Italialaisia makuelämyksiä Oulussa

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: KuulumisialifestyleMenot&MeiningitOuluvinkitreseptitruokaRuoka & HerkutsponsoroituTapahtumatyhteistyöJulkaistu seuraavalla sivustolla

Olin viime viikon perjantaina muutamien muiden Oululaisten bloggaajien kanssa Arinan kutsumina tutustumassa Kauppakeskus Valkean uusiin ravintoloihin. Teemana olivat Italialaiset maut, joita maistelimme niin uudistetussa Rossossa kuin kahvila Bacaro Doppiossakin, ja lopuksi piipahdimme vielä katsastamaan uudistetun Vanhan Paloaseman kesäterassin. Mulla oli vauva mukana, ja oikein hyvin sujui niinkin. Varmistin…
Läheiset reseptit

Italialaisia makuelämyksiä Oulussa

Olin viime viikon perjantaina muutamien muiden Oululaisten bloggaajien kanssa Arinan kutsumina tutustumassa Kauppakeskus Valkean uusiin ravintoloihin. Teemana olivat Italialaiset maut, joita maistelimme niin uudistetussa Rossossa...

Vihreä huone

...muistaa juoda päivän aikana.(Tällä hetkellä juon sitä sen 3 litraa päivässä, minkä tämä bikini Challenge vaatii…)Vihreä huone on ainut Oulussa oleva ekokampaamo…joka on siis kokonaan ekokampaamo. Jossain paikassa Oulussa tehdään...

Syysloman vietossa

...ovat nuoremmilla nousseet, mutta H. olisi päässyt pois jo viime kesänä, jos olisi malttanut. Minä saan odottaa vielä monta vuotta. Kävimme tavalliseen tapaan Oulussa katsomassa aitoja eläkeläisiä eli vanhempiani. Siellä...

5 päivää Budapestissa

...muualtakin. Budapestissa oli ihan yllättävän paljon italialaisia paikkoja. Seuraavana päivänä kävimme tuttavani suosittelemassa Book caféssa. Se sijaitsee Andrássy utca 38:ssa Alexandra nimisen kirjakaupan yläkerrassa. Andrássy on iso katu, joka päättyy...

Kummisedän lihapullat

...väitetään olevan juuri Kummisetä-elokuvan resepti. Pakkohan sitä oli kokeilla. Italialaisia makkaroita ei ollut saatavilla, joten tyydyimme jättämään ne pois. Lisäksi vähensimme hiukan sokerin määrää. From Christmas at Lefkada 2015 Tarvitset2...

Kesän marjoilla päällystetty ranskalainen suklaakakku

...Ranskalainen kollegani kertoi minulle Oulussa asuvasta ranskalaisesta naisesta, joka oli kokeillut kakun valmistusta ruokakauppojemme eri perussuklaamerkeillä. Lähimmäksi aitoa ja tuttua ranskalaista kakun makua oli kuulema päästy ”Pandan vaaleanpunaisella” suklaalla, jonka...

Kesäisia ajatuksia

...hellitti sen verran, että pääsimme vähän jaloittelemaan. Ja muutamassa tunnissa sade tietysti loppui ja aurinko tuli taas esiin. Syömään pääsimme ilman sateenvarjoja. Oulussa syntyneenä ja kasvaneena merenranta herättää ihania muistoja...

Vaniljainen raparperikakku paahdetulla valkosuklaalla sekä mansikoilla

...anoppilaan maisteltavaksi ja kakku katosi melko nopeasti parempiin suihin, joten ensi kerralla pitää tehdä tämä suoraa isompaan vuokaan tupla-annoksella.Kakkuun käytin pakasteesta löytyneitä raparpereja, kun meillä oulussa ei vielä uutta satoa...

Kesähommia - vlog6

...vedessä liotetut liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää seokseen. Kaada seos vuokaan ja laita jääkaappiin 4-6 tunniksi. Koristele kakku karkeilla ja kekseillä.Oulussa piipahti pieni dinosaurusnäyttely, jossa oli noin 30kpl dinosaurusrobotteja, jotka...

MUOTIKUUN ASIAKASILTA

...Oy on toiminut vuodesta 1992 ja ensimmäinen liike perustettiin Turkuun vuonna 1996. Liikkeitä on nykyään Helsingissä, Turussa, Oulussa, Savonlinnassa, Kuopiossa, Tampereella ja tietenkin täällä Jyväskylässä. Vaatteet valmistetaan pääosin yrityksen omassa...

Ristiäisten juhla-asua

... Pikkuherran ristiäisiä oltiin juhlimassa Oulussa nyt taannoisena sunnuntaina, nimeksi tuli Leo Mikael <3 Yhtä söpö kun poikakin! Oli tosi mukavat juhlat, ja kiva nähdä myös S:n...

Maukas suolainen piirakka

...piirakan päälle vasta juuri ennen kuin otat piirakan pois uunista.  Tällä hetkellä ainakin täällä Oulussa on aivan järkyttävä keli, joten nyt saa hyvällä omallatunnolla olla sisällä ja nautiskella 🙂...

Vain Oulu -jutut

... Eloa Oulussa on takana pian kuukausi, ja olen pienen oleskeluni aikana pannut merkille muutamia erilaisuuksia meiningeissä eteläisen ja pohjoisen pääkaupungin välillä. Sain kuulla hyväntahtoista tölvimistä Ouluun muutosta etukäteen,...

606

...ytimiin. Ja nyt mä sitten asun Oulussa. Päättömien päätösten kruunaamattomana kuningattarena seison siis jälleen uudessa tienkulmassa ja rakennan elämää jonnekin, jossa sitä en koskaan uskonut pakertavani pystyyn. Mutta kukapa elämässä...

