Salaatinkastikekimara eli tämän kesän suosikit. Kerro omasi!

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: etikkareseptitsalaatinkastikesalaattiVinegrettiJulkaistu seuraavalla sivustolla

Salaatit ovat ihania. Niihin voi tunkea mitä tahansa, niitä voi syödä lämpimänä tai kylmänä tai sekaisin. Salaatti voi olla kevyt suupala tai tuhti ateria. Vaan mikä tekee yhteen heitetystä aineksista herkullisen kokonaisuuden

Salaatinkastike tietysti. Ajatelkaapa nyt vaikka cesar-salaattia. Vihreää romainea, parmesaania, krutonkeja – ja sitten SE kastike....vaihtaa sinapin teelusikan ruokalusikaksi. Perusvinegretti: 2rkl punaviinietikkaa1tl Dijonin sinappia4rkl oliiviöljyäripaus suolaa ja pippuria Vinegretin ihanuus on myös sen joustavuudessa. Vaihtamalla sinapin toiseen, etikan sitruunaan ja öljyn vaikka viinirypäleensiemenöljyksi, saa taas ihan...

Läheiset reseptit

Salaatinkastikekimara eli tämän kesän suosikit. Kerro omasi!

...juustojen päälle tuota kelpaa lorotella. Mokosta mukaan tarttui puolestaan passio-viinietikka, jonka kirpeä hedelmäisyys yhdistyy mainiosti kanaan tai lihaan eli erityisesti tätä käytämme lämpimien salaattien mausteena. Kesän savuisten grilliherkkujen seuraan tämä...

Ravintolapäivä 17.8.2014

...suklaakakkua, sitruuna-mascarpone-, toffee- ja maapähkinäjäätelöä sekä suklaakeksejä ja itselläni oli sekalainen seurakunta erilaisia leivonnaisia, joita kaikkia yhdisti terveellisyys eli ne olivat joko vegaanisia, raakaruokaa, gluteenittomia tai kaikkia vähän sekaisin. Heti...

Operaatio Intia: Goalta Gujaratiin

... Intian keittiö ja kulinaarinen kaaosMurgh makhani eli voikana l. butter chicken Kheema kofta l. lammaslihapullat cashewkastikkeessa Goalainen possuvindaloo Goalainen mustasilmäpapucurry Chana Dal Sitruunapilahvi Raita Intialaisia iltaostoksilla. ...

Kuinka saisin rikki kookospähkinän.. eli flunssa- ja satokauden suosikit

... Flunssakausi ehti tännekin, onneksi ei toistaiseksi kovin pahana.Eilen ja tänään meillä oli mummu yökylässä ja sen ansiosta ehdin toteuttaa suunnittelemani satokausipostauksen reseptikokeiluosuuden.Eli asiaan! Kuinka monella alkoi...

Leivo leikiten - banaanileipä eli banaanikakku eli banana bread

...australialaista alkuperää, joten desilitrat on muutettu kupeista muuntokertoimella 1 cup = 2,5 dl. Banaanikakku eli banana bread 2 munaa125 g voita sulatettuna4 rkl maustamatonta jogurttia (ihan sama mitä jogurttia, itse...

Macaronsien ABC

...grammaa hienoa sokeria. Hienon sokerin määrä vaihtelee tuosta mun määrästä plus miinus kymmenen, eli en usko sen olevan niin justiinsa. Jos sulla siis sattuu olemaan sokrupussin pohjalla 20 grammaa sokeria,...

Lohikäärmerulla -sushi goes vege

...sitkeästi pitänyt pintansa, vaikka viimeaiokina onkin jo puhuttu, että sushi ei ole enää se juttu vaan esimerkiksi havajilainen poke, eli tietyllä tavalla marinoitu kala lisukkeineen, olisi seuraava innostuksen kohde. Toistaiseksi...

Dippi eli salsa tortillasipseille eli nachoille

Me syödään aina X-tran tortillasipesejä. Ne on meistä parhaita (ja halpoja). Keväällä 2012 päätin kokeilla tehdä itse dippiä tortillasipseille. Olin saanut kotiin jotain Lidlin hyvää...

