Sano se maustein – Salaatit kolmella tapaa

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: alkuruokahelppo arkikasviskevytlisukepääruokareseptitsalaattiJulkaistu seuraavalla sivustolla


Viikko sitten minulla oli ilo osallistua ensimmäistä kertaa Helsingin Teurastamolla järjestettyyn What’s Cooking Helsinki – tapahtumaan. Helsinki Food Company Oy:n ja Makuja Oy:n organisoima, yleisölle avoin tapahtuma keräsi saman katon alle kymmeniä ruokabloggaajia, ja ohjelmassa oli mielenkiintoisia haastatteluja, workshoppeja ja näytöskeittiöitä. Yhteen sellaiseen olin…
...saksanpähkinä-yrttikastikkeella Lähi-idän tyyliin1 keskikokoinen kesäkurpitsa (1 pieni munakoiso)1 punainen paprika70 g vihreitä papuja250 g kirsikkatomaattejapuolikas kurkkua (ripaus suolaa) Kastike:2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna1-1,5 valkosipulinkynttä hienonnettuna3 rkl oliiviöljyä3 rkl valkoviinietikkaa2 rkl sitruunanmehuan....

Läheiset reseptit

Sano se maustein - Salaatit kolmella tapaa

...tapahtuma keräsi saman katon alle kymmeniä ruokabloggaajia, ja ohjelmassa oli mielenkiintoisia haastatteluja, workshoppeja ja näytöskeittiöitä. Yhteen sellaiseen olin itsekin lupautunut osallistumaan ystäväni Kärähtäneet-blogin Heidin kanssa. Sanotaan, että bloggaajat ovat julkisuudenhakuisia,...

Sano Se Leivällä: Taika-Hamppari

...Julkaistu seuraavalla sivustolla *Yhteistyössä Indiedays ja Vaasan*Hiphei, olen mukana Indiedaysin ja Vaasanin ihanassa Sano se leivällä- kampanjassa, jossa on tarkoitus tuoda esiin välittämistä ja ihanaa fiilistä leivän keinoin. Kiitos, on...

KAIKKI ELÄMÄNI SALAATIT UPDATE: 44 OHJETTA

...Julkaistu seuraavalla sivustolla Kesä lähenee ja salaattisesonki on käsillä. Esimerkiksi piknik-eväänä erilaiset salaatit ovat näppärä tarjoiltava, muutama ruokaisa salaatti mukaan eikä paljon muuta edes tarvita. No raikas skumppa ei...

Osa 15 - Ruokaisat salaatit

...kuten nuo huippukokit Masterchefissä sanovat), jolla ei olekaan tarkoitus täyttää mahaansa. Ruokaisat salaatit ovatkin asia erikseen ja sisältävät yleensä joko lihaa tai jotain hiilaripitoista – joskus jopa molempia. Koska näin...

Sano rabo de toro kun haluat täyteläistä espanjalaista häränhäntäpataa!

...minuutin ajan. Lisää voi, parmesaani ja (kerma). Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele annos silputuilla yrteillä. With ♥ from beach house kitchen The post Sano rabo de toro kun haluat täyteläistä...

Uunipaahdetut uudet perunat 2:lla tapaa, savupaprikadippi ja kalkkunafilettä

...TAPAA Pese uudet perunat hyvin ja anna niiden kuivua puhtaan keittiöpyyhkeen päällä. KOKONAISENA PAAHDETUT PERUNATn. 1 kg uusia perunoitan. 2 rkl oliiviöljyä n. 2 rkl tuoretta rosmariinia tai timjamia hienonnettunaSuolaa,...

Makkaraperunat kahdella tapaa

...Koska kotiruoka on se minun juttuni, päätin ensi kertaa osallistua tällaiseen blogi-kisaan. Lenkkimakkarasta minulle tulee mieleen ensimmäisenä nimenomaan iltapala, ja siksi halusin tehdä jotain joka sopisi mausteidensa ja makujensa puolesta...

Sano hyvästit kaupan kastikkeille - Chilinen raparperihilloke

...1 iso chili1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna2 rkl vettä2,5 rl hillosokeria Kuori raparperit tarvittaessa ja pilko pieniksi paloiksi.Kuori ja hienonna punasipuli.Kuori pala tuoretta inkivääriä ja raasta se.Halkaise chili, poista siemenet...

