Lauantain lettisolmu

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: elämäähirsitalon olohuoneHiuksetKotilänsigöötanmaanpystykorvalettikampauspienen tytön kampausreseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Leppoisaa viikonloppua!
Lauantai-aamupäivään kuuluu meillä aina kaupunkikäynti ja tyttären akrobatiatunti. Tanssikoulussa hiukset pidetään kiinni. Yleensä hiukset ovat ponnarilla tai letillä, mutta tänään innostuttiin tytön  kanssa satsaamaan hieman enemmän. Ehkäpä siksi, että myöhemmin meille on tulossa odotettuja vieraita; ystäväni ja taaperoikäinen suloinen kummityttöni. Lettikampaus syntyi omasta päästä…
Läheiset reseptit

Lauantain lettisolmu

Leppoisaa viikonloppua!Lauantai-aamupäivään kuuluu meillä aina kaupunkikäynti ja tyttären akrobatiatunti. Tanssikoulussa hiukset pidetään kiinni. Yleensä hiukset ovat ponnarilla tai letillä, mutta tänään innostuttiin tytön  kanssa satsaamaan...

Lauantain aamupala

Lauantaiaamu, kirja ja kahvi, ne on mun juttu. Loppupäiväkin näyttää lupaavalta: hengailua lasten kanssa ja illalla bileet. Viikonlopun aamupalalle on kiva tehdä jotakin spessua, jos...

Lauantain herkut: Pulled Pork a'la Mamma

Pulled Pork. Taitaa olla tämän hetken trendikkäin mätökäs. Jokainen lehti hehkuttaa erilaisia Pulled pork reseptejä ja kaveripiiri kehuu onnistuneita herkkujaan. Kai se on pakko itsekin...

Lauantain lemonposset

Turkoosi astia on kirppislöytö kuluvalta viikolta.Lemonposset ovat helpot ja nopeat tehdä. Tarvitset vain kolme raaka-ainetta:2 dl kuohukermaa½ dl sokeria½ dl sitruunan mehua(½ tl vaniljasokeria)Keitä sokeria...

Hamppusämpylät, hamppupihvit ja feta-tillikastike - olisiko siinä lauantain menu?

Hamppusämpylät: 30g hiivaa5dl vettä 1 rkl siirappia1 rkl etikkaa2 dl spelttijauhoja2 dl hamppurouhettanoin 7 dl sämpyläjauhoja1 tl suolaa3 rkl öljyä Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi ja murenna...

Viikonlopun helppo pasta.

...joskus kyllä haetaan ruokaa jostain pikamestasta, mutta useinmiten valmistetaan ruuat itse. Oma tekemä on parasta, eiks nih?Tänä lauantain päädyttiin pitkästä aikaa tekemään pastaa. Pastaa ei juuri viikolla tule syötyä, joten...

Puhtaita makuja Kellohallissa

...päästyäni innostuin hommasta kuitenkin niin paljon, että oli pakko räpsiä puhelimen kökkökameralla kuvia ja jakaa ne täällä blogissakin. (Laadukkaampia kuvia samasta tapahtumasta  muista blogeista: lauantain illallinen [WTD] ja sunnuntain brunssi...

Parsakeitto valkoisesta parsasta

...lauantain illalliselle. *Parsakeitto valkoisesta parsasta2 isohkoa annosta500 g valkoista parsaa2 shalottisipulianokare voita1 dl valkoviiniä1 dl maitoa vettä (sen verran, että parsat peittyvät)kasvisliemikuutioKuori parsat ja pilko varret muutamaan osaan. Kuori ja pilko...

Viime viikon vauhdinmetsästys

...juostua 2 tunnin lenkin alusta loppuun saakka. Vauhdin kanssa en hermoillut, vaan juoksin mukavaa 10,85 km/h (5:32 min/km) vauhtia. Lopuksi kävin vielä puistossa tekemässä puolen tunnin kehonpaino-/ loikkaharjoituksen. Lauantain melko...

