KIINALAINEN KLASSIKKO – KANAA KUNG PAO

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: aasiakananopeat ja helpotnuudelitpähkinätreseptitruokaJulkaistu seuraavalla sivustollaYksi omista suosikeistani kotimaisissa kiinalaisissa ravintoloissa on usein kanaa Kung Pao. Sanon usein, koska ei kuitenkaan läheskään aina. Ruokalaji vaihtelee ravintolasta riippuen ja joskus se on tosi hyvää, joskus vähän jotain sinne päin (turhan limaista tuotosta). Yhdistävä tekijä ruuassa kuitenkin on se, että siinä on…
...ruokaa tekee mieli tehdä usein kun sen makuun kerran pääsee, joten öljyt ja kastikkeet eivät tule hapantumaan kaapin perälle. Kanaa Kung Pao 500g broilerin sisäfilettä½dl maapähkinöitä3 valkosipulin kynttä hienonnettuna2tl raastettua...

Läheiset reseptit

KIINALAINEN KLASSIKKO - KANAA KUNG PAO

... Yksi omista suosikeistani kotimaisissa kiinalaisissa ravintoloissa on usein kanaa Kung Pao. Sanon usein, koska ei kuitenkaan läheskään aina. Ruokalaji vaihtelee ravintolasta riippuen ja joskus se on...

Kanaa kung pao

Ostin uusimman Glorian ruoka ja viini -lehden 2/2015. Siinä oli montakin kokeilemisen arvoista reseptiä. Arki-illan päivälliseksi valikoitui tämä kanawokki, johon ainekset löytyvät helposti jääkaapista. Siis...

Kananpoikaa Kung Po Sichuanilaisittain - Kung Po Ji Ding -

... Kung po on yksi ehdottomista suosikeistani puhuttaessa Kiinalaisesta ruuasta – eikä ihmekkään: herkullista kanaa, chiliä ja pähkinöitä, näitä aineksia on ollut jokaisessa syömässäni kung po –...

Makumatka Kiinaan Osa 2: Sichuan

... Sichuan – kontrastien maakunta.Näkymä neljän joen laaksoon. Sichuankastike Chiliöljy Sichuanin paistettu riisi Ma Yi Shang Shu – Muurahaiset kiipeävät puuhun Gōngbào Jīdīng – Kanaa Kung Po...

Kung-po kanaa ja riisinuudeleita

... Nyt löytyi täydellisen helppo resepti aasialaiselle nuudeliwokille: kiinalainen kung-po kana riisinuudeleilla, hieman pad thain makuja muistuttava. Inspiraatiota ja kokeilua avitti Liselotte Forslinin Ihana perjantai-keittokirja, jonka alkuperäistä reseptiä olen...

Burgundin kanaa valkoviinissä ja valkoviini-kanaliemi

... Kokonaisia kanoja tai broilereita keittäen kasvisten kera valkoviiniliemessä, saa herkullisen valkoviini-kanaliemen sekä hyvää ruokaa useammalle aterialle. Valkoviini-kanaliemi toimii Burgundin kanaa valkoviinissä kastikkeen maukkaana pohjana. Liemen keittämiseen...

Kananpoikaa kung pao

... Kung Pao-kana lienee yksi tunnetuimpia länsimaalaisten ”kiinalaisten” ruokapaikkojen annoksista ympäri maailman. Viimeksi tänään kauhoin lounasravintolassa lautaselleni ilmeisesti tästä ruokalajista inspiraationsa saanutta kana-pähkinä-soijakastikeviritelmää. Huomattavasti paremman pähkinäisen kanawokin...

Makumatka Kiinaan Osa 1: Kanton

... Kiinalainen ruoka – yleistys miljardin ihmisen mittakaavassaReseptit:Maapähkinä-hoisinpossua wokissa ja valkosipulinuudelit Wokattua nautaa osterikastikkeessa Char Siu-possu Song-dynastian aikaisia kiinalaisia safkaamassa          Unohda kaikki mitä olet koskaan luullut...

Gong bao kanaa (宫爆鸡丁)

...tulee hyvin lähelle autenttista sichuanilaista ruokaa. Tässä omassa ohjeessani olen kuitenkin mennyt länsimaalaisempaan suuntaan lisäämällä ohjeeseen paprikat ja vähentämällä chilien määrää. Maissitärkkelystä, kanaa marinadissa, mustaa kiinalaistaviinietikkaa, seesamiöljyä, chasewpähkinöitä, inkivääriä, valkosipulia...

