Valkoinen pitsa eli flammküchen

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: naposteltavatravintolatreseptitsaksaSuolaiset leivonnaisetJulkaistu seuraavalla sivustolla


Flammküchen vei lopullisesti sydämeni viime kesänä. Ensin söin sitä Baijerissa, sitten sain aivan ihanaa Flammküchenia Hakaniemen Kuja-ravintolassa. Viime lauantaina oli lopulta aika kokeilla valkoista pitsaa ihan itse.

Flammküchen, tarte flambee, on keskieurooppalainen versio pitsasta, ja siinä tomaattikastike korvataan ranskankermalla. Perinteisiä täytteitä ovat kinkku ja…
Läheiset reseptit

Valkoinen pitsa eli flammküchen

...pitsa oli oikein herkullista. Valkoinen pitsa eli flammküchen Pitsapohja (kohottamatta)ranskankermaa (pieni purkki riittää noin pellilliselle)kermaista juustoa (noin 1 dl/pellillinen)timjamia, mieluiten tuoreena mutta kuivattukin käy Täytteet:Sipulia suikaleinaHomejuustoa, tomaatteja/kinkkua Kauli taikina ohueksi....

Ravintolapäivä 17.8.2014

...suklaakakkua, sitruuna-mascarpone-, toffee- ja maapähkinäjäätelöä sekä suklaakeksejä ja itselläni oli sekalainen seurakunta erilaisia leivonnaisia, joita kaikkia yhdisti terveellisyys eli ne olivat joko vegaanisia, raakaruokaa, gluteenittomia tai kaikkia vähän sekaisin. Heti...

Macaronsien ABC

...grammaa hienoa sokeria. Hienon sokerin määrä vaihtelee tuosta mun määrästä plus miinus kymmenen, eli en usko sen olevan niin justiinsa. Jos sulla siis sattuu olemaan sokrupussin pohjalla 20 grammaa sokeria,...

Operaatio Intia: Goalta Gujaratiin

... Intian keittiö ja kulinaarinen kaaosMurgh makhani eli voikana l. butter chicken Kheema kofta l. lammaslihapullat cashewkastikkeessa Goalainen possuvindaloo Goalainen mustasilmäpapucurry Chana Dal Sitruunapilahvi Raita Intialaisia iltaostoksilla. ...

Proteiinipizza eli valkoinen ja punainen munapizza

...Valkoinen munapizza – täytteet 180 g Laitilan valmista munanvalkuaista, viipaleina 250 g Valio Koskenlaskija Ruoka -juustoa, noin 1/3 osa purkkia kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja, halkaistuna 1 rasia sardiini-, makrilli- tai anjovisfileitä...

Leivo leikiten - banaanileipä eli banaanikakku eli banana bread

...australialaista alkuperää, joten desilitrat on muutettu kupeista muuntokertoimella 1 cup = 2,5 dl. Banaanikakku eli banana bread 2 munaa125 g voita sulatettuna4 rkl maustamatonta jogurttia (ihan sama mitä jogurttia, itse...

Saksalaista liekkipiirasta eli sipuli-pekoni-flammkuchen

Paikallinen piskuinen sanomalehti aina välillä yllättää! Nyt se yllätti minut jutulla, joka kertoo vuosien takaisesta työkaveristani, ruokakirjailija Tiia Koskimiehestä ja hänen uudesta kirjastaan Parhaat piirakat....

Tärähtänyt kynsien laittoon + pieni kynsiharrastajan sanakirja

...värin saamiseksi ja lakkauksen voi pyyhkiä veteen kostutetulla paperilla ennen kuivamista. Maalaukset vaativat päälleen päällyslakan. Aksenttimanikyyri =  Lakkaus, jossa yhdestä kynnestä tehdään erilainen kuin muista kynsistä, eli tätä kynttä nimensä mukaisesti...

