Kylmähoitoa kuumaan kesään | Aikuisten mehujää

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: jälkiruuatJuomatreseptitruokasponsoroituJulkaistu seuraavalla sivustolla


Kuumaan kesään kuuluvat tietysti kylmät ja kuplivat juomat. Itse olen siitä kranttua sorttia, etten tykkää kuplista limsoissa, mutta siideriin ja kuohuviiniin ne sopivat vallan mainiosti.
Yksi tämän kesän mielenkiintoisimmista kuplajuomauutuuksista on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Skumppa sparkling red -juoma, joka yhdistää hauskalla tavalla siiderin ja punaviinin. Lopputulos muistuttaa…
Läheiset reseptit

Kylmähoitoa kuumaan kesään | Aikuisten mehujää

... Kuumaan kesään kuuluvat tietysti kylmät ja kuplivat juomat. Itse olen siitä kranttua sorttia, etten tykkää kuplista limsoissa, mutta siideriin ja kuohuviiniin ne sopivat vallan mainiosti. Yksi...

Väritin itseni flowhun - aikuisten värityskirjat

...kampaajalle ja muistaa mennä sinne… You name it.  Siksipä päätin antaa mahdollisuuden aikuisten värityskirjoille. Olen kuullut että ihmiset ympäri maailman ovat niihin hurahtaneet, ja Suomessakin kuulemma monesta kirjakaupasta kaikki myytiin...

Aikuisten Halloween-herkku

...kanssa. Pilko veitsellä suklaa karkeaksi rouheeksi. Koristele annokset suklaarouheella, vadelmilla ja tomusokerilla. Tarjoa heti! With ♥ from beach house kitchen The post Aikuisten Halloween-herkku appeared first on beach house kitchen....

Tribute to Holy Diver – eli mehujää aikuiseen makuun

Holy Diver on klassikkoaseman saavuttanut cocktail 2000-luvun alkuvuosilta, jolloin Helsingin cocktailbaari-skene alkoi toden teolla kukoistaa.  Drinkki maistuu aivan takavuosien suosikkimehujäältä, Päärynä-Lipsiltä. Holy Diver on tiettävästi...

Hellepäivän mehujää K-18

Jo vuosi sitten mökiltä siirrettiin kotiin autotalliin, turhien tavaroiden saattohoitolaan, mehujäämuotit. Tarpeettomia kun olivat. Sinne ne sitten vähän niin kuin unohtuivat, kuten melkoisen  moni muukin...

Paluu viime kesään

Selailin eilen ilallla postauksia viime heinä-elokuun ajalta ja voi kuinka ihanan vihreätä ja värikästä silloin olikaan.Ensimmäinen kuva on otettu viime vuoden jääkiekon MM kisojen aikaan.Tänä vuonna...

Kakkuvinkki kesään: helppo, nopea ja näyttävä!

Timin ukki (eli isimiehen isäpuoli) täytti eilen vuosia ja lupasin tehdä hänelle mansikkakakun. Aika ei tällä hetkellä riitä mihinkään ihmeelliseen, joten päätin tehdä saman tyylisen...

Ruokainspiraatiota tulevaan kesään

Ruoka- tai kokkausinspiraatiota ei voi koskaan olla liikaa ja siksi kokosinkin teille liudan kuvia helpottamaan kesäsyömisten suunnittelua. Kesällä omiaan ovat mielestäni tuoreet hedelmät sekä marjat,...

Vihreyttä ja vireyttä kesään

Kesän leppeä tuuli huojuttaa puiden latvoja ja koski solisee ihanasti. Ensimmäinen hyttysenpistos on saatu nilkkaan ja pörriäiset hääräävät kukkakaupassa. Ihmiset laittavat pihojaan ja nauttivat kesän...

Kolme sokeritonta herkkua kesään

Enpä olisi vielä muutama viikko sitten uskonut, että ryhdistäytyminen on todella tapahtunut ja sokerit vähentyneet ruokavaliosta. Yllättävän kivuttomasti siitä pahimmasta koukusta sitten lopulta selvittiinkin, vaikkakaan...

10 KUVAA KESÄÄN - HUHTIKUU

Kuva tuleekin ihan ajallaan tällä kertaa ja eipä voi sanoa, että tästäkään haasteesta olisi paljon enää jäljellä! Huhtikuun kuvassa on jo niin kevät! Eikä vähintään...

10 kuvaa kesään 10/ 10

Nyt se sitten on täällä: KESÄ! Tai ainakin kesään tähtävään kymmenen kuvan kuvahaasteen mukaan nyt olemme kesässä ja on haasteen viimeisen kuvan päivä. Jos kuva...

Aikuisten karkit

Kun flunssa vaivaa, ehtii jouluksi näpertää vaikka mitä ihanaa. Jotain positiivista siis flunssassakin! Maailmassa on kourallinen makuja, jotka iskevät minun makuhermooni aivan täydellisesti – ja...

Tippaleivät

...ainekset kulhossa. Pursota kuumaan öljyyn muotin sisälle taikinaa nauhaksi ja kypsennä kauniin kullan ruskeaksi.Laita jäähtymään talouspaperin päälle ja lopuksi sirottele tomusokeria sihdin läpi pinnalle.Tippaleipiä tehdessä on hyvä olla vaikka tälläisiä...

Helmin ylioppilasjuhlat: kahvipöytä

...siivilöi seos sileäksi. Kuumenna pieni määrä sosetta kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan marjasoseeseen. Kaada liivateseos lopun marjasoseen sekaan ja sekoita. Jäähdytä. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja...

