Lihapiirakat eli keitinpiirakat isoäidin tapaan

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: jauhelihakeitinpiirakkalihapiirakkalihisnaposteltavaohraöljyssä keittäminenperinneherkkureseptitriisivanhanajanJulkaistu seuraavalla sivustolla

Viime aikoina on paljon kirjoitettu blogeissa levylihapiirakasta. Mutta Bengt on oikeiden lihapiirakoiden eli öljyssä keitettyjen lihiksien, vanhalta nimeltään keitinpiirakoiden, ystävä. Täytyi oikein kaivaa vanha 70-luvun keittokirja esille ja katsoa miten vanhat hyvät lihikset oikein tehtiinkään…

Taikina on vähän kuin munkkitaikina, mutta sokeri ja kardemumma jäävät pois. Vähän laitoin…
...2,5 dl maitoa (punaista) 1 pussia kuivahiivaa 1 munaa 1 rkl sokeria vajaa 1 tl suolaa 0,5 dl margariinia (pullosta tai sulatettuna) noin 7 dl vehnäjauhoja paistamiseen: rypsi-/rapsiöljyä Lämmitä maito...

Läheiset reseptit

Lihapiirakat eli keitinpiirakat isoäidin tapaan

...hyvä vanhanajan mauste, mutta jos sitä ei löydy, niin mustapippurikin käy. Tällä reseptillä tulee hyviä isoäidin aikaisia keitinpiirakoita eli vanhoja kunnon lihiksiä koosta riippuen 10-16 kpl. Lihapiirakat eli keitinpiirakat Taikina:...

Ravintolapäivä 17.8.2014

...suklaakakkua, sitruuna-mascarpone-, toffee- ja maapähkinäjäätelöä sekä suklaakeksejä ja itselläni oli sekalainen seurakunta erilaisia leivonnaisia, joita kaikkia yhdisti terveellisyys eli ne olivat joko vegaanisia, raakaruokaa, gluteenittomia tai kaikkia vähän sekaisin. Heti...

Macaronsien ABC

...grammaa hienoa sokeria. Hienon sokerin määrä vaihtelee tuosta mun määrästä plus miinus kymmenen, eli en usko sen olevan niin justiinsa. Jos sulla siis sattuu olemaan sokrupussin pohjalla 20 grammaa sokeria,...

Operaatio Intia: Goalta Gujaratiin

... Intian keittiö ja kulinaarinen kaaosMurgh makhani eli voikana l. butter chicken Kheema kofta l. lammaslihapullat cashewkastikkeessa Goalainen possuvindaloo Goalainen mustasilmäpapucurry Chana Dal Sitruunapilahvi Raita Intialaisia iltaostoksilla. ...

Leivo leikiten - banaanileipä eli banaanikakku eli banana bread

...australialaista alkuperää, joten desilitrat on muutettu kupeista muuntokertoimella 1 cup = 2,5 dl. Banaanikakku eli banana bread 2 munaa125 g voita sulatettuna4 rkl maustamatonta jogurttia (ihan sama mitä jogurttia, itse...

Vohvelit isoäidin tapaan

...eli annoksesta riittää aika monelle 😉 Jälkiruuan jälkiruuaksi tein vielä tälläsen extraihanan makean kaakaon! Kuuman kaakaon sekaan nakkasin ensin muutaman palan maitosuklaata, sitten vaahtokarkkeja, päälle kermaa jota salaiselta ystävältäni sain,...

Valencialainen Paella "riisuttuna" variaationa Nikka's Bar:in tapaan

...kahvaa pannun molemmin puolin. Aluksi paellaa kutsuttiinkin nimella ”arròs a la paella” eli ”riisiä pannulla”, mutta ajan kuluessa tuli tavaksi kutusa itse ruokaa ”paella”:ksi, kun taas pannua, jossa se valmistetaan...

Makumatka Kiinaan Osa 2: Sichuan

...valtaan Sichuanilaisen keittiön ja kirjoitan ehkä vähän aiheen vierestäkin. Ja tässäkin on kestänyt aikaa, sillä kesäni vei toinen elämäni suurista rakkauksista, eli teatteri ja pääosa Kekkosena Korpilahden teatterissa. Kesäkuussa ei...

