Savuporo-juustokeitto

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: reseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

 

250 g Koskenlaskija-sulatejuustoa

8 dl vettä

2 dl kermaa

1 dl vehnäjauhoja

½-1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

100 g poron kylmäsavurouhetta

0,5 dl tuoretta persiljaa

 

Leikkaa Koskenlaskija-juusto pieniksi paloiksi. Laita juustonpalat ja vesi kattilaan, kuumenna sekoitellen kunnes juusto sulaa. Sekoita kermaan vehnäjauhot ja vispaa tasaiseksi, kaada…
...Julkaistu seuraavalla sivustolla   250 g Koskenlaskija-sulatejuustoa 8 dl vettä 2 dl kermaa 1 dl vehnäjauhoja ½-1 tl suolaa ripaus mustapippuria 100 g poron kylmäsavurouhetta 0,5 dl tuoretta persiljaa...

Läheiset reseptit

Savuporo-juustokeitto

  250 g Koskenlaskija-sulatejuustoa 8 dl vettä 2 dl kermaa 1 dl vehnäjauhoja ½-1 tl suolaa ripaus mustapippuria 100 g poron kylmäsavurouhetta 0,5 dl tuoretta...

Kesäkurpitsa – juustokeitto

...sipuli Iso kesäkurpitsa 2 valkosipulin kynttä 2dl kermaa 1/2 pakettia koskenlaskija paprikajuustoa 50 g sinihomejuustoa persiljaa rosmariinia kasvisliemikuutio mustapippuria suolaa tarvittaessa nokare … Jatka lukemista Kesäkurpitsa – juustokeitto →...

Vuohenjuustokeitto - gluteeniton

...myös aina tarjolla olevia edullisia kuiva-aineita (papuja, linssejä, herneitä…) Yksi meidän suosikkeja vihannespohjaisten sosekeittojen ohella on juustokeitto. Helppoa ja edullista juustokeittoa ei tarvitse yhtään vähätellä juhlavampanakaan ateriana – vaikkapa nyt...

Perunakeitto

...muussi on keiton paksuista. Tai löysää. 😀 Muussin voi maustaa vain suolalla, tai suolalla ja pippurilla, tai muskotilla, tai valkopippurilla tai… ihan millä haluat.) Tässä Kotivinkin peruna-juustokeitto Kuulostaa mielenkiintoiselta....

Mielekkäät eväät ja puuro purkissa

...mahdottoman mielenkiintoiselta vaikuttaa myös pähkinäkeitto eli maidoton juustokeitto sekä hapatusohjeet. Raaka-ainevarantoni ohjasivat kuitenkin ensimmäisenä kokeilemaan Outin tuorepuuro-reseptiä. Samantyylisiä olen tavannut itsekin tehdä, mutta jostain syystä en koskaan ole älynnyt lisätä...

Sinihomejuustokeitto – blue cheese soup

... Juustokeitto on ihanan helppo ja melko nopea arkiruoka. Sinihomejuustokeitto sopii hyvin alkuruoaksi tai kevyeksi pääruoaksi. Lisukkeena voi käyttää vaikka krutonkeja (herkullisten ruiskrutonkien ohje löytyy täältä) tai...

Karpin ruokaviikko 2

... Noniin, nyt on aika karppiruokaviikon numero 2: MAANANTAI AamupalaRahka/partis, marjat, proteiinijauhe LounasSavuporo-juustokeitto, kasviksia Päivällinen Kasvis-jauhelihagratiini            IltapalaLeikkelelautanen (keittokinkku, meetvursti, juusto, kurkku, paprika, porkkana, paistettu kananmuna) TIISTAI AamupalaRahka/partis, marjat...

Karpin ruokaviikko 3

...kermavaahto Iltapala Suolakeksejä + vihanneksia LAUANTAI Aamupala Marjajogurtti + pähkinät                                       Päivällinen Vapaavalintainen salaatti                              Iltapala Hedelmäsalaatti, kermavaahto SUNNUNTAI Aamupala Hedelmäsalaatti                                                          Päivällinen Sipuli-juustokeitto Iltapala Dippilautanen...

Vahinkoillallinen

Sattuipa tuossa viikonlopun alla pieni pakasteonnettomuus. Nimittäin pakastinta penkoessani unohdin vahingossa poron ulkofileet huoneenlämpöön sen verran pitkäksi aikaa, että ne sulivat osittain. Niinpä viikonloppuna tarjosimme...

Helppoakin helpompi savuporokeitto

... Savuporokeitto on aivan ihanaa, mutta sen verran tuhtia ja arvokasta ettei sitä ihan joka viikko kehtaa syödä. Juustoinen savuporokeitto 1 l vettä1 keskikokoinen purjo1 kasvisliemikuutio (Knorrin...

Pororullat

...saatanpa ehkä tehdä viikonloppuna tuleville vieraille naposteltavaksi. 🙂 Olen vielä kahdenvaiheella laittaisinko ihan kylmäsavuporoa vielä väliin… 200g Créme Bonjour Savuporo- tuorejuustoa4 rieskaa½ paprika suikaleina2rkl ruohosipulisilppua (Käytin persiljaa) Levitä tuorejuusto rieskaviipaleiden...

