Satokauden parsaat

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: arkiherkutreseptitsatokauden suosikitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Maaliskuussa satokausipostaus jäi välistä, kun en jotenkin keksinyt kokkailla mitään ihmeellistä. Toisaalta arkiruokapostauksetkin ovat kivoja, mutta aina ei muista kuvata. No, nyt huhtikuussa alkaa parsa aika vuodesta eli meidän perheessä syödään parsaa kyllästymiseen saakka. Sitä voi tietysti käyttää mitä hienoimmissa gurmeeruuissa, mutta myös ihan tavallisena arki-iltana, kuten…
...pippuria4 dl (kaura)maitoa2 munaaJuustoraastettaPuntti parsaa (kun tein lisäksi Bonskulle, laitoin enemmän maitoa ja 3 munaa) 1. Keitä makaronit ohjeen mukaan.  Pese ja pilko paprika ja tomaatit. 2. Voitele uunivuoka ja...

Läheiset reseptit

Satokauden parsaat

Maaliskuussa satokausipostaus jäi välistä, kun en jotenkin keksinyt kokkailla mitään ihmeellistä. Toisaalta arkiruokapostauksetkin ovat kivoja, mutta aina ei muista kuvata. No, nyt huhtikuussa alkaa parsa...

Kuinka saisin rikki kookospähkinän.. eli flunssa- ja satokauden suosikit

...tärkein ja hedelmät pelastivat tilanteen. No en nyt kyllä tiedä oliko tämä nyt satokauden suosikki vai satokauden hullu projekti,mutta ehdottomasti raportoimisen arvoinen kokeilu joka tapauksessa! Ja juoma maistui kyllä erinomaiselta, etenkin...

Satokauden kasviswokki

...on juuri sopiva, toisinkuin monissa täysjyvänuudeleissa, jotka hajoavat turhan helposti. Tuoreet kasvikset ovat niin mehukkaita, että ne eivät seuralaisekseen paljoakaan mausteita kaipaa, joten kannattaa maistaa ennenkuin lisää liikaa mausteita. Satokauden kasviswokki4...

Lihaa parhaimmillaan: Luomu porsaan niskaa, peston, oliivien ja juurespannun kanssa

...haetaan reseptiä satokauden teeman mukaisesti. Pakkasesta kun löytyi vielä luomupossun niskaa, niin siitä oli helppo alkaa rakentamaan satokauden herkkua. No, kyllä pulled pork oli mielessä mutta ei sydämessä. Possua kun...

Punajuuripihvit ja maa-artisokkasose

... Punajuuri-perunapihvejä ja muita vihanneksia satokauden kunniaksi.Perusmauilla tehty versio 1.1. Jatkokehitystä seuraa… Punajuuripihvit(Kahdelle)6 punajuurta*4 perunaa*2 munaa1/2 sipulisuolaamustapippuriasinihomejuustoaMaa-artisokkasose5 maa-artisokkaa25 g voitakermaa tai maitoasitruunaasuolaamustapippuriaPunajuurikastikepunajuuren ja muiden vihannesten kuoret1/2 l...

Mehevä raparperikakku

... Bongasin puolivahingossa netistä Maisemakahvilan raparperipiirakan ohjeen, jonka kommenteissa kaikki ylistävät leivonnaista maailman ääriin – eikä suotta! Tätä reseptiä on kuulemma helppo muokata aina fiiliksen ja satokauden...

Lasagne - kukkakaalia, pekonia ja broileria

...lasagnessa vakio, vaan niitä kannattaa laittaa sekaan satokauden mukaan. Muuten helppo resepti. Ja broilerin suikaleita joka on kelpo täytettä, myös ilman marinadia. Ja ilman sen suurempia kytköksiä, ihan vain kaveripohjalta,...

Helppo omenatorttu - Tarte Tatin

... Kävimme vierailulla kotopuolessa ja siellähän ei yleensä maha ehdi kurnimaan.  Äiti oli tehnyt tarjolle omenatorttua Savon Sanomien Ruokavihjeen ohjeella. Äidin pihan omenapuut ovat huilanneet tämän satokauden ja omppusato jää...

Mitä ihmettä teen vanhan pihan kasveille?

...heti. Marjapensaat voi leikata myös loka-marraskuussa satokauden jälkeen. Tuolloin ilma on kuitenkin kosteaa ja sienitautien riski on siksi suurempi. Lavankauluskasvimaa ja kotilotKotilo onneton löysi viime kesän lopussa lavankauluskasvimaani. Kesän jäljiltä...

Sorbetti kotimaisesta vesimelonista ja päärynöistä

... Kun kuulin kotimaisen vesimelonin lyhyen satokauden olevan parhaimmillaan, päätin oitis säilöä sitä sorbetin muotoon. Kun kotimaiset päärynät komeilivat kaupassa melonien vieressä, niin nappasin niitäkin mukaan. Carpigianin...

Thaimaalainen tiikerirapu nuudelikulho

...oli täynnä herkullisia erilaisia nuudeleita sekä mauste- ja ateriakastikkeita. Tulette näkemään itämaisia annoksia erityisen paljon tulevien kuukausien aikana, koska aion todella hyödyntää satokauden tuoreet antimet näiden tuotteiden kanssa. THAIMAALAINEN NUUDELIKULHO...

Kaura-raparperi-banaanipaistos valkosuklaavaahdolla

...VINKKI: Tämä herkkupaistos elää kesän yli! Vaihda paistokseen aina satokauden ykköstuote, jota on saatavilla. Eli ½ litraa raparperia voi korvata vastaavalla määrällä mansikoita, vadelmia, mustikoita, omenia, luumuja, puolukoita jne. Paistoksen...

Syyskauden avaus

...on täällä taas. Lempivuodenaikani syksy. Rakastan hiljalleen kylmeneviä iltoja, puiden kellastuvia lehtiä ja jollakin kummallisella tavalla myös arkkupakastimen täyttöä kaikenlaisilla satokauden antimilla, siitäkin välittämättä, että pakastin on äitini monista kehotuksista...

Hatutusta sateesta

...sekin. Ja eihän niin käynyt, taas tuli vettä. Tätä meno tämänkin satokauden tulos on yhtä surkea kuin viime kesänä. Saisi nyt edes maahan muutakin. Myöhäiseksi menee, ensi viikko näyttää tällä...

Oikein marjaisa rahkapiirakka

...on muuten tarkkaan laskettu riittävän aina uuden satokauden alkuun asti, kaupan pakastealtaiden toimiessa hätävarana. Saas nähdä riittääkö!Tämä piirakka on yksi monista herkuista mitä näita pakastimen aarteita voi hyödyntää, ja varsinkin...

Sambialaisia makuja

...sekä lehmiä navettaryhmälle Etiopian Addis Abebassa. Nshiman keittoa sambialaisittain. Sambialainen ruoka on erittäin yksinkertaista ja perustuu pitkälti satokauden kasviksiin. Aterian perustana on aina nshima eli paksu maissipuuro, jota maan 15...

Kolmen basilikan pasta

...   Tervehdys kesätauon jälkeen! Yksi ihanimpia asioita tässä vuodenajassa, vaikka se olisi sateinen ja kylmäkin, on satokauden runsaus ja anteliaisuus. Itse kasvatetuista yrteistä ja vihanneksista saa ihania...