Paneer tikka -vartaat

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: intialainen/ nepalilainenKasvisruokareseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Tein itse ensimmäistä kertaa paneer-juustoa. Koska itsetehty juusto kestää kotijuustoa paremmin kuumennusta, käytin sen näihin vartaisiin.

Resepti:

Marinadi: 1 valkosipulinkynsi pala inkivääriä ½ tl chilijauhetta 1 tl juustokuminaa 1 tl korianteria ½ tl kurkumaa 1 tl garam masalaa ripaus suolaa ripaus…
...tl juustokuminaa 1 tl korianteria ½ tl kurkumaa 1 tl garam masalaa ripaus suolaa ripaus mustapippuria 1 dl turkkilaista jogurttia 1 rkl sitruunan tai limen mehua Vartaisiin: 200 g paneer-juustoa...

Läheiset reseptit

Paneer tikka -vartaat

...kokoisiin neliöihin. Sekoita varovasti marinadiin ja anna maustua jääkaapissa muutamasta tunnista seuraavaan päivään.Töki marinoituneet juustot ja kasvikset vartaisiin. Marinadia ei tarvitse pyyhkiä pois.Paista vartaat paistinpannulla runsaassa öljyssä, kunnes ne ovat...

Melkein Chicken Tikka Masala eli pika-Tikka Masala vuoassa ja pika-Naan-leipä

...Tikka Masalaa oikealla tavalla, joten tästä tulee nopea ja helppo Tikka Masala. Kana Tikka Masala vähän oikaisten 1 rkl jogurttia tai tilkka kermaa 2 rkl valmista tikka-masala -mausteseosta 400-500g kananrintapaloja...

Chicken tikka masala

...det fick jag redan för länge sedan. Malen bockhornsklöver hittar man i etniska affärer. Kyckling tikka masala 800 g kyckling 2 dl matyoughurt 2 msk tikka masala -kryddpasta 2 msk...

Punjabi Tikka kanavartaat/Punjabi Tikka Chicken Skewers

...of paste came with a little recipe leaflet, that had the recipe for chicken skewers. PUNJABI TIKKA KANAVARTAAT4 annosta 500 g kanan rintafileetä1,5 dl ruoanvalmistusjogurttia3 rkl Punjabi Tikka maustetahnaa (tai...

Paneer-juusto

...ei säilyne kovin pitkään. Huom. Sitruunamehun voi myös korvata etikalla tai jogurtilla, mutta annostus voi tällöin muuttua. Reseptejä: Shahi paneer – tuorejuustoa tomaattikermakastikkeessa Palak paneer – tuorejuustoa pinaattikermakastikkeessa Paneer tikka -vartaat...

Paneer-juusto

... -Paneer on intialaista, maustamatonta tuorejuustoa, jonka voi tehdä nopeasti, jopa parissa tunnissa. Hyvän, kiinteän tuloksen saa, jos antaa juuston kiinteytyä yön yli.-Käytännössä paneer on siis kuivattua...

Itsetehty paneerjuusto ja Palak Paneer

... Tein eilen juustoa, ihan itse, kotona! Se oli niin siistiä! Olen aina haaveillut itsetehdystä juustosta, ja lukiessani netissä erästä Palak Paneer reseptiä ajattelin, että Paneer-tuorejuusto vaikuttaa...

Kadai paneer, intialainen kastike

...ruokatrendeissä? Meilläkin edellisestä Intia-kokkauskerrasta olikin vierähtänyt aikaa ihan liian kauan..! Voi että maistuikin hyvältä pitkästä aikaa! 🙂 Kadai paneer on ihanan mausteinen, intialainen tomaattikastike – ja kaiken lisäksi helppo ja...

Palak Paneer - intialaista pinaattijuustoa suomalaisella kotijuustolla

... Palak Paneer – intialainen pinaattijuustoPaneer-juusto on yksinkertaista tehdä itsekin, mutta tässä nopea versio, johon käytin suomalaisen pientilallisen kotijuustoa ja se toimi erinomaisesti tässä Paneer-juuston tilalla. Pinaattini...