Kiinalainen appelsiinikana

...Näistä tunnelmista sytyi myös suunnattoman herkullinen kiinalainen appelsiinikana. Suosittelen lämpimästi. 🙂Lisää appelsiininkuoriraastetta sen mukaan, kuinka voimakkaasta mausta tykkäät. Itse käytin n. 1,5 ison appelsiinin kuoret. Jos haluat oikein appelsiinista tavaraa...

Kanaa Andongin tapaan (Andong jjimdak)

...ANDONG JJIMDAK eli kana-vihannesmuhennos2-3 annostan. 500 g kanaa (mielellään nahkoineen, itse käytin puolikkaan kokonaisesta kanasta)3-4 dl vettän. 100 g tärkkelysnuudelia (tunnetaan myös nimillä sellofaaninuudeli, kiinalainen vermiselli, lasinuudeli)1 iso tai 2...

Hot,Hot, Kanaa & se hyvä marinadi

...toteuttaa parhaani mukaan.  Kun sitten päädyn hikoilemaan uuden karhean pallogrillini vierelle kanaa, niin skippaan kuivat rintafileet ja suosin koipia, koipireisiä tai kokonaista kanaa. Kokonaisia luomutipuja sai hyvin ennen kesää melkein...

Kotiuokaa viimesen päälle: Kanaa dijonin ja ranskankerman kanssa

...lisukekin on helposti hoidettu.Mitä tässä enempiä länkyttämään, hyvä ja helppo kotiruoka kunniaan. Näillä mennään. Kanaa dijonissa ja ranskankermassa 1,5kg kanaa (koipia, koipireisiä,rintaa,paisti jne.)vehnäjauhoasuolaapippuriakuivattua timjamia4 valkosipulinkynttä2dl valkoviiniä3rkl Dijon sinappia1prk creme fraichea2dl...

Grillattua kanaa ja yrttisalaattia

... Tässä kesäruuassa maistuu yrtit runsaalla kädellä. Rasvaisuutta taittaa sitruuna. Hitaasti grillattua kanaa ja yrttisalaattiKanaa, jossa on nahkaa ja luuta, esim. paistipalatmarinadi (4:lle – 6:lle palalle):0,5 dl...

Itämaista kanaa

...mukavaa tavata sukulaisia. 🙂 Teimme perjantaina porukalla myös todella hyvää kanaa uunissa. Tällä reseptillä tulee ehkä maailman parasta kanaa, omasta mielestäni. Olen tällä hetkellä aika koukuttunut kardemummaan. Se on vain...

PEKONIIN käärittyjä perunoita, kanaa ja kädentöitä

...samaa matskua – kukkoa tai kanaa – hieman eri tuotantolinjoista. Tämä aihe ei puhuttanut itse aterialla. Pientä pulinaa syntyi kuitenkin siitä, että jätkänpätkän lautaselle nostin kuulemma perunat joissa oli vähiten...

MEKSIKOLAISTA KANAA JA KORIANTERI-KVINOAA

...lautasille. Tarjoile annokset esim. oliiviöljyllä, sitruunalohkolla ja silputulla korianterilla viimeisteltynä.  With ♥ from beach house kitchen   The post MEKSIKOLAISTA KANAA JA KORIANTERI-KVINOAA appeared first on beach house kitchen....

Kanaa Korma

...currytahnaa. Kanaa korma taas syntyy, kun kanojen paistamisen jälkeen lisää pannulle kanojen joukkoon juuri tehdyn tahnan ja jatkaa kookosmaidolla. Onko tämä sitten aitoa korma-kanaa, sitä en tiedä, mutta meidän tyylillemme...

Yassa-kanaa

... Poulet Yassa on kuulemma Senegalin kansallisruoka. Yassa on tämä etikkainen marinadi, ja siinä laitetaan kanaa, kalaa ym. Kanan voi joko grillata tai ruskistaa pannulla. Tehtiin päivälliseksi afrikkalaista yassa-kanaa....

