Varhaiskaali-kanasalaatti aasialaisella twistillä

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: helppo arkikastikekevytlihamausteisetreseptitsalaattiJulkaistu seuraavalla sivustolla


Luulen, että hetkeksi unohdan erilaiset ympärivuoden saatavilla olevat salaattilehdet. Joissakin niistä on enemmän makua, joissakin vähemmän, lajikkeitakin löytyy moneen makuun. Mutta varhaiskaali, se kaaleista parhaimpia, vihdoinkin se on täällä ja monesti voittaa omassa yksinkertaisuudessa monia eksoottisempia kavereita. Salaateissa se pysyy pidempään raikkaana eikä vetisty kastikkeen vaikutuksesta niin…
...varhaiskaali ohuina suikaleina 1 kurkku ohuina viipaleina n. 0,75 dl hienonnettua kevätsipulia kourallinen hienonnettuja mintunlehtiä kourallinen hienonnettuja korianterilehtiä kourallinen paahdettuja maapähkinöitä Kastike 2 limenmehua n. 2 rkl oliiviöljyä 2 tl...

Läheiset reseptit

Varhaiskaali-kanasalaatti aasialaisella twistillä

...makujen ystäville. Tätä tulee varmasti tehtyä useamminkin.  Varhaiskaali-kanasalaatti aasialaisella twistillä 600 g broilerin nahattomia paistileikkeitä 0,5 tl chilihiutaleita 1 tl jauhettua korianteria suolaa ja pippuria öljyä paistamiseen n. 400-500 g...

Kanasalaatti intialaisin mauin

...ihan 15 minuttissa syntynyt, mutta aika liki kuitenkin.Kanasalaatti on täynnä intialaisia makuja.Kanasalaatti intialaisin mauin(4-5 hlöä)Broileri: 400-500 g broilerin rintafileitä2 rkl tikka-tahnaa mustapippuriasuolaa6-8 herkkusientäLinssi-mausteseos: 1 tlk Du Puy -linssejä4 kevätsipulia½ chilipippuria2...

Viikonlopun Kanasalaatti

... Viikonloppuna on monesti aikaa ottaa vain rennosti ja nautiskella. Tässä kanasalaatti niihin naustiskeluhetkiin, kun voit levähtää sohvalla salaattilautanen toisessa ja viinilasi toisessa kädessä. Meillä tämä ainakin upposi...

Varhaiskaali-juustosalaatti

... Varhaiskaali-juustosalaatti150g varhaiskaalia100g tuoreita herneitä75g Valio pastajuusto raastetta1dl turkkilaista jogurttiatuoretta basilikaaruohosipuliasuolaaPilko varhaiskaali. Perkaa herneet. Pilko basilika sekä ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jälkkäriksi maistuu hedelmistä tehty smoothie1/2...

Hampurilainen naudan paistijauhelihasta, varhaiskaali coleslaw:ta, tomaatti-sipulisalaattia ja HP-majoneesia.

...ja valkosipuli.Sekoita sipulit ja mausteet paistijauhelihaan.Kaada korppujahot erittäin paistijauhelihamassan joukkoon. Sekoita aina välissä.Lisää kananmunat. Siirrä seos asettumaan jääkaappiin. Varhaiskaali coleslaw150g varhaiskaalia100g porkkanaa1-1½ dl majoneesia2 tl sinappia2 tl vaaleaa siirappia½tl valkopippuria½tl...

Karamellisoitua possua aasialaisella salaattipedillä

... Rapeaksi karamellisoitua possua aasialaisella kaalisalaattipedillä.Vaihtelua kesän kekkereihin ja juhlapöytään.   Karamellisoitua possua salaattipedillä (n. 12 hengelle)Tarvitset:2,5 kg porsaan kassleria1l omenatäysmehua3 dl soijaa0,5 dl kalakastiketta6 valkosipulinkynttä10 cm pala...

Seitsemän salaatin sarja: Sitruuna-basilika-kanasalaatti

En tiedä teistä, mutta minä ainakin rakastan sitruunaa. Salainen paheeni on syödä sitruunaa yksin, ilman lisukkeita. Kerran tuli syötyä sitruunaa sen verran, että suuta alkoi...

Mehevä kanasalaatti

...banaania, se tuo kivan hedelmäisen maun kastikkeeseen. Ohje on Kotimaiset kasvikset -sivustolta. kanasalaattia Mehevä kanasalaatti:2 grillattua broilerin koipea1 ruukku salaattia1 omenapuolikas kurkkukirsikkatomaattejasiemeniä tai pähkinöitäsalaatinkastike:puolikas banaani2 dl turkkilaista jogurttia1 rkl sitruunamehua1...