Maailman paras leipä eli kattilaleipä eli no-knead-bread

...rauhassa kohota, vaikka tekisi mieli jo ryhtyä leipomaan :)) Taikina: 8 dl vehnäjauhoja2 tl suolaa1/4 tl kuivahiivaa4 dl kylmää vettä  Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi...

"Milanolainen risotto" eli Sahramirisotto....."kaiketon", maukas risotto, joka maistuu muunneltuna seuraavanakin päivänä lisäkkeenä tai mukavana pikkusyötävänä

... Milanolainen risotto (”risòtt giald” kuten vanhat milanolaiset sitä Milanon murteella kutsuvat) eli Sahramirisotto ei varmaan esittelyjä kaipaa…se on varmaa yksi tunnetuimista italilaisen keittiön antimista ja se tarjoillaan...

Mansikkakakku

...onnistuvan joka kerta erinomaisesti, riippumatta munien koosta. Kulhoon rikotut huoneenlämpöiset munat punnitaan digitaalivaa’alla ja lukema kerrotaan 0,7:llä. Tuo lukema on sokerin ja jauhojen määrä. Eli sekä sokeria että jauhoja laitetaan...

Tärähtänyt kynsien laittoon + pieni kynsiharrastajan sanakirja

...värin saamiseksi ja lakkauksen voi pyyhkiä veteen kostutetulla paperilla ennen kuivamista. Maalaukset vaativat päälleen päällyslakan. Aksenttimanikyyri =  Lakkaus, jossa yhdestä kynnestä tehdään erilainen kuin muista kynsistä, eli tätä kynttä nimensä mukaisesti...

Makumatka Kiinaan Osa 2: Sichuan

...valtaan Sichuanilaisen keittiön ja kirjoitan ehkä vähän aiheen vierestäkin. Ja tässäkin on kestänyt aikaa, sillä kesäni vei toinen elämäni suurista rakkauksista, eli teatteri ja pääosa Kekkosena Korpilahden teatterissa. Kesäkuussa ei...

Sitruuna-valkosuklaakreemillä täytetty pehmeä piparakku eli tervetuloa 2015!

...kerralla…) ja siitä sitten saatiin päähänpisto pistää uuden vuoden bileiden kutsu vähän isommalle joukolle.Tässä postauksessa ei ole muuta, kuin tarjolla ollut kakku eli sitruuna-valkosuklaakreemillä täytetty pehmeä piparkakku. Vielä viimeinen jouluinen...

Kun hätä ei ole tämän näköinen

...tajusinkin eli ei mitään! Ei ole kauaakaan, kun jonkun kanssa pohdittiin mitä ”Nyt hippulat vinkumaan!”- ilmaus merkitsee tai lähinnä ne ”hippulat”. Joo, mutta se siitä.) Kuinka lahopäinen täytyy taas ihmisen...

Lettuja, hampurilaisia ja kesän kolme muuta parasta

...Italian valttikortteja eli pitkälle syksyyn jatkuvaa kesää, aikaisia kevätpäiviä ja milloin tahansa vuoden aikana mahdollisia yllätyslämpöjä, ei joskus ole edes lunta eikä kesälämpöjä. Viime talvi oli karmea esimerkki tästä. Toivottavasti...

Kaikki aina tasapuolisesti eli lasten kanssa leipomassa ja mitä pieleen menosta opittiin

...niin, että keskimmäinen selasi tuota samaa Kinuskikissan helpot suosikit kirjaa ja valitsi kokeiltavaksi reseptiksi noin 7 herkkua, joista sitten pienen pohdinnan jälkeen ensimmäiseksi pääsi työn alle Daim-kakku. Koska Kinuskikissan reseptit...

Lihavartaat ja turkkilainen Gözleme, eli feta-pinaatti focaccia

...kananmuna 1,5 tl tuoretta rosmariinia 2 tl tuoretta timjamia 1 rkl tuoretta persiljaa 1 tl savupaprikajauhetta 1 tl chilijauhetta 1 tl suolaa 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa 1/4 tl kanelia...

Bulgurpullat tahinilla eli batırık köfte

... Pari viikkoa sitten blogissa oli linssipullien ohje. Tämä bulgurpullien ohje on samantyylinen mutta tärkein raaka-aine on bulgur ja makunsa pullat saavat tahinista eli seesamitahnasta, joka on...

