Kiinalainen paistettu munakoiso

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: aasialainengluteenitonkiinalainenmaidotonmunakoisomunatonreseptitvhhWokJulkaistu seuraavalla sivustolla

Kiinalaisittain maustettu paistettu munakoiso on mielestäni älyttömän hyvää. Tutustuin kyseiseen ruokalajiin vuosia sitten, kun kiinalainen tuttavani valmisti tätä ruokaa eräällä Suomen vierailullaan osana suurempaa kiinalaista ateriakokonaisuutta. Palatessaan kotiinsa Kiinaan kaverini sattui unohtamaan pienen punaisen reseptikirjansa Suomeen, jolloin siitä löytyneet, onneksi englanniksi kirjoitetut ohjeet kopioituivat oitis myös suomalaisen kaveripiirin käyttöön;…
...tl tuoretta inkivääriä raastettuna0,5-0,75 dl rypsiöljyä 2 tl chilipaputahnaa (tai muuta chilitahnaa)100-150 g porsaan jauhelihaa 2 rkl vaaleaa soijakastiketta1 rkl riisiviinietikkaa0,5 rkl tummaa sokeria0,5 dl vettä0,5 rkl maissitärkkelystä(Pinnalle: 1 kevätsipulinvarsi)...

Läheiset reseptit

Kiinalainen paistettu munakoiso

... Kiinalaisittain maustettu paistettu munakoiso on mielestäni älyttömän hyvää. Tutustuin kyseiseen ruokalajiin vuosia sitten, kun kiinalainen tuttavani valmisti tätä ruokaa eräällä Suomen vierailullaan osana suurempaa kiinalaista ateriakokonaisuutta....

Juusto-pekonipiirakka munakoiso-tomaattipaistoksella

...vuohenjuustopiirakka, jonka tarjosin makuja täydentävän tomaattisalaatin kera. Niinpä tälläkin kertaa piti keksiä jonkinlainen lisuke. Balsamiviinietikalla maustettu paistettu munakoiso ja tomaatit tuntuivat oikein hyvältä vaihtoehdolta ja varmasti toimisivat monen muunkin ruoan...

Rouskuva munakoiso-aprikoosi-couscous

...täysjyväcouscousta 2 dl kiehuvaa vettä 1 dl oliiviöljyä Maldon-suolaa 1 luomumunakoiso 200g kuivattuja pehmeitä aprikooseja 1 rasia Rouskuvan RAPEA -Silmusalaattia kourallinen mintunlehtiä mustapippuria myllystä Itketä ensimmäiseksi munakoiso – leikkaa munakoiso...

Munakoiso-perunapannu

... Munakoiso ja peruna sopivat oivallisesti yhteen. Arjen pelastajia ovat yhdessä astiassa valmistuvat ruoat – tässä jälleen helppo ja nopea sellainen. Munakoiso-perunapannu4:lle 1 sipuli3 valkosipulinkynttä1 munakoiso (n....

Munakoiso-hirvenjauhelihapihvit

...lopunja kourallisen erilaisia siemeniä.Kyllä vain, hampurilaisetkin voivat ollamaistuvia ja terveellisiä. Munakoiso-hirvenjauhelihapihvit(9kpl) 1 munakoiso (minun oma painoi n.300g)500 g hirvenjauhelihaa10 cm pala purjoa1/2 punaista chiliä2 valkosipulinkynttä1 tl suolaa mustapippuria myllystätuoretta timjamia2 kananmunaa1...

Munakoiso-halloumileivät

...allakin. Tai syreenejähän ne ovat, sireenit ulvovat, syreenit tuoksuvat. Ne piristävät flunssan aikaan, aivan kuten ihanat, välimerelliset halloumi-munakoisoleivätkin.  HALLOUMI-MUNAKOISOLEIVÄT  1 pieni munakoiso 1 prk hyvälaatuista tomaattimurskaa (esim. Mutti tölkki) 2 valkosipulin...

Munakoiso-kurpitsapata

...– Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Pilko kurpitsa ja munakoiso n. 2×2 cm kuutioiksi. Valuta kikherneet ja huuhtele linssit kylmän veden alla.– Kuori ja paloittele sipulit. Kuullota ne padassa öljyssä...

Makumatka Kiinaan Osa 2: Sichuan

... Sichuan – kontrastien maakunta.Näkymä neljän joen laaksoon. Sichuankastike Chiliöljy Sichuanin paistettu riisi Ma Yi Shang Shu – Muurahaiset kiipeävät puuhun Gōngbào Jīdīng – Kanaa Kung Po...