Herkullinen curry- kanasalaatti

...viemisiksi. Itse tein tätä viime viikonloppuna kevyeksi lauantailounaaksi. KanasalaattiTarvitset: kypsää broilerin rintafileetäerilaisia lehtisalaatteja kurkkuakirsikkatomaattejapaprikaasuolapähkinöitä tuoretta basilicaaCurrykastike 4-5. lleTarvitset: 2 dl maustamatonta paksua jugurttia tai maidottomaan versioon kasvijogurttia1 dl majoneesia1 tl juoksevaa hunajaa3-4...

Raikas kanasalaatti ja marja-myslijäätelö: kesän vaivattomin ateria

...vaivattomin ateria, joka menee myös herkullisimpien ruokien kastiin. Tämän salaatin taiot muutamassa minuutissa. Jälkiruoan sitäkin nopeammin. Ja voit keskittyä olennaiseen… (Vinkkejä jutun lopussa. :)) Italialaistyylinen, raikas kanasalaatti (2 annosta ja 2...

Grillattu Varhaiskaali ja Broilerivartaat

...ananaksen ja kirsikkatomaatin. Grillauksen aikana valelin vartaita soijamarinadilla. Jos käytät puisia varrastikkuja niin liota niitä vedessä, että ne eivät syty niin helposti palamaan grillin kuumuudessa. Grillattu Varhaiskaali Varhaiskaalta25g Voita2 Valkosipulin...

Kanakastiketta kevyellä thaimaalaisella twistillä

Twisti on kyllä todella kevyt, mutta onpahan kuitenkin. Aikuisten makuhermot olisivat kestäneet enemmänkin tulisuutta, mutta lapsille tässä oli tarpeeksi eksotiikkaa ja tulisuutta. Aasiaan makujen vivahduksia...

Omenamurupiirakka pienellä twistillä.

Hain ja hain erilaisia ohjeita omenapiirakalle. Mieli teki vaikka minkälaista ja ajatukset risteili päässä. En löytänyt ihan just sitä mitä hain, joten tässä mun omppupiirakka...

Marja siiderillä twistillä Gluteenittomat Punaherukka-Vadelma kuppikakut

Kevät on jo pitkällä ja kesää odottelen innolla , koska kesä tuo mukanaan paljon kivoja juhlia ja tuoreista marjoista leivottuja leivonnaisia. Sitä odotellessa onkin jo...

Mansikkakermakakku Dumle -twistillä

Meillä tykätään eniten ihan perinteisistä kermakakuista ja suurin suosikki on mansikka-kermatäytekakku ja hyvänä kakkosena tulee vadelma-kermatäytekakku. Vadelmasato viime vuonna mökillä oli onneton, mutta mansikoita sain...

Superfoodia salaatissa - lehtikaali-avokado-kanasalaatti

Olen viime aikoina lueskellut enemmän ja enemmän erilaisia terveysruokablogeja ja fitness-blogeja, osittain ajatuksissa omankin ruokavalion ”siivous” ja samalla monipuolistaminen. Treenaaminen, koulu, työt ja ylipäätään oleskelu...

Halloumi-varhaiskaalisalaatti

...varrottukin! Yksi sesongin ehdottomista lemppareistani on varhaiskaali. Varhaispotun kotimaisten yksilöiden rantautumista kauppoihin maltoin odottaa sinnikkäästi loppuun asti, mutta kaalin kanssa kävi toisin. Kauniin vihreän, unkarilaisen varhaiskaalin kutsuhuuto hevi-osastolla kävi niin...

Tomaattinen kaalilaatikko

...välillä sekoitelle. Minulla varhaiskaali on passelia jo 10 min kuluttua. Talvikaali vaatii tietenkin piedemmän ajan. Paista sillä välin jauheliha ja sipuli ja mausta seos miedosti suolalla. Kuutioi maustekurkut. Kaada pehmennyt...

No nyt on syöty leipää ja omenapaistosta: yli viikon ruokapäiväkirja!

...pystyn syömään aamulla myös jauhelihaa ongelmitta… :-))Lounaaksi ahvenkeittoa ja avocado.Päivälliseksi lämmin kanasalaattiJälkkäriksi omenapaistos kookos-vaniljakastikkeellaIltapalaksi chia-aprikoosipuuroa……ja muutama pala tattari-kesäkurpitsaleipääPäivä 6: Aamupalaksi omena-mulperipaistosta kookos-vaniljapaistoksella……ja muutama kesäkurpitsarieskaLounaaksi possua, lantturanskiksia ja salaattiaPäivälliseksi pinaattista kalapaistosta...

