Fusilli ai gamberetti e zucchine – fusilleja katkarapujen ja kesäkurpitsan kera

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: alkuruokakatkaravutkesäKesäkurpitsakevätpastapiatto unicoprimoprimo piattoreseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Olen koukussa ja korviani myöten ihastunut. Tämän hetkinen intohimoni kohde ovat katkaravut. Nuorempana en pitänyt niistä alkuunkaan ja sitten aloinkin kasvissyöjäksi. 
Nyt olen taas sekasyöjä ja yllätyksekseni huomannut, että päinvastoin kuin aiemmin, merenelävät ja kala tuntuvat maistuvan paremmin kuin liha. 
Katkaravuista saa kesäkurpitsan kanssa ihanan, nopeasti valmistuvan herkkupastan, joka…
...muuta haluamaasi pastaa, esim. spagetit toimivat tässä hyvinekstraneitsytoliiviöljyä2 valkosipulinkynttäsuolaa pippuria150 g creme fraîchea(n. 1/2 dl valkoviiniä)Valmistus:1. Laita suolattu pastavesi kiehumaan. Pese kesäkurpitsa, poista siitä kannata ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.2. Lämmitä 2-3...

Läheiset reseptit

Fusilli ai gamberetti e zucchine - fusilleja katkarapujen ja kesäkurpitsan kera

...(tarjoava vaikka  viileän pirskahtelevan italialaisen valkoviinin kera) ja itselleni maistui mainiosti sunnuntailounaallakin. 🙂Tarvitset (annoksesta riittää kahdelle): 120g sulatettuja pakastekatkarapuja (sulata viileässä vedessä tai etukäteen huoneenlämpöön ottamalla)140 g kesäkurpitsaa160 g fusilleja tai...

Tuorepastaa katkarapujen ja kesäkurpitsan kera

... Tuorepasta katkarapujen ja kesäkurpitsan kanssa on mainio arki-illan herkkuruoka, jonka saa valmistettua sukkelasti. Pastaa katkarapujen ja kesäkurpitsan kera Täysjyvätuorepastaa 400 g pakastekatkarapujarypsiöljyä1 kesäkurpitsa paloinalehtipersiljaa1 punainen chili...

Kana-kermakastiketta ja riisiä, mozarella-persikkasalaatin kera ja mustikkapiirakka vaniljakastikkeen kera :)

...murotaikina pakastealtaasta (n.2e) tai omenapiirakan kohdalla kertoman ohjeen muikainen itse tehty.kermaviili 0,55ekananmuna1/2 dl sokeria2 tl vaniljasokeria/vaniliinisokeria aineksia ei ole paljon ja ohje on todella simppeli. mustikkapiirkan ohje: 1. laita uuni...

Kreikkalais-roomalainen kukkakaalikorvake eli uunissa paahdettua kukkakaalia ja porkkanaa fetalla ja pestolla ja muilla roippeilla

...siemenetkourallinen kuorittuja pistaasipähkinöitälehtipersiljaa hienonnettuna fetaapestoa (omatekoista tai hyvää purkkitavaraa) Uuni 220 asteeseen ja grillivastus päälle. Lohko kukkakaali nupuiksi ja kuori ja paloittele porkkanat. Heitä kulhoon, lorauta öljyä sekaan, mausta ja...

Marinoituja katkarapuja riisin ja salaatin kera

...itse haluatSalaattipetijäävuorisalaattia ruukkusalaattiaminiluumutomaattejakurkkua viipaleinaviinirypäleitäSekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää katkaravut. Marinoi viileässä, välillä sekoittaen mieluiten yön yli. Rakenna salaattipeti lautaselle.Lisää katkarapujen joukkoon riisiä ja asettele seos salaattipedin päälle. Tarjoile patongin kera....

Testissä Modon uudet siirapit, Seljankukka ja Agave – Testimisel Modo uued siirupid, Leedriôie ja Agaavi

...aika ruokaisa. Vaihtoehtoinen aamupala. Minulla kävi syntymäpäivävieraita ja joimme silloin kahvia Modon makusiirappien kera. Edellisestä testikerrasta oli minulla kaapissa vielä pullojen pohjalla vähän vanilja- ja hasselpähkinäsiirappia. Jokaisella on oma makumieltymys,...

Gnocchi....perunoista ja riisijauhoista! Yksinkertainen ja maukas vaihtoehto pastalle

...tomaatti- tai salviakastikkeen kera, joten allergiselle lapselle ne voivat olla maittava vaihtoehto laajentamaan ruokavaliota. Olen monesti halunut kokeilla gnocchien tekoa kotona ja päästäsiten niitä vihdoin maistelemaan, mutta laiskuuttani kuvittelin, että...

