Vohveleita herkkusuille, syksyn energiatankkaus on käynnistynyt

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: jälkiruuatreseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Näin se vain on, päivä lyhenee ja valoisa aika alkaa olla häviävän pieni. On aika kohta asettua talviunille, joka tarkoitta sitä, että nyt on alettava tankkaamaan.
Vohvelit ovat hyviä siihen.

Perustaikinaan tarvitaan:
5 dl vehnäjauhoja
1.5tl suolaa
2tl leivinjauhetta
8 dl maitoa (mä en käytä rasvatonta näissä…
...ovat hyviä siihen. Perustaikinaan tarvitaan:5 dl vehnäjauhoja1.5tl suolaa2tl leivinjauhetta8 dl maitoa (mä en käytä rasvatonta näissä jutuissa, mutta makuasia)75 gr voita4 kanamunaapaistamiseen sulatettua voita Sekoitetaan kuivat aineet ja puolet maidosta,...

Läheiset reseptit

Vohveleita herkkusuille, syksyn energiatankkaus on käynnistynyt

Näin se vain on, päivä lyhenee ja valoisa aika alkaa olla häviävän pieni. On aika kohta asettua talviunille, joka tarkoitta sitä, että nyt on alettava...

SYYSKODISSA MIKSATAAN TYYLEJÄ

... SPONSORED  Kuva: Toni Kilpinen – Muistatteko vielä kesäkuisen Helsinki-päivämme Hobby Hall studiolla? Aiempi postaus löytyy täältä.Nyt, kun syksyn uusi Hobby Hall kuvasto on kolahtanut postiluukusta, on aika paljastaa...

Syksyn suosikit

...leipoa vaikka koko seuraavan vuoden piiraat kerralla. Näitä on leivottu nyt parina syksynä ja maku on ollut molemmilla kerroilla yhtä hyvä! Omppupiiraat(18 pientä tai 1 iso piirakka) 4 munaa2 dl...

Spelttirisotto myskikurpitsalla - Syksyn herkullisin kasvisillallinen

...päädyimmekin kokeilemaan syksyn kurpitsasatoa hyödyntävää spelttirisottoa.Tähän mennessä risotto ei oikein ole ollut meidän juttumme. Onko kenties vika ollut sitten tekijöissä, raaka-aineissa tai molemmissa, tähän asti valmistetut risottomme ovat aina olleet odotuksiin nähden...

syksyn varrelta osa2: lasten kakkuja

...lähti myös voileipäkakku joka myöskin oli glut. ja lakt:n. voileipäkakusta vaan en löytänyt kuvaa, jäänyt varmaan kuvaamatta.ainakin tälläisiä kakkuja lasten juhliin valmistin syksyn aikana. muutama kuva myös kännykan muistissa. jos...

The Hummingbird bakery: Leivonnaisia herkkusuille - kuuluisan konditorian suosikkireseptit

KUKA? Tätä Gummeruksen vuonna 2011 julkaisemaa, Englannissa sijaitsvan The Hummingbird Bakeryn leivontakirjaa olen kerennyt ylistämään jo useaan otteeseen, jopa täällä blogissa asti. Kirjan olen ostanut...

Kardemumma-Kauravohvelit (Gf,V) KitchenTimen Jälkiruokakilpailu

...että teen teille vohveleita. Ja minulla on myös tosi hyvä syy siihen!On hienoa esitellä teille jälkiruoka, joka on hieno, maukas, terveellinen ja onnistuu laitteella x. Laite x maksaa vähintään 100e...

Vohveleita, kermavaahtoa ja mansikoita

Vohvelit, kermavaahto ja mansikat tekee kesän!Mistä tietää, että on kesä? No tietenkin siitä, kun vohveleiden päälle saa tuoreita kotimaisia mansikoita! Mikä onkaan parempi iltapala kuin...

Rapeat vohvelit

...paista taikinasta vohveleita. Vinkkejä:  Jos haluat suolaisia vohveleita, jätä sokeri pois. Suklaa vohveleita saat lisäämällä taikinaan kaakaojauhetta. Laktoosittomia vohveleita saat, kun korvaat maidon laktoosittomalla maidolla, vedellä  tai vaikkapa kookosmaidolla. Vähärasvaisia vohveleita saat, kun...

Belgialaiset uunivohvelit

... Olin pääsiäisenä lomailemassa tyttäreni perheen luona jossa oli Iloleipureiden Vohvelimuotit.Muoteilla saa 12 kpl valmiita vohveleita. Tytär kertoi kuinka rapeita ja maukkaita vohveleita niillä saa uunissa, ja...

Syksyn sadon omenapiirakka

Syksyinen iltapäivä oikein vaati tänään pientä ulkoilua ja me ystäväni Annan kanssa käytettiin tilaisuus hyödyksi ja lähdimme omena-apajille. Ja ah mikä määrä omenoita! Pyöreitä, täydellisiä,...

Syksyn harrastukset

Arki on pamahtanut päälle ihan täysillä. Ei kevyttä laskua, eikä pehmeää alkua, vaan tuulta päin sata lasissa. Lasten ja aikuisten harrastus päivät ovat vahvistuneet. Tiistaisin...

Syksyn piirakkasatoa

Heipä hei! Elossa ollaan, mikäli olette miettineet. 😀 Arki imaisi kyllä loman jälkeen sellaisella voimalla, että ei ole bloggailuun oikein ehtinyt syventyä. Ja myönnettävä on...

Hyva syksyn yritys (I have)

Vaikka nyt on jo talvi. Mutta jos oikein tarkasti katsoo, niin muutaman puun lehdet ovat kellastuneet. Vedin kaulahuivin tiukemmin kaulani ymparille ja kuvittelin kylmaa ja...

