Kantarellisosekeitto vuohenjuuston kera – Kukeseenepüreesupp kitsepiimajuustuga

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: Keittoreseptitseened ESTSienisupp ESTJulkaistu seuraavalla sivustolla


Nyt on vähän reissattu, on syöty ulkona ja kotiinpaluun jälkeen haluaa tietenkin omaa kotiruokaa. Kesätorilla oli hyvännäköisiä kantarelleja myynnissä ja teki mieli kantarellisosekeittoa. Minä tykkään keitoista ja sosekeitot ovat suloisia ja ihanan samettipehmeitä. Muistan, miten ruotsalainen tv-kokki Tina Nordström valmisti sienikeittoa vuohenmaitojuuston kera ja siitä sain idean…
...kevätsipulia½ dl oliiviöljyäjauhettua mustapippuriaripaus suolaaloraus valkoviinietikkaa tai sitruunamehua Kantarellisosekeitto:suuri loraus oliiviöljyä1 l puhdistettuja kantarelleja3 kevätsipulin valkoista osaa1 valkosipulin kynsinippu tuoreita timjamin lehtiänippu tuoreita basilikan lehtiä7 dl kylmää vettä4 rkl kantarellifondiajauhettua...

Läheiset reseptit

Kantarellisosekeitto vuohenjuuston kera – Kukeseenepüreesupp kitsepiimajuustuga

...ja sosekeitot ovat suloisia ja ihanan samettipehmeitä. Muistan, miten ruotsalainen tv-kokki Tina Nordström valmisti sienikeittoa vuohenmaitojuuston kera ja siitä sain idean laittaa kantarellisosekeiton joukkoon vuohenjuustoa. Tykkään yrteistä ja siksi ilman...

Kana-kermakastiketta ja riisiä, mozarella-persikkasalaatin kera ja mustikkapiirakka vaniljakastikkeen kera :)

...ja anna sen paistua n. 20-30 minuuttia. ps. Tarjoiluvinkkinä: tarjoile piirakka jäätelön tai vaniljakastikkeen kera. kyseisessä mustyikkapiirakassa on seassa myös metsämansikoita.Vielä raaka mustikkapiirakkaToisena päivänä teimme ruoaksi kana-kermakastiketta ja riisiä, sekä...

Bataattipatee kera vuohenjuuston

Noniin, taas on löytynyt uusi ihana resepti johon tulee lemppari juustoani, eli vuohenjuustoa!Kokeilin tätä itsenäisyyspäiväksi ja teen varmasti jouluksi uudestaan, sillä napsnaps napsaa suu, HERKULLISTA!...

Katkarapu-makkaravartaat Sriracha-majoneesin kera

...katkaravut pujotellaan vuorotellen vartaisiin. Makulihan Facebook-sivuilla voi seurata muun muassa ajatasaista tietoa yrityksen tuotteista ja muutenkin kuulumisista. Makkaraa ja nakkeja voi grillata ihan perinteisesti sellaisenaan mahtavien lisukkeiden kera tai tehdä...

Synttärihumua perhoskakun kera!

... Meillä vietettiin 6v tyttäremme synttäreitä kera ihanien noitien, prinsessan, kissan, vampyyrin, pupun, keijujen, napatanssijan, japanilaisen prinsessan ja kenenkäs vielä kera…Synttärisankari itse oli intiaaniprinsessa pitkien lettiensä kera....

Herkkusienipasta sieni-tryffelitahnan kera – Shampinjonipasta seene-trühvelipastaga

...Olin jo ostanut kotiin karitsan maustamista varten rasiassa espanjalaista rosmariinia ja timjamia sekä ne yrtit sopivat hyvin herkkusienien kera. Tämä ateriakerta on siksikin sopiva, koska se ei sisällä lihaa ja...

Juhannusherkkuja - grillattu jerk-kana bataatti-mangosalaatin kera

...leikkaamalla sitä. Jos lihasneste on kirkasta ja läpinäkyvää, kana on valmis. Tarjoile esim. jogurtin ja oliiviöljyn kera. Salaattia tein vain puolikkaan satsin alla olevasta ohjeesta, sillä pöydästä löytyi paljon muutakin...

Yrttikastike naudan sisäfileen kera

... Ihanaa, kun on sen verran lämmintä, että voi nautiskella hyvästä ruuasta terassilla. Tänään tein maukkaan yrttiseoksen leivitetyn naudan sisäfileen kera. Lisäksi tarjolla oli valkosipuli-chiliöljyssä marinoitua, keitettyä...

