Anni Thaikkulandiassa 2

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: AsiaExchangematkustusreseptitThaimaaVaihtoJulkaistu seuraavalla sivustolla

Moikka moi ja niin kivaa maanantaita kun maanantai vaan voi olla!

Mun maanantai alkoi parin tunnin yöunilla jäätävän keuhkoyskän saattelemana ja HR:n lopputyön esittelemisellä luokan edessä tällä samaisella köhöäänellä. 😀 Oli kuitenkin myöskin niin paljon syitä hymyilyyn, että tää on kaikesta huolimatta ollut oikein hyvä maanantai tähän asti….
Läheiset reseptit

Anni Thaikkulandiassa 2

...palattiin alas näköalatasanteilta, oltiin kaikki ihan vietävän nälkäisiä ja mä taisinkin tilata tuolloin kaksi eri annosta ravintolassa! Sen jälkeen jäätiin läheiselle rannalle ruokalepoa viettelemään. Anni Thaikkulandiassa ykkösen parissa päästiin vilkuilemaan...

Bibimbap 2 (비빔밥 2)

En ole päivittänyt aikoihin, koska lokakuu on ollut aika kiireinen. Senpä takia yllätän kaikki iloisesti seuraavalla vegaanisella bibimbapohjeella (vietän nimittäin tuhansien suomalaisten tapaan lihatonta lokakuuta)....

2 x avokadosalaattia ja kevyempi elämä – 2 x avokaadosalatit ja kergem elu

Hyvää Palmusunnuntaita! Pääsiäinen lähestyy ja pitäisi innostua pashasta, lampaasta ja suklaasta, mutta minä söisin Pääsiäiseksi mielluummin sushia ja jonkunlaista kevyttä rahkajälkiruokaa. Punaviinistä en ole nyt...

Herkkujen kevät 2015 Yle Teemalla, 2 – Delikatesside kevad 2015 Yle Teemal, 2

...kuukausi, koska minulla piti muuttaa nykyisestä asunnosta pois, mutta peruutin muuton. Varsinaiseen asiaan. Tulossa on jo huomenna: 21.3. Teemalauantai: Sushit ja yakuzat Teemalauantai matkaa japanilaisen ruuan perässä Tokioon mestari Jiron...

2+2=monta!

Hihii, monta on! Kävi nimittäin niin, että Jimpsun mamma lähti kummitätinsä perheen kanssa reissuun ja se tarkoitti sitä, että kaksi koiraa tarvitsi hoitopaikan. Eihän siinä...

Tytön 2-vuotissynttärit - round 2

Noniin!Nyt on sitten meidän kotonakin juhlittu tyttären 2-vuotissynttäreitä ihan urakalla.Vieraita kävi eilen koko päivän, kiitokset heille ♥Parin päivän päästä laitan tulemaan nuita kolmioleipä- sekä cupcakeohjeita,...

Michelin-tähtiä Hongkongissa osa 2; rokkikokin lounaalla | Michelin stars in Hongkong vol 2; rocking molecule lunch

Hongkongissa söimme kaksi kertaa Michelin-tähtiä saavuttaneissa ravintoloissa. Ensin menimme maailman halvimpaan Michelin-tähditettyyn, ulkoasultaan varsin vaatimattomaan Tim Ho Wan-ravintolaan. Loppuviikosta lounastimme Bo Innovation-ravintolassa, joka edustaa Michelin-tähditettyjen...

Kouluruokaprojekti Osa 2 – School Meal Project Part 2

Julkaistu seuraavalla...

Kööpenhamina 8. - 12.6. (2/2)

Meidän valitsema hotelli oli siis Cabinn Scandinavia, joka sijaitsi hieman keskustan ulkopuolella aivan Forum-metroaseman läheisyydessä. Kävelymatkat eivät kuitenkaan olleet pitkiä – ainakaan meidän mielestä. Oltiin...

Rukiinen kinkkupiirakka 2

...voi pohjaan laittaa vain vehnäjauhoja…. vaan eihän se sitten samanlaiselle maistu. Pohjana on siis moneen leivonnaiseen passeli rukiinen rahkavoitaikina. Nämä 2 pellillistä aika muhkeaa piirakkaa valmistuivat hieman runsaimmmilla täytteillä mitä aikaisemmin...

Arkiruokasuosikki vol. 2

...Koskenlaskija-kalaa uunissaOhje riittää meidän 5-henkiselle perheelle pariin ruokailuun. Voit toki puolittaa määrät, jos et tarvitse jättiannosta. 2-3 pakettia pakastettua seitifilettä (à 400g)n. 1 tl suolaamustapippuria myllystä Kastikkeeseenn. 50g  voitavehnäjauhoja (ehkä...

Ravintolapäivä: 2 Chicks & 1 Pig

...Se oli ihan pirun hyvää! Mä oon edelleen tosi innoissani meidän nimestä ja se keräsikin paljon kehuja! Viirit on laitettu jemmaan siltä varalta, että 2 Chicks & 1 Pig ottaa...

Laulasmaa, 9.-11.5.-15, osa 2

Matkakertomus jatkuu! Viime osassa jäimme siihen, että kävimme syömässä hotellin kahvila Kohwiccassa, jonka jälkeen suuntasimme takaisin hotellihuoneeseen vaihtamaan vaatteita. Tämä siksi, että olimme päättäneet mennä...

LONDON DAY 2

...£9 paita 4 puntaa / shirt £4 koru 2 puntaa? / necklace £2 sama paita 10 puntaa / shirt £10 kengät 4 puntaa  / shoes £4 meikit superdrug-kaupastaHuulipunat punnan / lipsticks £1 lakat 3kpl 2-3 puntaa?  mekko...