Spaghettia kesäkurpitsan ja parmesaanin kanssa

...kiljuva nälkä, eikä kaapista löydy mitään inspiroivaa. Ja ruokakaupassa vierailu tuntuu yhtä houkuttelevalta kuin hallitusneuvottelujen liveseuranta. Onneksi ruoka-ainekaapista löytyy aina muutamia perusraaka-aineita. Minulla sellaisia ovat esimerkiksi kananmunat, parmesaani, kesäkurpitsa ja...

Fusilli-pastaa, tuoreita herkkusieniä, valkosipulia, voita ja timjamia

... Tuli yhtäkkiä pastaviikko. Siispä tässä ja seuraavassa postauksessa pari pastareseptiä melkein omasta päästä. Resepti kahdelle: 200 g Fusilli-pastaa300 g tuoreita herkkusieniäNippu timjamia3 valkosipulinkynttäraastettua parmesaania tai pecorinoareiusti...

V A L K O S U K L A I N E N - O M E N A J U U S T O K A K K U

... Työkaverit yllättivät kesälomilta töihin palatessa. He tulivat onnittelemaan kuohuvan ja suklaan kera! Kiitokseksi leivoin heille kakkua, käytin itse tekemääni omenahilloa tähän ja ripauksen valkosuklaata täytteeseen. Alkuperäisen...

Katkarapu-makkaravartaat Sriracha-majoneesin kera

...pinnalta ja valkeita sisältä. Niitä ei myöskään kannata paistaa liian pitkään, jotta ne eivät kuivahtaisi. Jättikatkarapujen sijaan voi käyttää myös pienempiä katkarapuja, kunhan ne ovat raakapakastettuja. Tällöin makkara- tai nakkisiivut ja...

Murea ja mehukas karitsan entrecôte - Mure ja mahlane talle entrecôte

...lepäämään noin 20 minuutiksi. Viipaloi karitsan entrecôte’n palat ja tarjoilee uunijuureksien, perunasoseen ja punaviinikastikkeen kera. *** Mul on jäänud oma kirjutuslauale Lihavôttepühade talle entrecôte’i retsept pöörima. Teen sellest postituse nüüd...

Valkoinen juoma ja terveellistä napostelua askartelun aikana - Valge jook ja tervislikku näksimist meisterdamise ajal

...joululoman aikana hyvin tärkeitä. Yksi sellainen päätös on laittaa pöydälle terveellistä naposteltavaa ja ne voivat olla vihannes- tai hedelmäpalat. Aikuinen ihminen on siinäkin asiassa lapselle hyvä esimerkki, koska yhteisen askartelun...

Testissä KahviKaverin kahvit ja karviais-mustaherukkapiiras – Testimisel KohviSemu kohvid ja tikri-mustsôstrakook

...Baltian parhaat kahvimestarit ja heidän hienostuneen käsialan tuntee niissä kahvisekoituksista. Baltian kahvimaku on erilainen kuin Suomessa. Baltiassa saa melkein aina kupillisen kunnollista vahva ja aromaattista kahvia, koska sielläpäin rakastetaan sellaista...

Kevätkääryle taikina ja täyte ja kastike

...kaikille maistu. Sekoita viinietikka, soijakastike ja ripaus sokeria sekä sesami öljy vaikka viili- tai jugurttikuppiin. Tarjoa lämpimät tai kylmät kevätkääryleet kastikkeen kera tai ilman ja nauti herkullisesta kiinalaisesta ruoasta....

Pehmeä pannacotta ja mansikkavaahto – Pehme pannacotta ja maasikavaht

... Söimme pehmeää pannacottaa ja mansikkavaahtoa joulukuun alussa. Syömisen aikana tajusin, että se on mainio jälkiruoka joulun aikana. Mansikkavaahdon sijaan voi pannacottaa tarjota karpalo-, vadelma- tai puolukkavaahdon...

Raikas ja maukas raparperi-mansikkakiisseli – Värske ja maitsev rabarberi-maasikakissell

...arkipäivän kuin myös juhlapöydän jälkiruuaksi kermavaahdon kera. Minulla oli tällä kerta kiisselin kaveriksi vaniljainen kermavaahdon ja maitorahkan sekoitus. Maitorahka antaa vaahdolle ryhtiä ja sen sekoituksen koostumus on ihan kuin naisten...

POHJATON PARSAPIIRAKKA JA TILAA JA NOUDA -PALVELUN TESTAUS

...piknikillä. Oivallinen se on myös salaatin kera lounaana tai keveäksi aikuisten illalliseksi.  Tosin ei tämä piiras kyllä sisällä mitään lapsille sopimatontakaan, mutta antakaa kun mä vapaasti pyörryn (heti sen jälkeen,...

Kuhaa valkoviinin ja sahramin kera

...enkä edelleenkään mielellään syö lihaa, joten perinteiseen kinkkuateriaan palaaminenkaan ei käynyt päinsä. Pienen pähkäilyn jälkeen lopputuloksena oli sahramilla maustettu kuha, joka toimi oikein mainiosti lanttu- ja porkkanalaatikoiden kera. Keltaiseta ruuasta...