Chicken tikka masala

... Mikähän mahtaa olla maailmalla tunnetuin brittiläinen ruokalaji? Varmaankin Fish and chips, mutta hyvänä kakkosena taitaa yllättäen tulla – ”tadaa”: chicken tikka masala! Niin, vaikka minäkin lisään...

Tofua ja tikka masalaa haudutuspadassa

...resepti ei voi olla tikka, koska nimi viittaa nimenomaan ruuan sisältämään lihaan. En kuitenkaan keksinyt oikein muutakaan nimeä, joten tikka masalaksi tämä jääköön. Tässä on vielä linkki alkuperäiseen ohjeeseen, jossa...

Tofua ja tikka masalaa haudutuspadassa

...resepti ei voi olla tikka, koska nimi viittaa nimenomaan ruuan sisältämään lihaan. En kuitenkaan keksinyt oikein muutakaan nimeä, joten tikka masalaksi tämä jääköön. Tässä on vielä linkki alkuperäiseen ohjeeseen, jossa...

Paneer-kotijuustoa, kasviscurrya ja pinaattikreppejä

...se kruunaisi – ja menisihän tämä intialaisena Street food-henkisenä katuruokanakin! PANEER JUUSTO 1 l täysmaitoa 2  rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua Kuumenna maito paksupohjaisessa kattilassa koko ajan sekoittaen kiehuvaksi, lisää happo...

Palak paneer

...sillä meillä fiilisteltiin ensimmäistä lämmintä kevätpäivää ihanalla intialaisella palak paneerilla, sopivasti vielä vegeä Meatless Mondayn hengessä. Pinaattijuustomuhennos palak paneer on yksi mun intia-/nepsukeittiön suosikeista ja kun sain Valiolta testiin Eila -kotijuustoa,...

Halloum-lohi "palak paneer" sekä sitruunavadelmapiirasta Australialaisittain

...Halloum-lohi Palak-Paneer 100-200 g kraavilohta200-300 g baby pinaatin lehtiä2 pientä sipuliapuolikas halloum eli noin 100 g tai 150 g3 valkosipulin kynttäpuolikkan peukalon kokoinen klöntti inkivääriä2 rkl jogurttia2 rkl paloiteltua tuoretta...

Vappu Surf & Turf cocktail vartaat tai helpot grillikauden avajaiset

...cocktail vartaat (10 kpl)10 jättikatkarapua puolen sitruunanmehu 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna 0,5 tl savupaprikaa kourallinen korianteria hienonnettuna suolaa  2-3 rkl oliiviöljyä 100 g ohutta chorizo makkaraa 3-4 vihreätä tankoparsaa Sekoita sitruunanmehu,...

Satay-vartaat broilerista Antipastan tapaan

Kanasatay on yksi thairuokasuosikkini ja se on Thaimassa todella suosittu katuruoka. Itse söin vartaita yleensä päivällä altaalla. Se oli juuri sopiva annos suolaista, jota tuntui kaipaavaan kuumuudessa....

Grillatut pienet broilerivartaat

...tulpiksi vartaiden päihin. Meitin tekemät vartaat ovat ihan tarkoituksella tuollaista pienempää sorttia…. semmosia naposteluvartaita. Grillatut pienet broilerivartaat broilerin ohutleikkeitä (mulla oli 3 ohutleikettä (noin 300 g lihaa) ja niistä tuli 5 pientä...

Grilliherkkuja 2

...käytin paprikaa ja herkkusieniä. Esittelen tulisen marinadin reseptin tällä kertaa, koska itse vartaat on hyvinkin yksinkertaisia ja omien makunautintojen mukaan kasattavissa. Makea habanerolla maustettu marinadi sopii hyvin naudan lihan maustamiseen,...

Salaatinlehteen kääriytyneet grillivartaat ibericoporsaan sisäfileestä

...maustua sillä välin, kun valmistelet salaattikupit. Kuumenna grilli, valele vartaat ohuelti öljyllä ja grillaa ne nopeasti mediumiksi. Kääri vartaat löyhästi folioon ja annan niiden vetäytyä kymmenisen minuuttia. Nosta vartaat salaattikuppien...

