Katoavan kesän kaalisalaatti

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: raakaareseptitsalaattiJulkaistu seuraavalla sivustolla

Tämän kesäisen kaalisalaatin on jo aika tulla kaapista ennen kuin kesä on kaukainen, haikea muisto vain.
Saanko esitellä: tässä menneen kesän kaalisalaatti-ihastukseni, jossa rapeaa kaalia raikastaa kurkku, mehevää makeutta antaa nektariini ja pehmeyttä avokado. Päälle vielä hivenen kirpakka kastike niin kokonaisuus alkaa olla valmis.
...rkl oliiviöljyä2 rkl sitruunamehua1/2 tl suolaahyppysellinen mustapippurirouhetta2 rkl hienonnettua tilliä Suikaloin kaalin ohueksi ja leikkasin myös kurkun ohuiksi viipaleiksi. Pilkoin nektariinit ja avokadot. Sekoitin kastikkeen ainekset yhteen ja pirskottelin salaatin...

Läheiset reseptit

Katoavan kesän kaalisalaatti

... Tämän kesäisen kaalisalaatin on jo aika tulla kaapista ennen kuin kesä on kaukainen, haikea muisto vain. Saanko esitellä: tässä menneen kesän kaalisalaatti-ihastukseni, jossa rapeaa kaalia raikastaa...

Hyvän mielen viikonloppu & marinoitu kaalisalaatti

...perunoita, paistettuja muikkuja, remoulade-kastiketta, vihreää salaattia sekä marinoitua kaalisalaattia. Tuo kaalisalaatti vei kyllä kielen mennessään. Paljon parempaa kuin tavallinen coleslaw. Tätä on pakko tehdä uudestaankin ja jonkun oikein suolaisen ja...

AVOKADOPESTO & KAALISALAATTI

...juuri tällä hetkellä se ruoka on kaalisalaatti avokadopestolla. Niin perusjuttu että hädin tuskin kehtaa postata, mutta tässä se nyt on. 🙂 Olen niitä ihmisiä jotka tykkäävät syödä kaalinsa yleensä raakana,...

Kaalisalaatti jogurttikastikkeella

...maistuu myös hampurilaisten, hot dogien tai grilliruuan ohessa.Kaalisalaatti jogurttikastikkeella 4 dl varhaiskaalia ohuina suikaleina1 kesäsipuli varsineen suikaloitunahieman valkosipuliapuolikas porkkanaa raastettuna 1/2 dl turkkijogurttialoraus oliiviöljyäloraus valkoviinietikkaa tai kunnon puristukset sitruunasta1 tl...

Juustoinen kaalisalaatti

...Ohje on Yhteishyvän. Juustoinen kaalisalaatti 400 g varhaiskaalia2 porkkanaa1 (pieni) purkki ananasta1 dl majoneesia1 dl kermaviiliä50-100 g Aurajuustoa½ tl suolaamustapippuriapersiljaaRaasta kaali ja porkkanat. Paloittele valutettu ananas. Murenna Aurajuusto. Sekoita juusto, mausteet,...

Kiinalainen kaalisalaatti

Taas on viikko vilahtanut sellaisella vauhdilla, ettei millään voisi uskoa nyt olevan jo perjantai.Tänään meillä herkutellaan lasten kanssa ranskalaisilla ja sen kaveriksi tein tälläisen hieman...

Feta kaalisalaatti ja täytetyt kananmunat

Tarvitset:Salaatti:KiinankaaliaTomaattiaKurkkuaSipuliaFetaaTummaa BalsamikastikettaKananmunien täyte:2 KananmunaaValion Viola ruohosipuli tuorejuustoa1. Keitä kananmunat2. Valmista salaatti valmiiksi lautaselle3. Halkaise kananmunat ja lusikoi kananmunan keltuaiset eri kulhoon4.  Lisää keltuaisten joukkoon noin...

Se kaalisalaatti.

Tämän kesän hittisalaatti tehdään kaalista. No, joka vuosi se tehdään kaalista, mutta nyt olikin vähän erilainen resepti. Raaka-aineet ovat varsin tavallisia, mutta juju onkin niiden...

Tabbouleh & aasialainen kaalisalaatti

...tai perunamuussaajalla sen verran, että osa niistä hajoaa. Pilko loput ainekset pieneksi ja sekoita kaikki keskenään. Voila!  Tähän kaalisalaattiin mulla ei ole oikeastaan mitään ohjetta, muuta kuin aineet mitä käytin....

Goi Ga – Vietnamilainen broileri-kaalisalaatti

Ainekset: (n. 4 hlö) Marinoitu broileri: 1 kg kokonainen paistettu broileri 2 rkl kalakastiketta 1 rkl soijakastiketta 1 rkl inkivääriä 3 valkosipulinkynttä 2 rkl oliivi-...

Coleslaw – Herkullinen kaalisalaatti

... Reseptistä Coleslaw kaalisalaattia neljään annokseen. Coleslaw: 150g valkokaalia 100g porkkanaa 1-1½ dl majoneesia 2 tl dijon sinappia 2 tl vaaleaa siirappia ½tl valkopippuria ½tl suolaa 1...

Kesäinen kaalisalaatti grilliruokien kaveriksi

Kesällä meillä vietetään aikaa saaressa niin paljon kuin mahdollista ja saaressa tietenkin myös grillataan usein.Grilliruuille salaateiksi sopivat erinomaisesti ihanan rouskuvat uuden sadon kaalisalaatit. Salaattiin: pieni...

Raparperi - valkosuklaajuustokakku! Kesän paras!

En muistakkaan milloin viimeksi jaoin täällä blogissa jonkun reseptin. On aika yksitoikkoisesti remonttiaiheissa pyöritty viimeisen melkein vuoden ajan, joka toki kertoo myös meidän elämän sisällöstä...