Maailman paras leipä eli kattilaleipä eli no-knead-bread

...rauhassa kohota, vaikka tekisi mieli jo ryhtyä leipomaan :)) Taikina: 8 dl vehnäjauhoja2 tl suolaa1/4 tl kuivahiivaa4 dl kylmää vettä  Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi...

Lohikäärmerulla -sushi goes vege

...sitkeästi pitänyt pintansa, vaikka viimeaiokina onkin jo puhuttu, että sushi ei ole enää se juttu vaan esimerkiksi havajilainen poke, eli tietyllä tavalla marinoitu kala lisukkeineen, olisi seuraava innostuksen kohde. Toistaiseksi...

"Milanolainen risotto" eli Sahramirisotto....."kaiketon", maukas risotto, joka maistuu muunneltuna seuraavanakin päivänä lisäkkeenä tai mukavana pikkusyötävänä

... Milanolainen risotto (”risòtt giald” kuten vanhat milanolaiset sitä Milanon murteella kutsuvat) eli Sahramirisotto ei varmaan esittelyjä kaipaa…se on varmaa yksi tunnetuimista italilaisen keittiön antimista ja se tarjoillaan...

Dippi eli salsa tortillasipseille eli nachoille

Me syödään aina X-tran tortillasipesejä. Ne on meistä parhaita (ja halpoja). Keväällä 2012 päätin kokeilla tehdä itse dippiä tortillasipseille. Olin saanut kotiin jotain Lidlin hyvää...

Simpukoita merimiehen tapaan ja pieni muistelu Bruggestä

...annoksen pääraaka-aine. Olin nähnyt Brysselissä ja Bruggeessä simpukoita jo monen ravintolan ruokalistalla, joten viimeinkin päätin kokeilla niitä. Listalla oli erilaisesti valmistettuja simpukoita, mutta valitsin sen perinteisimmän, eli simpukat merimiehen tapaan....

Victoria sandwich eli Victoria sponge-kakku ja Afternoon Tea

... Victoria sandwich eli Victoria sponge cake on hyvin perinteinen kello viiden teen makea kakku, jota on herkuteltu jo 1800-luvulla briteissä. Victorian sandwich oli erityisesti Queen Victorian suosiossa...

Bulgurpullat tahinilla eli batırık köfte

...suosittu ruoka itäisen Anatolian alueella. Keitto rakentuu niin pitkälti yrttien ja joskus myös salaatinlehtien ympärille, että se on oikeastaan salaatin ja keiton sekoitus. Nämä pulleroiset on tehty anopin tapaan eli...

Sitruuna-valkosuklaakreemillä täytetty pehmeä piparakku eli tervetuloa 2015!

...kerralla…) ja siitä sitten saatiin päähänpisto pistää uuden vuoden bileiden kutsu vähän isommalle joukolle.Tässä postauksessa ei ole muuta, kuin tarjolla ollut kakku eli sitruuna-valkosuklaakreemillä täytetty pehmeä piparkakku. Vielä viimeinen jouluinen...

Tärähtänyt kynsien laittoon + pieni kynsiharrastajan sanakirja

...värin saamiseksi ja lakkauksen voi pyyhkiä veteen kostutetulla paperilla ennen kuivamista. Maalaukset vaativat päälleen päällyslakan. Aksenttimanikyyri =  Lakkaus, jossa yhdestä kynnestä tehdään erilainen kuin muista kynsistä, eli tätä kynttä nimensä mukaisesti...

Xīnnián kuàilè eli hyvää uutta vuotta! :)

...vain :D), niangao eli puuroriisistä, sokerista, kiinalaisista taateleista, lootuksenlehdistä sekä kastanjoista valmistetut riisikakut, yhdessäoloa symboloivat tangyuanit eli ”tahmariisistä” tehdyt makeat riisipallerot, tavallista pidemmät longevity noodles sekä appelsiinit, pomelot ja tangeriinit,...

Mansikkakakku

...myös samanlaisen täytteen, eli näiden teko oli oikeestaan yhtä helppoa ja nopeeta, kuin yhdenkin kakun teko.  Kakuissa täytteenä mansikkamoussea, johon olin sekoittanut tuoreita mansikanpaloja sekaan. Anopin kakun kuorrutin ja koristelin...