Sri lankalainen omenacurry

...paljoa kasva, ja perinteisesti kyseinen ruoka valmistetaankin jostain toisesta omenaa pitkälti muistuttavasta hedelmästä. Omena on ilmeisesti ainakin Oulussa asuvan sri lankalaisen yhteisön mielestä kuitenkin riittävän hyvä paikallinen korvike kyseiselle hedelmälle....

Perinteiset oululaiset suklaaruusut

...koko paistamisen ajan. Suklaaruusut mielletään (ainakin täällä Oulussa) paikalliseksi perinneherkuksi. – – – – – – – – – – – – n. 67 kpl 300 g voita tai margariinia100...

Ihanat imetyskorut

...paljon. Lopulta päädyin mustan, harmaan ja pastellisen vaaleanpunaisen yhdistelmään, kun ajattelin sen sopivan vähän kaikkien vaatteiden kanssa yhteen. Koko valikoimaa pääset tutkimaan täältä. Oululaisille samalla tiedoksi, että Oulussa ByPinjan koruja...

Hän laulaa kuin kuolisi huomenna

... Me oltiin miehen kanssa keskiviikkoiltana Oulussa Rotuaari Piknikissä, joka on vuosittain Oulun keskustassa järjestettävä kaupunkifestari. Oli niin kiva ilta! Hyvää musiikkia, letkeää tunnelmaa ja ihana kesäilta....

Mangolassi

... Täällä Oulussa intialaisessa ravintolassa, New Bombayssa (tää ei oo maksettu mainos silti :D) oon saanu maailman parasta mangolassia! Mangolassi on siis jogurttijuoma, jota käytetään varsinkin Intiassa...

Tomaattinen ahvenpata

... Tällaista herkkua meille tarjottiin ystävillä Oulussa. Resepti Sanna Kekäläinen / Glorian ruoka & viini. Ohje löytyi täältä. Tomaattinen ahvenpata (4 annosta) 1 kesäsipuli varsineen2 valkosipulinkynttä2 kesäporkkanaa8–12 pientä varhaisperunaa2...

Puistoilua

...jotain extraa.Eräänä päivänä toivoivat että käytäisiin Oulussa Ainolanpuistossa.Edellisenä päivänä sitten sovittiin että mennään.Valitettavasti sää oli sateinen, ja näytti siltä että suunnitelma täytyy siirtää toiselle päivälle.Onneksi kuitenkin sade väistyi. Otimme mukaan...

Avautumista, kiitos ja anteeksi.

...viikossakaan sisäistettävä ja läpi kahlattava kokonaisuus. Kun töiltäni selvisin en tokikaan keskittynyt edelleenkään kokeeseen vaan olin buukannut kalenterin täyteen Oulussa vierailevaa kummityttöä. Ohjelmassa leffaa, perinteistä Megazonea, shoppailua ja muuta mukavaa…...

Tätin pientä katsomassa

...käydä, ja ihana nähdä uutta perheenjäsentä <3 Vauvakuumeeltakin säästytty 😉Mikäli en nyt talvilomalla pääse uudestaan käymään Oulussa, niin viimeistään sitten ensikuun loppupuolella kun on vauvan ristiäiset. Lomasuunnitelmia kun on taas...

Ihan simppeli mansikkakakku (raw)

... Huhhei, blogi on pitänyt ihan kunnon kesäloman! Olen käynyt Ilosaarirockissa, viettänyt aikaa Tampereella, pyrähdellyt Oulussa, käyttänyt koiran hampaanpoistossa, saanut gradun haastatteluaineiston kerättyä tuloksena lähes 16 tuntia...

Hullun viikon helpot herkut

...ja takaisin. Vaikka Oulussa olikin varsin piristävä keli (+4 ja myrskytuuli) niin taksissa lentokentältä totesin, adrenaliinin loppuneen ja olo oli enemmän kuin vähän huono. Sitten kotona odotti tämä… En ole...

Greippisima

...kaveriporukalla viettämässä vappua täällä Oulussa perusnyyttärimeininkiä kunnioittaen. Perinteisesti aion tehdä munkkeja sekä suunnittelilla olisi paistaa tuolta pakasteen pohjalta firman joululahja- eli kinkku. 😀 Ajattelin kuitenkin jakaa sima-ohjeen, jota tein viime...

Heppapihvit ja juuresvuoka

...se olisi varmasti paljon vielä edullisempaampaa, mutta vielä ei vastaan ole tullut ainakaan täällä Oulussa (ja muutenkin mieluummin lihani Stockan tiskistä haen, kun laatu on varmempi ja parempi). Hinta ei...

Italian tuliaisia

...todella, sillä hienoja ja mielenkiintoisia italialaisia makuja keittiöpäällikkö Allen Stanley on reissun innoittamana Isä Camillon keittiöön sorvannut. Koko Isä Camillon ruokalista on nyt koottu Italian mauista. Esimerkiksi nyt vaikka tuo...

Pizzavallankumous

...kourallinen revittyjä basilikan lehtiä. Sekoita lusikalla tasaiseksi ja laita jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi. Poista valkosipulinkynnet ennen käyttöä.Salamipizza(Pizza salame e mozzarella)tomaattikastikettamozzarellaa (tiiviimpi lehmänmaidosta tehty on parempi kuin puhvelimozzarella)(tuoretta basilikaa)pehmeitä italialaisia salamiviipaleita...

Sardinia, Italia (rakastan..!)

...oli mukana ja tarkoitus oli lomailla maksimaalisesti, ei juosta ruuan perässä. Hyvä päätös. Satuimme olemaan hotellin ainoat suomalaiset ja tykkäsin. Hotellin asiakaskunta oli pääasiassa lomailevia italialaisia mantereen puolelta. Joukkoon oli...