Paistettu ananasriisi

...etsiä keittiöstä, tällä kertaa aurinko löytyi ylläriylläri Aasiasta ja thaikeittiön klassikosta. Paistettu ananasriisi (ja juuri näin ananaksesta tarjoiltuna) on jokaisen rantaraflan vakiosetti, sisältö aina vaihtelee vähän paikasta ja kokista riippuen,...

Eggs in Hell | Munakoiso-shakshuka

...Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja kuullota sipuleita siinä hetken aikaa.2. Pilko paprikat, munakoiso ja kirsikkatomaatit. Lisää ne pannulle mausteiden kanssa ja kääntele, kunnes vihannekset ovat pehmenneet. Mausteiden kanssa saa olla reipas!...

Grillattu tartarpihvi ja marinoitu munakoiso

...Onneksi niitä riitti vielä marinoitavaksi, vaikka grillatessa munakoisosiivut menevätkin kasaan. Mainittakoon vielä, että munakoiso sopii lisukkeeksi myös ilman marinadia – grillaa munakoisot reseptin mukaisesti ja tarjoa ihania lämpimiä munakoison siivuja....

Munakoiso-jauhelihavuoka (6-8 annosta)

...mustapippuria 1. Laita uuni lämpiämään 175-asteiseksi. 2. Leikkaa munakoiso vajaan sentin paksuisiksi siivuiksi ja ripottele niiden pinnalle reilusti suolaa. Tätä kutsutaan itkettämiseksi – munakoisosta tihkuu nestettä ja se poistaa munakoison...

Huikea uunissa paistettu kokonainen kana timjamilla, sitruunalla ja valkosipulilla maustettuna

...kokonainen kana. Meillekin kyseinen kerta oli ensimmäinen, ja vaikka epäiletkin ehkä omaa osaamistasi, niin huolet pois ja kanaa ostamaan! Kokonaisena paistettu kana à Anna&Ekku: 3-4:lle 1 pakastettu kokonainen kana1 sitruunakourallinen timjaminoksia1...

Makumatka Kiinaan Osa 1: Kanton

... Kiinalainen ruoka – yleistys miljardin ihmisen mittakaavassaReseptit:Maapähkinä-hoisinpossua wokissa ja valkosipulinuudelit Wokattua nautaa osterikastikkeessa Char Siu-possu Song-dynastian aikaisia kiinalaisia safkaamassa          Unohda kaikki mitä olet koskaan luullut...

Kiinalainen appelsiinikana

...Näistä tunnelmista sytyi myös suunnattoman herkullinen kiinalainen appelsiinikana. Suosittelen lämpimästi. 🙂Lisää appelsiininkuoriraastetta sen mukaan, kuinka voimakkaasta mausta tykkäät. Itse käytin n. 1,5 ison appelsiinin kuoret. Jos haluat oikein appelsiinista tavaraa...

Itkettävän hyvä chermoula-munakoiso

... Aikanaan kun ensi kerran silmään sattui Marja Lindforsin Taivaallinen munakoiso -kirja, ensimmäisenä ajatuksena taisi olla, ”Mikä muka munakoisoista tekee taivaallista, vetistä ja tylsäähän tuo?” Vuosien mittaan...

Munakoiso-jauhelihapata Italian lisukkeilla sopii koleaankin päivään

...välillä kesäistä uuniruokaa sisällä. Tarkoitukseni oli alunperin tehdä munakoisolastuja täytteillä, mutta loppujen lopuksi ”täytettä” tuli niin paljon, että keittiössä syntyi ennemminkin jauhelihapata munakoisolla ja muila kasviksilla.Munakoisosta leikataan ensin sentin siivuja...

Kookosriisi, paistettu lohi & mansikka-mangosalsa

...hapokas mansikka sopii hyvin raikkaaseen salsaan. Mansikkainen salsa taittaa mukavasti lohen rasvaisuutta. Kookosriisi, paistettu lohi & mansikka-mangosalsa(4 annosta) Kookosriisi:7 dl vettä2 dl kookosmaitoa5 dl basmatiriisiä1 limetin mehusuolaa Paistettu lohi:n. 800...

Cashewpähkinäkana & paistettu pinaatti

...mun mieleen, tällä kertaa lautaselle päätyi thaimaalainen cashewpähkinäkana ja intialainen paistettu pinaatti. Maantieteellisestä erosta huolimatta combo toimi loistavasti. CASHEWPÄHKINÄKANA 450g broileriaöljyä2 valkosipulinkynttä4 kuivattua punaista chiliä1 punainen paprika4 rkl osterikastiketta2 rkl soijaaripaus...