"Milanolainen risotto" eli Sahramirisotto....."kaiketon", maukas risotto, joka maistuu muunneltuna seuraavanakin päivänä lisäkkeenä tai mukavana pikkusyötävänä

... Milanolainen risotto (”risòtt giald” kuten vanhat milanolaiset sitä Milanon murteella kutsuvat) eli Sahramirisotto ei varmaan esittelyjä kaipaa…se on varmaa yksi tunnetuimista italilaisen keittiön antimista ja se tarjoillaan...

Maailman paras leipä eli kattilaleipä eli no-knead-bread

...rauhassa kohota, vaikka tekisi mieli jo ryhtyä leipomaan :)) Taikina: 8 dl vehnäjauhoja2 tl suolaa1/4 tl kuivahiivaa4 dl kylmää vettä  Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi...

Dippi eli salsa tortillasipseille eli nachoille

Me syödään aina X-tran tortillasipesejä. Ne on meistä parhaita (ja halpoja). Keväällä 2012 päätin kokeilla tehdä itse dippiä tortillasipseille. Olin saanut kotiin jotain Lidlin hyvää...

Lohikäärmerulla -sushi goes vege

...sitkeästi pitänyt pintansa, vaikka viimeaiokina onkin jo puhuttu, että sushi ei ole enää se juttu vaan esimerkiksi havajilainen poke, eli tietyllä tavalla marinoitu kala lisukkeineen, olisi seuraava innostuksen kohde. Toistaiseksi...

Valkoinen pizza cheddarilla ja kanalla

... Plääh, valkoinen pizza kuulostaa niin tylsältä, mutta en nyt muutakaan nimeä keksinyt. Olen monta kertaa tehnyt pizzaa creme fraichella tomaattikastikkeen sijaan, mutta nykyään olen alkanut virittelemään...

Valkoinen pizza

... From Äijäruokaa: valkoinen pizza Olen syönyt New Yorkissa muutaman valkoisen pizzan ja erityisesti makunystyröitä herätteli sellainen, jossa oli ilmakuivattua kinkkua. Sellaista piti luonnollisesti kokeilla kotoankin, varsinkin...

Makumatka Kiinaan Osa 2: Sichuan

...valtaan Sichuanilaisen keittiön ja kirjoitan ehkä vähän aiheen vierestäkin. Ja tässäkin on kestänyt aikaa, sillä kesäni vei toinen elämäni suurista rakkauksista, eli teatteri ja pääosa Kekkosena Korpilahden teatterissa. Kesäkuussa ei...

Sitruuna-valkosuklaakreemillä täytetty pehmeä piparakku eli tervetuloa 2015!

...kerralla…) ja siitä sitten saatiin päähänpisto pistää uuden vuoden bileiden kutsu vähän isommalle joukolle.Tässä postauksessa ei ole muuta, kuin tarjolla ollut kakku eli sitruuna-valkosuklaakreemillä täytetty pehmeä piparkakku. Vielä viimeinen jouluinen...

KASVISRUOKAA KOKO PERHEELLE: ELI NEUVOJA NIRSOJEN RUOKINTAAN

...koska kuka nyt ei tykkää letuista. Ja suolaisena versiona ne käyvät hyvin päivällisestäkin. Kun sekaan ujuttaa vielä reilun annoksen salaista ainesosaa eli auringonkukansiemeniä, voidaan jo puhua oikeasti ravitsevasta ruoasta. Tähän...

Mansikkakakku

...myös samanlaisen täytteen, eli näiden teko oli oikeestaan yhtä helppoa ja nopeeta, kuin yhdenkin kakun teko.  Kakuissa täytteenä mansikkamoussea, johon olin sekoittanut tuoreita mansikanpaloja sekaan. Anopin kakun kuorrutin ja koristelin...

Lihapiirakat eli keitinpiirakat isoäidin tapaan

... Viime aikoina on paljon kirjoitettu blogeissa levylihapiirakasta. Mutta Bengt on oikeiden lihapiirakoiden eli öljyssä keitettyjen lihiksien, vanhalta nimeltään keitinpiirakoiden, ystävä. Täytyi oikein kaivaa vanha 70-luvun keittokirja...

