Ellen Svinhufvud kakku

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: MarengitreseptitTäytekakutJulkaistu seuraavalla sivustolla

Heippa!Tälläinen klassikko tuli tehtyä tyttären synttäreille. Saatiin sukulaisten kanssa tutustua uuteen leivonnaiseen 🙂 Innostuin kakusta, kun näin sen Hannan Unelmaa leipomassa-blogissa. En tehnyt kakkua hänen ohjeella jota oli muokattu vaan etsin perusohjeen netistä. Ohje löytyi Maku.fi-sivuilta. Ensi kerralla kyllä teen pohjan niinkuin Hanna teki, enkä…
...ja kuorrutus:3/4 dl sokeria1 ½ dl kahvijuomaa (1½dl vettä + 1rkl pikakahvia)1 ½ dl kahvikermaa (vispikermaa)300 g voita100 g mantelijauhettaPinnalle:80 g mantelilastuja½ dl tomusokeriaKuumenna uuni 125-asteeseen. Vaahdota valkuaiset ja sokeri...

Läheiset reseptit

Ellen Svinhufvud kakku

...kakun reunoille. Siivilöi päälle tomusokeria (unohdin tämän…).Säilytä Ellen Svinhufvudin kakku jääkaapissa tarjoiluun asti. Seuraava teksti kopioitu Billnäsin ruukin sivuilta:Kakun historiaaEllen Svinhufvud oli Suomen tasavallan kolmannen presidentin, Pehr Evind Svinhufvudin vaimo....

Entremet-kakku ja erilaisia peilikiilteitä

...entremet-kakku. Eli entremet-kakuissa on yleensä useita eri kerroksia ja erilaisia tekstuureja. Päällä on monesti joko glaze tai sitten kakku on suklaamaalattu. Tein tälläisen mallikakun, mutta täytekerroksethan voivat olla mitä halutaan....

ELLEN SVINHUFVUDIN KAKKU

...on nimetty Suomen kolmannen presidentin vaimon mukaan. Presidentin puoliso Ellen Svinhufvud piti paljon erään konditorian mantelimarenkikakusta ja sen johdosta kakku nimettiin hänen mukaan. Kakussa on siis useampi kerros rapeaa marenkipohjaa ja...

Tonnikalavoileipäkakku

...täytteestä 3 dl erilleen ja levitä loput leipien päälle tasaisesti. Laita erilleen otettu täyte jääkaappiin kuorrutusta varten. Rullaa kakku kuten kääretorttu. Puristele samalla varovasti. Kiedo tuorekelmut rullan ympäri. Paketoi vielä...

Kummitytön 2 vuotis kakku vadelmasuklaalla ja marjamoussella

... Viime viikonloppuna rakas kummityttöni täytti kaksi vuotta. Sankarittaren kunniaksi sain kunnian tehdä hänelle syntymäpäiväkakun. Sain toteutukseen aikalailla vapaat kädet, ainoana toiveena oli ettei kakku olisi perinteinen...

Dr Oetker - Aina on aihetta leipoa kakku (Vintage- kakku)

...osaan. Aloita täyttämällä ja kostuttamalla isompi kakku (Maito on hyvä kostuke). Täytä vuorotellen kahdella eri täytteellä. Sivele vaaleampaa täytettä lopuksi kakun ympärille. Valmista sokerimassasta ohut levy ja aseta se kakun...

Brita Kakku

...Lisää lopuksi keltuaiset hyvin sekoittaen. Voitele leivinpaperi pienellä määrällä voita, ettei kakku tartu kiinni. Levitä taikina neliöksi.Vatkaa valkuiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri joukkoon vähitellen.Vatkaa kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää....

Kolmen suklaan kakku

...tuorejuusto vatkaimella, lisää sokeri joukkoon. Lisää munat yksitellen. Lisää lopuksi jäähtynyt suklaa kevyesti nostellen joukkoon. Ota kakku jääkaapista ja kaada seos varovasti edellisen kerroksen päälle ja levitä lastalla tasaiseksi. Laita...

