Pähkinäinen siemennäkkäri

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: juustotleipänopeat ja helpotPähkinäreseptitruokasiemenetJulkaistu seuraavalla sivustolla

Siemenistä ja pähkinöistä valmistettu näkkäri on aivan hurjan hyvää! Kun tätä tekee pellillisen, ei mene kauaa, että näkkäriä ei enää ole. Ainesmääriä voi jokainen näkkärintekijä muunnella omaan suuhun sopivaksi. Pari kertaa olen tehnyt tätä näkkäriä nyt niin, että kaikkia aineksia tulee 0,5 desiä ja omaan makuun tämä on oikein…
...dl rouhittuja cashew-pähkinöitä (tai jotain muita pähkinöitä)2 dl kiehuvaa vettä0,5 dl öljyä (oliiviöljyä + seesamiöljyä) 1 tl suolaa valmiin näkkärin päälle Sekoita siemenet ja rouhitut pähkinät. Lisää kiehuva vesi ja...

Läheiset reseptit

Pähkinäinen siemennäkkäri

Siemenistä ja pähkinöistä valmistettu näkkäri on aivan hurjan hyvää! Kun tätä tekee pellillisen, ei mene kauaa, että näkkäriä ei enää ole. Ainesmääriä voi jokainen näkkärintekijä...

MIELEKKÄÄT EVÄÄT: PÄHKINÄINEN MARJAPAISTOS

Jo useamman ruokakirjan kirjoittanut ja pari blogiakin (viimeimpänä Mieliruoka.fi) pystyttänyt supernainen Outi Rinne on ottanut uusimmassa teoksessaan Mielekkäät eväät: Ruokaa hyvälle mielelle* hieman erilaisen lähestymistavan ruokakirjailuun....

Pähkinäinen tofu-parsakaalisalaatti

Kevään tullessa tekee mieli syödä enemmän kasvispainotteisesti ja keventää ruokavaliota talven jäljiltä. Potluck by one- blogin pähkinäinen tofu-parsakaalisalaatti pääsi testiin heti seuraavana päivänä, kun reseptin...

Pähkinäinen raparperipaistos

Tänä keväänä raparperia sai odottaa pitkään, sen verran myöhässä vuoden kierto on muutamaan aikaisempaa verrattuna. Kauden ensimmäinen raparperileivonnainen oli helpompaakin helpompi raparperipaistos, tai crumble kuten...

Tuoremakkaraa: pähkinäinen kalkkunamakkara

Jouluinen kalkkunamakkara saa mehevyyttä ja makua pähkinärouheesta, juustosta ja chilistä. Sen tekeminen on yllättävän helppoa, kun tietää makkarantekemisen niksit. Kävin opettelemassa makkarantekoa Marttojen joulumakkarakurssilla. Nyt...

Pähkinäinen viikuna-marenkikääretorttu

Pähkinöiden ja viikunoiden ansiosta tämä marenkikääretorttu on melkoisen jouluinen. Meillä on kyllä vielä kaikki joulukoristeet paikoillaan, joululaulujakin kuunnellaan ja kattaukset ovat jouluisia. Tämä kääretorttu on...

Pähkinäinen kahvikakku

Pidän pähkinöistä ihan sinällään ja myös leivonnassa. ”Pullahiiren makeat kakut” kirjassa on tällainen pähkinäinen kahvikakku – resepti ja päätin testata sitä, kun hasselpähkinöitäkin löytyi kaapista....

Pähkinäinen bataattisosekeitto

Yhteistyössä: Exotic Snacks Mä aina välillä teen ihan jäätävän annoksen jotakin ruokaa, josta sitten suurimman osan heitän pakkaseen. Oikeesti, kuinka ihanaa onkaan pitkän päivän jälkeen nopeasti...

Pähkinäinen mustikka-juustokakkubrownie

Tuoreita tai vähän vähemmänkin tuoreita mustikoita on kiva upottaa kakkuun. Tässä mehevä leivonnais-hybridi, joka sopii hienompaankin tilaisuuteen. Maku on täyteläinen, mutta mustikat raikastavat sitä mukavasti....

Pähkinäinen camembert-piiras

Tässäpä yksi oiva ehdokas joulunajan iltapalaksi tai vaikkapa uudenvuodenaaton kekkereihin. Kun näin tämän ohjeen uusimmassa Glorian ruoka & viini -lehdessä, tiesin heti, että tätä täytyy...

Pähkinäinen mustakaali-pinaatti-pasta

Eilen ennen kauppaan lähtöä olin valinnut reseptin ja toin kaupasta jotain muuta. Silmiin ei sattunut lehtikaalia. Ostin mustakaalia, joka oli uusi tuttavuus. Kaali kuin kaali,...

Pähkinäinen suklaamaustekakku

Jouluiseen kahvipöytäämme löysi tiensä tämä tumma pähkinäkakku. Jouluna on aina perinteenä tehdä jonkinlainen maustekakku ja mielestäni ne sopivat oikein hyvin jouluun. Tätä kakkua kehuttiin kovasti ja...

Pähkinäinen taatelileipä

Pähkinätaatelileipä, taatelipähkinäleipä, piimälimppu, jogurttilimppu, hävikistä herkuksi leipä. Aina kun lämmittää leivinuunia, pitää miettiä, mitä kaikkea siellä voisi samalla kypsentää. Turkkilaisen pizzan ja muiden pikkupizzojen jälkeen...

