Salaatti päärynöistä, halloumista ja nigellansiemenistä

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: halloumiLähi-itäpäärynäreseptitSalaatitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Sitten kun lihajalosteiden ja punaisen lihan mainonta on kokonaan kielletty, tuotteet on siirretty kassalinjaston yhteyteen numeroautomaattiin ja yrität muistella kassaneidin halveksivaa katsetta vältellen oliko se lauantaimakkara numeron 23 vai 32 takana, ovat hyvät salaattiohjeet kuumaa kauppatavaraa. Silloin kannattaa muistaa tämä herkullinen resepti. Tosin viinirypäleet ja päärynä…
...halloumista, päärynöistä ja nigellansiemenistäNigellansiemenvinaigrette 1 rkl nigellan (ryytineito) siemeniä1 rkl valkoviinietikkaa3 rkl oliiviöljyä1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna1 valkosipulinkynsi puristettunaSalaattipuntti friseesalaattia2 päärynää viipaloituna100 g viinirypäleitä puolitettuna150 g saksanpähkinöitä kevyesti paahdettuina100 g...

Läheiset reseptit

Salaatti päärynöistä, halloumista ja nigellansiemenistä

...Tämä salaatti on kirjasta Orient Express (Silvena Rowe), ja se yhdistelee kivasti suolaista ja makeaa. Siinä on nigellansiementen ja halloumin myötä lievä eksoottinen ote, ja tuore tilli viimeistelee kastikkeen viehkosti.Salaatti...

Sandran ja Sailan syksyinen juureslounas ja salaatti

... Olin muutama viikko sitten kaverillani ja hänen kämppiksellään kylässä. Teimme makuhermoja hivelevää kasvisruokaa, jossa pääosassa olivat kotimaiset juurekset ja salaatti. Melkein kuin suoraan mainekkaasta, helsinkiläisestä Silvoplee-kasvisravintolasta....

Avokadoranskalaiset ja Cobbin salaatti meksikolaisittain

... Avokadoranskalaiset ja meksikolaistyyliin tehty Cobbin salaatti luovat iloisen juhlan tuntua. Ne voidaan herkutella pahvilautaselta katuruokatyyliin tai hienostuneemmin erikseen ranskalaiset omasta kulhosta ja salaatti isolta salaattilautaselta itse...

Superhyvä ja helppo salaatti fetasta ja tonnikalasta

... Helppo, hyvä ja ruokaisa salaattia2 purkkia valutettua tonnikalaa1 fetakimpale0,5 dl auringonkukan siemeniä1 dl kalamata-oliiveja5 tomaattia0,5 kurkkuaoliiviöljyäbalsamicoa ...

Gluteenittomat pinchokset. Grillattu parsa, minttu ja lime. Rosmariinibroileri, tzatziki ja kreikkalainen salaatti.

...  ”Kohota punaisella malja menneelle, puhdista aistit samppanjalla ja kohota valkoisella malja tulevalle.”  Lue lisää viinipäiväntasauksesta täältä:hellanjaviinilasinvalissa Vallattoman Keittiön menu:Gluteenittomat pinchoksetkera punaisenGrillattu parsa, minttu ja limekera kuplienRosmariinibroileri,tzatziki ja kreikkalainen salaattikera...

Kreikkalais-roomalainen kukkakaalikorvake eli uunissa paahdettua kukkakaalia ja porkkanaa fetalla ja pestolla ja muilla roippeilla

...tuollaisia olisi). En sanoisi tätä kasviruoaksi, pelkästään pirun hyväksi ruoaksi. Noin kilon kukkakaali4 porkkanaaoliiviöljyä, suolaa ja pippuria 2 punasipulia renkaiksi leikattuina2 rkl oliiviöljyäjeeraa, garam masalaa ja chiliäloraus viinietikkaa 1/2 granaattiomenan...

Hellepäivän ruokaa - broilerivartaita ja salaattia vesimelonista ja varhaiskaalista

...kaali on nyt parhaimmillaan. Oivallus lisätä salaattiin turkkilaista jugurttia on ollut loistava. Salaatti saa enemmän luonnetta ja makua kuin pelkällä majoneesilla ryyditettynä. Kaalisalaatin voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, jopa jo...

Helmikanan rintaa, raikas salaatti varhaisperunasta ja upea Hardys Riesling

...retiisisiivut, parsasuikaleet, sipuli ja herneenversot ja sekoita kevyesti. Anna maustua noin 15 minuuttia huoneenlämmössä. Annostele salaatti lautaselle ja koristele roseepippurilla sekä herneenversoilla. Asettele viereen helmikanan rintafilee ja nauti raikkaan rieslingin...