Sano kyllä jälkkärille: Suklaa-appelsiinimousse

...Julkaistu seuraavalla sivustolla Jos mielesi teki mieli jälkkäriä, kokeile tätä herkkua… Itse valmsitin monitoimikoneella, mutta onnistuu varmaan blenderilläkin. Sukalaa-appelsiinimousse:1 iso appelsiini1 dl taateleita1rkl kookosrasvaaaja nämä ensin sileäksi ja lisää:0,5...

Raparperia kolmella tavalla

...sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoile esimerkiksi jugurtin, kerma – tai vaniljavaahdon kanssa. Monesti raparperia on pihassa yli omien tarpeiden. Se on kuitenkin hyvin monikäyttöinen ja maukasta kausiruokaa. Raparperi sopii hyvin maitotuotteiden...

Jos synnillä olisi maku, se olisi tämä

...Mutta sielua se hoitaa. Ja ystävyyssuhteita. Ja parisuhdetta. Että suosittelen silti kokeilemaan, jos avainsanat suklaa-karamelli-voi-sokeri-tahmaisuus kuulostavat tavoittelemisen arvoisilta. En oikein usko, että reseptillä piti tulla ihan tällaista kakkua, joka täällä...

Se Blankon lammaspasta

...punainen pesto. Tehosekoitin, sauvasoitin leikkurikulhoineen tms. on tässä nopein ja paras apuväline. Eipä se perinteinen huhmarekaan huono ole. Sekoita valitsemassasi vehkeessä valutetut tomaatit, pinjansiemenet, parmesan, basilika ja valkosipuli. Lisää öljy...

Se toimii sittenkin!

...Julkaistu seuraavalla sivustolla Tour de Francea on ajettu jo 3. etappia. Onneksi en missannut enempää teknisiin ongelmiin! Meillä ei näy eurosport telkkarista, joten vaihtoehdot lähetyksen seuraamiseen kutistuu eurosport playeriin....

Ei se moderni klassikko avokadopasta, vaan...

...oli myös pesiytynyt eräskin karkoitettava villakoira ja tahmatassujen tahrimia pintojakin riitti jynssättäväksi. Kiiressä kiukuttaa jo ihan itsestäänkin, mutta nälkäisenä se käy vielä mukavammin, jotain olisi siis kai välillä syötäväkin. Evästauolla...

Se helpompi seljanka

...Julkaistu seuraavalla sivustolla Lienee käynyt jo selväksi, että aviomieheni ei voi elää ilman makkaraa. Ravitsemussuositukset ja minä saamme sanoa mitä lystäämme makkaran syönnistä, makkaraa hän ei jätä, ennemmin vaikka...

Se kuuluisa pataleipä

...Julkaistu seuraavalla sivustolla Kauanhan se kesti että sai näin yksinkertaisen leivän tehtyä.Ehkä maailman helpoin leipä leipoa, ehkä kaikista vaikeinta on oottaa se 12-16 tuntia että voi leivän paistaa, mutta...

Pitihän se testata: avokadopasta

...(HS:n sinisimpukka-chorizopasta oli erinomaista!). Tässä avokadopastan reseptissä houkutteli sen helppous, loistavaa sunnuntairuokaa. Maukastahan se oli, mutta ei nyt mitenkään maata mullistavan erikoista? Ja resepti todella vaatii kypsiä avokadoja, raaoista ei...

Pumpulikakku, se tosi herkullinen kuivakakku

...kulunut, muuten kakku voi lässähtää. Kumoa kakku vasta kunnolla jäähtyneenä. Jos paistoit kakun silikonivuoassa, kumoa se n. 15 min. kuluttua. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerihunnulla.Kahviherkkujen ehdotonta aatelia ja helppo valmistaa!...

Sen pituinen vappu se

...Itse leipoapyöräytin aamulla suolaisia muffineita tähän tapaan: Suolaiset rahkamuffinssit 10kpl:500 g maitorahkaa2 dl jauhoja2 tl leivinjauhetta2 tl suolaa1 tl paprikajauhettaTäytteeksi esim. paprikaa, fetaa, tomaattiakoristeeksi pinjansiemeniäSekoita aineet ja paista 200 asteessa...