Kesän helpoin pinaatti-fetapasta

Tuntuu, että joka kesä minulla on joku lempparipastaohje, jota toistan loputtomiin. Yksi kesä se oli itsetehty pesto yrttipenkin basilikasta (sittemmin basilika ei olekaan menestynyt laiminlyödyssä...

Kesän paras aamiainen

Tänä vuonna varmaan 95 % aamupaloistani on koostunut mikropuurosta ja pakastemustikoista. Olen odottanut kuumeisesti marjakautta ja rauhallisia viikonloppuaamuja, jolloin olisi kerrankin aikaa paneutua aamiaisen tekoon...

Tartaletit ja muuta kesän herkuttelua

Valkosuklaahippu-suklaakakku, tartaletteja ja lettuja. Mun on pitkään jo tehnyt mieli väkertää jotain pieniä ja söpöjä leivonnaisia. Jotain pikku torttusia vaikkapa – kuten tartaletteja! Tilaisuus tuli,...

Aasialainen lohiburgeri = kesän paras burgeri

Aasialainen lohiburgeri on eittämättä tämän kesän paras burgeri. Epäluuloisille tiedoksi, ettei ruoka herättänyt meilläkään aluksi kaikissa suuria intohimoja. Lohiburgeri maistuu paremmalta kuin kuulostaa, ja  toistaiseksi...

Herkullinen sämpylä, kesän herkutteluhetkiin.

Säästäjän hampurilaissämpylät+10l taikina, 80 sämpylää  5,13€ 0,32€/5 sämpylää Ainekset:1l vettä1l maitoa 2 pss kuivahiivaa100g voita1 dl valeaa siirappianoin 4,4 l vehnäjauhoja4 kananmunaa Seesaminsiemeniä2 kananmunan valkuaista...

Syö kesän marjat tuoreena

Mustikoita saa jo ja mansikoitakin vielä. Kesän marjat kannattaa syödä tuoreena. Tässä ihana kesäresepti. TUOREPUURO3 dl mustikoita ja mansikoita (tai muita tuoreita marjoja)1 dl sinimailasen...

Kesäkeitto ja kesän maukkain kasvis 2015!

Kotimaiset kasvikset ovat nyt parhaimmillaan. Torikierros antaa hyvän mielen, kun ihana kasvisten tuoksu ja värikirjo täyttää kauppiaiden pöydät. Niitä katsellessa tulee nälkä! Kesäkeitto on ruoka,...

Kesän lounassalaatti

Mistä tietää, että kesä on jo aivan nurkan takana? Siitä, että … … aurinko paistaa yhä useammin ja puihin ilmestyy lehtiä. … koulupäivät alkavat vähetä...

Kesän mansikkakakku

Kesän herkkuihin kuuluu myös mansikkakakku, joka maistuu parhaalta suomalaisista mansikoista tehtynä! Mansikkakakku sopii joko jälkiruuaksi tai juhlapöytään.Tässä ohjeessa on käytetty tavallista sokerikakkupohjaa, joten voit käyttää...

Kesän Marianne-mansikkakääretorttu

Helppo ja makoisa kesäleivonnainen. Ja nopsakka puhelinpostaus 😉 Marianne-mansikkakääretorttu 4 kananmunaa1 3/4 dl sokeria2 dl vehnäjauhoja1 tl leivinjauhetta Täyte:n. 1/2 dl mansikkahilloa1/2 pss (75g) Marianne...

Viilennystä kesän juhlapöytiin

Jäätelökakku on ehkä parasta tarjottavaa,  mitä voi olla kesäkuumilla. Kakun tekoon ei montaa minuuttia mene, kunhan muistaa että passiivinen valmistusaika ottaa kuitenkin noin viisi tuntia....

KESÄN KUUMIN BLOGI, joko äänestit?

KESÄN KUUMIN BLOGI Huh, kun on kuumaa! Kattilassa porisee juuri kanakeitto ja paistinpannulla valmistuu täytetyt lätyt! Kuumaa siis on, mutta kuumaa on myös sen takia, että...

Miltä kesän parhaan festarin, Taste Of Helsingin 2016 kattaus näyttää?

Osallistuin viime vuoden tapaan Taste of Helsingin ravintolasafarille. Vierailimme Murussa, Kolmos3ssa, Pastorissa sekä Tocassa. Kullakin ravintolalla oli tarjota aivan ihania makuja – enkä malta odottaa,...

Kesän ensimmäinen mansikkakakku

Ihana kesä ja kesäloma lopuillaan. Lomaan on kuulunut reissua toisen perään ja uusia makuelämyksiä siellä ja täällä. Mm. Ahvenanmaalla ahvenanmaan pannukakkua ja maailman parasta suklaakakkua...

KESÄN RESEPTI: Lohta ja mansikkasalsaa

Meikäläisen kesäloman ehdoton ruokahitti oli lohi ja mansikkasalsa. Mansikka ja lohi on erittäin toimiva makupari, kannattaa kokeilla! (Bongasin reseptin elokuun Kauneus&Terveys -lehdestä) Reseptit: Mansikkasalsa1/2 l...

Kuuman kesän viileimmät juomat

Vai miten se nyt meni? Vaikka kesä ei aina tunnu kesältä niin voi se siltä kuitenkin maistua. Pulloissa ja purkissa tämän juhannuksenalusviikon parasta antia. Aivan...

KESÄN JYVIN PAELLA

Paella on  kesäklassikko, jota on pakko tehdä joka kesä ainakin kerran pari. Yhytän paellapannuni aina kaasugrilliin, siellä riisit mahtuvat kypsymään tasaisesti. Kesäruokana paella on vaan...