Paistettu kukkakaali

...kun tämä paistettu versio kelpasi hänellekin. Syynä on kuulemma kukkakaalin rapeus joka yleensä häviää valmistuksessa. Paistettu kukkakaali  500 g kukkakaalia2,5 dl vehnäjauhoja 3 dl hapollista kivennäisvettä 1 tl leivinjauhetta 0,5...

Klassinen Kiinalainen sitruunakana

... Kiina-teema jatkuu, onhan siinä keittiössä vielä monta nurkkaa koluttavana? Tänään oli vuorossa yksinkertainen ja aika hienostuneen makuinen eteläkiinalainen ruokalaji. Sitruuna korosti ruuan makua ja mikään maku...

Kiinalainen palapaisti ja perunacurry

...lisäkkeeksi keitin basmatiriisiä. Kolme kulhoa ruokaa, joista jokainen voi kauhoa lautaselleen sopivan sekoituksen. Ja näitähän voi lämmittää seuraavana päivänä. Kiinalainen palapaisti 1,2 kg naudanpaistia 2 isoa sipulia 3 valkosipulinkynttä 1...

Kiinalainen grillipossu - Char Siu-

...ruuan valmistumista Kiinalainen grilliporsas n.500g porsaan sisäfileetä4 rkl hoisin kastiketta2 rkl ruskeaa sokeria, esim ruoko- tai fariinisokeria2 rkl soijakastiketta1 rkl riisiviinietikkaa1 rkl juoksevaa hunajaa1 cm pala inkivääriä raastettuna Laita liha...

Munakoiso-kvinoasalaatti

...keitä n. 15 minuuttia. Keitinveteen kannattaa lisätä hieman suolaa. Leikkaa munakoiso n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet talouspaperin päälle ja ripottele hieman suolaa niiden päälle. Odota n. 5 minuuttia ja...

Munakoisocurry

... Munakoiso on kokemukseni mukaan jotenkin hyljeksitty ja väärinymmärretty kasvis. Oikein valmistettuna se on nimittäin tavattoman hyvää. Jokainen on varmasti maistanut joskus täytettyä munakoisoa, mutta löytyy sille...

Paistettu inkivääriporsas

...ikisuosikkini, paistettu inkivääriporsas (butaniku no shogaitame). Ainekset:300 g porsaanlihaa (kinkku, kasleri, kyljys) *käytin itse porsaan sisäfileetä50 g tuoretta inkivääriä3 rkl öljyävähän suolaavähän valko- tai mustapippuria *käytin itse mustapippuria1 rkl soijakastiketta(kauden...

Niin koukussa - kahteen kertaan paistettu kohokas!

...kun ei ole mitään jääkaapissa, leppeä kuohkea juustokohokas lohduttaa ja ilahduttaa. Mutta että kahteen kertaan paistettu. Olen sellaisen kerran kauan sitten syönyt oikein kolmen Michelinin tähden ravintolassa ja vaikka muisto...

Paistettu broccolini ja kylmä sitruunakastike

...salaattiin.  Paistettu broccolini ja kylmä sitruunakastike n. 150 g broccolinia (varsiparsaa) 1-2 rkl oliiviöljyä paistamiseen suolaa ja pippuria Kylmä sitruunakastike 1 rkl valkoviinietikkaa 1 pieni salottisipuli hienonnettuna 0,5 valkosipulinkynttä hienonnettuna...

Paistettu ahven vihanneksilla aasialaisittain

...muut mausteet tulivat tällä kertaa nopeasti valmistetuista aasialaisittain maustetuista vihannessuikaleista, jotka eivät kuitenkaan olleet liian dominoivia. Annosta syödessä unohtuivat niin huono palvelu kuin rikkinaiset kädet. Paistettu ahven vihanneksilla aasialaisittain (4:lle) 4...

Paistettu poron etuseläke

...yhteydessä Deliporon reseptivihkosen, ja sieltä tulikin hyviä vinkkejä etuselän valmistukseen. Paistettu poron etuseläke1 poron etuseläke n. 400 g1 dl olutta2 rkl pähkinäistä oliiviöljyäSuolaa ja pippuriaTuoretta rosmariiniaRipaus Santa-Marian Forest Blend -mausteseosta...