluun:2 kovaksi...

Lohen savustaminen ja grillattu kurkku-halloumivarras

... Grillattu kurkku-halloumi varras sopii lämminsavulohen kanssa. Se sopii muutenkin kalan tai broilerin lisukkeeksi. Meillä juhlittiin melkein sadetonta päivää, savustettiin lohta, kerättiin ihania kesäkukkia ja herkuteltiin. Niin...

Croque Monsieur

... Ranskalaisen keittiön klassikko brunssille kuten myös Croque Madame.Tähän periaatteessa käy mikä tahansa vaalea leipä. Leipään tulee reilusti bechamelkastiketta sekä kinkkua ja juustoraastetta. Raastettu Jukolan Juuston Cheddar käy...

Grillattu ja Marinoitu Kesäkurpitsasalaatti

...jota piristää sitruuna ja pehmentää feta.Kevyt ja maistuva lisuke tiristettyjen lihojen kaveriksi. Grillattu ja Marinoitu Kesäkurpitsasalaatti:– 2 isohkoa kesäkurpitsaa- 100g fetaa- kourallinen lehtipersiljaa, tai muuta haluamaasi yrttiä- 3 rkl oliiviöljyä-...

Grillattu Varhaiskaali ja Broilerivartaat

...ananaksen ja kirsikkatomaatin. Grillauksen aikana valelin vartaita soijamarinadilla. Jos käytät puisia varrastikkuja niin liota niitä vedessä, että ne eivät syty niin helposti palamaan grillin kuumuudessa. Grillattu Varhaiskaali Varhaiskaalta25g Voita2 Valkosipulin...

Grillattu Maissi ja Maustevoi

... Tämä on kyllä yksi lempparigrillattavistani!Makeaa maissia ja suolaisuutta maustevoista (joita on tässä kahdenlaista) – nyt grillit kuumaksi ja kokeilemaan! Grillattu Maissi ja Maustevoi:– 4-6 esikeitettyä maissia...

Grillattu maminha ja kuusenkerkkien kera valkoviinissä haudutetut juuripersiljat

... Maminha on etelä-amerikkalaisen leikkaustavan mukaan leikattu naudan kuvelihaksen ja paistin välinen osa. Tutustuimme Familian maahantuomaan herkkuun törmättyämme siihen viime kesänä kaupan lihatiskillä. Jutun juju on, samoin...

VISKIRIBSIT JA GRILLATTU SALAATTI SINIHOMEJUUSTOKASTIKKEELLA

...ja sivele valmiit ribsit kastikkeella. Anna kastikkeen ja ribsien ottaa viimeinen voitelu ja väri ennen tarjoulua kuumassa grillissä! grillattu salaatti sinihomejuustokastikkeella2 romainesalaatin kerää (tai esim. cosmopolitan -salaatin kerää)1dl majoneesia1dl turkkilaista...

Vartaassa grillattu picanha ja marokkolaiset kikherne-porkkanat

...lisukkeet-osioon tarjosi itse asiassa ideoita koko mökkiviikonlopuksi. Viiniksi suosittelemme mielestämme kympillä kelpo hinta-laatua grilli-iltaan tarjoavaa, hilloista ja mausteista Quinta das Setencostas 2011 -punaviiniä Portugalista. Grillattu picanha1,5 kg  Familian picanhanpalamerisuolaamustapippuria Ota liha lämpenemään...

Kananpojan grillivarras ja helppo marinadi ja glaseerauskastike

... Kananpoikaa tai broileria, omatekoinen marinadi sekä kastike, glaseerauskastike. Helppo ja taatusti maistuva grilliruoka on broilerivarras! Mehukas, juuri sopivan kypsä grillattu broileri vie kielen mennessään! Marinadi sopii hyvin myös...

Grillattu Naudan sisäfilevarras, sweet chili-kastike ja parsarisotto

... 4 henkilöä 600g Naudan sisäfilettä (150g/henkilö) Perkaa sisäfileestä ylimääräiset kudokset ja kalvot (ohjeet täältä)Leikkaa file pihveiksi ja jaa pihvit kolmeen tai neljään osaan.Jätä pikkupihvit huoneenlämpöön. Vartaat1...

Hellepäivän ruokaa - broilerivartaita ja salaattia vesimelonista ja varhaiskaalista

... Hellepäivänä ruuanlaitosta haluaa päästä mahdollisimman helpolla. Pilkkominen ja paistaminen sisällä kuuman uunin ääressä ei paljoa kiinnosta. Viikonlopulla sai vihdoin nauttia helteisistä säistä ja suurin osa ajasta...

Taivaallista (ja terveellistä) appelsiini- ja lakritsinjuuriraakasuklaata

... Jumalten ruoka (Theobroma cacao), voimaruoka, terveysruoka, superfood, taivaallinen herkku. Tätä kaikkea on kotona tehty raakasuklaa ja makuvarianteissa vain taivas on rajana. Päästä siis sisäinen Picassosi valloilleen...

Murea ja mehukas karitsan entrecôte - Mure ja mahlane talle entrecôte

...ohjetta, mutta niitä on niin vähän. Lopuksi päätin valmistaa lihan minulle jo tuttuun tapaan, isossa uunivuoassa, missä ritilä on vuoan sisällä ja liha on ritilällä, uunivuoan pohjalla on lihaliemi ja...

