Bulgurpullat tahinilla eli batırık köfte

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: rakkaudesta ruokaanreseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Pari viikkoa sitten blogissa oli linssipullien ohje. Tämä bulgurpullien ohje on samantyylinen mutta tärkein raaka-aine on bulgur ja makunsa pullat saavat tahinista eli seesamitahnasta, joka on yleinen raaka-aine ruuanlaitossa Lähi-İdässä ja itäisen välimeren maissa. Turkissa tahinia syödään aamiaisella rypälesiirapin kanssa, sitä käytetään leivonnaisissa, kastikkeissa ja marinadeissa. Tytöllä…
...pilkottua kevätsipulia, minttua, persiljaa, tilliä…2 rkl granaattiomenauutettasuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, chilirouhetta….1 sitruunan puristettu mehu 1. Laita bulgurit kulhoon ja kaada kuuma vesi päälle. Laita kansi päälle ja anna bulgurien kypsyä noin...

Läheiset reseptit

Bulgurpullat tahinilla eli batırık köfte

...ovat Konyan mallilla muotoiltuja.Bulgurpullat tahinilla eli batırık köfte 2 juomalasillista hienoa bulguria1.5 juomalasi kuumaa vettä1/2 juomalasia tahiniakourallinen saksanpähkinää pieneksi rouhittuna4 rkl oliiviöljyä1 rkl tomaattipyreetä1 rkl paprikapyreetä1 iso sipuli pieneksi hienonnettunapieneksi...

Operaatio Intia: Goalta Gujaratiin

... Intian keittiö ja kulinaarinen kaaosMurgh makhani eli voikana l. butter chicken Kheema kofta l. lammaslihapullat cashewkastikkeessa Goalainen possuvindaloo Goalainen mustasilmäpapucurry Chana Dal Sitruunapilahvi Raita Intialaisia iltaostoksilla. ...

Ravintolapäivä 17.8.2014

...suklaakakkua, sitruuna-mascarpone-, toffee- ja maapähkinäjäätelöä sekä suklaakeksejä ja itselläni oli sekalainen seurakunta erilaisia leivonnaisia, joita kaikkia yhdisti terveellisyys eli ne olivat joko vegaanisia, raakaruokaa, gluteenittomia tai kaikkia vähän sekaisin. Heti...

Macaronsien ABC

...grammaa hienoa sokeria. Hienon sokerin määrä vaihtelee tuosta mun määrästä plus miinus kymmenen, eli en usko sen olevan niin justiinsa. Jos sulla siis sattuu olemaan sokrupussin pohjalla 20 grammaa sokeria,...

Leivo leikiten - banaanileipä eli banaanikakku eli banana bread

...australialaista alkuperää, joten desilitrat on muutettu kupeista muuntokertoimella 1 cup = 2,5 dl. Banaanikakku eli banana bread 2 munaa125 g voita sulatettuna4 rkl maustamatonta jogurttia (ihan sama mitä jogurttia, itse...

Dippi eli salsa tortillasipseille eli nachoille

Me syödään aina X-tran tortillasipesejä. Ne on meistä parhaita (ja halpoja). Keväällä 2012 päätin kokeilla tehdä itse dippiä tortillasipseille. Olin saanut kotiin jotain Lidlin hyvää...

Maailman paras leipä eli kattilaleipä eli no-knead-bread

...rauhassa kohota, vaikka tekisi mieli jo ryhtyä leipomaan :)) Taikina: 8 dl vehnäjauhoja2 tl suolaa1/4 tl kuivahiivaa4 dl kylmää vettä  Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi...

"Milanolainen risotto" eli Sahramirisotto....."kaiketon", maukas risotto, joka maistuu muunneltuna seuraavanakin päivänä lisäkkeenä tai mukavana pikkusyötävänä

... Milanolainen risotto (”risòtt giald” kuten vanhat milanolaiset sitä Milanon murteella kutsuvat) eli Sahramirisotto ei varmaan esittelyjä kaipaa…se on varmaa yksi tunnetuimista italilaisen keittiön antimista ja se tarjoillaan...

Lohikäärmerulla -sushi goes vege

...sitkeästi pitänyt pintansa, vaikka viimeaiokina onkin jo puhuttu, että sushi ei ole enää se juttu vaan esimerkiksi havajilainen poke, eli tietyllä tavalla marinoitu kala lisukkeineen, olisi seuraava innostuksen kohde. Toistaiseksi...