Pannaria mustikkarahkan kera

...kaada taikina sille. Paista uunissa noin 30 min.Tee rahka. Vatkaa kerma kulhossa. Lisää muut ainekset joukkoon ja sekoita.Nauti hieman jäähtynyt pannari mustikkarahkan kera. Mums!Kelpasi myös itselle iltapalaksi teen kera....

Tuplapihvit kanafileestä pekonin ja aurinkokuivattujen tomaattien kera

...kanafileestä pekonin ja aurinkokuivattujen tomaattien kera 1 sipuli 170 g pekonisiivuja 10 kpl aurinkokuivattua tomaattia basilikaöljyssä 1½ rkl sinappia 1 nippu persiljaa, hienoksi silputtuna pippuria 8 kpl cocktailtikkua 8 kpl...

Jamaikalainen jerk-kana kukkakaali-kidneypapujen kera

...kukkakaali-kidneypapujen ja limenlohkojen kera. Kukkakaali-kidneypavut eivät ole myöskään vaikea valmistaa, mutta hetki niidenkin ääressä kuluu. Kukkakaali rouhiintuu kukkakaaliriisiksi käsittämättömän nopeasti monitoimikoneen leikkuuterällä. Hupaisaa oli se, että kaikkiin kaaleihin ennakkoluuloisesti suhtautuva mieheni...

Tuorepastaa katkarapujen ja kesäkurpitsan kera

... Tuorepasta katkarapujen ja kesäkurpitsan kanssa on mainio arki-illan herkkuruoka, jonka saa valmistettua sukkelasti. Pastaa katkarapujen ja kesäkurpitsan kera Täysjyvätuorepastaa 400 g pakastekatkarapujarypsiöljyä1 kesäkurpitsa paloinalehtipersiljaa1 punainen chili...

Punajuuria ricotta salatan ja pistaasiöljyn kera

...maustaa niin risotot, jäätelöt, pestot kuin pizzatkin. Sekä oman suosikkini, pistaasiarancinon. PUNAJUURIA RICOTTA SALATAN JA PISTAASIÖLJYN KERA  nippu nuoria punajuuria eli 5-6 kpl (samankokoisia) ricotta salataa 1,5 dl pistaasipähkinöitä oliiviöljyä pari timjamin...

haudutetut ricottatäyte päärynät kauramurun kera

...on, kuten esteettinen puoli ja makujen fiksaus juuri kohdilleen. Tämä ei ollut liian makea, mutta silti juuri sopivan. Haudutetut ricottatäyte päärynät kauramurun kera 4kpl4 pientä päärynääkeitinliemi:vettä2-3tl kaneliaripaus kaardemummaa3-4tl vanilja-aromia1-2dl taloussokeria½-1dl...

syksyisten iltojen lämmittäjä: thaimaalainen kalakeitto jasmiiniriisin kera.

...minuuttia niin tomaatit kerkeää kunnolla imeä makua ja kypsyä. -Tarjoile jasmiiniriisin kera niin, että laitat riisin ensin astian pohjalle ja sitten kaadat keittoa päälle! Unohtamatta tietenkään limelohkonpuristusta keittoon, tätä ei pidä...

Merguezia kuskusin kera

...vedä vertoja omatekemälle makkaralle. Lupaan raportoida sitten makkarakuulumiset tuoreeltaan. Tässä kuitenkin hieman esimakua pahimpaan makkaranälkään. Kuskusin ohje on kirjasta Makkaroita maailmalta (josta löytyy myös ohje Merguez raakamakkaran tekoon). Merguezia  kuskusin kera1...

Kuhaa valkoviinin ja sahramin kera

...enkä edelleenkään mielellään syö lihaa, joten perinteiseen kinkkuateriaan palaaminenkaan ei käynyt päinsä. Pienen pähkäilyn jälkeen lopputuloksena oli sahramilla maustettu kuha, joka toimi oikein mainiosti lanttu- ja porkkanalaatikoiden kera. Keltaiseta ruuasta...

Those were the days - pekoni-kantarellipastaa kera katkerien kyynelten

...suolalla ja pippurilla ja anna kiehua  hiljalleen muutama minuutti.  Valuta keitetty pasta ja sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoa parmesaaniraasteen ja basilikasilpun kera.  Mies halusi muistotilaisuudessa esittää tämän biisin ystävämme muistolle....

