Perunarieskat

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: reseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Perunamuusin jämistä:
4dl perunamuusia
1 kananmuna
3-4dl jauhoja/leseitä
0.5dl juoksevaa rasvaa
1tl suolaa
Tee taikina ja jaa se , painele jauhotetuilla käsillä pyöreiksi lätyiksi ja pistele haarukalla reikiä pintaan.
Paista 250 n. 10-15 minuuttia
Perunamuusijauheesta:
4dl nestettä
3dl perunasosehiutaleita
1tl suolaa
2dl vehnäjauhoja
1-1.5dl hiivaleipäjauhoja
0.5dl öljyä…
...minuuttiaPerunamuusijauheesta:4dl nestettä 3dl perunasosehiutaleita1tl suolaa2dl vehnäjauhoja 1-1.5dl hiivaleipäjauhoja0.5dl öljyä / juoksevaa rasvaa1 kananmunaa Sekoita haaleaan veteen muusihiutaleet ja sekoita tasaiseksi.Lisää rasva, suola, kananmuna ja 3dl jauhoja. Sekoita taikina käsin ja...

Läheiset reseptit

Perunarieskat

...tytöt pyytävät tekemään ohrapuuroa iltapalaksi. Ja hyväähän se onkin. Tässäkin ohjeessa ohra tuo mukaan omaa makuaan.Perunarieskat(12 pientä) 3 dl perunamuusia1 tl suolaa1 kananmuna2 dl ohra(täysjyvä)jauhoja1 dl vehnäjauhojaSekoita perunamuusiin ohra- ja...

Gluteenittomat perunarieskat

...ja nautiskelen yhden. Toisen. Vielä kolmannenkin. Kuin huomaamatta pellit tyhjenevät… Gluteenittomat perunarieskat5 keitettyä perunaa2-3 keitettyä keskikokoista porkkanaan. 2dl Provenan gluteenitonta kaurajauhoa3-4 rkl sulaa voita/öljyävettä/keitinlientäripaus suolaaKeitä perunat ja porkkanat kypsiksi. Surauta...

Perunarieskat jääkaapin jämistä

...laskea 1+1 ja päättää, mihin nämä hävikit käyttäisi. Ne suorastaan huutavat päästä uunipellille perunarieskoina paistumaan.Perunarieskat ovat loistava herkku, sillä niiden joukkoon pystyy kätkemään muusin ja puuron lisäksi myös vaikka porkkanaraasteen...

Gofio-perunarieskat

...suomalaisena vastineena voisi pitää talkkunaa. Tällä kertaa laitoin sitä perunarieskataikinaan. Gofio-perunarieskat0,5 l perunasosetta2 kananmunaa1 tl suolaa0,5 dl gofio- tai talkkunajauhoja2–3 dl vehnäjauhojaLisää perunasoseen joukkoon muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Painele taikinasta...

Vegaanisiet ja gluteenittomat perunarieskat

TARVITSET n. 3-4dl Perunamuusia;½kg Jauhoperunoita½dl SoijajuomaaNokare keijun kasvimargariinia1tl Suolaa1dl Gluteenitonta jauhoseosta(voit käyttää myös esim. vehnäjauhoja)2rkl Psyllium kuitujauhetta OHJE 1. Kuori ja keitä perunat. Valmista muusi...

PERUNARIESKAT

Helppoa ja hyvää…nam nam.Hyvä korvike sämpylöille ja piirakoille :)…Alunperäinen ohje löytyi Kotilieden-nettisivuilta. Taikina:5 dl perunamuussiatai5 dl vettä + 1½ dl perunamuussijauhetta1 tl suolaa1 kananmuna1 dl...

Helpot perunarieskat

En ole leipuri, joten pidän helpoista ja nopeista resepteistä. Tämän keseptin otin jostakin netistä ja sovelsin hiukan itse. Reseptissä oli mukana öljyä mutta sen jätin...

