Kurpitsakeitto

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: gluteenitonKeitotmaidotonreseptitsuolaiset ruoatJulkaistu seuraavalla sivustolla


Jostain syystä en ole aikaisemmin tehnyt -enkä oikeastaan paljoa syönytkään- mitään kurpitsaista. Tänä syksynä maistoin kuitenkin niin hyvää kurpitsakeittoa, että oli pakko pyytää ohje siihen. Kurpitsakeitossa maistuu selvästi kurpitsa, mutta maku on kuitenkin melko mieto. Keitto on tarkoitus tehdä hokkaido-kurpitsasta, jota ei tarvitse kuoria. Keittoon voi halutessaan…
...joten se sopii hyvin pääruuaksi.Kurpitsakeitto, neljälle:1 hokkaido-kurpitsa2 pientä, jauhoista perunaa1 sipuli 8 dl kasvislientäsuolaa ja pippuria(noin desi kermaa)1. Pese kurpitsa hyvin ja halkaise se. Poista siemenet. Kuutioi  kurpitsa kuorineen. Kuoret pehmenevät...

Läheiset reseptit

Kirvelillä maustettu kurpitsakeitto - Crème de Potiron au Cerfeuil

... 1.11. From Kurpitsakeitto Ostin mielijohteesta kaupasta Halloween-koristetun kurpitsan kovin paljon ajattelematta mitä siitä tehtäisiin. Selailin keittokirjoja ja reseptivalintani osui Heidin perheeseemme mukanaan tuomaan Georgeanne Brennanin keittokirjaan...

Kurpitsakeitto / Butternut Squash Soup

...tuo ripaus cayennepippuria ja täyteläisyyttä loraus kunnon kermaa. Ah ja voih. Ollappa vielä tuoretta leipää… KurpitsakeittoButternut Squash SoupKurpitsakeittoa kannattaa tarjota alkuruokana näin syksyllä. Voisin kuvitella pääruoaksi vaikkapa poroa, puikulaperunoita ja...

kurpitsakeitto.

...tuotti kurpitsa. Olin kotona päättänyt, että syön tänään kurpitsakeittoa. Kaupasta löytyikin iso kasa kurpitsoita – kaikki erilaisia, kaikille sama nimihinnoittelu. Muistin lukeneeni, että ”halloweenkurpitsasta” tehdään perinteisesti pikkelssiä, kun taas myskikurpitsa...

KURPITSAKEITTO

... Aivan erinomaisen maukas ja kuohkea kurpitsakeitto syntyy Hesarin ohjeella. 1 myskikurpitsa (noin 1 kg)1 pieni punainen chilipeukalonpään kokoinen pala inkivääriärypsiöljyä2 valkosipulinkynttä1 sipulinoin 6 dl kasvislientä2 dl...

Broileri-kesäkurpitsakeitto (kypsästä broilerista + riisiä)

...Tuo lihapakkaus on niin iso (600 g), jotta meillä siitä tehdään kevyesti ainakin 2 eri ruokaa. Samaista lihaa käytettiin aikaisemmin Cobbin salaattiin. Broileri-kesäkurpitsakeitto (kypsästä broilerista + riisiä) (4-5 annosta)  8 – 10 dl...

Kurpitsakeitto

...tai tämän kurpitsasosekeiton kanssa.Kurpitsakeitto (4 annosta, 20 minuuttia) 900 g kurpitsaa2 jauhoista perunaanoin 4 dl vettä1 dl ruokakermaakana- tai kasvisfondiasuolaa ja valkopippuriaparmankinkkuamuutama timjamin oksa muutama tippa tryffeliöljyä per annos Halkaise...

Kurpitsakeitto

...joten se sopii hyvin pääruuaksi.Kurpitsakeitto, neljälle:1 hokkaido-kurpitsa2 pientä, jauhoista perunaa1 sipuli 8 dl kasvislientäsuolaa ja pippuria(noin desi kermaa)1. Pese kurpitsa hyvin ja halkaise se. Poista siemenet. Kuutioi  kurpitsa kuorineen. Kuoret pehmenevät...

Kurpitsakeitto

... Paahdetusta kurpitsasta syntyy ihanan pehmeä keitto. Kurpitsan kepeään makeuteen sopii loistavasti makeahko leipä, esimerkiksi Maalahden limppu. Ja lasiin voi kaataa kuivaa chardonnaytä (esim.  Alamos Chardonnay 2013). Kurpitsakeitto...

Kurpitsakeitto

Tässä varsinainen makujen ilotulitus. Chiliä lisäämällä saa todella lämmittävän keiton. Chilin voi jättää myös pois, jos haluaa tarjoilla keittoa vaikka lapsille. 1 Hokkaidon kurpitsa 2...

Kurpitsakeitto pekonilla.

...enkä ikinä ole mieltänyt kurpitsoita omaan ruokavalioon. Tai olenhan mä kesäkurpitsaa käyttänyt, mutta talvikurpitsat ja myskikurpitsat ym on mulle täysin vieraita. Söin veljeni ja hänen vietnamilaisen vaimonsa tupareissa kurpitsakeittoa, jossa kurpitsan...

Chilillä höystetty lempeä kurpitsakeitto

Potkaistaampa päivä käyntiin kurpitsakeitolla. Olin ostanut kurpitsan halloween-leivontaa varten, mutta kummasti aika ei siihen silloin riittänyt. Nyt vatsa kiittää ja on killillään. Voin hyvillä mielin...

Pehmeä kurpitsakeitto

Kun kurpitsasosetta kerran oli valmiiksi sulatettuna, keitin puurojen jälkeen sosekeittoa. Helppoa ja ihanan täyteläistä ja pehmeää, hmmm. Sopii tämmöisiin koleisiin (oikiaa talavia oottavviin!) päiviin 🙂...

