Juusto-pekonipiirakka munakoiso-tomaattipaistoksella

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: AlkupalaalkuruokakasvisleivontalihalisäkereseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla


Melkein kaikki meidän perheessä syödyt juustot ovat yleensä kovia ja aika voimakkaan makuisia. Kulutus on aika pientä ja panostamme tässä asiassa enemmän laatuun, mutta sitä huolimatta kaappiin aina kertyy pieniä kannikkaita, joita ei ihan leivän päälle laitaisi mutta ei todellakaan roskikseenkaan. Pienet palat kun raastettuna elävöittävät monenlaisen…
...suolaa 4-6 rkl kylmää vettä 1 kananmuna Juustotäyte1 pkt pekonia 170 g paistettuna 4 dl raastettua voimakkaanmakuista juustoa (ei kermaista) 4 dl kermaa 2 kananmunaa ripaus jauhettua muskottipähkinää 1 rkl...

Läheiset reseptit

Juusto-pekonipiirakka munakoiso-tomaattipaistoksella

...kylkiäisenä, joten annoksen voi rohkeasti tuplata ja säilyttää tahna jääkaapissa. Tästähän tuli loistava iltapalapiirakka, jota ei todellakaan hävettäisi viedä kyläänkään.  Juusto-pekonipiirakka munakoiso-tomaattipaistoksellaPiirakkapohja225 g vehnäjauhoja 150 g voita pieninä paloina ripaus...

Paneer-juusto

...– juuston valmistukseen kului aktiivista valmistusaikaa alle 20 minuuttia ja se onnistui ihan keittiön perusvälineillä. Kun juusto vielä maksoi vähemmän kuin kotijuusto, jota olen tähän asti käyttänyt ja kesti kuumennusta...

Munakoiso-halloumileivät

...munakoiso on muuttunut läpikuultavaksi ja hieman pehmentynyt. Lisää sitten tomaattimurska ja pilkottu sipulin varsi. Kun juusto ja munakoiso ovat kypsyneet lisää yrttejä ja tarvittaessa ripaus suolaa. Raasta lopuksi parmesania päälle...

Lohi-piparjuurirulla, punajuuricarpaccio ja pähkinäinen manchego-juusto (Yhdeksäs luukku)

...Kypsennä punajuuria 220-asteisessa uunissa  noin 50 minuuttia. Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi siivuiksi Pähkinäinen manchego-juusto100 g Manchego-juustoa 50 g Saksanpähkinöitä 3 tl Hunajaa  Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi ja pyörittele sitten...

Rouskuva munakoiso-aprikoosi-couscous

...täysjyväcouscousta 2 dl kiehuvaa vettä 1 dl oliiviöljyä Maldon-suolaa 1 luomumunakoiso 200g kuivattuja pehmeitä aprikooseja 1 rasia Rouskuvan RAPEA -Silmusalaattia kourallinen mintunlehtiä mustapippuria myllystä Itketä ensimmäiseksi munakoiso – leikkaa munakoiso...

Munakoiso-hirvenjauhelihapihvit

...lopunja kourallisen erilaisia siemeniä.Kyllä vain, hampurilaisetkin voivat ollamaistuvia ja terveellisiä. Munakoiso-hirvenjauhelihapihvit(9kpl) 1 munakoiso (minun oma painoi n.300g)500 g hirvenjauhelihaa10 cm pala purjoa1/2 punaista chiliä2 valkosipulinkynttä1 tl suolaa mustapippuria myllystätuoretta timjamia2 kananmunaa1...

Munakoiso-kurpitsapata

...– Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Pilko kurpitsa ja munakoiso n. 2×2 cm kuutioiksi. Valuta kikherneet ja huuhtele linssit kylmän veden alla.– Kuori ja paloittele sipulit. Kuullota ne padassa öljyssä...

Munakoiso-perunapannu

... Munakoiso ja peruna sopivat oivallisesti yhteen. Arjen pelastajia ovat yhdessä astiassa valmistuvat ruoat – tässä jälleen helppo ja nopea sellainen. Munakoiso-perunapannu4:lle 1 sipuli3 valkosipulinkynttä1 munakoiso (n....

Nostalginen juusto-savukalasalaatti

...sitruunanmehuhienonnettua tilliäValmista ensin kastike, että se ehtii makuuntua. Valmista sitten salaatti. Kuutioi juusto ja meloni, revi salaatti sekä leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kokoa salaatti laakealle astialle tai suoraan lautasille. Koristele...

