Uudenlainen arki

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: arkiKuulumisiaoma elämäPerhereseptitvauvaJulkaistu seuraavalla sivustolla

Ensinnäkin lämmin kiitos kaikille onnittelijoille! ♥ Pääsimme tänään kotiin. Tästä alkaa uudenlainen arki, kahden lapsen kanssa. Olemme nyt nelihenkinen perhe. Isoveli on erittäin ylpeä suloisesta pikkusiskosta. Mielellään osallistuu vauvan hoitoon, jos vain jotenkin voi. Pieni on tyytyväinen; ilmoittaa kun on nälkä ja tyytyy, kun saa ruokaa. Pääsääntöisesti siis syö…
Läheiset reseptit

Uudenlainen arki

... Ensinnäkin lämmin kiitos kaikille onnittelijoille! ♥ Pääsimme tänään kotiin. Tästä alkaa uudenlainen arki, kahden lapsen kanssa. Olemme nyt nelihenkinen perhe. Isoveli on erittäin ylpeä suloisesta pikkusiskosta....

Arki uutisten takana

...yhteenotot. Viimeisen viikon aikana turvallisuustilanne on kiristynyt, uusien iskujen pelko leijuu ilmassa ja kaikki tuntuvat olevan odottavalla kannalla. Mitä seuraavaksi? Arki jatkuu Izmirissä suhteellisen normaalisti sillä sen on jatkuttava. Ihmisten...

Arki vie

... Kuinkahan on, viekö arki minua vai minä arkea? Aikataulusta toiseen ja muistettavien lista pyörii alituiseen päässä. Töiden jälkeen kauppaan väsyneiden lasten kanssa ja se sama vanha...

NOPEAMPI PERUNAMUNAKAS ARKI-ILLALLISEKSI

...ja sopiva arki-illalliseksi. Jos kaapista löytyy viikonlopun jäljiltä valmiiksi ylimääräisiä keitettyjä, tai vaikka paistettujakin perunoita, etkä tiedä miten ne saisi parhaiten käytettyä, tai pyttipannu on jo liian nähty, niin koitapa tätä....

Warrior Coffee House - uudenlainen kahvilakonsepti

Kävin tuossa helmikuun puolivälissä moikkaamassa Riku Uskia, joka pitää uudenlaista kahvilaa GE Healthcaren tiloissa Helsingin Vallilassa. Tuossa kahvilassa on erikoista se, että sen tarkoitus on...

Hei arki!

... Täältä tämä maanantai tulla tupsahti niin kuin aina. Johtuikohan lämpimästä ja aurinkoisesta ilmasta että viikonloppu tuntui erityisen pitkältä ja akut hyvin ladatuilta. Perusarki alkaa mukavasti kun...

Arki nelistään

Mainitsinkin aiemmin, että miehen isyysloma loppui tältä erää ja hän palasi maanantaina takaisin töihin. Jäätiin siis ensimmäistä kertaa kaikkien kolmen lapsen kanssa kotiin päiviksi ja...

Helppo ja nopea "arki"ramen

...mahdolliset höysteet. Perinteisissä versioissa lientä keitellään pitkäänkin lihojen ja kasvisten kanssa, mutta itse arkiramenissa hieman oion reittejä. Tässä siis versio, jonka jokainen pystyy kotonaan suhteellisen helposti toteuttamaan. Mielestäni yksi parhaista täytteistä...

ON ARKI. ON VARHAISKAALIPASTA

... Eikä ollenkaan mikään turha arkipasta, vaan lähestulkoon täydellinen arkiruoka. Valmistuu pastan kiehautusajassa, sisältää vain muutaman aineksen, mutta sopivasti hiilihydraattia ja proteenia että jaksaa työt ja leikit....

Meidän arki

Pojat ovat nyt puolivuotiaita. Moni asia on loksahdellut jo hyvin paikoilleen ja toiset touhut hakee paikkaansa vieläkin. Elämässä kuitenkin on jo ihan selvästi rytmiä!  Aamuisin...

Oman sortin arki-chermoula

Taisin laittaa chermoulan korvan taakse Yotam Ottolenghin Välimeri lautasella -sarjasta menneenä keväänä. Kokeilin vähän fiksata pikapikaa ylös kirjoitettuja ainesosaluettelon raaka-aineita. Tuore korianteri korvautui kuivatulla siemenillä...

Arki palasi, ihanaa!

... Ensimmäinen arkipäivä takana, kahden viikon loman jälkeen. Täytyy kyllä sanoa, että hyvältä tuntui. Illalla vielä kauhistutti aamuherätys, mutta aamulla asia oli ihan fine!  Koulussa oli vastassa pieni...

Koulun alku lähestyy

...siistimmässä kunnossa niissä. Muutama kulmalukkokansio täytyy vielä ostaa ja papereita sisään mihin voi kirjoitella.Jännitystä täällä jo kovasti ilmassa, mutta kyllä ne siitä taas lähtee sujumaan ja arki rullaamaan, kunhan alkuun...

Arjen ja laihdutuskuurin pelastava kinkkukiusaus

... Käsi ylös, kuinka monella arki-iltaisin on sellainen tilanne, että kotona ei ole ruokaa valmiina, mutta pöydän äärellä sitäkin nälkäisempiä ihmisiä? Ja tuntuu, että sen ruoan laittamiseen,...