Mysli 2 .0 - kotitekoista muromysliä

...Muromysli (pellillinen, n. 2 l) 10-12 dl kaurahiutaleita2-3 dl murskattuja pähkinöitä (oman maun mukaan)4 dl siemeniä (esim. 2 dl kuorittuja auringonkukan siemeniä, 1 dl seesaminsiemeniä, 1 dl pellavansiemeniä tai -rouhetta)2 rkl sokeria2...

Jonas Gardell: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin, 2. Sairaus (2013)

...teki minuun suuren vaikutuksen ja että aion lainata seuraavatkin osat. Kesäloman alussa suuntasinkin kulkuni kirjastoon, jonka hyllyistä löysin molemmat trilogian osat. Tämän trilogian 2. osan, Sairaus, luin oikeastaan jo juhannuksena...

2 0 1 3 / part 1

Ihanaa uutta vuotta kaikille! Nyt kun on vuosi vaihdettu onnistuneesti, voitaisiin vielä hetkeksi palata vuoteen 2013. Vuosi 2013 oli kenties kaikella tapaa merkittävin vuosi koko...

Ensimmäisiä ruokia part 2

Tässä nyt sitten niitä RUOKIA 🙂 Näiden viikkojen ja päivien aikana mitä täällä olemme viettäneet on tullut tehtyä vaikka ja mitä. Hyvänä, halpana ja terveellisenä...

Arkiruokasuosikki vol. 2

...Koskenlaskija-kalaa uunissaOhje riittää meidän 5-henkiselle perheelle pariin ruokailuun. Voit toki puolittaa määrät, jos et tarvitse jättiannosta. 2-3 pakettia pakastettua seitifilettä (à 400g)n. 1 tl suolaamustapippuria myllystä Kastikkeeseenn. 50g  voitavehnäjauhoja (ehkä...

Mansikkatorttu 2 resepti

... Ainekset 100 g voita 2 dl vehnäjauhoja 1/2 tl suolaa 2 rkl kylmää vettä Täyte: 2 l mansikoita joista käytetään soseutettuna 2dl 2 dl sokeria 1...

Kohti ketoosia - ruokapäiväkirja, päivät 1 ja 2

...g Lidlin rasvaisempaa rahkaa, reilu desi mustikka-punaherukkasekoitusta– pieni palanen jauhelihakääretorttua, 100 g creme fraichea 🙂 + päivän aikana reilu pari litraa vettä, 2 omega 3:sta Hh 27R 116P 891515 kcal...

Porvoon Bratwurst, makkaran valmistaminen 2.0

...noin metrin lenkki, katkaise ja solimi suoli, pyörittele pätkiksi, joka toinen pyöritetään eri suuntaan, 2-3 kierrosta per makkara. Makkarat pakkiin, lämpömittarin anturi jonkun makkaran päästä sisään, kiehuvaa vettä päälle ja...

Saaristolaisleipä 2 kpl

...liukenee.– Lisää loput ainekset hyvin sekoittaen, ei kuitenkaan vatkaten/vaivaten.– Voitele 2 litran vuokaa voilla, jaa taikina vuokiin, tasoita pinnat.– Anna kohota liinalla peitettyinä n. 1,5 tuntia. Itse kohotan mikrossa, kuumennan...

Nyhjästään tyhjästä osa 2

...uuni 250 asteeseen.Pese perunat hyvin. Älä kuori!!Halkaise ja lohko perunat.Asettele lohkot kyljelleen leivinpaperin päälle.Voitele öljyllä ja mausta.Paista lohkoja uunin yläosassa n. 20 minuuttia tai ”kunnes ne ovat rapeita, kullankeltaisia ja...

Suklainen työmaakakku 2-vuotiaalle

...dl sokeria1 dl fariinisokeria3.15 dl (=3 dl 1 rkl) vehnäjauhoja2/3 dl (=4.5 rkl) tummaa kaakaojauhetta1 tl leivinjauhetta2/3 tl soodaa0.5 tl suolaa  2 tl vaniljasokeria Marianne-täyte1 prk vispikermaa250 g maitorahkaa1 pss marianne-rouhetta ...

Onko kehosi aminohappotasapaino kohdallaan, osa 2

...sillä olen käynyt tutkituttamassa kilpirauhastani useaan otteeseen väsymyksen ym. oireiden takia ja viitearvojen alarajoillahan ollaan menty (T4 vaihdellen 10-12,4 välillä sekä TSH 2,5-3,6 ja T3 4,3). Lukuisten muiden oireiden takia...

2-vuotissyntymäpäivät

...teen varmasti toistekin. Ainekset (n. 48 kpl, kaksi pellillistä) 2,5dl kypsentämätöntä quinoaa 4 isoa kourallista pinaattia silputtuna 1-1,5 dl tomaattipyrettä 3-4 valkosipulinkynttä 0,5 sipulia hienoksi silputtuna 2 tl vettä 2...

Sourdough Pt.2

Nyt on taas viikko vierähtänyt hapanjuureni kanssa, ja olen ollut niinkin uskollinen että olen muistanut huolehtia juuresta joka ikinen päivä. Eli olen kaatanut vellistä melkein...

Pesaro 25.7. - 2.8. (part I)

Majoituttiin siis samaan hotelliin, Cruiser Congressiin, sillä ollaan todettu se oikein hyväksi paikaksi. Aamiaisbuffet on täydellinen, huoneet mukavan tilavat ja sijainti sopii meille. Plussana vielä,...

Kasvissosekeitto vol. 2

Tein hieman muunnellun version aikasemmasta keittoreseptistäni. Jotenkin näin keväällä tekee mieli syödä vähän kevyemmin. Samalla kuitenkin tärkeää huolehtia tarpeellisesta energian saannista, ettei elimistö mene säästöliekille. 1...