KAKKUKIERTUE: Kakut kesän juhliin

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: juhlatkakutreseptitTäytekakkuTäytekakutJulkaistu seuraavalla sivustolla


Kevät ja kesä on kakkujen kulta-aikaa. Pari blogiystävääni keksi tehdä koontilistat parhaista kakuistaan ja siitäkös me muutkin innostuimme. Useampi blogi saattaa nyt siis tarjota omia ja lainattuja, mutta ainakin kerran testattuja kakkujaan ja linkitämme toisiamme vielä ristiin rastiin, jospa se inspiroisi sinua, kakkua kaipaava lukija.
Kakkujani katsastaessa…
Läheiset reseptit

KAKKUKIERTUE: Kakut kesän juhliin

...loppua näy. Tämä on ehkä vanhin reseptini ja yhä käytössä. Kertoo jotakin. BANOFFEE Makiaa ja banaania ja makiaa banaania. Nam!2PIKAINEN MANSIKKAMARENKIKAKKU Pieniin juhliin, laiskalle ja kädettömälle emännälle mökkiolosuhteisiin valmispohjista rakennettu herkku. Tästä...

12 makeaa reseptiä kesän juhliin

... Tein koosteen makeista tarjottavista kesän juhliin ja herkkuhetkiin. Löydät tästä reseptit raikkaaseen limepiirakkaan, pinkkeihin aleksanterinleivoksiin, suloisiin suklaasydänpulliin, gluteenittomiin kookospikkuleipiin, takuuvarmaan porkkanakakkuun, mehevään päärynäkakkuun, mahtavaan mustikkakakkuun, suussa...

Tuulihatut ja suolainen kääretorttu kesän juhliin - VIDEO

Nopeeta näppärää suupalaa isommallekin joukolle? No tuulihattuja tietenkin!Mulla on tässä ollut vakava tuulihattufiksaatio jo jonkun aikaa ja olen varsin iloinen, että pääsen jakamaan se kanssanne...

Rippijuhlien kakut

... Lupauduin tekemään kakut lastemme serkkupojan rippijuhlaan. Toiveena kakun sisuksiin oli mansikkamousse ja jokin sen kanssa yhteensopiva maku. Siis valkosuklaa. Kakut piti riittämän noin 80:lle hengelle, joista...

Savulohi-juustokakku ja Kesän Kuumin Blogi -asiaa

...päälle ja annetaan hyytyä. Helppoa, ja hieman nopeampaakin kuin perustäytekakku. Tuosta tulikin mieleen, minkälainen mahtaisi olla suolainen juustokakku. Päätinkin tehdä sellaisen nyt juhliin, samantein kaksin kappalein. Toinen kakuista oli tämä...

Hanna-tädin kakut

... Leivoin tällä viikolla myös Hanna-tädin kakkuja SLY-parini lähettämällä ohjeella. Nämä toivat minulle paljon ihania muistoja mieleen lapsuudesta, sillä silloin Hanna-tädin kakut olivat yksi minun suosikkipikkuleivistäni. Minun...

Broileri-voileipäkakku juhliin

...Kakut ovat tavallista kevyempiä ja raikkaan oloisia – mielestäni se on parasta näissä! Jotkut voileipäkakut ovat todella tuhteja eikä niitä jaksa syödä kuin ihan pienen palan. Siksipä kaikki ihastuvatkin näihin!...

Lettuja, hampurilaisia ja kesän kolme muuta parasta

...desiä päivässä) meloneita, etuajassa kypsyneitä oman pihan omenoita, kauden kaaleja, sipuleita, tomaatteja, kurkkuja ja salaatteja. Lista on hengästyttävä. Oloni on niin ravittu ja täysi, että kaiken maailman karkit ja kakut...

Lääkärintakki -kakut valmistujaisiin

...Kakut olivat miltei kokonaan laktoosittomia, vain kuorrutteen valkosuklaamassa sisälsi laktoosia. Pohjan tein ensimmäisenä päivänä, täytin toisena, ja kuorrutin ja koristelin kolmantena. Kyllä tuo suklaakakkupohja oli taas niin mainio. Leikkaantui nätisti,...

Marsipaanilla kuorrutettu täytekakku

...cm pienempi kuin isomman. Leikkaa molempien pohjalle pyörylä leivinpaperia, niin kakut irtoavat helpommin vuoasta.Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan eri kulhoihin. Lisää valkuaisten joukkoon hyppysellinen suolaa. Vatkaa valkuaisia kunnes vaahto on...

Hanna-tädin kakut vai lätyt?

...suuhun. Hanna-tädin kakut 1½ dl sulatettua voita tai 2 dl sulatettua margariinia (200g)3 dl sokeria3 dl perunajauhoja5 dl vehnäjauhoja1 tl soodaa1½ dl kermaaSulata voi tai margariini kattilassa. Lisää sokeri. Lisää perunajauhoja...

Yo-kakkuja! Vihdoin!

...Kaikki meni hyvin, paitsi itse en päässyt näihin juhliin varmistamaan kakkutilannetta (jouduttiin ajaan toisiin juhliin, missä taas tein kampauksia :D) mutta äiti hoiti esillepanon ja veli kuvasi kakut.. Tässä hieman...

Kesän herkkukakku

Kakun pohjana on kinuskikissan suklaapohja ja täytteenä valkosuklaa- ja pensasmustikkatäyte. Kuorruttin kakun kuohukermalla, johon lisäsin n. rkl vaniljakreemijauhetta ja vähän sokeria.Valkosuklaatäyte2 ½ dl kuohukermaa200 g vaniljarahkaa140...