Makumatka Kiinaan Osa 2: Sichuan

...valtaan Sichuanilaisen keittiön ja kirjoitan ehkä vähän aiheen vierestäkin. Ja tässäkin on kestänyt aikaa, sillä kesäni vei toinen elämäni suurista rakkauksista, eli teatteri ja pääosa Kekkosena Korpilahden teatterissa. Kesäkuussa ei...

Tärähtänyt kynsien laittoon + pieni kynsiharrastajan sanakirja

...värin saamiseksi ja lakkauksen voi pyyhkiä veteen kostutetulla paperilla ennen kuivamista. Maalaukset vaativat päälleen päällyslakan. Aksenttimanikyyri =  Lakkaus, jossa yhdestä kynnestä tehdään erilainen kuin muista kynsistä, eli tätä kynttä nimensä mukaisesti...

Sitruuna-valkosuklaakreemillä täytetty pehmeä piparakku eli tervetuloa 2015!

...kerralla…) ja siitä sitten saatiin päähänpisto pistää uuden vuoden bileiden kutsu vähän isommalle joukolle.Tässä postauksessa ei ole muuta, kuin tarjolla ollut kakku eli sitruuna-valkosuklaakreemillä täytetty pehmeä piparkakku. Vielä viimeinen jouluinen...

Valkoinen pitsa eli flammküchen

...ettei täytteitä ole mitenkään kamalasti. Ja kuten lauantaina opin kantapään kautta, flammküchenin pohjan kuuluu olla ohut, eli taikinaa ei paljon kohotella. Flammküchen onmielestäni parhaimmillaan iltapalana ja se suorastaan vaatii seurakseen...

Mansikkakakku

...myös samanlaisen täytteen, eli näiden teko oli oikeestaan yhtä helppoa ja nopeeta, kuin yhdenkin kakun teko.  Kakuissa täytteenä mansikkamoussea, johon olin sekoittanut tuoreita mansikanpaloja sekaan. Anopin kakun kuorrutin ja koristelin...

Victoria sandwich eli Victoria sponge-kakku ja Afternoon Tea

... Victoria sandwich eli Victoria sponge cake on hyvin perinteinen kello viiden teen makea kakku, jota on herkuteltu jo 1800-luvulla briteissä. Victorian sandwich oli erityisesti Queen Victorian suosiossa...

Lihavartaat ja turkkilainen Gözleme, eli feta-pinaatti focaccia

...kananmuna 1,5 tl tuoretta rosmariinia 2 tl tuoretta timjamia 1 rkl tuoretta persiljaa 1 tl savupaprikajauhetta 1 tl chilijauhetta 1 tl suolaa 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa 1/4 tl kanelia...

Katuruokaa taiwanilaisittain: kalpeat kaunottaret eli gua baot

...joukkoon juuri tällä gua bao-reseptilläni. Taiwanilaista höyrytettyä hampurilaista maustoi kehittelemäni pikakimchi, eli puolessa tunnissa hapatettu kiinankaali. Olen jo kerran aiemmin tehnyt gua baoita, tekniikkavinkkejä löytyy postauksesta täältä. Valmistus on aika helppoa, possunkylki hautuu...

ARANCINIT ELI ITALIALAISET RISOTTOPALLEROT

... Jos risottoa jäi yli ja mietit mitä siitä tehdä, niin kokeilepa alun perin Sisiliasta kotoisin olevia riisipalloja, eli arancineja. Nämä öljyssä kysennettävät herkkupalleroiset voivat kätkeä sisäänsä...

Lihapiirakat eli keitinpiirakat isoäidin tapaan

... Viime aikoina on paljon kirjoitettu blogeissa levylihapiirakasta. Mutta Bengt on oikeiden lihapiirakoiden eli öljyssä keitettyjen lihiksien, vanhalta nimeltään keitinpiirakoiden, ystävä. Täytyi oikein kaivaa vanha 70-luvun keittokirja...