Katuruokaa taiwanilaisittain: kalpeat kaunottaret eli gua baot

...joukkoon juuri tällä gua bao-reseptilläni. Taiwanilaista höyrytettyä hampurilaista maustoi kehittelemäni pikakimchi, eli puolessa tunnissa hapatettu kiinankaali. Olen jo kerran aiemmin tehnyt gua baoita, tekniikkavinkkejä löytyy postauksesta täältä. Valmistus on aika helppoa, possunkylki hautuu...

ARANCINIT ELI ITALIALAISET RISOTTOPALLEROT

... Jos risottoa jäi yli ja mietit mitä siitä tehdä, niin kokeilepa alun perin Sisiliasta kotoisin olevia riisipalloja, eli arancineja. Nämä öljyssä kysennettävät herkkupalleroiset voivat kätkeä sisäänsä...

Lihavartaat ja turkkilainen Gözleme, eli feta-pinaatti focaccia

...kananmuna 1,5 tl tuoretta rosmariinia 2 tl tuoretta timjamia 1 rkl tuoretta persiljaa 1 tl savupaprikajauhetta 1 tl chilijauhetta 1 tl suolaa 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa 1/4 tl kanelia...

Bulgurpullat tahinilla eli batırık köfte

... Pari viikkoa sitten blogissa oli linssipullien ohje. Tämä bulgurpullien ohje on samantyylinen mutta tärkein raaka-aine on bulgur ja makunsa pullat saavat tahinista eli seesamitahnasta, joka on...

Victoria sandwich eli Victoria sponge-kakku ja Afternoon Tea

... Victoria sandwich eli Victoria sponge cake on hyvin perinteinen kello viiden teen makea kakku, jota on herkuteltu jo 1800-luvulla briteissä. Victorian sandwich oli erityisesti Queen Victorian suosiossa...

Flammkuchen

... Flammkuchen  eli ”liekkipiirakka” on Elsassilainen herkku. Erittäin ohut pohja, reilusti ranskankermaa ja vähän sipulia ja pekonia. Sopii vaikka illanistujaisiin tai miksei päivälliseksikin vihreän salaatin kera. Flammkuchen...

Pizzaa Grillissä

...oli helppo käyttää.Oman kiveni tilasin Grillikauppa.comista. Paketissa oli itse kivi sekä myös pelti mikä ainakin auttaa kiven puhtaana pysymistä ja siinä on myös helppo siirtää pitsa tarjolle.Mukana tulleessa ohjeessa opastetaan...

Rippikakut tytölle ja pohdintaa valkosuklaamassan riittävyydestä

... Sain pyynnön tehdä 15-vuotiaalle tytölle rippijuhliin muutaman kakun alkukuusta. Kakkujen tilaaja kertoi juhlien väriteemana olevan vaaleanpunainen ja valkoinen ja nuo samat värit ajateltiin laittaa myös kakkuun....

Näyttävä comeback eli melko hieno pizza

...syypää myös kaikkiin muihin viime aikoina laiminlyömiini asioihin. Nyt opiskeluvelvollisuudet ovat onneksi jälleen paremmalla eli olemattomammalla mallilla (mutten silti vieläkään ole voinut imuroida, sillä tiedostan tarpeeksi riittävän palautumisajan tärkeyden). Mutta sitten...

Tahnasta tahnaan eli oliivitahnaa aka jääkaappitapenade

... Kyllä se on kesäisin saatava tahna per viikonloppu. Makrillipateiden jälkeen teki mieli jotain ärtsympää. Oliivitahna eli tapenade on varma kestosuosikki. Klassisessa versiossa on pääasiassa mustia oliiveja, sardellia,...

Pitkäästä pitkäästä aikaa, mutta sitäkin herkullisemmalla reseptillä eli TIRAMISUn reseptihän se:

...normaali kaakaojauhekkin käy (nimimerkillä kokeiltu on 🙂 )2 tl leivinjauhetta  Kostutus:vahvaa, sokeroitua maitokahvia Täyte:4 liivatelehteä200 g maustamatonta tuorejuustoa½  dl sokeria2 munaa2 dl kuohukermaa2 rkl sokeroitua kaakaojauhetta eli ihan normaali kaapista...