Ihanat juusto-lohipiirakat

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: reseptitSuolaiset leivonnaisetJulkaistu seuraavalla sivustolla


Voi herttiles, kun tästä piirakasta tuli hyvä! Vai voiko savulohta, fetaa ja aurajuustoa sisältävä suolainen piirakka muuta ollakaan!?!


Teen suolaisia piirakoita todella harvoin, ja nyt kun taas innoistuin tekemään sellaisen, tein samalla kaksi suunnilleen samanlaista piirakkaa. Molemmissa oli lohta ja reilusti juustoa. Toiseen…
...piirakkaan): 2 munaa2 dl kerma-maitoa (1/2 kermaa, 1/2 maitoa)0.5 tl (lohen suolaisuudesta riippuen) suolaa 0.5-1 tl kuivattua tilliä Liemi II (vain toiseen piirakkaan): 1 munaa1 dl kerma-maitoa0.25 tl (lohen suolaisuudesta...

Läheiset reseptit

Ihanat juusto-lohipiirakat

...taas innoistuin tekemään sellaisen, tein samalla kaksi suunnilleen samanlaista piirakkaa. Molemmissa oli lohta ja reilusti juustoa. Toiseen laitoin lisäksi minitomaatin puolikkaita, ja toiseen päätyi vielä hieman extrajuustoa. Myös muna-maitoseoksiin tuli...

Paneer-juusto

...– juuston valmistukseen kului aktiivista valmistusaikaa alle 20 minuuttia ja se onnistui ihan keittiön perusvälineillä. Kun juusto vielä maksoi vähemmän kuin kotijuusto, jota olen tähän asti käyttänyt ja kesti kuumennusta...

Lohi-piparjuurirulla, punajuuricarpaccio ja pähkinäinen manchego-juusto (Yhdeksäs luukku)

...Kypsennä punajuuria 220-asteisessa uunissa  noin 50 minuuttia. Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi siivuiksi Pähkinäinen manchego-juusto100 g Manchego-juustoa 50 g Saksanpähkinöitä 3 tl Hunajaa  Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi ja pyörittele sitten...

Tehtiimpä sitten mustikkapiirakka, kinkku-juusto- sarvia ja pikkupizzoja :)

...seurauksena, mutta en valita hyviä oli. 🙂 Kinkku-juusto- sarvien aineet: (3×8=24 kpl) 7 1/2 dl vehnäjauhoja200 g voita2 1/2 dl maitoa1/2 hiiva1 tl suolaakinkkusuikaleita ja juusto täytteeksi Kinkku-juusto- sarvien ohje:...

Nostalginen juusto-savukalasalaatti

...sitruunanmehuhienonnettua tilliäValmista ensin kastike, että se ehtii makuuntua. Valmista sitten salaatti. Kuutioi juusto ja meloni, revi salaatti sekä leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kokoa salaatti laakealle astialle tai suoraan lautasille. Koristele...

Kauraiset juusto-porkkanasämpylät

... Mikä onkaan sen herkullisempaa kuin tuoreet, juuri uunista tulleet sämpylät! Juusto sekä porkkanaraaste antavat näille sämpylöille sekä hyvää makua, väriä että kosteutta. Vehnäjauhojen lisäksi käytän sekä...

Vegejuustot esittelyssä

...Juusto on kuitenkin suurta herkkuani, joten juustosta luopuminen tuntui aluksi hankalalta, vaikkakin erityisesti ekologisessa mielessä niin tärkeältä, että aloin tutustua vegejuustotarjontaan. Onhan juuston hiilijalanjälki hyvin lähellä naudanlihan hiilijalanjälkeä, joten jos kasvissyö ekologisten...

Ihanat porkkanapikkuleivät - lupa herkutella!

...🙂Onni onnettomuudessa, että siskoni myös noudattaa ”erityisruokavaliota”. Ihanat porkkanapikkuleivät sopivat molempien vaatimuksiin loistavasti! Nämä naposteltavat toimivat kaikilla ketkä eivät halua lisätä sokeria tai käyttää viljoja. Innostuin näistä niin paljon, että...