Päivä kanssani

...näin. Varsin tavallista nuoren pariskunnan elämää siis vietellään. 🙂  Lauantain puolimaratonin vuoksi keventelen tämän viikon kaikista urheiluistani ja aikaa tuntuu olevan ihan hukattavaksi asti! Varsinkin iltavuoroina aamut tuntuvat todella pitkiltä,...

Kevyempi treeniviikko

...palautumisaika epänormaalin pitkä. Siksi pidinkin vaihteeksi vähän kevyemmän treeniviikon. Edellisviikon lauantain kahden tunnin lenkki yhdistettynä puolen tunnin loikkatreeniin oli todellista myrkkyä jaloilleni. Parista lepopäivästä ei tuntunut olevan juurikaan apua. Sunnuntain...

♥ Mehevä ja herkullinen marjapiirakka

...Marjojen tilalle tähän käy hyvin myös esimerkiksi raparperi. Odotankin jo kovasti että pääsen leipomaan kesän ekan raparperipiirakan. Meillä on muuten suunnitteilla ensi lauantain Ravintolapäiväksi herkkukahvila, josta kerron huomenna lisää täällä...

Raparperi-juustokakku tartaletit

...kirjava ja kellertävä sävyltään. Olen tällä viikolla leiponut testileivonnaisia ensi viikon lauantain Ravintolapäivää varten. Laitan lähipäivinä blogiin ja blogini Facebook -sivuille Ravintolapäivän pop-up kahvilani osalta lisätietoa. Aurinkoiset päivät houkuttelivat minut...

Lehtikaalispagetti

...tuottaa pian vuoden neljännen (!) sadon. Lehtikaalia meillä näkyy tätä nykyä tietystä syystä vähän joka ruoassa, joten kun bongasin HS:n ruokasivuilta sitruunaisen lehtikaalispagetin ohjeen, lauantain ruoka oli helppo päättää. Tämä...

What´s cooking Helsinki - tunnelmapaloja

... Lauantain What’s cooking Helsinki ruokatapahtuma Teurastamolla keräsi yhteen ruoasta kiinnostuneita ruoka- ja leivontabloggareita sekä yleisöä. Aamuseminaari oli suunnattu yksinomaan ruoka- ja leivontabloggaajille ja ilmoittautumisen  sekä puurobaarin...

Isänpäivän minttusuklaamuffinssit

...nauttien ja ihanan Michael Bublén joulualbumia kuunnellen. Ah kyllä.Viikko sitten olin totta kai kotikotona, kun oli isänpäivä. Valmistettiin äitin kanssa nämä minttusuklaamuffinssit lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, ja sunnuntaiaamuna pikaisesti...

Äidin hunninkoviikonlopun iltapala

...olo olikin sitten oikeasti levännyt. Kunnes illalla: ”Äitiiii, mulla on kurniva nälkä!”. Niin, kaupassa oli käyty viimeksi keskiviikkona ja tarkoitus oli hoitaa viikonlopun ostokset myöhemmin. Lauantain ruokailut kuittaantuivat kuitenkin uimareissun...

Taivaallinen vispipuuro Chia siemenistä!

... Tänään mun oli tarkoitus postailla viime lauantain asusta ja suihkurusketuksen lopputuloksesta, mutta kamera ei suostunutkaan yhteistyöhön ja en saanut kuvia koneelle. Niinpä nyt onkin aika purkaa...

Jouluinen pipari-puolukkakakku

...jähmettyä jääkaapissa. Ennen tarjoilua raasta tai vuole jääkaappikylmästä valkosuklaasta koristeita pinnalle. Nauti jouluteen-, kahvin tai glögin kera! Eiliseen kakkuun unohtui ostaa valkosuklaa pinnalle, joten laitoin vain tomusokeria. Mukavaa lauantain jatkoa kaikille!-Nanni-...