Postaussarja: terveelliset ja kohtuuhintaiset ruokavinkit part 1

...vuorossa perinteinen kanasalaatti. Tämän salaatin värkkeihin meni rahaa n. 8 € ja siitä söi kolme ihmistä hyvin reilunkokoiset annokset. Kaikki allaolevat ainekset on hankittu Lidlistä (paitsi auringonkukan siemenet). Käytetään aika...

MUSTAPAPU-HAMPURILAINEN

...nyt on kotona, meillä taikinaa tehdessä kotona oli puolikarkeita vehnäjauhoja ja vehnätäysjyväjauhoja. 220′ 15 minVarhaiskaali Coleslaw1 varhaiskaali suikaleena, porkkanaa raasteena, hienonnettua kevätsipulia, valkosipulia, suikaloitua tuoretta fenkolia, 1-2-3 etikkaliemi, suolaa, mustapippuria, tuoretta chiliäMustapapupihvi(10...

Uunissa tai grillaten - Garam masala -lohta, paahdettua varhaiskaalia & lipstikkaraita

... Grillattu varhaiskaali innostaa minua tänäkin kesänä ja aion tarjoilla sitä lähikuukausina muodossa jos toisessakin – lisukkeena ja aterian pääraaka-aineena. Jos ette vielä ole maistaneet grillatusta varhaiskaalista...

Sesonkiresepteistä: nokkosokonomiyaki

...helppo lounasherkku alkukesän antimista! YHTEISTYÖSSÄ: Villivihannes okonomiyaki½ pieni varhaiskaali n. 400gKourallinen villivihanneksia (esim. nokkonen, maitohorsma, vuohenputki)4 varhaissipulia1 pieni kesäkurpitsa1 dl vehnäjauhoja6 kananmunaa½-1 tl suolaaRouhittua mustapippuriaPaistamiseen öljyäLisäksi srirachalla maustettua majoneesia1. Leikkaa...

Itämainen Grillikylki ja Wasabicoleslaw

...pieni varhaiskaali (n.600g)2-3 uutta sipulia Wasabikastike:1 prk kermaviiliä2 dl majoneesia (hellmans)1 rkl wasabi tahnaa½ sitruunan mehusuolaa Halkaise  varhaiskaali ja poista kanta. Leikkaa kaali ja sipulit ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kaikki kastikkeen...

Revittyä possua (taas) eli soijassa haudutettua kassleria

...800g kassleria1 dl soijaa3 limen mehu puristettuna½ dl paahdettua seesamiöljyä6 cm pala inkivääriä kuorittuna ja ohuelti viipaloituna5 valkosipulin kynttä viipaloituna1-2 chiliä siemenet poistettuna ja viipaloituna2 sitruunaruohoaTarjoiluun:sämpylöitävarhaiskaali suikaleita Laita kassler pataan....

Korealainen coleslaw

...varhaiskaali ( n. 500 gr)3 porkkanaa2 tl riisiviinietikkaa (voi tarvittaessa korvata myös valkoviinietikalla!)2 tl sokeria3 kevätsipulin varretpuntti korianteria1/2 dl seesaminsiemeniäGochujang- majoneesi:2 dl majoneesia1-2 rkl gochujang- tahnaa (maun mukaan)1/2 limen mehu1/4...

Herätkää kaalit!

... Vaihdetaanpas välillä arkisempaan materiaaliin! Ensimmäiset kauppoihin ilmestyneet varhaiskaalinpäät suorastaan kiljuen huusivat ostoskoriin pääsyä. Kaalilaatikko on aina hyvää, mutta etenkin tuo varhaiskaali! Aina ruoan ei tarvitse olla...

Inkivääricoleslaw

... Varhaiskaali. Siihen raaka-aineeseen en kyllästy koskaan. Vaikka se on herkullista myös kypsennettynä, syön sitä enimmäkseen raakana erilaisissa salaateissa. Ei liene grilliruokaa, jonka kylkeen siitä ei sukeutuisi...

Varhaiskaalisalaattia ja paistettuja ahvenfileitä

... Varhaiskaali on monelle kotikokille yksi alkukesän odotetuimmista herkuista ja nyt kun tätä ravinteikasta vihannesta on tarjolla, täytyy siitä myös valmistaa herkkuja toisensa jälkeen. Yksinkertaisimmillaan kaali on...

Juhannuskalenterin 23. luukku: paras parsa ja Wolfberger Riesling

...vinegrette ja korianterisilppu. Tarjoile. Parsalla ja aasialaisella ruoalla on keittiömme lisäksi yksi toinenkin yhteinen nimittäjä: Riesling. Koska ne molemmat tykkää siitä ja me molemmat tykätään Rieslingistä, yhdistimme tähän ruokaan Wolfbergerin...