Tehtiimpä sitten mustikkapiirakka, kinkku-juusto- sarvia ja pikkupizzoja :)

...seurauksena, mutta en valita hyviä oli. 🙂 Kinkku-juusto- sarvien aineet: (3×8=24 kpl) 7 1/2 dl vehnäjauhoja200 g voita2 1/2 dl maitoa1/2 hiiva1 tl suolaakinkkusuikaleita ja juusto täytteeksi Kinkku-juusto- sarvien ohje:...

Grillattu tartarpihvi ja marinoitu munakoiso

...Onneksi niitä riitti vielä marinoitavaksi, vaikka grillatessa munakoisosiivut menevätkin kasaan. Mainittakoon vielä, että munakoiso sopii lisukkeeksi myös ilman marinadia – grillaa munakoisot reseptin mukaisesti ja tarjoa ihania lämpimiä munakoison siivuja....

Munakoiso-jauhelihavuoka (6-8 annosta)

... valmis munakoiso-jauhelihavuokauuniin menossa1 munakoiso1 kesäkurpitsa200 g fetajuustoa2 dl juustoraastetta Kastike:1 sipuli2-3 valkosipulinkynttäloraus oliiviöljyä400-500 g karitsanjauhelihaa800 g tomaattimurskaa2 dl vettä2 tl kuivattua minttua2 tl kuivattua oreganoasuolaa ja...

Eggs in Hell | Munakoiso-shakshuka

...Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja kuullota sipuleita siinä hetken aikaa.2. Pilko paprikat, munakoiso ja kirsikkatomaatit. Lisää ne pannulle mausteiden kanssa ja kääntele, kunnes vihannekset ovat pehmenneet. Mausteiden kanssa saa olla reipas!...

Kauraiset juusto-porkkanasämpylät

... Mikä onkaan sen herkullisempaa kuin tuoreet, juuri uunista tulleet sämpylät! Juusto sekä porkkanaraaste antavat näille sämpylöille sekä hyvää makua, väriä että kosteutta. Vehnäjauhojen lisäksi käytän sekä...

Vegejuustot esittelyssä

...Juusto on kuitenkin suurta herkkuani, joten juustosta luopuminen tuntui aluksi hankalalta, vaikkakin erityisesti ekologisessa mielessä niin tärkeältä, että aloin tutustua vegejuustotarjontaan. Onhan juuston hiilijalanjälki hyvin lähellä naudanlihan hiilijalanjälkeä, joten jos kasvissyö ekologisten...

Suppilovahvero-pekonipiirakka

...Suppilovahvero-pekonipiirakka 2 minigrip pussillista pakastettuja suppilovahveroita (tietty käy myös kuivatut) paketillinen pekonia 1 punasipuli 1 sellerin varsi 2 valkosipulin kynttä 3 kananmunaa 1 dl maitoa 2 dl kermaa suolaa valkopippuria...

Itkettävän hyvä chermoula-munakoiso

... Aikanaan kun ensi kerran silmään sattui Marja Lindforsin Taivaallinen munakoiso -kirja, ensimmäisenä ajatuksena taisi olla, ”Mikä muka munakoisoista tekee taivaallista, vetistä ja tylsäähän tuo?” Vuosien mittaan...

Munakoiso-jauhelihapata Italian lisukkeilla sopii koleaankin päivään

...sisältää runsaasti proteiinia ja hyvää öljyä. VHH munakoiso-jauheliha-kasvispata1 munakoisoreilusti oliiviöljyä1 kg jauhelihaa3 punasipuliasuolaa, pippuria, valkosipulianipullinen pieniä terttutomaatteja2 isoa porkkanaakourallinen aurinkokuivattuja tomaattejakourallinen kalamataoliiveja4 kevätsipulia varsineen100 g fetaamuutama siivu juustoaOhjeet kuvien yhteydessä...

Paras pekoni-juusto-salaatti

...todella ruokaisaa, mutta samalla kertaa raikasta. Salaattiin tarvitaan: Pekoni-juusto-salaattiPekonia 1-2 pktEdamjuustoaCashewpähkinöitäPinjansiemeniäSalaattia (esim jäävuorisalaatti, mutta kaikki muutkin käyvät)Hunajamelonia tai cantaloupemelonia Pekonit pilkotaan ja paistetaan. Pinjansiemenet paahdetaan puolestaan pienessä tilkassa oliiviöljyä. Juusto kuutioidaan,...