Kreikkalaiset liha- ja kasvisvartaat sekä tsatsiki

... Vartaat ovat helppoa ja maukasta kesäruokaa. Voit marinoida niihin melkeinpä mitä tahansa kasviksia ja lihaa. Nämä vartaat maustetaan kreikkalaisin vivahtein. Lisukkeena toimi raikas itsevalmistettu tsatsiki.   ValmistusSieniäKesäkurpitsaaKirsikkatomaattejaPieniä...

Katkarapu-makkaravartaat Sriracha-majoneesin kera

...perusta. Vaikka vartaat kypsyvät todella nopeasti, tulee ruoka suunnitella ajoissa, sillä katkarapujen sulatus jääkaapissa kestää vuorokauden. Olen käyttänyt niin kuorittuja kuin kuorimattomia jättikatkarapuja. Jos katkaravut eivät ole kuorittuja, niiden parissa...

Pääsiäis menu: Karitsavartaita yrttiöljyperunoilla, kahvikastikkeella sekä yrttisalaatilla ja mangokakku

... Karitsa kuuluu pääsiäiseen!Tämä suussasulava menu sopii pääsiäiseen kuin tipu rairuohoon eikä sen eteen tarvitse nähdä järjettömästi aikaa ja vaivaa. Karitsan jauhelihasta tehdyt vartaat maistuvat varmasti lapsillekin...

Kanasalaatti intialaisin mauin

...ihan 15 minuttissa syntynyt, mutta aika liki kuitenkin.Kanasalaatti on täynnä intialaisia makuja.Kanasalaatti intialaisin mauin(4-5 hlöä)Broileri: 400-500 g broilerin rintafileitä2 rkl tikka-tahnaa mustapippuriasuolaa6-8 herkkusientäLinssi-mausteseos: 1 tlk Du Puy -linssejä4 kevätsipulia½ chilipippuria2...

Juustopyörykät kermakastikkeessa - Malai kofta

...Valmista kofta-taikina: Keitä peruna pehmeäksi ja mussaa haarukalla. Murenna paneer, mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Laita öljy kuumenemaan uppopaistamista varten. 2. Muotoile kofta-taikinasta läpimitaltaan muutaman senttimetrin paksuisia palleroita. Taikinan...

Vappubrunssi

...varrastikkuihin. Grillaa noin 12–15 minuuttia vartaita välillä käännellen. Nosta vartaat tarjoiluvadille ja lusikoi päälle kastiketta tai tarjoa kastike erillisestä kulhosta. Veljeni perheeltä tuliaisiksi saatuja orvokkeja, joiden ruukku on itse ommeltu ekologisesti...

Piknik-ohjeita kotiin ja puistoon

...tälle kesälle oli hedelmävartaat, jotka tein harvinaisen aurinkoiselle synttäripiknikilleni. Vartaat toki varmasti maistuisivat sellaisinaan, mutta kuohuviini-sabayon-kastike teki niistä vielä sata kertaa parempia.  Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty sampanjaa, mutta itse käytin...

LAMMASVARTAAT, APPELSIINIJOGURTTI JA COUSCOUSSALAATTI

...noin 1 minuutti, jotta voi maustuu. Lisää vartaat pannuun ja paista niitä noin 8 minuuttia välillä käännellen. Paista vartaat muutamassa erässä. Tarjoa manteliripotteen ja appelsiinijogurtin kanssa. appelsiinijogurtti1/2 (luomu)appelsiinin kuori ja...

Kofta kebab

...vartaat kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan 30 min-12 tunniksi. 4. Lämmitä grilli keskilämmölle ja öljyä grilliritilän pinta. Aseta vartaat grilliin ja kääntele välillä. Ota pois grillistä kun olet saavuttanut haluamasi...

Grillattu Naudan sisäfilevarras, sweet chili-kastike ja parsarisotto

...keltainen paprika1 punainen paprika1/4 kokonaista ananaksestaHerkkusienirasia.4 varrastikkuaoliiviöljyä suolaa ja pippuria Putsaa paprikat ja ananas.Leikkaa vihannekset ja hedelmä haluamaasi muotoon.Ota esiin lihat ja kokoa vartaat haluamaasi järjestykseen. Sweet chili-kastike 5-6 chiliä2...