GRILLATTUA KARITSANKARETTA JA PURETTU KREIKKALAINEN SALAATTI

...marinoitumaan. Grillaa liha ja anna sen levätä folion sisällä. purettu kreikkalainen salaattipunasipulihillokemuutama punasipulipari suokalusikallista sokeria½dl balsamiviinietikkaa½dl oliiviöljyätuoretta timjamiamustapippurialoraus konjakkiaLeikkaa sipulit ohuiksi siivuiksi ja kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä. Lisää joukkoon loput...

Salaatti grillattusta munakoisosta ja kesäkurpisasta

... Munakoiso ja kesäkurpitsa kuuluvat ainakin meillä olennaisena osana kesällä ruokapöytään. Vaikka nyt taidetaan jo olla valitettavasti syksyn puolella niin maistuu tämä salaatti taatusti vieläkin hyvältä. Toivottavasti...

Feta-couscous salaatti ja jogurttikastike

...Ilman soosia salaatti on aika kuivakka kokemus. Feta-couscous salaatti3dl Couscous ryynejä3dl Vettä1 KasvisliemikuutioKurkku3kpl TomaattiaMinttuaBasilikaaKorianteria0,5dl Sitruunamehua2rkl Oliiviöljyä1pkt Fetajuustoa (esim. Patros)Keitä couscous kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä paketin ohjeen mukaan.Poista kurkusta vetinen keskusta ja...

Pinaattilohi, salaatti ja uusia perunoita

...ja lisää joukkoon sipuli ja sitten muut aineet. Kaada seos lohen päälle ja painele viiltoihin. Paista 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Keitä sillä välin uudet perunat ja tee hedelmäinen salaatti. Salaatti...

Salaatti raparperista ja vuohenjuustosta

...Vatajanrannan vuohitilan paistojuusto, joka on vuohenmaidosta valmistettu, mintulla maustettu, paiston (ja pakastamisen) kestävä juusto.  *Kesäinen salaatti raparperista ja vuohenjuustostaraparperia (7 noin 10 cm pätkää)sokeria140 g pekonia (7 pekonin siivua)2 pkt (200...

Kasvischili ja superhyvä tortilla-avokadosalaatti

... Kuten eilen kirjoitin, Jamie Oliverin 15 minuutin ateriat –kirja on tosiaan ollut lähiaikoina ahkerassa luvussa. Sieltä löytyi myös oivallisen kasvischilin resepti, ja sen oheen salaatti, joka...

Illallisvieras | Lämmin marokkolainen salaatti ja taatelikastike

...takaisin tähän todellisuuteen. Myöhemmin ravintolassa seurueemme – kielitaidoton ja kovaääninen –  otettiin iloisesti vastaan. Olimmehan vieraita: muualta tulleita, tervetulleita.  Lämmin marokkolainen salaatti ja taatelikastike3 – 4:llealkuperäinen resepti täältä 4 porkkanaa1/2...

Helppo ja nopea bulgur-hernerouhesalaatti picnik-koriin ja kesäpöytään

...mukavasti lisää proteiinia. Koska valitsemani bulgur ja hernerouhe vaativat saman keittoajan, olivat ne helppo valmistaa samalla kertaa. Salaatti valmistuu nopeasti ja on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä tai kylmänä nautittuna. Se sopii mainiosti...

Freesi avokado-päärynäsalaatti ja Eestin ”Mandariinit” 2015 Oscar-ehdokkaana – Värske avokaado-pirnisalat ja Eesti ”Mandariinid” 2015 Oscar-nominendina

...salaatti ja ravistele ylimääräinen vesi pois. Revi lehdet pienemmiksi paloiksi ja jaa ne lautasille (2 lehteä per 1 annos). Leikkaa avokadot pitkittäin halki ja käännä ne auki niin, että iso...

Grillattua broilerin fileetä ja vesimeloni salaatti

...balsamicosiirappia grillijuustoa herkkusieniä ( 2 – 3 / syöjä ) pekonia kesäkurpitsaa 1 – 2 kesä kurpitsan koosta, ja syöjien määrästä … Jatka lukemista Grillattua broilerin fileetä ja vesimeloni salaatti →...

VISKIRIBSIT JA GRILLATTU SALAATTI SINIHOMEJUUSTOKASTIKKEELLA

...ja sivele valmiit ribsit kastikkeella. Anna kastikkeen ja ribsien ottaa viimeinen voitelu ja väri ennen tarjoulua kuumassa grillissä! grillattu salaatti sinihomejuustokastikkeella2 romainesalaatin kerää (tai esim. cosmopolitan -salaatin kerää)1dl majoneesia1dl turkkilaista...