Kung Po -kana

...marinadin ainekset: -soija-seesamiöljy-valkoviini-valkosipulinkynsi-maissijauhot Laita kananpalaset marinoitumaan marinadiin vähintään 30 minuutiksi jääkaappiin (niin että maissijauhot sekoittuvat tasaisesti kanojen päälle). Paista kanaa pannulla öljyssä (2 rkl) pari minuuttia ja siirrä sitten syrjään....

Kiinalainen paistettu munakoiso

... Kiinalaisittain maustettu paistettu munakoiso on mielestäni älyttömän hyvää. Tutustuin kyseiseen ruokalajiin vuosia sitten, kun kiinalainen tuttavani valmisti tätä ruokaa eräällä Suomen vierailullaan osana suurempaa kiinalaista ateriakokonaisuutta....

Kiinalainen grillipossu - Char Siu-

...ruuan valmistumista Kiinalainen grilliporsas n.500g porsaan sisäfileetä4 rkl hoisin kastiketta2 rkl ruskeaa sokeria, esim ruoko- tai fariinisokeria2 rkl soijakastiketta1 rkl riisiviinietikkaa1 rkl juoksevaa hunajaa1 cm pala inkivääriä raastettuna Laita liha...

Kiinalainen palapaisti ja perunacurry

...lisäkkeeksi keitin basmatiriisiä. Kolme kulhoa ruokaa, joista jokainen voi kauhoa lautaselleen sopivan sekoituksen. Ja näitähän voi lämmittää seuraavana päivänä. Kiinalainen palapaisti 1,2 kg naudanpaistia 2 isoa sipulia 3 valkosipulinkynttä 1...

Klassinen Kiinalainen sitruunakana

... Kiina-teema jatkuu, onhan siinä keittiössä vielä monta nurkkaa koluttavana? Tänään oli vuorossa yksinkertainen ja aika hienostuneen makuinen eteläkiinalainen ruokalaji. Sitruuna korosti ruuan makua ja mikään maku...

Kiinalainen nuudelipata

... Tämä on yksi suosikeistani Parhaat reseptit KIINA – kirjasta. Ensinnäkin, tykkään paistetuista nuudeleista tosi paljon plus tässä on kaikkia muitakin suosikkiaineksiani. Mehevää kanaa, herneitä, hyviä Kiinalaisia...

Klassikko lapsuudesta

...ehdotti leipomista ja toiveena oli tehdä jotain mitä hän ei ole ennen tehnyt. Päivässä on ollut kaikenlaista muutakin puuhailua, joten valitsimme yksinkertaisen ohjeen. Maukas klassikko, jota olen tainnut syödä viimeksi...

Klassikko äidin reseptillä: leivitetyt porsaanfileepihvit

...possua tai pihvejä, joten kiitos äidin tämä klassikko on nyt saatavillanne. Äidin tekemää ruokaa.  Leivitetyt porsaanfileepihvit (10 kpl)Tarvitset:1 kg porsaan ulkofilettä3 dl maustettuja korppujauhoja Paistamiseen:voita paistamiseen Maustamiseen:soijaa Valmistusohje:Poista fileestä suurimmat...

Friteerattua kanaa

...itämaisissa ravintoloissa. Rapea, mehevä, maukas! Lisukkeeksi tein kasviksia valkosipulikastikkeessa, puolitoista tuntia keittiössä maksoi ehdottomasti vaivan!Katso myös friteerattujen banaanien ohje. FRITEERATTUA KANAA3-4 hengelle taikina:125g vehnäjauhoja40g perunajauhoja2tl leivinjauhetta (reiluja lusikallisia)½tl suolaa2dl vettä20ml...

Korealaista kanaa grillaten

...muuten oivallinen myös lapsiperheille koska tulinenkastike sekoitetaan palojen päälle vasta lopuksi, lapsille voi jättää siis näppärästi omat naturellit nuijat. Korealaista kanaa grillissä 5 broilerin koipea ja 5 reisipalaa, maustamattomina2 rkl...

Kanaa ja kookosriisiä

...vettä) ja paistetaan uunissa. Kanaa ja kookosriisiä 3 maustamatonta broilerin koipireittäsuolaakiinalaista viismaustetta 4 dl (pika)riisiä, raakana1 rkl currytahnaa1 tölkki kookosmaitoa1 pieni tölkki ananaspaloja mehussa Sekoita vuoassa currytahna, ananakset liemineen ja...