Victoria sandwich eli Victoria sponge-kakku ja Afternoon Tea

...pitää kakun kerroksen kauniina ja maistuu kepeän hyvältä vadelmahillon kanssa toisin kuin voikreemi. Victoria sandwich eli Victoria sponge on just sopiva kakku kesän juhliin, kun tuoreet marjatkin kypsyvät kovaa vauhtia....

Valkoinen pitsa eli flammküchen

...ettei täytteitä ole mitenkään kamalasti. Ja kuten lauantaina opin kantapään kautta, flammküchenin pohjan kuuluu olla ohut, eli taikinaa ei paljon kohotella. Flammküchen onmielestäni parhaimmillaan iltapalana ja se suorastaan vaatii seurakseen...

Katuruokaa taiwanilaisittain: kalpeat kaunottaret eli gua baot

...joukkoon juuri tällä gua bao-reseptilläni. Taiwanilaista höyrytettyä hampurilaista maustoi kehittelemäni pikakimchi, eli puolessa tunnissa hapatettu kiinankaali. Olen jo kerran aiemmin tehnyt gua baoita, tekniikkavinkkejä löytyy postauksesta täältä. Valmistus on aika helppoa, possunkylki hautuu...

Lihapiirakat eli keitinpiirakat isoäidin tapaan

... Viime aikoina on paljon kirjoitettu blogeissa levylihapiirakasta. Mutta Bengt on oikeiden lihapiirakoiden eli öljyssä keitettyjen lihiksien, vanhalta nimeltään keitinpiirakoiden, ystävä. Täytyi oikein kaivaa vanha 70-luvun keittokirja...

KASVISRUOKAA KOKO PERHEELLE: ELI NEUVOJA NIRSOJEN RUOKINTAAN

...koska kuka nyt ei tykkää letuista. Ja suolaisena versiona ne käyvät hyvin päivällisestäkin. Kun sekaan ujuttaa vielä reilun annoksen salaista ainesosaa eli auringonkukansiemeniä, voidaan jo puhua oikeasti ravitsevasta ruoasta. Tähän...

ARANCINIT ELI ITALIALAISET RISOTTOPALLEROT

... Jos risottoa jäi yli ja mietit mitä siitä tehdä, niin kokeilepa alun perin Sisiliasta kotoisin olevia riisipalloja, eli arancineja. Nämä öljyssä kysennettävät herkkupalleroiset voivat kätkeä sisäänsä...

Bread Pakora

...upporasvassa paistettuna, ja mahdollisesti vielä tärkkelyslisänä perunatäytteellä varustettuna. Onhan nämä herkullisia, mutta itse syön mieluummin leivän leipänä tai vaikkapa french toastia eli kansainvälistä versiota köyhistä ritareista (onko teille tuttu?). Perinteisesti...

Punaherukka-kinuskipiirakka eli punoffee

...liki samanlainen kuin aiempi ohje. Koska aina pitää muokata jotain, lisäsin tällä kertaa pohjamurun joukkoon koemielessä hieman kardemummaa sekä vaihdoin kuohukerman vispikermaan. Pohjan osalta tein toisenkin muutoksen, eli painelin sen...

Espanjalaiset munkkitangot eli churrot viljattomasti

...hienosti ilman mitään erillisiä sidosaineita. Halutessasi voit lisätä taikinaan hieman psylliumia. Munkkitangot eli churrot viljattomasti   Tarvitset: 2 ½ dl vettä100 g voita (maidottomiin kasvimargariinia)1 tl kärjellinen suolaa1 rkl karppisokeria...

Xīnnián kuàilè eli hyvää uutta vuotta! :)

...vain :D), niangao eli puuroriisistä, sokerista, kiinalaisista taateleista, lootuksenlehdistä sekä kastanjoista valmistetut riisikakut, yhdessäoloa symboloivat tangyuanit eli ”tahmariisistä” tehdyt makeat riisipallerot, tavallista pidemmät longevity noodles sekä appelsiinit, pomelot ja tangeriinit,...

Taivaallista! - Croissants aux amandes eli mantelicroissantit

... Uusi vuosi alkoi hyvin ja herkullisesti. Veljeni perhe oli meillä yökylässä, ja aamulla brunssipöytä notkui yhdessä valmistamistamme herkuista. Minä vastasin croissants aux amandesien eli mantelicroissantitien valmistamisesta....