Puumala

...Aamuisen luontoihme-hetken jälkeen aliotimme ihanna chillailu-lauantain.After the nature wonder of the morning we got down to some serious Saturday chilling. Ja voiko chillailu-lauantai paremmin alkaa, kuin vaaleanpunaisella samppanjalla ja hanhenmaksaleivillä?!And...

Viikonloppuna lautasella

... Tämä sunnuntai vierähti kotitöiden parissa. Tänne Keski-Suomeen kertyi perjantain ja lauantain aikana viitisentoista senttiä lunta, joten tänä aamuna edessä oli ensimmäistä kertaa koko pihan kolaaminen. Olen...

Antiikki Makasiini kirppis

... Lauantain blogitapaamisessa teimme myös vierailun Kalajoella sijaitsevaan Antiikki Makasiini kirppikseen. Oli kyllä todella kiva ja käymisen arvoinen paikka,joten lämpimästi suosittelen poikkeamaan jos liikut tuolla suunnalla. Huonekalut ja...

Kauneutta metsästämässä

...bongata. Jokainen sai valita listalta oman hoidon, ja minä valitsin lauantain juhlia silmällä pitäen suihkurusketuksen. Osa valitsi kasvohoidon, geelikynnet, hiushoitoa, hierontaa ja meikkiä. Kun mä seisoin peilin edessä Maijan vieressä,...

Uintia ja jouluista riisisuklaata

...tuoda niitä maistajaisiksi ja tehdä huomenna taas lisää mm. lauantain myyjäisiin. Jospa tämä päivä tästä vielä paranisi. Ihanaa kuitenkin, että aurinko paistaa taas pitkästä aikaa ja veronpalautukset tulivat! 🙂...

Kohokohtia ja pohjamutia

...lauantain kirvoittamia juttuja lukiessani en voinut olla herkistymättä…     Eilen kotimatkalla äitien ja mammojen luota juteltiin, mitä toiveita kenelläkin olisi sunnuntain suhteen. Minä toivoin, että oltaisiin koko päivä porukalla ulkona...

Kodinhengettären vapaapäivä ja saunajatkot

...tulla vähemmän kuin valkosuklaa-pekaanipähkinäcookieita, mutta ainakin minä sain näitä aikaiseksi paljon enemmän…Jäähdytettyäni keksit pakkasin ne Fiskarsista tuomiini purkkeihin.. .. ja vein mukanani lauantain kesäpelimatsiin. Useamman hengen porukassa ne katosivat nopeasti...

2016 EUROVIISUT RUOKINA 2. semifinaali

...Unkari, Kroatia, Alankomaat, Armenia, Venäjä, Tsekki, Kypros, Itävalta, Azarbaidzan ja Malta. Toinen semifinaali on torstaina 12. toukokuuta. Myös tästä erästä jatkaa lauantain finaaliin vain kymmenen maata. Australia on maantieteellisestä sijainnistaan...

Vanha morsian häätunnelmissa

...pitemmän kaavan mukaan palkeet pauhaten. Siihen lisäksi pilvetön taivas, ikkunan kautta siivilöityvä valo ja oma heila kainalossa. Lauantain viisupiirakka. Kyllä se valvominen jotenkin meni, kun laittoi tulitikut silmäluomiin. Huhhuh sitä...

Raikas ja ruokaisa lime-avokado-tomaatti -raakapiirakka

... Vapun jälkimainingeista selvinneenä päätin valmistaa rennon lauantain kunniaksi yhtä suosikkiraakaruokaani – lime-avokado-tomaatti -raakapiirakkaa. Resepti ei ole kovin kummallinen ja siitä on helppo varioida erilaisia suolaisia raakapiiraita...

Pääsiäispäivä/Easter Sunday

...hukkasin käytännössä koko lauantain, jäi pasha tekemättä. Onneksi! Kahta pashaa emme olisi jaksaneet syödä.We had pasha for dessert again, this time with orange slices, pomegranate seeds ans sugar, basil and...