Dumle-päärynäkakku

...Sekoita (noin 5 minuuttia) lionneet liivatelehdet (muista puristaa ylimääräinen vesi pois) haarukalla huolellisesti ”vatkaten” kuumaan veteen. Anna seoksen jäähtyä hieman ennen kuin valutat sen ohuena nauhana täytteen sekaan. Muista vatkata...

Aurinkoloma Thaimaassa

...niin on, että sitä saa mitä tilaa. Sitten kun ei ole matkassa lapsia, niin varmasti mennään aikuisten hotelliin.Vaikka loman pääasiallinen tarkoitus oli vain viettää aikaa yhdessä ja rentoutua, välillä alkaa...

Herkkuja lapselle, herkkuja äidille

...uunissa noin 20 minuuttia ja käännä sitten uuni 150 asteeseen ja anna ruuan hautua ajan kanssa, vähintään tunnin. Lisää aikuisten annokseen suola vasta lautasella, soseuta halutessasi lapsen annos.Tällaista herkkua meillä...

Mustikka-mascarponemaljat

...tavallista sokeria (tai maun mukaan)2 tl sitruslikööriä aikuisten versioonpensasmustikoita Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja yhdistä siihen mascarponejuusto. Lisää sokerit ja maistele makeus itsellesi sopivaksi. Laita jälkiruokakipon pohjalle vähän pakastemustikoita ja...

Syksyn harrastukset

... Arki on pamahtanut päälle ihan täysillä. Ei kevyttä laskua, eikä pehmeää alkua, vaan tuulta päin sata lasissa. Lasten ja aikuisten harrastus päivät ovat vahvistuneet. Tiistaisin on...

Heipat vuodelle 2014 ja uuden vuoden lupaukset

...hetket kotona.  Arjen keskeltä muistuu mieleen tietenkin ne perheen yhteiset lomat.Kevättalvesta lomailtiin Saimaan kylpylässä ja Ylläksellä. Huoneiden järjestyksiäkin vaihdeltiin ja pintoja uusittiin.Työhuone muutti alakerran vierashuoneeseen. Aikuisten makkari alakerran työhuoneeseen. Ja...

Halpamatkalla Helsingissä

... Talviloma aloitettiin mukavasti aikuisten kesken Helsingissä. Kyseessä oli varsinainen halpamatka, sillä hotelliin käytettiin vanhentumassa olevat palkintopisteet ja matkatkin taitettiin edullisesti Express bussilla. Ollaan usein suosittu Scandicin...

MANSIKKA-KINUSKIKAKKU

...dl mansikkasosetta Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike sähkövatkaimella. Lisää vaahtoon sitruunarahka ja sokerit. Soseuta mansikat. Laita 1 dl mansikkasoseesta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kuumaan mansikkasoseeseen liivatelehdet ja sekoita...

Mansikka-Vaniljajuustokakku Valmistujaisiin

...joukkoon. Lisää sekaan myös mansikkasose, sokeri ja vaniljajauhe. Sulata liivatteet kuumaan mehuun. Lisää liivatteet ohuena nauhana muuhun massaan. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään. PäällysMansikoita1/2dl Mansikkakiisseliä3 liivatelehteä Laita liivatteet likoamaan...

Mustaherukka-valkosuklaakakku

...perusseos vatkaamalla kerma vaahdoksi ja sekoittamalla siihen rahka ja tuorejuusto.Valmista mustaherukkatäyte mössäämällä marjat sauvasekoittimella.Heitä sekaan marjamössö ja sokerit.Liuota 4 liivatelehteä kiehuvan kuumaan veteen.Kaada liivateseos ohuena nauhana marjamössöön, sekoita. Ota puolet perusseoksesta...

Puolukka-jäädyke

...maitotiivistepurkista etiketti ja laita avaamaton purkki kattilaan kiehumaan kuumaan veteen, anna kiehua n. 1h 30 min * kaada vesi pois kattilasta ja anna purkin hetken jäähtyä ennen avaamista* sekoittele purkin sisältö hyvin ja...

Syntymäpäiväkakku

...mansikkasurvos ja maitorahka. Purista liivatelehdistä vesi ja liota ne kuumaan veteen. Lisää lopuksi ohuena nauhana seokseen. Valkosuklaamousse 1 prk flora vispiä1 prk maustamatonta tuorejuustoa70 g sulatettua valkosuklaata60 g rouhittua valkosuklaata2...

Raparperi-Vaniljahillo

...kuori raparperit.- Pilko varret kattilaan.- Mittaa sekaan myös hillosokeri ja vaniljajauhe.- Kuumenna seos kiehuvaksi.- Keittele hilloa miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia.- Purkita kuuma hillo puhtaaseen ja kuumaan purkkiin ja sulje...

Työkalukakku

...kahvia1 iso kananmuna1/2 dl sokeria1 tl vanilliinisokeria1 1/2 dl kuohukermaakoristeeksi suklaarakeita tai raastettua suklaata 1. Pane liivatelehdet 5 minuutiksi kylmään veteen. Paloittele suklaa kattilaan kuumaan kahviin ja sekoita, kunnes se...

Suklainen tyrni-juustokakku - gluteeniton

...paineltu intiaanisokeri. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kunnes ne ovat pehmenneet. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne kuumaan tyrnimehuun. Edelleen hyvin vispaten (sähkövispilä) lisää hiukan jäähtynyt tyrnimehu-liivateseos rahka-juustoseokseen. Kääntele lopuksi varovasti...