Helpot perunarieskat

Kotikirppistarjottavat jatkuvat. Makeiden leivosten kaveriksi leivoin kirppisvierailleni myös näitä Kinuskikissan helppoja perunarieskoja. Kuten leivät aina, nämäkin ovat parhaimmillaan aivan uunituoreina! n. 15 kpl 800 g...

Tattari-perunarieskat

Ylijääneestä pottumuussista voi tehdä vaikka mitä; tällä kertaa leivoimme siitä ja tattarijauhosta rieskoja. Jauhoja hulahti taikinaan aavistuksen liikaa, joten alla olevasta ohjeessa on puolisen desiä...

Perunarieskat

Perunamuusin jämät uppos näihin rieskoihin. Noin 3dl perunamuussia2 dl vehnäjauhoja tai ohrajauhoja½-1 dl kauraleseitäsuolaanoin ½ dl maitorahkaa1 kananmunaloraus maitoa tai kermaa tarvittaessaSekoita ainekset ja pyörittele...

Perunarieskat

Perunamuusin jämistä:4dl perunamuusia1 kananmuna3-4dl jauhoja/leseitä0.5dl juoksevaa rasvaa1tl suolaaTee taikina ja jaa se , painele jauhotetuilla käsillä pyöreiksi lätyiksi ja pistele haarukalla reikiä pintaan.Paista 250 n....

Gluteenittomat perunarieskat

Ylijäävästä perunamuussista on ihan pakko tehdä pikkuperunarieskoja, ja tällä kertaa tehtiin gluteenittomana 🙂 Tämän rieskareseptin olen saanut aikoinaan lapsuudenystävän äidiltä, nyt se on vaan tuunattu...

Broilerin filettä uunissa ja Herra Hakkaraisen perunarieskat

Päivänä eräänä pipo kiristi päätä (taas) kun piti miettiä iänikuista kysymystä:Mitä hittoa taas keittäis?Facessa kaveri heitti useammankin hyväksi havaitun vinkin joista ensin otin toteutettavaksi Hellapoliisin...

Perunarieskat

Nämä helppoakin helpommat rieskaset syntyvät tähteistä. Meillä ainakin lähes aina jää ruualta hieman muussia yli, joka yleensä löytää tiensä koirien suuhun 😉 Mutta keksinpäs käyttää...

Superhelppo perunarieska

...evääksi, mutta rehellisyyden nimissä eihän se seuraavana päivänä enää kovin hyvältä maistu. Mieleen muistui, että perunamuusia voisi käyttää rieskoihin ja eipä siinä muuta, kuin googlettelemaan asiaa. Perunarieskat osoittautuivatkin todella helpoiksi...

Perunarieska

...kirnupiimää mutta maito tai vesikin käy. Rieskat maistuvat parhaalta vähän jäähtyneenä, päälle vain sipaisu itse tehtyä levitettä. Perunarieskat 5 dl kirnupiimää, heraa, maitoa tai vettä1/2 hiiva (25g)1-2 rkl siirappia2 dl ohrajauhoja5 dl...

Puolet petäjäistä

...olen hiukan viilannut ohjeita, mutta edelleen niistä on kiittäminen Uudenmaan Marttoja. PETTU-PERUNARIESKAT 1 dl pettujauhoja 2,5 dl vehnäjauhoja 2 jauhoista perunaa 50 g voita 2,5 dl maitoa 1 tl suolaa...

Perunarieska

...(ja järki) soimaa, jos vanhaa ruokaa käytä ensin pois. Toisinaan tähteistä saa taas loihdittua jotain enemmän kuin ihanaa! Kuten nämä perunarieskat, joissa ylijäänyt perunamuusi on parhaimmillaan. Ja helpottaa myös leipomista....

Rouva perunapää

...valkopippuria. Koristele lopuksi  ruohosipulisilpulla. Hmmm…mahdottoman hyvää grillilihan tai -kalan kanssa.  ”Hups! Taitaa voita mennä enemmän kuin 2 rkl!  🙂 Toinen herkku perheessämme ovat perunarieskat. Yleensä kun teen perunamuussia, teen sitä...