Valkoinen pitsa eli flammküchen

...ettei täytteitä ole mitenkään kamalasti. Ja kuten lauantaina opin kantapään kautta, flammküchenin pohjan kuuluu olla ohut, eli taikinaa ei paljon kohotella. Flammküchen onmielestäni parhaimmillaan iltapalana ja se suorastaan vaatii seurakseen...

ARANCINIT ELI ITALIALAISET RISOTTOPALLEROT

... Jos risottoa jäi yli ja mietit mitä siitä tehdä, niin kokeilepa alun perin Sisiliasta kotoisin olevia riisipalloja, eli arancineja. Nämä öljyssä kysennettävät herkkupalleroiset voivat kätkeä sisäänsä...

Katuruokaa taiwanilaisittain: kalpeat kaunottaret eli gua baot

...joukkoon juuri tällä gua bao-reseptilläni. Taiwanilaista höyrytettyä hampurilaista maustoi kehittelemäni pikakimchi, eli puolessa tunnissa hapatettu kiinankaali. Olen jo kerran aiemmin tehnyt gua baoita, tekniikkavinkkejä löytyy postauksesta täältä. Valmistus on aika helppoa, possunkylki hautuu...

KASVISRUOKAA KOKO PERHEELLE: ELI NEUVOJA NIRSOJEN RUOKINTAAN

...koska kuka nyt ei tykkää letuista. Ja suolaisena versiona ne käyvät hyvin päivällisestäkin. Kun sekaan ujuttaa vielä reilun annoksen salaista ainesosaa eli auringonkukansiemeniä, voidaan jo puhua oikeasti ravitsevasta ruoasta. Tähän...

Lihavartaat ja turkkilainen Gözleme, eli feta-pinaatti focaccia

...kananmuna 1,5 tl tuoretta rosmariinia 2 tl tuoretta timjamia 1 rkl tuoretta persiljaa 1 tl savupaprikajauhetta 1 tl chilijauhetta 1 tl suolaa 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa 1/4 tl kanelia...

Fuusio-streetfoodia: pulled chicken lihapiirakat

...vaihtoehtoja suunnitelmien epäonnistuessa. Jos näyttäisi siltä, että taikina repeilee, eikä pidä sisällään nyhtökana-riisimassaa, niin paistaisin lihikset uunissa pasteijoiden tapaan. Muussa tapauksessa rasvankeitin esille ja uppopaisto alkakoon. Kävi kuin kävikin niin, että...

lihapiirakat.

...olivat kuulemma satakertaa parempia kuin kaupan, eli kai näitä uskaltaa tehdä toistekin. Alunperin oli tarkoitus toteuttaa nämä myös kasvis- ja makealla täytteellä, mutta flunssa vei lopulta voimat niin pahasti että...

Syyskauden lasagne meidän tapaan

...tulevaan, en aio edes lopettaa ihan heti. Kokeillaan tähän alkuun vähän ruokajuttuja, eli reseptien merkeissä mennään. En ole mikään keittiöammattilainen, enkä ollut varsin innostunut yläkoulussa saadusta kotitalousopetuksestakaan. Lapsena saatoin ehkä...

Sitruunapasta Aromipajan tapaan

... Sitruunapastan Aromipajan tapaan kruunaa hienostunut sahramin maku. Kaiken lisäksi pasta on äärettömän helppo ja nopea valmistaa. Sitruunapasta Aromipajan tapaan(2-4 hlölle) 500 g tuorepastaa 50 g pala...

Chimichurri-tomaatteja sekä grillattua maminhaa Frank Ostinin tapaan

...pinta valeluliemellä ja ripottele päälle rub-seosta. Grillaa taas seitsemän minuutin ajan ja toista valelu ja maustaminen. Jatka samaan tapaan, kunnes lihan sisälämpötila on 49 astetta. Tähän menee miedolla lämmöllä grillatessa...

Juustomakarooni ”Mac ’n Cheese” T*mun tapaan

...🙂 Mac ’n Cheese T*mun tapaan N. litra napakaksi keitettyä pastaa (pastasta riippuen 6 – 8 dl raakana) 3,5 dl kermaa n. 7 dl raastettua kovaa juustoa (esim. emmental, n....