Salad Nicoise - vähän parempi Nizzan salaatti ja Meinklang Grüner Veltliner

...käyttää sellaisenaan – siinä tapauksessa puolet alla mainitusta määrästä riittää. Perunat ja parsat voi myös halutessan höyryttää.Kolmelle, alkuruokana neljälle – viidellekinNizzan salaatti yrtikuorrutetulla tonnikalalla ja pahdetuilla tomaateillaPaahdetut tomaatit:500 gr kirsikkatomaattejamuutama...

Salaatteja ja lettuja, kesälounaaksi ja iltapalaksi

...samaan kulhoon muut kastikeainekset– Yhdistä kaikki ja anna hetken maustua Gloria vinkkaa, että salaatti säilyy muutaman päivän viileässä, eli voit tehdä sen aikaa säästääksesi jo etukäteen. Hesarista bongattu Quinoasalaatti tomaatilla:...

Kana-kermakastiketta ja riisiä, mozarella-persikkasalaatin kera ja mustikkapiirakka vaniljakastikkeen kera :)

...mozarella-persikkasalaattia. Syöjiä oli kolme ja riisiä+ kana-kermakastiketta teimme yhdelle päivälle ja mozarella-persikkasalaattia hieman enemmän. Ainekset:riisiäkanaa (suikaleita, toki onnistuu myös suikaloimalla kanat itse)kermaa 2dlcurryajuustoa salaattiin:salaattikurkkupersikkaa (esim.tölkki)mozarellaa 1. Laita riisien keitinvesi kiehumaan....

Sorbetti kotimaisesta vesimelonista ja päärynöistä

...gelatoyliopiston kursseilla saamiani oppeja hiukan sovellellen tein sorbetin alla olevan reseptin mukaan. Käytin hiukan ksantaania seoksessa ja se sitoikin sorbetin rakennetta mukavasti. Lisäsin myös hiukan dekstroosia, jonka vaikutuksesta sorbetin rakenteeseen...

Flank steak salaatti

... Flank steak salaatti mahtuu hienosti hävikistä herkuksi kategoriaan. Ruokaisa, lihaisa salaattiTodella yksinkertainen ja helppo salaatti flank steakin lihasta. Flank steak salaatti on täynnä väriä, makua ja...

Rakastavaisten salaatti

...salaatti: pese salaatin lehdet, halkaise kirsikkatomaatit ja pilko avocado (päälle muutama tippa sitruunamehua ja merisuolaa). Kannattaa paahtaa paprikat itse, purkeissa myytävät ihan ookoo, mutta paras lopputulos tulee niistä rakkaudella itse...

seitsemän salaatin sarja: Charlottesvillen salaatti

... Tämä on aivan mahtava salaatti! Ihana yhdistelmä suolaisuutta, makeutta ja hapanta. 🙂 Arkipäivän pelastaja, koska resepti on helppo. Salaatti myös kruunaisi juhlapöydän, kaikki ketkä tätä ovat...

Saksalaishenkinen "peruna"salaatti retikasta (gluteeniton, viljaton, munaton, maidoton, vähähiilihydraattinen, paleo, sokeriton ja vegaaninen vaihtoehto)

...Niissä peruna on korvattu retikalla ja viimein löysin sitä myös täkäläisestä kaupasta. Koska en edelleenkään välitä majoneesipohjaisista salaateista, ainakaan peruna sellaisesta, niin sain ajatuksen saksalaishenkisestä perunasalaatista, jossa majoneesit ja kermaviilit...

Kvinoa-pinaatti-sitruuna-kanelisipuli (ja muutaman muun jutun) salaatti nuijilla

...päälle n. 1tl kanelia. Raasta joukoon 2 valkosipulinkynttä ja anna niiden pehmetä sipulin sekaan. Lisää 2rkl balsamicoa ja sekoita. Kaada kvinoan sekaan. Sekoita salaattiin vielä paketillinen (eli noin 5 reipasta...

Salaatti uusista perunoista ja aurinkokuivatuista tomaateista

... Tein lounaaksi kevyen salaatin uusista perunoista ja aurinkokuivatuista perunoista. Makua tähän salaattiin tuo ranskalainen salaatinkastike ja basilika. Yksinkertaista, kevyttä ja helppoa kesäruokaa! Ohje Tammen Meidän keittokirja....

Kaksi erinomaisen hyvää lehtikaalireseptiä: Pasta ja lämmin salaatti

...parmesaaniraastetta! Voilà! *** Lämmin lehtikaalisalaatti kahdelle: 3 valkosipulinkynttä hienonnettunaSuolaa, pippuria, chilijauhettan. 6 lehtikaalia, ruodot poistettuna ja lehdet pilkottuna100 g. (puolikas paketti) luumu- tai kirsikkatomaatteja puolitettuna100 g. vuohenjuustoa kiekkoina Lisää oliviiöljyä...