Saaristolaisleipä

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: JoulureseptitSämpylät ja leivätJulkaistu seuraavalla sivustolla


Saaristolaisleipä kuuluu jouluun ja parasta se on itse leivottuna. Leivon saaristolaisleivät aina Helsingin Sanomien Ruokatorstai leipoo -kirjan reseptillä. Piimän asemesta käytän nesteenä omenamehua, näin limpuista tulee mielestäni vieläkin parempia. Saaristolaisleipä säilyy hyvin, soveltuu pakastettavaksi ja on ennen kaikkea mahtava joululahja.

Saaristolaisleipä

3 kpl limppuja…
...rkl suolaa3 dl vehnäleseitä (tai ruis-)3 dl ruisjauhoja3 dl kaljamaltaita1 l vehnäjauhoja Lämmitä omenamehu suuressa kulhossa kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon suola ja siirappi. Mittaa kulhoon myös vehnäleseet, ruisjauhot...

Läheiset reseptit

Saaristolaisleipä

Voidaan puhua värikkäistä auringonlaskuista ja pimeiden öiden kirkkaista tähtitaivaista vaikka loputtomiin, mutta parasta loppukesässä ja alkusyksyssä on se, että muutaman kuukauden ajan voi järjestää rapujuhlia...

Mehukas saaristolaisleipä

Viime aikoina joka tuutista ja blogista on pursunnut saaristolaisleipien reseptejä. Niissä kaikissa vain on ollut mielestäni yksi vika. Ohjeet ovat vääränkokoiselle taikinamäärälle. Yleensä ohjeissa on...

Saaristolaisleipä

Yksi suosikkileivistäni! Äärettömän helppo valmistaa. Nämä leivät valmisti käytännössä pieni poikamme, minä vain mittasin ainekset ja kaadoin kohonneen taikinan vuokiin. Resepti on Dansukkerin sivuilta ja...

Saaristolaisleipä

Olen useana vuotena tehnyt saaristolaisleipiä. Joka vuosi olen tehnyt eri ohjeella, koska en ole löytänyt edellisen vuoden reseptiä. Seuraavassa tämän vuoden resepti. Maku oli ainakin...

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä kuuluu jouluun ja parasta se on itse leivottuna. Leivon saaristolaisleivät aina Helsingin Sanomien Ruokatorstai leipoo -kirjan reseptillä. Piimän asemesta käytän nesteenä omenamehua, näin limpuista...

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä, mahtava juustojen kaveri

Joulun aikaan pitää aina leipoa saaristolaisleipää. Se saa tekeytyä paiston jälkeen päivän pari ja säilyy parisen viikkoa viileässä. Saaristolaisleipä on hyvää kovien juustojen kanssa. Ja...

Ehta saaristolaisleipä

Olen saanut tämän reseptin joskus kauan sitten saaristossa liikkuessani, enkä valitettavasti muista mistä se tarttui mukaani – on sen verran paljon tullut kerättyä reseptejä sieltä...

Saaristolaisleipä 2 kpl

Tämä saaristolaisleipä on helppo, mutta aikaa vievä. Aikaa kuluu noin 4 tuntia valmistukseen ja lisäksi leipien tulisi saada tekeytyä jääkaapissa vielä pari kolme päivää. Ja...

Saaristolaisleipä

 Niin minäkin olen oppinut pitämään saaristolaisleivän hieman makeasta mausta ja ihan kaikista paras herkku on yhdistää tämä graavisiikaan. tästä nautitaan yleensä kesäisin, mutta koska joulunakin...

Saaristolaisleipä

Ihme leipomisvimma ollut viimeaikoina. Mistä lienee kertookaan. Tämä kyseinen leipäprojekti on ollut mielessä jo pidempään, sillä rakastan saaristolaisleipää, mutta sen hinta on kaupassa aika suolainen...

Saaristolaisleipä kahdella tavalla

Saaristolaisleipä on ihanaa! Se sopii yhtälailla kesäiseen ruokapöytään yhdessä uusien perunoiden, sillin ja katkaravuista valmistetun skagenröran kanssa kuin jouluaterialle kylmien kalojen seuraan. Ja siinä välissä...

Saaristolaisleipä

Meidän perheessä jo muutaman vuoden joululimpun on korvannut äitini tekemä saaristolaisleipä. Leipä on maistunut aina niin hyvältä kylmäsavulohen kanssa, joten päätin kokeilla sen leipomista itse...

Postresin saaristolaisleipä

Olen tehnyt saaristolaisleipää hensinkiläisen ravintola Postresin ohjeella lukemattomia kertoja. Ohje on niin yksinkertaisen hyvä, että pakko jakaa se nyt myös täällä blogin puolella. Leipää tehdessä...

Saaristolaisleipä & savulohitahna

Nämä reseptit on pitännyt postata jo aikaa sitten, saaristolaisleipää kun on vilahdellut blogissa tiheästi (se on niiiiin hyvää!) ja tällä helpolla savukalatahnalla tuli elettyä puoli...

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä on yksi niistä herkuista, jotka tuovat joulun tullessaan. Joulutunnelmaan virittäydyn joka vuosi siskoni kanssa valmistamalla tätä herkullista leipää joulupöytään graavikalan kanssa tarjoiltavaksi. Ja on...

Helppo ja herkullinen saaristolaisleipä, vaikka pukinkonttiin!

Tykkään jouluna syödä mätiä ja saaristolaisleipää, joten tutkin reseptejä netistä ja tein muutaman koevedokset hyvissä ajoin. Nyt voinkin jakaa reseptin teille ja pääsette nauttimaan tästä...

Saaristolaisleipä

Edellisessä julkaisussani lupailin, että julkaisen joulunalla tehtyjen leipien ohjeita blogissani. Tämä Glorian ruoka ja viini -lehdessä ollut saaristolaisleivän ohje löytyy monesta blogista ja muusta nettilähteestä. Mekin olemme ihastuneet...

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä1l  Piimä75 g  Hiiva1 rkl  Suola3 dl  Siirappi3 dl  Kaljamallas3 dl  Ruisjauho3 dl  Lese (ruis /vehnä)10 dl  Vehnäjauho-Lämmitä piimä ja murenna hiiva joukkoon- Lisää muut...