Kesän ensimmäinen raparperipiirakka, se kovasti kehuttu

...raparperipiirakan ohje. Piirakka olikin ihanan mehevä ja se maistui todella hyvältä vielä seuraavanakin päivänä. Sen pidemmälle sitä ei sitten meillä enää riittänytkään. * * * * * MAISEMAKAHVILAN RAPARPERIPIIRAKKAMURUSEOS8 dl...

...ja miten se sitten meni?

...Ehkä osaksi siksi, että jännitin. Mutta täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen ja vaikka tämä menikin aika pienessä mittakaavassa nyt, niin se oli hyvä..ehkä ens kerralla enemmän..ehkä suurempaa…ehkä?Päälimmäisenä kuitenkin tosi...

Pumpulikakku, se tosi herkullinen kuivakakku

...kulunut, muuten kakku voi lässähtää. Kumoa kakku vasta kunnolla jäähtyneenä. Jos paistoit kakun silikonivuoassa, kumoa se n. 15 min. kuluttua. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerihunnulla.Kahviherkkujen ehdotonta aatelia ja helppo valmistaa!...

Kasvaahan se rairuoho sittenkin!

...Julkaistu seuraavalla sivustolla Kevättä ilmassa!Sainpas rairuohon kasvamaan ja oksatkin alkavat vihertää. Kevättä on ilmassa! Ainakin täällä sisällä. Yöllä nimittäin satoi vähän lunta, mutta nyt onneksi on taas aurinkoista. Viime...

Tee-se-Itse BbQ Makkaraa ja niistä tietty Dogueros!

...Julkaistu seuraavalla sivustolla Lukijat siitä pyysivät. Makkaraa. Itse tehtyä makkaraa. Kyrsää, magurdia, käivärää. Mausteista makkaraa. Grilli, hiiligrilli. Pallogrilli. BbQkastike. Glaseeraus. Hickory. Savustus.  Maailma on jäälleen yhden suupalan verran parempi...

Makrillipatee se lukumaratoonarin sivuilla pitää

...meillä säännöllisin väliajoin ja aina se on yhtä hyvää. Tänään herkuttelin pateella Alsacen Wolfberger Pinot Gris viinin kera ja yhdistelmä oli varsin miellyttävä. Kyllä taas jaksaa jatkaa lukemista. MUISTATTEHAN MUUTEN...

Se Parempi Vappujuoma

...Julkaistu seuraavalla sivustolla Näin tänään täällä Kalliossa roskiksen kyljessä vaalimainoksen, jossa kysyttiin ”Kuka vie rusinat simastasi?” ja vastattiin, että ”Porvarihan se.” Minun puolestani porvari saa pitää rusinat ja vaikka...

Pataleipä se helppo ja herkullinen

...Julkaistu seuraavalla sivustolla Mun onneni kukkii kuin omenapuukevätöissä valoisissa,kun kuusten latvat ne kumartuuja immet on unelmissa. Pataleipä se helppo ja herkullinen Pataleipäohjeen olen saanut ystävältä.1 Leipä n. 9,5 dl (vehnä)jauhoja vajaa...

Hot,Hot, Kanaa & se hyvä marinadi

...ja dippailla samaan soosiin kuin mitä tässä kanalle tuupattiin. Viereen vielä varhaiskaalisalaatti joka toimii ihan kaiken grillatun kylkeen. Se ei kaipaa majoneesia eikä jogurttia, vaan on hyvän raikas ja maistuva...

Se parempi mojitokakku

...löysähköä kermavaahtoa) – se kiinteytyy kakkuun levitettäessä vielä hieman. Kokoa kakku: Halkaise kakkupohja. Kostuta puolikkaiden vastakkain tulevat pinnat (eli leikkuupinnat) mojitosiirapilla. Levitä täytettä puolikkaiden väliin. Levitä loput kreemistä kakun päälle...

Se kiistelty juttu.

...häiriintyä. Mutta ihan samalla tavalla se voi ”sekaanillakin” alakanttiin jäädä, jos asiasta ei ole kiinnostunut. Mä haluan heti näin alkuun sanoa, että postauksen tarkoituksena ei ole syyllistää ketään sekasyöjiä, vaan ideoida herkullisten...