Marokkolaiset lammaslihapullat harissan ja couscousin kera

...Suosittelen kokeilemaan! MAROKKOLAISET LAMMASLIHAPULLAT HARISSAN JA COUSCOUSIN KERA2 tl kuminan sienemiä2 rkl korianterin siemeniä50 g korppujauhoja1 valkosipulin kynsi murskattuna500 g lampaan jauhelihaa1 sitruunan mehu1 kananmuna kevyesti vatkattuna20 g tuoreita mintunlehtiä...

Pieni palanen juustoa fenkolihillokkeen kera

...ostin Mouhijärven herkkujuustolan Kuttu Willeä, jota sitten tarjoilin fenkolihillokkeen kera. *Fenkolihilloke300 g fenkoliasitruunan mehu1 dl hillosokeriavanilijatankoPurista sitruunanmehu ja laita kattilaan lämpenemään. Leikkaa fenkolin kovimmat osat pois ja pilko fenkoli pieniksi...

Sienitäytteiset kaalikääryleet vaalean kastikkeen kera

...sitä riittäisi viikon myöhempiinkin ruokiin. Tämä ruoka on muuten ihan superNAM!!!! Samaista reseptiä tuunaamalla voisi valmistaa myös wrappeja. Kiinankaali toimi oivasti kääryleenä täytteen ympärillä. Sienitäytteiset kaalikääryleet vaalean kastikkeen kera (noin...

Höyrytetyt ahvenet pinaatin sekä tomaattisalsan kera

... Vaikka voissa paistettuja kotimaisia ahvenfileitä tai savustettuja ahvenia on vaikea voittaa, eivät höyryttämälläkään valmistetut ahvenet ole kovin pöllömpiä, varsinkin kun niiden kera tarjoaa kivasti maustettuja kasviksia....

Lehtikaalikastike kuskuksen kera | Kale sauce with couscous

...minuutissa valmistuvan kuskuksen kera.  It only took about 30 minutes to prepare this meal, despite of the long list of ingredients, as I mainly just mixed everything in the kettle!...

Kesäkurpitsapasta hummuksen kera

...muita mausteita. Vinkki! Tarjolle laitettavan hummuskulhon voi koristella muutamalla kikherneellä ja päälle voi lorauttaa tilkan oliiviöljyä. Hummus maistuu myös hyvin esimerkiksi dippinä kasviksille, levitteenä leivän tai riisikakkujen kanssa tai salaatin kera....

Vohvelit jäätelön ja mansikoiden kera

...vispaten liemeen. Lisää voisula tai kerma. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohvelipannulla vohveleiksi. Tarjoile kuumina esim. mansikoiden tai mansikkahillon ja kermavaahdon tai jäätelön kera. Ohje: Myllyn Paras....

Waffle day - herkulliset vohvelit hillon ja kermavaahdon kera

...mahdollisimman rapeina hillon tai marjojen sekä kermavaahdon (ja vaahterasiirapin) kera. Tarvittaessa vohvelit voi lämmittää uunissa pellillä leivinpaperin päällä. Mutta pidemmittä puheitta, oikein ihanaa juhannusta kaikille! Nauttikaa olosta ja pitäkää huolta...

Fusilli ai gamberetti e zucchine - fusilleja katkarapujen ja kesäkurpitsan kera

...(tarjoava vaikka  viileän pirskahtelevan italialaisen valkoviinin kera) ja itselleni maistui mainiosti sunnuntailounaallakin. 🙂Tarvitset (annoksesta riittää kahdelle): 120g sulatettuja pakastekatkarapuja (sulata viileässä vedessä tai etukäteen huoneenlämpöön ottamalla)140 g kesäkurpitsaa160 g fusilleja tai...

Kalapuikot kera valkokastikkeen

...vivahteen haluaa kastikkeelle. Meillä syödään valkkastiketta kalapuikkojen tai paistetun sein kanssa. Tätä kastiketta käytetään myös lasagnen kastikkeena lisäämällä juustoraastetta. Kuin myös esim. kukkakaaligratiinissa juustoraasteen kera. Käyttöaiheita on paljon Paista kalapuikot...

Too much mexican food will fill ya! - jauhelihatortillat limesmetanan ja guacamolen kera

...ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia siten, että kastike sakenee.   Tarjoa jauhelihatäyte ja kastikkeet tortillojen ja kasvisten kera. ...

Puolukkajäädyke kookosjauhon kera – Külmutatud pohlamagustoit kookosjahuga

...otin lusikallisen sitä ja ripottelin kookosjauhoa hillon päälle ja söin sen pois. Jep! Sopivat yhteen. Näin päätin valmistaa puolukkajäädykettä karkean kookosjauhon kera, koska se jälkiruoka sopii mainiosti joulukuulle. Minulla oli...