KASVISRUOKAA KOKO PERHEELLE: ELI NEUVOJA NIRSOJEN RUOKINTAAN

...koska kuka nyt ei tykkää letuista. Ja suolaisena versiona ne käyvät hyvin päivällisestäkin. Kun sekaan ujuttaa vielä reilun annoksen salaista ainesosaa eli auringonkukansiemeniä, voidaan jo puhua oikeasti ravitsevasta ruoasta. Tähän...

Sloppiaisen Sloppy Joet eli Sotku-Joosepit

...suolakurkkuja ja vihreää salaattia. Sotku-Joosepit olivat kyllä hauskaa vaihtelua hampurilaisille ja hot dogeille. Kastikekin pysyi yllättävän hyvin sämpylän sisällä eli ei ollut lopulta erityisen sotkuista syötävää. Hampurilaisiin verrattuna keittiössä pääsi...

Xīnnián kuàilè eli hyvää uutta vuotta! :)

...vain :D), niangao eli puuroriisistä, sokerista, kiinalaisista taateleista, lootuksenlehdistä sekä kastanjoista valmistetut riisikakut, yhdessäoloa symboloivat tangyuanit eli ”tahmariisistä” tehdyt makeat riisipallerot, tavallista pidemmät longevity noodles sekä appelsiinit, pomelot ja tangeriinit,...

Tsukimi udon eli täysikuun nuudelit (月見うどん)

... Kesällä tein ensimmäisen versioni japanilaisesta tsukimi udonista eli kirjaimellisesti kuunkatselu-udonnuudelikeitosta. Se oli maultaan ihan ookoo, muttei täysin onnistunut ”kuun” eli keltaisen kanamunan suhteen. Keitin kanamunaa nimittäin...

Karppisubi eli täytetty karppileipä

... Karppisubi eli täytetty karppileipä, vähähiilihydraattinen(vähintään kahdelle ja useammalle pienempään nälkään) Täytety karppileipä eli karppisubi on herkkua vaikka koska! Tänään olimme kuuntelemassa mieheni kanssa upeaa nuorten virtuoosien...

Kesämuistoja Korfulta

...mezeitä. Tässä kuvassa saganaki-juustoa (friteerattu kova juusto), fritattuja kesäkurpitsasiivuja, tzatsikia ja skordaliaa (perunoista tehtyä valkosipulidippiä). Eli olemme vasta aloittelemassa ateriaa.Perinteinen kreikkalainensalaatti eli horiatiki. Samanlaista fetaa on todella vaikea löytää Suomesta....

Salaatinkastikekimara eli tämän kesän suosikit. Kerro omasi!

...juustojen päälle tuota kelpaa lorotella. Mokosta mukaan tarttui puolestaan passio-viinietikka, jonka kirpeä hedelmäisyys yhdistyy mainiosti kanaan tai lihaan eli erityisesti tätä käytämme lämpimien salaattien mausteena. Kesän savuisten grilliherkkujen seuraan tämä...

Punaherukka-kinuskipiirakka eli punoffee

...liki samanlainen kuin aiempi ohje. Koska aina pitää muokata jotain, lisäsin tällä kertaa pohjamurun joukkoon koemielessä hieman kardemummaa sekä vaihdoin kuohukerman vispikermaan. Pohjan osalta tein toisenkin muutoksen, eli painelin sen...

Bread Pakora

...upporasvassa paistettuna, ja mahdollisesti vielä tärkkelyslisänä perunatäytteellä varustettuna. Onhan nämä herkullisia, mutta itse syön mieluummin leivän leipänä tai vaikkapa french toastia eli kansainvälistä versiota köyhistä ritareista (onko teille tuttu?). Perinteisesti...

Taivaallista! - Croissants aux amandes eli mantelicroissantit

... Uusi vuosi alkoi hyvin ja herkullisesti. Veljeni perhe oli meillä yökylässä, ja aamulla brunssipöytä notkui yhdessä valmistamistamme herkuista. Minä vastasin croissants aux amandesien eli mantelicroissantitien valmistamisesta....

Grilli kuumaksi eli pienhiukkasten puolesta!

...kanssa, kun savu houkuttelee lähinaapureita makkarapaketit kainalossa kehään. No, vekkulit Pricen tanskalaisveljekset kokkailivat viime viikolla Elviksen lempiruokia ja siitä innoittuneena päätin tehdä kevään ensimmäisen rubin, eli kuivan mausteseoksen grilliruualle. Testasimme sitä...