Kermainen bataattikeitto

...nousevat kutemaan.Kalojen nousua voisi seurata tuntikausia.Ahvenia, särkiä ja pari kunnon haukea! Bataattikeitto neljälle:600 g bataattia1 l vettä2 dl kermaa125 g kylmäsavuporo Koskenlaskijaaripaus valkopippuria1 tl suolaaKuori ja pilko bataatti.Mittaa kattilaan bataattipalojen...

Kanafileet ja bataattiranskalaiset

... Nälkäiselle avoeliölle päivän ateria 🙂KANANFILEET UUNISSAKananfileitä sen mukaan paljonko on syöjiä (meillä oli kilon paketti maustamattomia)1tlk ruokakermaa2rkl savuporo tuorejuustoaMausteet (soijaa, paprikaa, pippuria, kanamaustetta ja currya)Nostele kanat...

Karjalanpiirakkahampurilainen

...kylmäsavuporo sekä anna sen tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Omatekoinen ketsuppiLaita tomaattimurska, vadelmaviinietikka, sokeri, mustapippuri, valkopippuri ja murennetut sienet kattilaan. Anna kiehua kasaan hymyillen puoli tuntia. Tarkasta maku ja jäähdytä...

Hyydytetty Savuporokakku

... Savuporo kuuluu minun keittiöni valikoimaan aika useasti, on ollut monessa juhlapöydässänikin. Tällä kertaa se menee työkaverini kekkereihin. Tähän kakkuun voi laittaa pohjaksi vaihtoehtoisesti joko tummasta leivästä...

Gluteenittomat pikkupiirakat

...kylmäsavuporo silppuna tai savukinkkukuutiot, mustapippuri, tarvittaessa suolaa ja sekoitetaan keskenään. Tehdään pohjataikina: 5 dl gluteenittomia jauhoja (käytin tummia Jytte-jauhoja)1 dl persiljasilppua140 g pehmeää voita2 kananmunaa Jauhot, pehmeä rasva ja persiljasilppu...

Kermaista ja hieman juustoista jauhelihapastaa

...jota syötiin perunoiden kanssa! Isin kastikkeessa oli kuivattuja mustatorvisieniä ja mähän vihasin pienenä sieniä 😉  Jauhelihapasta~500g jauhelihaa1 sipuli1prk Tatti&Herkkusieni Cuisinea2dl kuohukermaan.100g kylmäsavuporo Koskenlaskijaapippuriasuolaavalkosipulijauhetta Pilko sipuli pieneksi. Ruskista jauheliha pannulla ja...

Kylmäsavuporoa ja ruista – kotimaiset herkkumaut yhdessä

...100 g tuorejuustoa 1 dl Herkkumaan chilistä kurkkusalaattia vastajauhettua mustapippuria tuoretta persiljaa tai ruohosipulia koristeluun 1 pss Linkosuon valkosipuli- tai makea chili ruissipsejä Leikkaa kylmäsavuporo pienenpieniksi paloiksi. Sekoita poronliha, ranskankerma,...

Mustajuurisosekeitto

...kylmäsavuporo-koskenlaskija juustoa1-2 punaista chiliä(2dl ruokakermaa)  1 iso sipuli7dl kasvislientä + 2dl maitoaValmistus: 1. Kuori ja paloittele mustajuuri sekä perunat.  Jos haluat välttää mustajuuren tummumista, anna paloitellun mustajuuren liota sitruunavedessä ennen...

Lohi-avokado voileipäkakku

... Vieläkö joku muistaa, kun kävin maaliskuussa Helsingissä heittämässä leipomiskeikan serkun kihlajaisissa? Leivoin tarjottaviksi kaksi voileipäkakkua savuporo- ja kalatäytteillä sekä kaksi kakkua. Loppuviikosta koittaakin monelle koulunsa päättäneelle valmistumisjuhlia,...

Tyttären ylioppilasjuhlat

...savukalaa, jonka pappa savusti, pariisin perunoita, broilersalaattia, savuporo-pastasalaattia, mozzarellahelmet tomaattiviipaleiden keskellä ja leipäjuustokuutioita. Coctailkarjalanpiirakoita, munavoita, ruisleipää. Kahvin kanssa ylioppilaslakkikakkua, kolmen suklaan juustokakkua, lakkipiparit, suklaapiparit ja pullakranssia. Lakkipiparit hankin ystäväni työpaikalta...

Blinibileet

...Tai vaikka molempia!– Hienonnettua sipulia– Sienisalaattia– Suolakurkku, kuutioituna Muiksi täytteiksi käyvät mm. erilaiset mädit, Cavi-art (tuotenimi), silli eri muodoissaan, suolaliha, savuporo, katkaravut, melkein mikä vaan. Blinipöytään pitää lisäksi varata jääkylmää...