Kesän parhaat mansikat: timjamimansikat kreikkalaisella jogurtilla

Johan on ihmeellinen kesä. Heinäkuun puolivälissä mennään ja mansikan pääsato alkaa vasta nyt tulla kauppoihin. Viime vuonna tässä vaiheessa taisimme jo olla kovaa vauhtia pakastamassa...

Likkojen Lenkki ja hyvän kesän toivotukset :)

Heissan taas, long time no see! Kyllä nyt vaan kesää pukkaa täysillä päälle! Huomaan sen siitä, kun joka aamu on energinen ja iloinen olo, eikä...

Kesän helppo Suklaakakku (kananmunaton)

Kesäaikaan tarvitsee helppoja reseptejä joissa ei mene kauaa aikaa..mausta tinkimättä. Tämäkin on sellainen helppo. Ei vatkausta vaan aineet vain sekoitetaan yhteen. Ja pehmeä suklaakakku on...

Kesän marjoilla päällystetty ranskalainen suklaakakku

Ranskasta kotoisin oleva kollegani suositteli minulle viime talvena ranskalaisen suklaakakun, gâteau au chocolat:n, leivontaa. Olen vihdoin viime kuukauden aikana leiponut kyseistä herkullista kakkua ihan olan...

Kesän rippeitä: raparperi-vadelmapaistos

Pahoittelen hiljaiseloa – kesällä kokkailin, mutta jätin koneen ääressä istumisen hieman vähemmälle. Hyvä niin! Seuraavina päivinä sitten satelee kesäreseptejä ensi kesää varten. Tämän vadelma-raparperipaistoksen taisin...

Kesän helpoimmat jäätelöt

Minulle vuoden jokainen päivä on oivallinen jäätelöpäivä, mutta varsinkin kesä (tai ainakin kesäksi kutsutut kuukaudet, säästä riippumatta) on ehdotonta jäätelöaikaa. Koska jäätelökoneeni astia ei oikein...

Kesän makuja

Nyt on se aika vuodesta, jolloin kesäiset herkut ovat parhaimmillaan. Kuka voisi vastustaa makoisia, punaposkisia mansikoita?! Tänä vuonna satoa saadaan kuulemma lyhyen aikaa, joten kiirehdin...

Kesän paras eväsleipä

Ensimmäinen kesäreissu plakkarissa! Vielä ei olla kesälomalla, mutta harjoiteltiin su-ma lomailua huvipuistomeiningillä. Mentiin nimittäin koko konkkaronkka junalla Tampereelle ja juostiin kaksi päivää Särkänniemessä. Juna osoittautuikin...

Kesän ensimmäinen raparperipiirakka, se kovasti kehuttu

Kesän ensimmäinen raparperipiirakka maistuu aina erityisen herkulliselta. Pihamme raparperi oli kasvanut siihen mittaan, että saimme tämän vuoden ensimmäisen piirakan tehtyä viikonloppuna. Testissä oli monen kehuma...

Kesän makuja - Hortasoosi ja pyyntituoretta haukea

Omassa lapsuudenkodissa hyödynnettiin paljon luonnonantimia – sieniä, marjoja, kalaa, nokkosia, voikukkia jne. Silloin tieto sienien ja kasvien tunnistamisesta ja niiden hyödyntämisestä siirtyi enimmäkseen vanhemmilta lapsille,...

Marjapiirakka ja muita kesän makuja

Pientä hiljaiseloa havaittavissa kun ei oo hirveesti tullu leivottua tai kokkailtua mitään kummempaa 🙂 Keittiökin vaihtoi osoitetta uuteen kämppään. Ohjeita on taas kertynyt pinottain lehdistä...

Kesän paras valkosuklaaraakakakku (G, Ve)

Valkosuklainen raakakakku hurmaa kesäjuhlat niin maullaan kuin ulkonäöllään. Raakakakun voi valmistella hyvissä ajoin etukäteen ja koristella vasta hieman ennen tarjoilua suosikkimarjoilla ja -kukilla. Kesä, juhlat,...

Kesän helpoin raparperijäätelö

Tänä kesänä on kylmästä säästä ja lomattomuudesta johtuen jäänyt jäätelön tekeminen aika vähälle. Nyt kuitenkin oli vieraita tulossa ja perhe tunnetusti tykkää jäätelöstä, joten pitkästä...

Kesän herkullisin juustokakku

18.7.2015 Nyt täytyy kyllä sanoa, että tuli tehtyä erittäin onnistunut juustokakkukokeilu! Tykkään tehdä juustokakkuja niiden helppouden ja nopeuden takia. Aina ne maistuvat hyvälle, mutta tällä...

Kesän kuumin blogi

Kesä! se on pian täälä. Blogirinki Media järjesti mahtavan kilpailun jossa kisataan Kesän kuumin blogi- tittelistä. Haluatko äänestää!? Paina tästä KLIK Äänestys tapahtuu toukokuussa (4.-31.5)...

SUVIMARJAN KESÄN AVAUS

– Olimme tänään kivan bloggariporukan kanssa käymässä Suvimarjan Lifestyle puodilla Padasjoen Auttoisen kylässä. Aloitimme päivän puurolla, kahvilla ja mahtavan kakkupöydän antimilla. Ja saimme maistella tänään lanseerattua...

Raikas kanasalaatti ja marja-myslijäätelö: kesän vaivattomin ateria

Kesä on ihan parasta aikaa! Ruoanvalmistus on NIIN helppoa ja ihanaa. Vaikka kuinka yrittäisi, niin aina tulee raikasta, herkullista ja tuoretta ihanaa ruokaa. 🙂Tässä ehkä...