Helppo mansikkakakku - ja terveellinenkin (sokeriton ja gluteeniton)

... MANSIKKAHUUMASTA HEI. Heinäkuuhun kuuluun niin paljon kaikkea kivaa – kuten kotimaiset tuoreet mansikat  – ja mustikat, joista eilen näin ensimmäiset kypsät pihapolun varrella saaressa!! Terveellisen mustikkapiiraan...

Testissä Modon uudet siirapit, Seljankukka ja Agave – Testimisel Modo uued siirupid, Leedriôie ja Agaavi

... FIN Postauksen sponsori on Modo. Yhteistyössä Modo ja Marsaana Communications. Sain taas mahdollisuuden viestintätoimisto Marsaanan kautta testata Modon uusia siirappeja ja valitsin tällä kertaa Seljankukan ja...

Jouluisia värejä ja makuja; macaronit ja munatoti

... Macaronien leipomisessa on omat niksinsä ja oikopolkuja ei juuri ole. Siitä sain juuri itse hyvän opetuksen. Olin päättänyt tehdä lahjaksi pari purkillista joulunvärisiä macaroneja. Koska macaronien...

Whey jäätelö ja proteiinipudding.. ja miksei yksi sorbeekin kesää silmällä pitäen.

... Juu kyllä. Nyt mennään ihan eri sfääreihin, mutta kun kiinnostusta aiheesta on nyt ollut, niin poustaan kehittämäni reseptit. Nykyään kaikilla on kaapit täynnä jauheita ja sydeemejä ja...

Fariini-cookiesit, uskomattoman hyvät ja helpot, rapeat ja pehmeät

... Rakastan fariinisokeria. Se on niin hyvää, että voisin syödä sitä suoraan pussista 🙂 Sama tumman siirapin kanssa. Fariinisokeri on mielestäni todella maukasta ja sitä pitäisi käyttää...

Helppo ja maukas arkiateria: kaprislohi, grillimaustetut uunilohkot ja kermaviili-avokadokastike

... Näillä ohjeilla valmistuu nopeasti helppo ja todella maukas arkiruoka neljälle hengelle. Aloita laittamalla uuni lämpenemään 225 asteeseen. Grillimaustetut lohkoperunat8 kpl perunoita1 rkl öljyä2 tl suolaa1 tl...

Pehmeä pannacotta ja mansikkavaahto – Pehme pannacotta ja maasikavaht

... Söimme pehmeää pannacottaa ja mansikkavaahtoa joulukuun alussa. Syömisen aikana tajusin, että se on mainio jälkiruoka joulun aikana. Mansikkavaahdon sijaan voi pannacottaa tarjota karpalo-, vadelma- tai puolukkavaahdon...

Superhyvä ja helppo salaatti fetasta ja tonnikalasta

... Helppo, hyvä ja ruokaisa salaattia2 purkkia valutettua tonnikalaa1 fetakimpale0,5 dl auringonkukan siemeniä1 dl kalamata-oliiveja5 tomaattia0,5 kurkkuaoliiviöljyäbalsamicoa ...

Raikas ja maukas raparperi-mansikkakiisseli – Värske ja maitsev rabarberi-maasikakissell

... Valmistin ensimmäisistä kevään raparpereista raparperi-mansikkakiisseliä ja se tuli ihanan raikas ja maukas. Laiton kiisseliin suhteessa 1:1 raparpereita ja mansikoita. Näin tuli kiisselille raparperin maun lisäksi vielä...

Kahviloita ja kakkuja - äitienpäivänä ja muutenkin

...Tässä neljä ja lisää on tulossa. Alkuruuaksi oli lohicheviceä. Pääruuaksi grillattua lohta ja jättikatkarapuja sekä aurajuustojuureksia nyytissä. Myös Mirjan ja Jussin luona syötiin lohta muodossa jos toisessa. Harvinaista herkkua olivat muikut, jotka Mirja...

Aamu joella ja kauraleipää ja maapähkinävoikokkeilua

...eikä niitten meitä. Sitten kelekanjäleltä jäälle. Sielä me kaks tuntia tarvottiin minne lie Nivankylän perukoille ja takas. Kyllä oli mahtavaa ko keli on niin hyvä. Ihan hiki tuli, eikä tuullu...

Rakasta ruokaasi ja itseästi - ja muita hyvän olon kulmakiviä

... Blogiin on tullut viime aikoina paljon uusia lukijoita. Kiitos siitä ja tervetuloa mukaan! Koska täällä on paljon ruokavinkkejä ja syömiseen liittyvää asiaa,  ajattelin taas hieman valottaa...

Gnocchi....perunoista ja riisijauhoista! Yksinkertainen ja maukas vaihtoehto pastalle

... ”Gnocchi”ovat Italiassa pastan ja risoton ohella erittäin tyypillinen ”primo piatto” , joka on paitsi hyvän makuinen, myös tosi nopea valmistaa, mikäli käytät kaupoista tai leipäliikkeistä valmiina...