Syksyn omenapiirakka ja vaniljakastike

Syksy on omenapiirakoiden aikaa! Sunnuntai aamupäivänä minä olin ainakin valkkaamassa omenapuusta omenia ja moni muu on varmasti ollut jo 🙂 Ja omenapiirakka tarvitsee ehdottomasti lisukkeeksi...

Syksyn omenapiirakka ja vaniljakastike

Syksy on omenapiirakoiden aikaa! Sunnuntai aamupäivänä minä olin ainakin valkkaamassa omenapuusta omenia ja moni muu on varmasti ollut jo 🙂 Ja omenapiirakka tarvitsee ehdottomasti lisukkeeksi...

Lohiramen syksyn lämmittäjänä

Minun on monta viikkoa tehnyt mieli vuorotellen pho-keittoa ja ramen-keittoa. Nämä ovat aika samankaltaiset keitot, toinen vietnamista ja toinen alunperin Kiinasta, mutta ramen mielletään usein...

Kauraiset marjamuffinssit täynnä syksyn makuja

Tämä viikonloppu on ollut hyvä. On sellainen olo, että tulevaan viikkoon on nyt hyvä lähteä. Ennalta suunniteltua ohjelmaa on ollut vähän. On selätetty pyykkivuoria, imuroitu...

Syksyn makua

Heippa, Tänään teki mieli herkutella. Silmät osuivat omeniin ja siinähän se. Omenapaistos. Sen verran makoisaa siitä tuli, että laitetaan ohje jakoon. Minulta on pyydelty myös...

Syksyn puolukka-kinuskimuffinit

Sain siskoni perheeltä ämpärillisen lähes heidän pihaltaan poimittuja puolukoita.Joku puolukkahullu minusta on tainnut tulla, kun voisin tuon ämpärillisen syödä kokonaisina maustamattoman jogurtin kanssa.Riitti satsista onneksi...

Syksyn omenoita

Tämä omenapiirakka maistuu paremmalta miltä näyttää. Hidas pitkä kypsennys miedolla lämmöllä tekee omenasta suussasulavan ja aromikkaan jota manteli korostaa hienosti. Omenaa tuskin voi tähän laittaa...

Syksyn pannupihvit kanttarellikastikkeella ja porkkanaperunamuusilla

Sienet ovat täällä! Poimi omasi metsästä ja loihdi niistä ihnan kermainen kanttarellikastike pannupihvien seuraksi 🙂Noin 4 annostaRaaka-aineet:Pannuihvit:- 400g naudan jauhelihaa- 1 ruskea sipuli- 1 kananmuna-...

NOPEA OMENAHILLOKE JA IHANAN RAPEAT VOHVELIT

... Ystävänpäivän aamuna päätin yllättää perheen ja paistelin vohveleita pitkästä aikaa. Vohvelirauta on saanut olla rauhassa kaapin uumenissa, mutta nyt kun se sieltä kaappien järjestelyn seurauksena ilmaantui,...

Kasvisröstit tofulla ja minttukastikkeella

...röstiperunataikinan perunasta ja kesäkurpitsasta. Lähdin sitten paistamaan niistä vohveleita vohveliraudalla, ja totesin parin ensimmäisen yrittämän jälkeen, että vohveleiden sijaan sain aikaiseksi lähinnä epämääräistä muhjua.Lopulta kun olin yrittänyt jo kolmisen kertaa,...

Kuulumisia piiraan kera

...ihanat emännät taas tästä vauhdikkaasta syksyn startista! Kaikkea mukavaa on mielessä tänne blogiinkin syksyn varalle! Haluasin syksynmittaan tulla rupattelemaan remppakuulumisia (tietenkin), visioista ja suunnitelmista, väliaikaisen asunnon tunnelmista, ruokajuttuja, diy-juttuja, suomiosaajien...

Mustavalkoisuuden viehätys!

...jälleen kerran etuajassa syksyn puolella. Syksyn sisustusta ja tekstiileitä on aina mukava suunnitella, koska syksy on se vuodenaika jolloin saa ja kannustetaan käyttämään tummia tekstiilejä. Kesä mennään hempeillen, mutta syksyllä...

Plättar, pancakes, lätyt

... Plättar, pancakes, lätyt Frankfurter Frankfurter Pretzels Belgiska våfflor, Belgian waffles, belgialaisia vohveleita Matmarknad, food market, ruokamarkkinat Plättdags Det stod i dagens tidning att den här sommaren...

♥ Belgialaiset kardemummavohvelit ja mascarponevaahto

...vohveleita. Päällä reilusti mascarponevaahtoa ja tuoreita marjoja. Makumaailma vie kielen mennessään ja loppusilauksen annokseen tuovat makea hunaja sekä paahdetut mantelilastut. Nam ja vielä kerran nam! Belgialaiset kardemummavohvelit 8kpl 2 munaa...

♥ Rapeat sunnuntaivohvelit

... Mikä olisikaan parempi tapa viettää sunnuntaita, kuin paistaa iso pino vohveleita siskon kanssa? Sovittiin siis vohvelitreffit, sisko teki taikinan valmiiksi ja minä vein mukanani mansikoita ja...

Gluteenittomat vohvelit

... Vohvelirauta tuntuu olevan muodikas taas. Siinä valmistetaan tällä hetkellä munakkaita, toasteja, quesadilloja, korvapuusteja ja ihan perinteisiä vohveleita. Minähän olen myöhäisherännäinen vohveliraudan suhteen. Meillä ei lapsuudessani ollut...