Appelsiini-Tahini-Pistaasi -kakku

... Tämä Tahini -kakku on aivan ihana uusi tuttavuus. Paahdetut pistaasit ja sesaminsiemenet sekä hunaja-appelsiininkukkasiirappi kruunaavaat makuelämyksen aivan ihastuttavaksi. Ilman niitä kakku on hyvin tavanomaisen oloinen, joten...

Sitruuna-Lakritsikakku

...kun Janne sai tätä kakkua kerran niin nykyään ei mikään muu kelpaa! 😀 Jannen mielestä aina kun leivotaan, voitaisiin leipoa sitruuna-lakritsikakkua. Ihan halpahan tämä kakku ei ole, joten ei sitä...

Victoria sandwich eli Victoria sponge-kakku ja Afternoon Tea

... Victoria sandwich eli Victoria sponge cake on hyvin perinteinen kello viiden teen makea kakku, jota on herkuteltu jo 1800-luvulla briteissä. Victorian sandwich oli erityisesti Queen Victorian suosiossa...

Miffy a cute little bunny! - mansikkainen Miffy-kakku 3-vuotiaalle

...kakusta tuli paremminkin hempeän vaaleanpunainen ja vasta kolmas kakku onnistui. Synttäripäivä oli tänään ja ajattelin valmistautua hyvin tehden pohjan jo maanantaina. Pohjaa tehdessä olin todella väsyksissä ja ajatuksissani kaadoin taikinan aivan...

Anteeksipyyntökakku eli kolmen suklaan kakku

...masunympäryksessä ei liika hyvittely vielä näy. 🙂 Tämä kakku on kuitenkin leivottu puhtaasti sen vuoksi, että olin käyttäytynyt rasittavasti. Ja niin oli miehenikin. Emme oikeastaan riidelleet mistään tärkeästä. Sitä suuremmalla...

Kakku ilman paistamista (No-bake cake)

... Kuopus sai ensimmaisen kaden sormien verran vuosia tayteen. Sita juhlistamaan taytyi tottakai askarrella kakku. Tai oikeastaan kaksi, mutta tama sai kunniakseen olla kynttilakakku 🙂 | Tunisiassa...

Hämähäkki-kakku

...säikähtää)* lisää jauhoseos munasokerivaahtoon varovasti käännellen,lisää lopuksi vielä ripaus suolaa ja vanilja-aromi* kaada taikina kakkuvuokaan (n.24cm) ja paista 175 asteessa n. 1 tunti uunista riippuen, kakun kypsyys kannattaa tarkistaa tikulla* kakusta...

Palomies Sami-kakku ja Hello Kitty-kakku

...luvattua ”kakkumaalaus”-kakut lapsille, niin ei auttanut enää perua. Tässä siis Rasmuksen Palomies Sami-kakku, jossa täytteenä kondensoidusta maidosta ja kermavaahdosta tehty toffeevaahto sekä appelsiinimarmeladia ja mango-mandariinisosetta. Tässä Minjan Hello Kitty-kakku, jossa...

Da-Capo-kakku

... Jos karkista tehdään kakku, siitä ei voi tulla muuta kuin hyvää. Da-Capoista tehdyn kakun on siis pakko olla superia!Jos kaapissasi lojuu ylimääräisiä Da-Capoja.. sinun on syytä...

World of Warcraft-kakku

...rauhassa yläkerrassa kirjoitella blogia. Kakku on melko tuhti, koska pohja on melko kiinteä, mutta mehevä ja välissä on vanilijatuorejuustotäytettä. Kakkupojan ja täytteen ohjeet ovat huippuleipuri Mich Turnerin kirjasta Cake Masterclass....

Ryhmä Hau-kakku

...oli minulle aivan vieras lastensarja, joten kakun suunnittelu alkoi tietokoneen äärestä. Google sivisti minua sen verran, että itse kakku oli helppo toteuttaa. Jälleen kerran, lasten kakkuja on niin hauska leipoa...