Ihana banoffee ja ihanat, kamalat ystävät

...mutta mieleenpainuvaa menua. Päädyin viereiseen. Muutama sananen alkuruuasta: Leipäjuusto – good! Viikunahillo – good! Alkuruokaa olisi vaikea kehnommankaan kokin pilata. Jos ei omista coctailpala-muotteja, mukavia rinkuloita leipäjuustosta saa vaikka snapsilasilla....

Juusto-salvia schnitzel

...niitä. Korvaajana siis korppujauhot. Meillä on jääkaapissa aina parmesaania tai pecorinoa, paitsi nyt. Kokkaaminen oli sen verran pitkällä, etten halunnut lähteä kauppaan, vaan sovelsin ja käytin pääsiäiseltä jäänyttä västerbottensostia. Juusto oli...

Vegaaninen banaani-maapähkinä"juusto"kakku

...siitä tule ähky olo vaikka sitä söisi miten paljon. Tässä ohjeessa juusto korvataan cashew-pähkinöillä ja silken-tofulla. Resepti: Pohja: 200 g digestive-keksejä 75 g (vegaanista) margariinia ”Juusto”kakkumassa: 3 dl (250 g)...

Liptai-juusto (Saksa,Itävalta, peräisin Unkarista) resepti

...Laita tahna kylmään pariksi tunniksi. Muotoile pyöreäksi juustoksi ja kiertele ruohosipulisilpussa. Tai pakkaa juusto ruukkuun ja ripottele ruohosipulisilppu pinnalle. Pidä kylmässä tarjoamishetkeen asti. Säilyvyys: 2-3 vrk jääkaapissa. The post Liptai-juusto...

Paras pekoni-juusto-salaatti

...todella ruokaisaa, mutta samalla kertaa raikasta. Salaattiin tarvitaan: Pekoni-juusto-salaattiPekonia 1-2 pktEdamjuustoaCashewpähkinöitäPinjansiemeniäSalaattia (esim jäävuorisalaatti, mutta kaikki muutkin käyvät)Hunajamelonia tai cantaloupemelonia Pekonit pilkotaan ja paistetaan. Pinjansiemenet paahdetaan puolestaan pienessä tilkassa oliiviöljyä. Juusto kuutioidaan,...

Juusto-makaronilaatikko

...makaronit paketin ohjeen mukaan. Kaada keitetyt, valutetut makaronit uunivuokaan ja murustele sinihomejuusto päälle. Mausta kerma valkopippurilla sekä tarvittaessa ripauksella suolaa ja kaada vuokaan. Levitä juustoraaste pinnalle. 200°C  n. 40 min....

Piimäjuusto

...sekä itse tehty juusto. Päätinkin tänä vuonna kokeilla juhannuspöytään jotain uutta juusto-ohjetta, ja koska Pohjois-Pohjanmaan perinteisen juhannusjuuston keittämiseen ei aikaa tai hermoja vielä löytynyt, valmistui keskikesän juhlapöytääni tällä erää tämä...

Ihanat avajaiset!

...tarvinnut avajaisista lähteä. Saimme kotiinviemisinä ihanat goodiebagit. Lisäksi tuhlasin hieman verkkokaupan tuotteisiin. Mukaan tarttui pari vuokaa, spatula ja mustaherukkajauhetta, jota tulen varmasti käyttämään tulevissa leipomuksissani. Parasta illassa taisi kuitenkin olla...

Ihanat paahdetut parsakaalit

...olen sitä mieltä, että kaikki on paahdettuna parempaa. Kukkakaalikin nousee suorastaan aatelistasolle paahdettuna.Lisäripauksen toi vielä toinen suosikkini valkosipuli sekä ihana, pitkään kypsynyt gouda-juusto. Onhan tämä vähän elegantimpi tapa tarjota parsakaalia… Ja jos...

Paneer-juusto

...maitoa riittää.-Maito kannattaa valita oman maun mukaan. Juustoa voi tehdä vaikka rasvattomasta maidosta, mutta rasvaton juusto on usein aika mautonta. Juustoa varten voi hankkia kevytmaitoa, tai jopa, ehkä, kukaties! –...