Piimäjuusto

...sekä itse tehty juusto. Päätinkin tänä vuonna kokeilla juhannuspöytään jotain uutta juusto-ohjetta, ja koska Pohjois-Pohjanmaan perinteisen juhannusjuuston keittämiseen ei aikaa tai hermoja vielä löytynyt, valmistui keskikesän juhlapöytääni tällä erää tämä...

Vegaaninen banaani-maapähkinä"juusto"kakku

...siitä tule ähky olo vaikka sitä söisi miten paljon. Tässä ohjeessa juusto korvataan cashew-pähkinöillä ja silken-tofulla. Resepti: Pohja: 200 g digestive-keksejä 75 g (vegaanista) margariinia ”Juusto”kakkumassa: 3 dl (250 g)...

Liptai-juusto (Saksa,Itävalta, peräisin Unkarista) resepti

...Laita tahna kylmään pariksi tunniksi. Muotoile pyöreäksi juustoksi ja kiertele ruohosipulisilpussa. Tai pakkaa juusto ruukkuun ja ripottele ruohosipulisilppu pinnalle. Pidä kylmässä tarjoamishetkeen asti. Säilyvyys: 2-3 vrk jääkaapissa. The post Liptai-juusto...

Juusto-salvia schnitzel

...niitä. Korvaajana siis korppujauhot. Meillä on jääkaapissa aina parmesaania tai pecorinoa, paitsi nyt. Kokkaaminen oli sen verran pitkällä, etten halunnut lähteä kauppaan, vaan sovelsin ja käytin pääsiäiseltä jäänyttä västerbottensostia. Juusto oli...

Juusto-makaronilaatikko

...makaronit paketin ohjeen mukaan. Kaada keitetyt, valutetut makaronit uunivuokaan ja murustele sinihomejuusto päälle. Mausta kerma valkopippurilla sekä tarvittaessa ripauksella suolaa ja kaada vuokaan. Levitä juustoraaste pinnalle. 200°C  n. 40 min....

Tatti-pekonipiirakka

...Lisää ranskankerman sekaan kananmuna ja mausteet. Sekoita hyvin ja valuta täytteiden päälle. Lopuksi ripottele juustoraastetta piirakan pinnalle. Paista 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Pohjan reunat palavat helposti, sen vuoksi piirakka...

Kantarelli-pekonipiirakka

...esipaista 225 asteessa 10 minuuttia.Valmista täyte paistamalla pieneksi silputut sienet, pieneksi silputtu pekoni ja sipuli. Sekoita täytteen joukkoon paistinpannulle tuorejuusto ja anna sulaa täytteen joukkoon. Ota pois hellalta ja lisää...

Suloisen suolainen pekonipiirakka ja arvonta!!

...Oma piirakkavuokani pääsi heti testiin ja jääkaapin jämistä syntyi herkullinen pekonipiirakka. Vaikka vuoan pelti vaikutti aluksi aika ohuelta, niin hyvin se kuitenkin toimi. Vuokaan mahtuu/riittää ihan normikokoinen taikina, siis sellainen...

Suppilovahvero-pekonipiirakka

...Korsiteeksi hain terassin reunalta ketunleipiä. Suppilovahvero-pekonipiirakka (Pirkassa Suosikkipiiras -nimellä) Pohja:3dl vehnäjauhoja125g voita (tai margariinia, jos siitä tykkää)2rkl kylmää vettä Täyte:1pkt (140g) pekoniakolme kourallista kuivattuja suppilovahvereoita liotettuna1 sipuli2 valkosipulinkynttä2 munaa2dl ruokakermaamustapippuria2dl...

Munakoisocurry

... Munakoiso on kokemukseni mukaan jotenkin hyljeksitty ja väärinymmärretty kasvis. Oikein valmistettuna se on nimittäin tavattoman hyvää. Jokainen on varmasti maistanut joskus täytettyä munakoisoa, mutta löytyy sille...

Munakoiso-kvinoasalaatti

...keitä n. 15 minuuttia. Keitinveteen kannattaa lisätä hieman suolaa. Leikkaa munakoiso n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet talouspaperin päälle ja ripottele hieman suolaa niiden päälle. Odota n. 5 minuuttia ja...