Batman kakku

... Pitkästä aikaa tuli pyyntö tehdä kermalla pursotettavaa kakku ja yhdistää siihen batman figuuri. Mietintää vähän ja sitten syntyi tällainen kakku. Kakku pitää sisällään Vadelma -ja sitruunamousset....

Frankfurtin kranssi

... Frankfurtin kakku on kotoisin Saksan Frankfurtista. Se on perinteinen saksalainen kakku. Kakku on täytetty voikreemillä sekä kirsikkahillolla ja päällystetty krokantilla. Ihan huippuhyvää ja yksi ehdottomista suosikeistani!...

Ryhmä Hau-kakku

...oli minulle aivan vieras lastensarja, joten kakun suunnittelu alkoi tietokoneen äärestä. Google sivisti minua sen verran, että itse kakku oli helppo toteuttaa. Jälleen kerran, lasten kakkuja on niin hauska leipoa...

Ravintolapäivä: Rocky Road-kakku

...oli todella hyvää! Kaikista kakkukahvilamme kakuista tehtiin koekakut, ja tämä(kin) kakku sai makuraadilta vuolaita ylistyssanoja. Rocky road-kakku oli sekä lasten että aikuisten suosikki! Pohjana käytin Sikke Sumarin suklaakakkua, ja tein...

Amerikanlippu- kakku

...kakku piti saada aikaseksi! Tyytyväinen olin kyllä taas tulokseen! Kakun raitoja ja tähtiä piti tarkasti laskea moneen otteeseen ja yrittää saada mahollisimman symmetrinen kakku. Pohjana käytin levykakkupohjaa ja täytteiden ohjeet...

Divin-kakku - juhlapöydän ranskalainen hurmaaja

...mukaan jumalainen kakku kätkee sisäänsä mantelikakkua, tuoreita vadelmia, nougat moussea ja vadelmahyytelöä. Kakku tarjoillaan vadelma coulisin kera. Ranskalaiseen tyyliin ei ihan simppeli valmistaa, mutta vaivan arvoinen herkku. Koska asun täällä...

Aivan ihana valkosuklaa-marjajuustokakku

...  Nyt nasahti kerrasta napakymppi! Tämä kakku osui siis niin täydellisesti meikäläisen makunystyröihin, että harvoin ihastun näin kovasti… Tai no hyvä on, myönnettäköön, yksi virhe kakusta löytyy, nimittäin...

Omena-Inkivääri kakku

...mikäli lopputulos olisi ollut.. No kamala. Mutta sepä ei ollutkaan, vaan kakku onnistui yli kaikkien odotusten!Idea tähän lähti siitä, kun mietin mitä voisin tehdä pihan kirpeistä pikkuomenista. Sitten vaan mietin mikä maistuisi...

Porkkanajuustokakku

...ja sitten juustokakku joka ei koskaan petä. Juustokakku sinällään on monesti todella tuhti setti, ja kaipaa kaveriksi raikkaita marjoja tai muuta sellaista, tässä yhdistelmässä jotenkin palaset loksahtelee paikoilleen, ja kakku...

Suklaa-vadelmakakku sitruunakreemillä {aka paras synttärikakkuni}

... Moni kakku päältä kaunis, mutta tämä nimenomainen syntymäpäiväni juhlistusta varten leivottu yksilö näytti aluksi aivan kauhistuksen hävitykseltä. Seuralainen oli lievästi sanoen hilpeä, kun kannoin pöytään sitruunaisessa cashew-kookoskermassa...

Täydellinen Red Velvet kakku !

...tosissani halusin päästä testaamaan. Kyseinen leipomus oli Red Velvet kakku valkosuklaavoikreemillä kuorrutettuna. Mmmm, nam! Nyt ajattelin jakaa tämän minun mielestäni täydellisen ohjeen teidän kanssanne:    Red Velvet  113 g voita340...