Marokkolaiset lammaslihapullat harissan ja couscousin kera

... Olin suunnitellut pääsiäisen ruoat siten, että lammasta syötäisiin mahdollisimman monissa eri muodoissa. Koska startti oli eurooppalaisittain bistrotyyliin, olikin jo aika siirtyä mausteisempiin makumaailmoihin Pohjois-Afrikkaan ja Marokkoon....

Lasagne al salmone e zucchine - lohi-kesäkurpitsalasagne

...valmistus on helppoa ja taatusti nopeampaa kuin bolognesen.Ainekset kuudelle: béchamel-kastiketta litrasta maitoan. 1/2 pkt lasagnelevyjän. 300 g kylmäsavulohta2 pientä tai yksi keskikokoinen kesäkurpitsaekstraneitsytoliiviöljyäsuolaa4 palloa mozzarellaaValmistus: 1. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se n....

Reseptit: Vegaanit mustapapubrowniet ja E-reseptikirja!!!

... Mun mustapapubrownie-resepti on ollut aikamoinen suksee, ja halusin tehdä siitä myös vegaanin version, joka julkaistiin myös Foodin resepti E-kirjassa. Reseptivihkossa on muuten ihan mielettömän ihania reseptejä,...

Piparipalloja ja Foodin jouluherkku e-kirja

...kirjoittamaan blogiin. Viimeisin viikko on kuitenkin poikennut ”kiireestä” ja viikko tuli vietettyä sängyn pohjalla korva- ja poskiontelotulehduksen kanssa.. Meneehän se aika niinkin, kipeänä sitä vaan huomaa, että kuinka paljon arvostaa...

E-estiläisyyttä ja Suomen takapajuisuutta.

... Olen tässä miettinyt että pitäisikö hommata Suomeen myös henkilökortti, täällä Virossa kun se on osoittautunut näppäräksi ja on tavallaan pakkokin olla jos tässä maassa haluaa järkevästi...

CARPACCIO DI MANZO CON FINOCCHIO E PECORINO, fenkolilla ja pecorinolla maustettu naudanlihacarpaccio

...raastettua appelsiininkuorta Leikkaa naudanliha syiden vastaisesti hyvin ohuiksi siivuiksi ja aseta ne kahden tuorekelmukappaleen väliin. KÄsittele siivut kevyesti lihanuijalla, jotta saat niistä erittäin ohuita. Asettele suikaleet isolle tarjoiluastialle tai jaa...

RISOTTO CON PECORINO, OLIO E ACETO BALSAMICO, risottoa pecorinolla, oliiviöljyllä ja balsamiviinietikalla maustettuna

... Italialainen ruoka ylpeilee autenttisuudellaan, yksinkertaisuudellaan ja laadullaan.Se on parhaimmillaan yhtä aikaa käsittämättömän yksinkertaista ja häikäisevän hyvää. Loistava esimerkki tällaisesta ruuasta on Emilia Romagnan alueelta peräisin oleva risotto balsamicolla. Kun ruoka...

Pasta con broccolo romanesco e mascarpone al gusto di limone - romanesco-parsakaalia ja pastaa sitruunaisessa mascarponekastikkeessa

...kävisi. Jos broccolo romanescoa et sattuisi löytämään, kokeile kukkakaalia tähän reseptiin. Uskon, että toimii!Ainekset:1 keskikokoinen roomalainen parsakaali1 prk mascarponea1 (luomu)sitruunavoita oliiviöljyäsuolaa pippuria (tuorepastaa)parmesaaniraastetta annosten viimeistelyynValmistus:Puhdista kaali: leikka kukinnot varresta irti ja pilko tarvittaessa pienemmiksi....

Mausteiset katkaravut ja yrtti-kookosleipä (G)

...marinadi katkarapujen joukkoon, rouhaise hiukan suolaa pinnalle ja sekoita joukkoon muutama tuore timjamin oksa.Tarjoa tuoreen leivän ja valko- taikka kuohuviinin kera. Kurkistus leipomon puolelle. Leivän leivoin tällä kertaa kookosmaitoonja maustoin...

Retkeilyä ja eväitä. Testissä Energia, Taistelija ja Puollustaja

...ulkoilun ja huvin.Patikoimme ja pyöräilimme Pyhätunturin ja Luoston maisemissa.Samanaikaisesti soi tunturissa musiikki jaPyhä Unplugged tarjosi monta upeaa keikkaa.Pyhän Aittakuru on mykistävä paikka kuunnella musiikkia. Minua on mietityttänyt kovasti nuo retkimuonat.Ennen...

Kohti pääsiäistä ja kevättä askarrelleen ja tuunaten

...aika. Kesti kolme viikkoa, ennen kuin ne olivat kuivuneet. Mustat munat maalasin akryyliväreillä.   Munat koristelin pienillä paperikukkasilla                               Minullahan alkoi loma ja isäntä osti minulle tapansa mukaan kukkia ja lempparikuohariani....