Juusto-paprikamuffinit

... Kasvissyöjätytär lomaili syyslomalla ilonamme pari päivää, joten äityli leipaisi sen kunniaksi juusto-paprikamuffineja. Maistuivat ne toki meille lihansyöjävanhemmillekin.  Paprikajauhe oli päässyt loppumaan, mutta sen korvasi hyvin chilimausteseos...

Taivaallinen kesäjuusto

... Voi taivas mikä juusto! Osataan se juustojen tekeminen Suomessakin ja hyvin osataankin. Enkä yhtään epäile, etteikö tämä juusto maistuisi myös talvella. Uusien perunoiden ja sillin ensimmäinen...

Lipstikka-ohrariisi ja juusto-punajuurikastike

... Tämän ruuan koko nimi voisi olla Uunivihannekset, lipstikka-ohrariisi ja juusto-punajuurikastike. Pääruoka, joka toimii myös lisäkkeenä porkkanan tai ainakin punajuuren määrää vähentämällä. Helppo tunnin homma. Uunivihannekset (neljälle)6 punajuurta2...

Juusto-olutkeitto

...ja anna keitä kunnes peruna on syötävän pehmeää. Koska olet kuutioinut ne pieniksi, tämän ei pitäisi viedä kauaa.Sekoita soppaan juustoraasteet ja sekoita kunnes juusto on sulanut ja soppa sileää.Sekoita joukkoon...

Juusto-Melonisalaatti

...ja suikaloi kurkku. Viipaloi retiisit.Kuori melonit ja poista siemenet. Tee melonista sopivan kokoisia paloja.Leikkaa myös juusto kuutioiksi.Huuhtele salaatinlehdet ja asettele ne kulhon reunoille. Sekoita ainekset ja laita salaattikulhoon. Jogurttikastike 300g...

Juusto-ruohosipulileipä

...sellaiseen aika ei aina riitä. Onneksi on olemassa muitakin leipäreseptejä, kuten tämä makoisa juusto-ruohosipulileipä, jonka ohjeen jaan teille nyt. Jauhoina tässä leivässä käytin sekä speltti- että ohrajauhoja. Erikoisempaa makua saadaan...

Juusto-kalkkunasarvet

... Mietin, mikä olisi hyvää evästä koko perheen pitkälle automatkalle syötäväksi tien päällä. Siitä syntyivät nämä suolaiset sarvet. Tuoreina näistä ei tule muruja takapenkillekään. Case closed. Juusto-kalkkunasarvet...

Juusto-pekonipiirakka munakoiso-tomaattipaistoksella

... Melkein kaikki meidän perheessä syödyt juustot ovat yleensä kovia ja aika voimakkaan makuisia. Kulutus on aika pientä ja panostamme tässä asiassa enemmän laatuun, mutta sitä huolimatta...

Taimitilanne ja ihanat iirikset palstalla

Aikaisimmat iirikset olivat jo kukinnan lopupuolella mutta nämä tummemmat kaunottaret olivat juuri parhaimmillaan. Lauantaina paistoi aurinko – kevään ensimäistä palstakäyntiä ei vaan voinut enää viivyttää!...

1v. blogia takana ja kilpailu kaikille seuraajille, sekä ihanat kerroskeksit resepti!

Blogini täyttää tänään 1 vuoden ja tuntuu kuin aika olisi mennyt siivillä. Kevät on ollut niin kiireinen ettei päivityksiä ole juuri tullut tehtyä, mutta jospa...

Vapaapäivä, ihanat pionit ja haaste kolmelle

Tänään ei satanut!Maininnan arvoinen asia todella.Niin täydellinen vapaapäivä.Mansikkasmoothie aamulla kasvarissa kaikessa rauhassa. Innostuin leipomaan saaristolaisleipää,se on niin parasta kesäkeiton ja kalasopan seurana! Monta koneellista pyykkiä...

IHANAT OMENAVOHVELIT

Vaikka vohvelirauta kaapista löytyykin, tulee sitä käytettyä harmittavan harvoin. Uuteen kotiin muuttamisen jälkeen olen kuitenkin pari kertaa tehnyt meille vapaapäivänä aamuaiseksi vohveleita ja nyt kokeilin...