Kana-kurpitsakeitto (Espooon kiinalaisittain)

300 g kesäkurpitsaa1.5 dl maizenaa150 g broileria filettä50 g savukinkkua1.25 l kanalientä1 rkl riisiviiniä (kuiva sherry korvaajaksi)suolaa, mustapippuria Kuori kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa tulitikkumaisiksi...

Kurpitsakeitto & paahdettua pekoni-kurpitsansiemenmurusia

Kun kaavit kurpitsalyhtyä – muista ottaa sieltä se ihanan makuinen sisus talteen ja keitä siitä ihana syksyinen keitto.Keiton kruunaa ihanan rapea paahdettu pekoni – kurpitsansiemenmuru...

Resepti: Kesäkurpitsakeitto katkaravuilla

... Kesäkurpitsakeitto katkaravullaKesäkurpitsakeitto: (6hlö)40g voita2 keskikokoista sipulia1 iso solo-valkosipuli700g kuorittua ja kuutioitua kesäkurpitsaa (säästä kuoret emulsioon)200g täysmaitoa50g parmesania raastettunasuolaa ja valkopippuria-Pilko sipulit ja kuulota ne voissa. -Lisää kesäkurpitsa...

Juustoinen-Kesäkurpitsakeitto

...ruokaa vatsalle ja lompakolle. Kesäkurpitsa itsessään maistuu mielestäni liian vihreältä, joten lisäsin kokonaisen köntin Koskenlaskijaa pyöristämään maun mukavan pehmeäksi. Juustoinen-Kesäkurpitsakeitto:(kahdelle nälkäiselle tai neljälle alkuruuaksi) – 1 pieni sipuli silputtuna- 2 rkl...

Kevyt (mutta sitäkin parempi) Kesäkurpitsakeitto (Gf, V)

...valettu tähän makumaailmaan. Arkisesta keitosta taipuu hetkessä vähän fiinimpi lounaskokemus. Kevyt Kesäkurpitsakeitto kahdelle1 kesäkurpitsa3-4 pientä uutta perunaa kuorittuna15cm purjoa2 valkosipulin kynttä1dl vihreitä linssejäTuoretta tilliä ja persiljaa3rkl oliiviöljyä0.5dl kurpitsan siemeniä(3rkl sitruunamehua)Balsamicoa1 kasvisfondiLisukkeeksi:1tlk...

Keittokirjahistoria, myskikurpitsa

...Kirjaston täti suositteli lisäksi kirjaa nimeltä Vegestan – kasvisruokaa lähi-idästä. Tämä resepti on muunnelma sieltä. KurpitsakeittoAinekset 1 myskikurpitsa (butternut squash)iso loraus oliiviöljyä1 suuri sipuli1 kynsi valkosipulia½ palkoa vihreää chiliä ½...

Kurpitsakuppikakut vaahterasiirappikuorrutteella

... Näin kurpitsa aikaan on melkein syntiä jos ei käytä hyvää raaka-ainetta hyväkseen!Kurpitsaa muuntautuu moneksi. Siitä saa loistavaa pyrettä lihan tai kalan kaveriksi. Kurpitsakeitto lämmittää ihanasti viileneviä...

Kauhistuttavan ihanaa halloweenia!

...sisuksen ja siemenet. Minä ainakin olen ihan hulluna kurpitsasosekeittoon! Näin viileällä syysilmalla keittoon lisätyt mausteet tuovat mukavasti lämpöä kurpitsalyhdyn lisäksi.        Mausteinen kurpitsakeitto(2-3 gummitukselle)voita1 keskikokoisen kurpitsan sisus1 sipuli3...

Kesäkurpitsakeitto

...keiton todellista reseptiä poikani kuullen. Paha sai palkkansa! Mutta nyt kun salaisuus on paljastunut, paljastan teille keiton todellisen reseptin tässä: Kesäkurpitsakeitto (4 annosta) 9 dl         kasvislientä600 g      kesäkurpitsaa2 dl         tuoreita...

Myskikurpitsakeitto

...28, 2015 at 7:19am PDT Täyteläinen ja maistuva kurpitsakeitto sopii hyvin syksyyn – tarjoile vaikkapa alkuruokana! Ainekset: (3-4 hlö) 800g myskikurpitsa oliiviöljyä 1 suuri sipuli 3 valkosipulinkynttä 1 iso porkkana...

kesäkurpitsakeitto & sienivaahtoa

... kesäkurpitsakeitto kesäkurpitsajauhoinen perunaiso salottisipulituorejuustoa tai sulatejuustoan.3 dl kasvislientä Paahda kesäkurpitsa, peruna ja sipuli uunissa kypsiksi.  Kuumenna kasvisliemi ja soseuta vihannekset ja tuorejuusto sekaan. Mausta tarvittaessa. Lisää...

OmNam, Vegaaniravintola V, Ribe ja kotona tehdyt kasvisherkut

...gluteenittomia. Vegaaniravintola V:n menu Vegaaniravintola V:n punajuuriravioli cashewpähkinäjuustolla, johon ihastuin niin, että halusin tuunata siitä omanlaiseni version (ks. resepti alla) Vegaaniravintola V:n kurpitsakeitto Riben punajuuripaistosNäiden herkullisten Tallinnan ja Helsingin ravintolakokemusten...

Talven lammittaja (Winter warmer)

... Talvella kaipaan lampoisia asioita. Mausteet ovat taman sosekeiton salaisuus.Kurpitsakeitto 2 kg kurpitsaaYksi iso peruna, tai pari pienempaa2 dl kermaa1 kanaliemikuutio Suolaa2 rkl maustesekoitusta, jossa on maustepippuria,...