Venäläinen uunilohi

...komeuden smetanaan ja kermaan ja kaikkeen ihanan epäterveelliseen, mutta ah niin hyvään! Tällä maukkaalla, mutta epäterveellisellä ajatuksella lähdin valmistamaan arki-iltaamme venäläistä uunilohta. Kylläpä maistui ja perus tiistai-iltakin muuttui hetkessä hieman...

Cafe-Tienda Espana

...mutta arki on arki ja kun herkutellaan niin silloin herkutellaan.Lihojen ja juustojen lisäksi tapasiltaan tottakai kuuluu vähän väriäkin, tällä kertaa täytettyjä pikku paprikoita. Pimientos del piquillot, öljyyn säilötyt paprikat saivat...

Kookos-voimapuuro ja max 30 min -kirjan arvostelu

... Sain tuossa jo ennen joulua ilokseni arvostelukappaleen Kira Åkerström-Kekkosen max 30 min Nopeampi ja terveellisempi arki -kirjasta. Joulukiireiden vuoksi kirjaan perehtyminen jäi tuolloin vielä sen verran...

Kasvispannukakku

... Mitä ruoaksi arki-iltana? Siinäpä ikuinen pulma myös meidän kahden aikuisen taloudessamme. Usein toki syömme viikonlopun jämiä, mutta nekään eivät riitä koko viikoksi.  Viime viikonloppuna sain talkoohommissa...

Keitto paahdetuista kasviksista

... Uusimmassa Yhteishyvässä (helmikuu 2016) oli monta kivaa ruoka- ja leivontaohjetta. Tällä viikolla yhden arki-illan meillä pelasti lämmin bataattikeitto, jonka kasvikset paahdettiin ensin uunissa. Juustokumina eli jeera...

Kasvispannukakku

... Mitä ruoaksi arki-iltana? Siinäpä ikuinen pulma myös meidän kahden aikuisen taloudessamme. Usein toki syömme viikonlopun jämiä, mutta nekään eivät riitä koko viikoksi.  Viime viikonloppuna sain talkoohommissa...

Heipat vuodelle 2014 ja uuden vuoden lupaukset

...10-vuotta, ja itsekkin siirryin taas askeleen lähemmäksi neljääkymmentä. Arki rullaili mukavasti mallillaan.Kahdeksaksi lähdettiin viiten osoitteeseen aamuisin ja iltoja rytmittivät lasten harrastukset.Välillä ehdittiin nähdä ystäviäkin ja pyykkikone taisi laulaa kaikki hereillä olo...

Italian ruokien jälkeen

...silti syö lähes päivittäin karjalanpaistia tai lapskoussia, hirvipaistia tai metsän marjoja. Italiassa arvostukseni lähellä tuotettua ruokaa kohtaan ehdottomasti kasvoi, mutta samalla heräsi myös uudenlainen ylpeys suomalaisten ruuanlaittajien joustavuutta ja avoimuutta...

Mustikkaskonssit

...mutta sitten yhtäkkiä iskee totaalinen tautisuus. Joku nörtti varmaan osaisi kertoa minulle, mitä olen taas tehnyt väärin koneeni kanssa, mutta toisaalta haaveissani olisi ihan uudenlainen kone. Mahdollisimman kevyt ja pikkiriikkinen....

Kaurainen raparperipiiras

... Monen mutkan kautta onnistunut raparperi-kaura kokeilu 🙂 Täyte ja kuorrute olivat vesiselvät, mutta uudenlainen pohja oli hakusessa. Bongasin Maku.fi:stä hyvän kuuloisen raparperipiiraan ohjeen, mutta harmikseni kaikkia...

Vesimelonikakku

... Vesimelonikakku ei toki ole uusi idea, mutta tällä kuorrotteella tämä on aivan uudenlainen versio 😉 Ajatus tästä lähti, kun näin pinterestissä erään kokin tekemän vesimelonikakun. Ajatus...

Salmiakkikossuu... eiku -possuu

...best selleriksi, mutta suomalaiselle maistuu kyllä. Salmiakki antaa melko mustanharmaan ulkonäön lihalle, mutta maussa se on yllättävänkin mietona, reilusti tohtii laittaa. Kiva hauska uudenlainen maku. Keksintö ei ole omani, HK...

Pistaasipähkinät ja mutakakku

... Tulipa sitten kokeiltua uudenlainen mutakakku. Nimittäin kera pistaasipähkinöiden. Kyseiset pähkinät ovat täysin oma suosikki ja mutakakku on toinen ihan ehdoton ykkönen, joten mikäs siinä. Täydellinen yhtälö?!...

... TortillakakkuTämä oli aivan uudenlainen – ja raikas – tapa valmistaa tex-mexiä. Ruoka oli täyttävä, ja sen voi hyvin myös valmistaa etukäteen ja jättää jääkaappiin odottamaan tarjoilua....

Voileipäkakku kuin kevään kuningatar

...luovuus valloilleen oikein kunnolla! Perusajatus oli kyllä muhinut jo valmiina, sillä suunnitelmissa oli tehdä muutenkin juhlakauteen sopiva uudenlainen voileipäkakku. Alkukeväästä vierailin What´s Cooking Helsinki -tapahtumassa ja sain vinkin miten tehdä...

KALAKEITTO UUSIKSI - MIELETTÖMÄN HYVÄÄ

... Uusimman Glorian Ruoka&viini-lehden (3/2014) sivuilta tarttui heti silmiin ihan uudenlainen kalakeitto: kuhapullat sitrusliemessä. Kuha on meidän suosikkikala, ja fakta on, että ei sille mitään ihme kommervenkkejä...