Helppo pähkinäinen voipasta

Arki-illasta juhlaa tällä pähkinäisellä pastalla, joka valmistuu näppärästi neljästä aineosasta. Alkuperäinen resepti ja innostuksen lähde löytyy Framed cooks-blogista. Ruskistetun voin pähkinäinen aromi maustaa nopeasti pastan ja purutuntumaa antavat...

Pähkinäinen marjapaistos

Julkaistu seuraavalla...

Pähkinäinen vihersalaatti - simppeliä, hienostunutta ja hyvää!

Mä aloitan eilisten vierastarjottavien purkamisen helpoimmasta päästä eli yksinkertaisesta vihersalaatista, joka onnistui täydellisesti eli se oli SUPERHYVÄÄ, kaikki kuusi tykkäsimme kovasti. Yksinkertainen ulkonäkö petti pahasti,...

Lohi-piparjuurirulla, punajuuricarpaccio ja pähkinäinen manchego-juusto (Yhdeksäs luukku)

Nyt on yhdeksännen luukun aika ja sieltä paljastuukin herkullinen alkuruoka; Lohi-piparjuurirulla, punajuuricarpaccio ja pähkinäinen manchego-juusto. Itse valmistin tämän alkuruoan jo itsenäisyyspäivänä, mutta tämä sopii myös erittäin...

Juureen leivottu pähkinäinen sekaleipä – Sourdough Bread with Walnuts

”Hapanjuuri tuo leipään miellyttävää happamuutta ja parantaa sen säilyvyyttä. Blogi on ollut pitkällä tauolla arjen kiireiden johdosta. Leipomisinto ei ole kuitenkaan laantunut, päinvastoin, ja kesällä kiireen...

Liittykää kerhoon | Pähkinäinen tofu-parsakaalisalaatti

Kun olin pieni, minä ja muutama serkkuni kuuluimme Parsakaalikerhoon. Parsakaalikerhoon pääsyyn oli yksi tiukka kriteeri – ei saanut olla ärsyttävä pikkusisarus. Vaikka nimi saattaisi antaa...

pähkinäinen kakkupohja (kelpaa sellaisenaankin!)

Olen kerran pienempänä tehnyt täytekakun vahingossa kuivakakkupohjaan. Kaikki ihmettelivät ja kummastelivat kuinka olenkaan saanut niin hyvän ja mehevän kakun aikaan, ja totesin laittaneeni kaikkea mitä...

Gluteiinittomat burgerit ja pähkinäinen raakasuklaajäätelö

Kesä on virallisesti alkanut, ja ruokailu saa olla (ainakin välillä) sen mukaista.Vaikka ruokavaliossani ei olekaan gluteenille tilaa, voin silti nauttia herkullista burgeria.Sain gluteiinittoman burgerisämpylän ohjeen...

Siemennäkkäri

Siemennäkkärin ohjeita on vaikka kuinka paljon. Joka kerta ei tarvitse tehdä samanlaista, vaan tätä voi soveltaa vaikka kuinka paljon. Minä jauhoin auringonkukansiemenet, koska vajaavaisessa ruoansulatuskanavassani...

Siemennäkkäri - Herkkua!

Eräänä iltana oli pakko alkaa testaamaan siemennäkkärin tekoa, koska meidän perheessä tykätään sekä näkkileivästä että siemenistä/pähkinöistä. Ohje löytyin jälleen jostakin lehdestä, tosin lehden nimeä ja...

Rapea siemennäkkäri

Päätin tuotekehittää siemennäkkärireseptiä ja vihdoin sain onnistumaan version, joka oikeasti pysyy kasassa ollen samalla rapea ja hyvänmakuinen. Idea tähän näkkäriin tuli Ruotsista ostamastani VHH siemennäkkäristä, jossa...

Gluteeniton siemennäkkäri

Hei kaikki gluteenittoman ruokavalion syövereissä olevat ihmiset! Tässä teille uusi addiktoiva herkku! Itse olen suorastaan rakastunut tähän ohjeeseen. Tämä resepti sopii nimensä mukaan käytettäväksi näkkärinä,...

Parempi siemennäkkäri

Aina voi kehittää jo olemassa olevaa reseptiä, joten päätin ottaa käsittelyyn jo hyväksi koetun siemennäkkäriohjeeni. Mitään valtavaa mullistusta ei reseptiin ole tullut, mutta valmistustavan pieni...

Herkuin siemennäkkäri

Laiska sunnuntai kului Tour de Skin päätösetappia katsellessa. On ne norjalaiset vaan kovia ja ylivoimaisia. Suomalaisnaiset selvisivät urakastaan kunnialla.Tämän päivän suurin saavutus oli ehdottomasti liesituulettimen...

Kaura-siemennäkkäri

Näitä siemennäkkäriohjeita on ruokablogit pullollaan ja minullakin jo ennestään joku. Mutta tämän vielä jaan koska tässä on oikeasti yksi oikotie onneen😊 käytin tähän ohjeeseen Risenta...

Siemennäkkäri

Lainasin ihanaisen Empin pääkoppaa taas ja sain tällaisen reseptin mukaani, jonka sitten sovelsin oman valikoiman mukaan 🙂Hyvä karppaajalle (?) sekä vehnättömään ruokavalioon! 🙂 SIEMENNÄKKÄRI 2dl...

Siemennäkkäri, jonka tekee alle puolessa tunnissa

Olen jo pitkään kaipaillut nopeasti valmistuvaa siemenleipäreseptiä, jonka pyöräyttäisi hetkessä rankan työpäivänkin jälkeen. Arki-iltaisin kun ei aika tunnu riittävän ihan kaikkeen mitä haluaisi, niin jopa...